1981.III.8. Ferencváros – Rába ETO 2:1

Tompa játékvezető három tizenegyest ítélt a Ferencváros— Rába ETO mérkőzésen. Kettőt a hazai csapatnak, egyet a vendégeknek. A második ítélet után, bár az a hazai csapat javára szólt, élénk vita alakult ki a lelátókon. Az történt, hogy Pogány beadta a labdát, arra Szokolai rajtolt a legjobb ütemben, de a labda elszállt a feje felett, mert közben a csatár elesett. A nézőket az zavarhatta meg, hogy egy pillanattal később a túlsó oldalon helyezkedő Mörtel jó helyzetbe került, de lövése az oldalhálót találta el. Tompát azonban ez nem befolyásolta, mert ő már sípolt és jelezte, hogy újabb büntető következik. A támadást nagyszerűen követő játékvezető ugyanis jól látta, hogy Szokolai földre esése nem a véletlen műve volt, nem is a talaj egyenetlensége volt az oka (az Üllői úti pálya talaja inkább hasonlított szántóföldhöz, mint játéktérhez, ráfért volna valamivel több hengerelés), hanem annak, hogy őrzője, a lelátóról úgy látszott, hogy Onhausz, két kézzel ellökte.

22. forduló: 1981. március 8. Üllői út, 18.756 néző
FTC: Kakas — Jancsika, Judik, Rab, Takács — Ebedli, Nyilasi, Mucha— Murai, Szokolai, Pogány
Cs: Mörtel, Koch
G: Murai, Nyilasi, ill. Hannich
Edző: Novák Dezső

Az öltözőfolyosón a barátok és az ismerősök ovációval fogadták a súlyos betegségéből felépült Mészáros Józsefet. Dodó bácsi, az FTC szakosztályelnöke hosszú idő után most először látogatott ki mérkőzésre.

A bemelegítés alatt — a nemzetközi nőnap alkalmából — kellemes diszkózenével köszöntötte a rendezőség a találkozó hölgyvendégeit.

Kezdés után Ebedli lőtt mellé kecsegtető helyzetből. A 18. percben a pillanatnyi rövidzárlatot kapott Onhausz — egy lépéssel saját 16-osán belül — elkaszálta Szokolait, holott a labda nem is volt a csatár birtokában, 11-es! Ebedli büntetőjét Kiss hatalmas vetődéssel a jobb kapufára ütötte, a labda szinte kirajzolva a gólvonalat, keresztbe gurult. Ebedli elcsípte középre perdített, Murai pedig energikusan, az egymást zavaró Kiss és Hlagyvik közé ugorva, két lépésről a kapu közepébe pöccintett, 1:0.

Murai szemfüles gólja

Az 52. percben eldőlt a mérkőzés sorsa. Pogány bal oldali beadása keresztben elszállt a kapu előtt, a jobb felől érkező Mörtel az alapvonalról a bal kapufát találta telibe. A nézők még a füstbe ment lehetőséget siratták, amikor általános meghökkenésre Tompa játékvezető határozottan a 11 -es pontra mutatott. Ekkor vettük észre, hogy Szokolai a balösszekötő helyén fájdalmas arccal hever a gyepen. A győriek tiltakoztak. Nyilasi viszont magabiztosan lőtt a büntetőből a bal alsó sarokba, 2:0. (Szokolai: Magyar hátulról két kézzel ellökött. Magyar: Egy újjal sem értem Szokolaihoz. Feldobta magát a levegőbe.)

Nyilasi büntetőből szerzett gólja tart a hálóba…

… ez bement.

A 73. percben Jancsika szabálytalansága után az ETO is 11-eshez jutott, amit a győriek kihasználtak, 2:1.

Török Péter tudósítása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19810309-01-19810308

NS-19810309-06-19810308

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST