1981.IX.12. Ferencváros – Bp. Honvéd 2:4

Az FTC-stadion befogadóképessége pontosan 29.700. Szombaton este, a rangadó kezdete előtt néhány perccel a zöld-fehér szakemberek szerint is zsúfolt nézőtér várja a játékvetői sípszót. Ez pedig kereken harmincezer embert jelent. Nagyszerű dolog, s ismét bebizonyosodik a régi tétel: a szurkoló megérzi, melyik mérkőzésre érdemes kimennie.

Óriási iramú játékot hoz az első 45 perc, amelyben sok minden kiderül. Így például az, hogy legnevesebb támadóink — Nyilasi, Esterházy, Bodonyi — is képesek kihagyni úgynevezett holtbiztos helyzeteket. Kétségtelen, hogy Esterházy vezető gólja kitűnő egyéni teljesítmény, de Szántó és Judik „besegítése” nélkül aligha jutott volna lövőhelyzetbe a válogatott csatár. Aztán meg kell említeni azt is, hogy válogatott játékosaink sem tudnak mindig szabályosan szerelni, mint például Garaba.

A második félidőben fokozódik az iram, folytatódik a heves küzdelem. Pölöskei egyenlítő gólja után izzóvá válik az amúgy is vibráló légkör, játéktéren és nézőtéren egyaránt forrósodik a hangulat. A pályán ez kemény összecsapásokban, szabálytalankodásokban is megnyilvánul olykor, nem vitás azonban, hogy roppant érdekes, izgalmas, változatos a játék. Ebedli súlyos sportszerűtlensége (belerúg az őt szerelő s már földön fekvő Pintérbe) behozhatatlan hátrányba hozza a hazaiakat, noha Nyilasi a kiállítás után megszerzi a vezetést a Fradinak. A piros-fehérek hamar egyenlítenek, majd a mérkőzés második fordulópontja következik (az első, szerintünk, éppen Ebedli kiállítása volt): a biztos 11-es rúgónak ismert Pogány a büntetőből a felső lécre lövi a labdát. (A foci íratlan törvényei szerint ez nagyobb hiba, mintha fél méterrel mellé rúgta volna.) Aztán Kuti megmutatja, hogyan kell érvényesíteni a 11-est és máris 3-2-re vezet a Honvéd. A zöld-fehérek nem adják fel, de két perc múlva végleg eldől a mérkőzés. A rendkívül rossz napot kifogó Győri megadja Esterházy lesről lőtt gólját. (Ebben a partjelző is hibás.) Tombol a lelátó, vitatkoznak, reklamálnak a fradisták. A kettős csere sem segít, a rangadó két pontja a Bp. Honvédé.

Több tényező eredményezte a vendégek sikeréti A legfontosabbak … A Honvéd védői jobbnak bizonyultak emberfogásban, a rájuk bízott támadók semlegesítésében. A ferencvárosi védők emellett gyakran bizonytalankodtak, olykor — főleg Beles — lassúak voltak. A Honvéd középpályásai és támadói jóval hamarabb megtalálták egymást a labdával, s a piros-fehérek — bár ők is jócskán hagytak ki helyzeteket — jobban ki tudták használni a kínálkozó lehetőségeket.

(Szűcs László, Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST