1981.IX.30. BEK, Banik Ostrava – Ferencváros 3-0

NS-19811001-01-19810930

NS-19811001-03-19810930

Kishitűen nem lehet!…

Még harminc méter magasról, a lelátóról is látszott, a Ferencváros játékosai eleve kilátástalannak vélték Ostravában a küzdelmet.

Igaz, a továbbjutást Budapeten tette úgyszólván egyértelművé a Banik. Két gólt szerezni idegenben, mégpedig olyan időszakban, amikor katasztrófális vereség árnyéka nehezedik egy csapatra, nem akármilyen teljesí­tmény, s számunkra egészen szokatlan lelkierőről árulkodik.

Szokolai László, a Ferencváros csatára, aki a tőle megszokott erőteljes teljesí­tményt nyújtotta, a mérkőzés után azért panaszkodott, hogy csapata összesen öt gólt kapott a csehszlovák bajnoktól, és ebből egyik sem volt úgynevezett akciógól. Való a Ferencváros védelme és kapusa a két találkozón nem állt feladata magaslatán, de őszintén szólva, a többiek sem remekeltek.

Jellemző, hogy Ostravaban a csereként beállt Szabadi több veszélyt jelentett Macak kapujára, mint a zöld-fehérek középpályásai és csatárai együttvéve! Passzí­van, hit és önbizalom nélkül játszottak fiaink a Banik ellen. Pedig, annak dacára, hogy a Banik jó benyomást keltett, ez a csapat sem sebezhetetlen, még saját pályáján sem. Adódtak is gólszerzési lehetőségeink, de a játékosok valahogy nem hitték el, hogy lenne keresnivalójuk. Még 3-0 után is, inkább a védekezéssel törődtek a fiúk, még akkor is kapujukat akarták megóvni az újabb góloktól. Ahelyett, hogy mindent egy lapral feltéve, megpróbálták volna akár a lehetetlent. Nem tették, és ennek nem lehetett más következménye, mint a kiesés.

Pedig a Ferencvárost éppen azért erősí­tették meg nyáron, hogy a nemzetközi porondon álljon helyt. Ez nem sikerült. Sőt, és ez az igazán sajnálatos, a jelenlegi FTC csak árnyéka önmagának. Kulcsjátékosai hetek óta gyenge formában szerepelnek. Az újak beilleszkedési nehézségekkel küzdenek.

Újabb egy év áll a zöld-fehérek rendelkezésére, erőgyűjtésre. Teljes erejükkel a bajnoki mérkőzésekre összpontosí­thatnak.

(Ostrava, 1981. szeptember 30., Zsengellér Zsolt, Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ