1981.IX.30. BEK, Banik Ostrava – Ferencváros 3:0

NS-19811001-01-19810930

NS-19811001-03-19810930

Kishitűen nem lehet!…

Még harminc méter magasról, a lelátóról is látszott, a Ferencváros játékosai eleve kilátástalannak vélték Ostravában a küzdelmet.

Igaz, a továbbjutást Budapeten tette úgyszólván egyértelművé a Banik. Két gólt szerezni idegenben, mégpedig olyan időszakban, amikor katasztrófális vereség árnyéka nehezedik egy csapatra, nem akármilyen teljesítmény, s számunkra egészen szokatlan lelkierőről árulkodik.

Szokolai László, a Ferencváros csatára, aki a tőle megszokott erőteljes teljesítményt nyújtotta, a mérkőzés után azért panaszkodott, hogy csapata összesen öt gólt kapott a csehszlovák bajnoktól, és ebből egyik sem volt úgynevezett akciógól. Való a Ferencváros védelme és kapusa a két találkozón nem állt feladata magaslatán, de őszintén szólva, a többiek sem remekeltek.

Jellemző, hogy Ostravaban a csereként beállt Szabadi több veszélyt jelentett Macak kapujára, mint a zöld-fehérek középpályásai és csatárai együttvéve! Passzívan, hit és önbizalom nélkül játszottak fiaink a Banik ellen. Pedig, annak dacára, hogy a Banik jó benyomást keltett, ez a csapat sem sebezhetetlen, még saját pályáján sem. Adódtak is gólszerzési lehetőségeink, de a játékosok valahogy nem hitték el, hogy lenne keresnivalójuk. Még 3-0 után is, inkább a védekezéssel törődtek a fiúk, még akkor is kapujukat akarták megóvni az újabb góloktól. Ahelyett, hogy mindent egy lapral feltéve, megpróbálták volna akár a lehetetlent. Nem tették, és ennek nem lehetett más következménye, mint a kiesés.

Pedig a Ferencvárost éppen azért erősítették meg nyáron, hogy a nemzetközi porondon álljon helyt. Ez nem sikerült. Sőt, és ez az igazán sajnálatos, a jelenlegi FTC csak árnyéka önmagának. Kulcsjátékosai hetek óta gyenge formában szerepelnek. Az újak beilleszkedési nehézségekkel küzdenek.

Újabb egy év áll a zöld-fehérek rendelkezésére, erőgyűjtésre. Teljes erejükkel a bajnoki mérkőzésekre összpontosíthatnak.

(Ostrava, 1981. szeptember 30., Zsengellér Zsolt, Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 10.19.19:30 FTC-Újpest (TV:M4sport)
Következik: 10.24.18:55 EL csoportkör CSZKA Moszkva-FTC (TV:Sport1)
Következik: 10.27.17:15 MOL Fehérvár-FTC (TV:M4sport)
Következik: MK 10.27. 12:30 BKV Előre-FTC (TV: -)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST