1981.IX.5. PMSC – Ferencváros 1-0

*

Csikorog a Ferencváros gépezete: pedig az átigazolási időszakban szinte minden tervük sikerült a zöld-fehéreknek. S bár Murai bevonult katonának, Mörtelt meg kellett operálni, és Zsiborás is megsérült, Kvaszta, Szabadi, Szántó, Pölöskei megszerzése azt í­gérte, nagy lesz a versengés a csapatba kerülésért. Versengés, az van is, de az új szerzemények még nem bizonyí­tották be, hogy érdemes volt harcolni értük.

Kvaszta egy gólt lőtt eddig, egyszer, amikor bemutatkozott, valóban jól is játszott, reméljük, nem szállt fejébe a jó kezdés. Mert az NB I-ben nem elég egy idényben egyszer-kétszer kiemelkedőt nyújtani. Szabadi eddig kevés lehetőséget kapott a szereplésre, csak sejteni lehet, hogy nagyon tehetséges. Szántónak nem találta meg Novák Dezső az igazi helyét, szombaton már a harmadik poszton szerepelt a válogatott játékos. Lényegében nem okozott egyszer sem csalódást, de tőle sokkal többet kell követelni. Pölöskei nagy talány: egyelőre bizony nem találja a helyét, a bizalom, melyet előlegbe kapott, már-már túlzásnak hat.

A régebbi játékosok közül Jancsika helye némileg bizonytalanná vált, Judik nem találja korábbi önmagát, Nyilasi pedig a bajnoki mérkőzéseken erőtlenül, önbizalom nélkül mozog. Nem érzi magát teljesen egészségesnek, pedig a Ferencvárosnak nemzetközi kötelezettségei is vannak, és a válogatott csapat romániai selejtezője is közeleg, s mindkét hadszí­ntéren Nyilasinaik kulcsszerepe lesz. Addig mindenképpen rendbe kell jönnie, és ehhez vezetőinek is segí­teniük kell.

A versengés eddig csak Rabot és Pogányt (balszerencse, hogy mindketten megsérültek), valamint Ebedlit és talán Szokolait érintette pozití­van. Ha játszanak, ők négyen jelentik egyelőre a Ferencvárost (a megbí­zható Kakas az ötödik), és ez bizony még a hazai bajnokságban is roppant kevés. Novák Dezsőnek sürgősen meg kellene találnia a legütőképesebb formációt.

Zsengellér Zsolt, Képes Sport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ