1981.IX.5. PMSC – Ferencváros 1:0

*

Csikorog a Ferencváros gépezete: pedig az átigazolási időszakban szinte minden tervük sikerült a zöld-fehéreknek. S bár Murai bevonult katonának, Mörtelt meg kellett operálni, és Zsiborás is megsérült, Kvaszta, Szabadi, Szántó, Pölöskei megszerzése azt ígérte, nagy lesz a versengés a csapatba kerülésért. Versengés, az van is, de az új szerzemények még nem bizonyították be, hogy érdemes volt harcolni értük.

Kvaszta egy gólt lőtt eddig, egyszer, amikor bemutatkozott, valóban jól is játszott, reméljük, nem szállt fejébe a jó kezdés. Mert az NB I-ben nem elég egy idényben egyszer-kétszer kiemelkedőt nyújtani. Szabadi eddig kevés lehetőséget kapott a szereplésre, csak sejteni lehet, hogy nagyon tehetséges. Szántónak nem találta meg Novák Dezső az igazi helyét, szombaton már a harmadik poszton szerepelt a válogatott játékos. Lényegében nem okozott egyszer sem csalódást, de tőle sokkal többet kell követelni. Pölöskei nagy talány: egyelőre bizony nem találja a helyét, a bizalom, melyet előlegbe kapott, már-már túlzásnak hat.

A régebbi játékosok közül Jancsika helye némileg bizonytalanná vált, Judik nem találja korábbi önmagát, Nyilasi pedig a bajnoki mérkőzéseken erőtlenül, önbizalom nélkül mozog. Nem érzi magát teljesen egészségesnek, pedig a Ferencvárosnak nemzetközi kötelezettségei is vannak, és a válogatott csapat romániai selejtezője is közeleg, s mindkét hadszíntéren Nyilasinaik kulcsszerepe lesz. Addig mindenképpen rendbe kell jönnie, és ehhez vezetőinek is segíteniük kell.

A versengés eddig csak Rabot és Pogányt (balszerencse, hogy mindketten megsérültek), valamint Ebedlit és talán Szokolait érintette pozitívan. Ha játszanak, ők négyen jelentik egyelőre a Ferencvárost (a megbízható Kakas az ötödik), és ez bizony még a hazai bajnokságban is roppant kevés. Novák Dezsőnek sürgősen meg kellene találnia a legütőképesebb formációt.

Zsengellér Zsolt, Képes Sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST