1981.X.4. Ferencváros – Tatabánya 5:1

Szabadi élete első NB I-es gólját lövi (fotó: Sümeghy Zoltán)

A Real Madrid ellen is helytálló bá­nyászcsapat ezen a vasárnap délelőtti mérkőzésen nem tudta a nagy gólará­nyú vereséget elkerülni. A zöld-fehé­rek félidőben már 3:0-ra vezettek! A 38. percben Szokolai a balösszekötő helyén kiugratta Sza­badit, a szélső maga elé tette a lab­dát, s a kifutó Kiss mellett 13 m-ről laposan a bal sarokba helyezett. Nagy taps fogadta a fiatal Szabadi ügyes helyzetfelismerését, higgadságát, de az elismerés elsősorban annak szólt, hogy a Ferencváros színeiben most lőtte az első gólját! A 72. percben Szokolai az előretö­rő Judiknak adta a labdát, Ő a tata­bányai térfél közepéről megiramo­dott, a vendégvédők tehetetlenkedtek. Judik feltalálta magát és 10 m-ről a jobb sarokba helyezett.

(Fradi Műsorlap)

Ha valamelyik csapat nem tudta kipihenni a szerdai, kupaforduló okozta fáradtságot, a Tatabánya volt az! Igaz, a bányászok sokkal többet kiadtak magukból Madridban, mint a zöld-fehérek Ostravában. Ettől függetlenül azonban jobban felkészülhettek volna a vasárnap délelőtti mérkőzésre.

Ólomlábakon járt a Tatabánya támadósora, sem Kovács, sem P. Nagy nem vezetett egyetlen gólveszélyes támadást, Weimper pedig még mozdulni tudott.

Egy közepes formában játszó Ferencváros érte el kénye-kedve szerint a gólokat. A szurkolók, akik nem sajnálták az időt, és kilátogattak az Üllői útra, Szokolai erőszakos játékának, Szabadi néhány ügyes megmozdulásának, Rab támadásszervező kedvének, Jancsika nagyvonalú hátvédjátékának örülhettek. És a góloknak.

A győzelem értékes, főleg, mert a tavalyi második helyezett ellen érte el a Ferencváros. A játéknak azonban most már sürgősen javulnia kell!

(zszs, Képes Sport)

Nagyításhoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST