1982.IV.25. Videoton – Ferencváros 0:1

TFU_19831126_Fml_007_0001-19820424

NS-19820426-03-19820425

Egy fejesgól és …

Második sárga lapját szedte össze Pölöskei és Ebedli szerdán, az Újpesti Dózsával vívott mérkőzésen: nem éppen kedvező előjel a vasárnapi, fehérvári vendégjáték előtt. A hétközi játék viszont örömteli, gólzáporos győzelem, magabiztos és szép siker.

Jó formában játszik jelenleg a tavalyi bajnokcsapat, ám egyetlen kisiklásának emléke nyomasztja: lehet, hogy a Haladás Üllői úti bravúrja fosztja meg a zöld-fehéreket az első helytől?

Sérültek és hiányzók itt és ott: Szántó, Ebedli, Pölöskei az egyik oldalon, Disztl Péter, Csuhay, Baranyi, Végh, Szabó a másikon. Óriási a tét, ez érződik vasárnap este a fehérvári öltözőkben. Ez az utolsó lehetőség a Videotonnak, hogy balszerencsés sorozata ellenére legalábbis a dobogó harmadik helyét megkaparintsa. És egy pont elvesztése az FTC-nek …

A két edző — ahogy a mérkőzés előtt elmondta — egyformán „kontrára” építette fel csapata játékát, azaz az ellentámadásokban bízott. A Ferencváros aztán valóban nem lépett elő védekezéséből, így viszont a Videoton kénytelen-kelletlen átvette a játék irányítását — gólhelyzetig viszont nem nagyon jutott el. Az első gólhelyzet a hazai támadások ellenére: Rab szabadrúgásból emelt a Videoton kapuja elé, Judik kilépett a védőfalból, de a bal sarok mellé lőtte a labdát. A Ferencváros átvette a játék irányítását, viszont: Tieber kiugrott, Beles viszont hátulról a tizenhatoson belül ráugrott a csatár hátára — ám a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

Egy teljesen új Fradi lépett pályára a második félidőben: ha lehet, még harcosabban, lelkesebben játszó társulattal találta magát szemben a Videoton. Egymás után alakultak ki Paulusz kapuja előtt a vendégek számára a gólhelyzetek, míg az 56. percben Nyilasi pompás elfutása és pontos beadása után Pogány — középen, fedezetlenül —, megelőzve az egész hazai védelmet, védhetetlen fejesgólt szerzett. Ezzel tulajdonképpen eldőlt a két pont sorsa: a hazaiak elkeseredetten rohamoztak, kitámadtak — így viszont a ferencvárosi támadók előtt alakultak ki egymás után a gólhelyzetek. Nyilasi is, Szokolai is, Mörtel is, Szabadi is tiszta helyzetekben hibázott.

Az okosabban, tudatosabban játszó zöldfehér gárda rendkívül fontos két pontot szerzett — mert ezzel versenyben maradt a bajnoki címért, Így aligha kétséges: telt ház lesz szerdán és …

(zsengellér, Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 07.24. 20:00 BL selejtező FTC–Valletta FC (TV: M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST