1982.IX.15. UEFA, Ferencváros – Athletic Bilbao 2-1

Viharosan kezdett a Fradi, de aztán biztató félidei kétgólos előnyből a végén csak sovány egy gólos kis előny lett


— Milyen információi vannak az ellenfélről?
— Nyáron Spanyolországban jártunk és jó néhány barátságos mérkőzést játszottunk — mondja Novák Dezső, az Üllői úti gárda vezetőedzője. — Természetesen az összes lehetséges alkalmat kihasználtuk, hogy minél több ismeretanyaghoz juthassunk. így például tudjuk, az AC Bilbao többnyire még otthon is a biztos védelmet tartja a legfontosabbnak, hogy a szélsők nagyon veszélyesek és mindenki jól illeszkedik az ellentámadások gépezetébe. Végül is azonban a legfontosabb még hátravan: most a hét végén repülök Bilbaóba, a Valenciával szombat este sorra kerülő bajnokit nézem meg és vasárnap éjjel jövök haza. Most majd kiderül, miként játszanak Daniék — bár az igazság az, hogy egyetlen találkozóból még nem lehet pontos képet kapni. Van, aki rossz formában van, s nem biztos, hogy a megszokott emberek játszanak… A gyors utazás viszont azt jelenti, nem lehetek itt a Videoton-mérkőzés kispadján.

— Az első két bajnoki mérlege: 4-0 és 0-1… Problémák?
— Gondok a védelemben, gondok a perememberekkel. Szántó bevonult, Takács térdsérülése miatt gipszet kapott, rájuk tehát í­gy hosszú-hosszú ideig nem számí­thatok. Belesnek még a spanyolországi nyári út idején kifordult a bokája. Feri most már edz, remélhetőleg rendbejön a kupameccsig. Dózsának orbánca van, fáj a lába — márpedig kettőjük közül az egyiknek feltétlenül játszania kellene! Zalaegerszegen kényszerűségből két csatárral kellett megoldanunk a négy védő kiesését, de beigazolódott: ez még a hazai mezőnyben sem megoldás, nemhogy a nemzetközi küzdőtéren … Ami pedig egy sor fiatalt illet: egyáltalán nem törik annyira magukat, amennyire kellene. Ök a perememberek, van belőlük vagy hat-hét, akik közül legfeljebb kettő-három szerepelhet. Az lenne a jó, ha igyekezetük nyomán számomra a köztük való válogatás jelentené a gondot — ki van a legjobb formában? Viszont most épp ellenkező a helyzet: ki az, aki nem a legrosszabb …

— A Mundialt megjárt válogatottak?
— Erőállapotunk nem éri el az elvárható szintet. Látszik, hogy az alapozásnál csak a harmadik héten kapcsolódtak be a munkába. Márpedig most sok korrekcióra nincs idő, jönnek a mérkőzések egymás után.

— Remény?
— Idehaza mindenképpen nyernünk kell. De egy-két gólos siker nemigen lehet elég a továbbjutáshoz. Nyáron tapasztalhattuk, még a másodosztályú csapatok is nagyon nehéz ellenfelek: elérnek egy gólt, a fanatikus közönség belehajszolja őket a másodikba, a harmadikba … Mint a bikák a viadalon, úgy rontanak az ellenfélre: elfárasztják, felőrlik, agyonhajtják őket. így hát a Népstadionban kell-kellene úgy játszani, hogy ez ne következhessen be odakinn két hét múlva.

(horváth, Képes Sport)

NS-19820916-03-19820915

Egy hozzászólás a(z) 11110111110ejegyzéshez

  • 1982-ben, együtt nézte ezt a meccset az egyik ismerősömmel egy helyi lakos, aki apai ágon vitéz volt és jobban örült a vitéz a spanyol gólnak, mint maguk a spanyolok, azóta az ismerősöm egy hosszú ideig tartó munkahelyi zaklatàs miatti agyi infarktus áldozata lett :

    Üdvözlet mindenkinek! kaphatnánk egy kis segìtséget egy hosszú ideig tartó munkahelyi zaklatàs (mobbing) miatti agyi infarktus ((stroke) kezelési költségeire, Részletek ezen a facebook linken :

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=127955560292762&id=100092349565942

    Üdvözlettel és köszönettel : rigéczy péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ