1982.X.20. UEFA, Ferencváros – FC Zürich 1:1

Novák Dezső, a Ferencváros vezető edzője múlt vasárnap megnézte a Zürich bajnoki mérkőzését. Tapasztalatairól így számol be:

— Gyenge ellenfelük volt, az utolsó helyen álló Winterthur. A 2-2 cseppet sem hízelgő eredmény egy nemzetközi kupában induló csapat számára. Védelmük a legsebezhetőbb pont, mert hiányzik a csapat legjobb embere, a VB-selejtezőkről jól ismert Zappa. Aki helyettesíti, szintén régi ismerőse a magyar csatároknak, Lüdi — ő is játszott a selejtezőkön —, rettenetesen goromba, olykor kíméletlen. A Zürich legjobbja a jugoszláv válogatott Jerkovics. A kitűnő középpályástól indul minden támadás.

Mennyire mérvadó a Ferencváros Debrecen elleni összeállítása a kupamérkőzés előtt?
— Valószínűleg ugyanaz a tizenegy kezd.

Szabadi László, aki egyre inkább megtalálja góllövő cipőjét:

— Nagyon jó a légkör a csapaton belül, bízunk a továbbjutásban.

Pölöskei Gábor már teljesen egészséges, bár a Debrecen ellen még sok volt az üresjárat:

— Azt mondják, ez a Zürich gyengébb, mint a tavalyi. Azért nem szabad elbizakodottnak lennünk.

Zsiborás Gábor, a csapat hórihorgas kapusa:

— Engem sohasem foglalkoztat az ellenfél összeállítása, előző eredményei. Ki kell menni a pályára és nyerni kell.

(H.H.)

NS-19821021-03-19821020

Nem ment a Ferencvárosnak a játék a Népstadionban az előzőleg egy kicsit lebecsült FC Zürich ellen, pedig ha vették volna a fáradságot az illetékesek bővebb tájékozódásra, kiderült volna, hogy a zürichiek már évek óta, szinte kivétel nélkül jól szerepelnek a nemzetközi kupákban, nemegyszer okoztak meglepetéseket.

Nem ment a játék a zöld-fehéreknek, mégpedig azért, mert nem találták meg az ellenszert a svájciak küzdőmodorára. Döntő hiba volt, hogy a támadók, sőt legtöbbször Nyilasi is túlságosan elől helyezkedtek, túlságosan későn kapcsolódtak be az akciókba. A szélsők általában indításra vártak, ahelyett, hogy viszatértek volna a középpályára, és mélyebbről indulva kezdték volna meg a támadást. Rab és Ebedli, valamint valamelyik szélsőhátvéd így kénytelen volt sokáig cipelni a labdát, későn indítottak ezek a játékosok, a zürichiek pedig könnyűszerrel megállították, sőt legtöbbször már csirájában elfojtották a hazai kezdeményezéseket. A svájciak egyébként alaposan felkészültek Nyilasi semlegesítésére, legtöbbször két játékos is vigyázott rá, igy szinte lehetetlen volt őt pontosan megjátszani. Egy érettebb csapat feltétlenül kihasználta volna ezt, és nem akarta volna mindenképpen Nyilasival eldöntetni, főleg ilyen módon a küzdelmet, hanem egy ügyes taktikai húzással a maga javára fordította volna az előállt helyzetet.

(Zsengellér Zsolt, Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST