1982.X.24. Újpesti Dózsa – Ferencváros 3:0

Labdarugas-1982-11-0001-19821024

Bár Nyilasi húzódása miatt nem vállalhatta a játékot a második rangadón, egyértelműen a Ferencváros látszott esélyesebbnek. Annak ellenére is, hogy szerdán nem ment a legjobban a zöldfehéreknek. Az újpestiek soraiban rengeteg csereember kapott bizonyítási lehetőséget. Árky került a védelem bal oldalára, Karácsonyi (első NB I-es mérkőzése volt ez) játszott beállóst, Tóth József sepregetett. Különösen a középpályás sorát erősítette meg az Ú. Dózsa, itt Polonyi számított „új fiúnak” (bár ő már többször pályára lépett ősszel), elöl pedig Balogh és Kiss Sándor rohamozott.

A Fradi biztos esélyesként, egy kicsit kényelmesen, lassan, időnként mintha egy kicsit elbizakodottan mozgott volna. Az újpestiek viszont rendkívül sokat futottak, határozottan, keményen küzdöttek, harcosan már a pálya közepén megszűrték a ferencvárosi akciókat.

Szebegyinszky vette el Pölöskeitől a labdát (Farkas József felvétele)

Szebegyinszky vette el Pölöskeitől a labdát (Farkas József felvétele)

Aztán a Ferencváros óriási fölénybe került, de elkövette azt a hibát, hogy nem törődött eléggé a védekezéssel. Óriási védelmi hibát használt ki Szebegyinszky, aztán Kiss Sándor is (a második gólnál Zsiborás is csúnyán elnézte a labdát), de még a második félidőben is várták a fordulatot a szurkolók.

De ez a fordulat valahogyan ezen az estén nem akart bekövetkezni. Támadott a Fradi a második játékrészben is, de csatárai és középpályásai egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a szívós újpestiekkel. És időközben néhány igazi vezéregyéniség is lett az újpestiek soraiban. Hátul Tóth József, a középpályán Kisznyér és Szabó András, elöl pedig Kiss Sándor. Ők aztán felnőtték a feladathoz, „hátukra vették a pályát”, és lelkesedésükkel magukkal ragadták társaikat. Kisznyér szabadrúgásgóljával megpecsételődött az FTC sorsa.

Lám, ilyen a labdarúgás, mindkét Népstadionbeli rangadón az esélytelenebbnek tartott csapat diadalmaskodott, mégpedig megérdemelten. Kispesti petárdák után újpesti bomba robbant a Népstadion gyepén.

(Zs. Zs., Képes Sport)

Nagyításhoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
Következik: 08.25.18:00 Puskás-FTC (TV:M4)
Következik: 08.29.20:00 EL PLAY-OFF FTC-FK Suduva (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST