1982.X.9. Ferencváros – Bp. Honvéd 3:2

NS-19821010-03-19821009

Alapvetően különböztek a második rangadón a két csapat elképzelései, és ez már az első néhány percben észlelhető volt. A Ferencváros szokásos rohamozó stílusát a Bp. Honvéd fegyelmezett középpályás és védekező játékkal akarta ellensúlyozni. Ez már egyébként az összeállításokból is kiderült.

A Bp. Honvéd csak egy-két tapasztalatlan játékos csatasorba vetésével kockáztatott, felállása, játékrendje és játékstílusa a biztonságos védekezésen, a fegyelmezett emberfogáson és az esetleg adódó meglepő ellencsapásokon alapult.

Még akkor sem változtatott ezen a felfogáson jelentősen a kispesti csapat, amikor az eredményt tekintve a Ferencváros kétszer is előnyös helyzetbe került. Hogy mégis sikerült a piros-fehéreknek az egyenlítés, az nem nyíltabb játékuknak, hanem a ferencvárosi védelem figyelmetlenségének, és természetesen a zöld-fehérek további kockázatvállalásának volt tulajdonítható.

Komora Imre természetesen az újságirónál jobban ismeri játékosállományát, a játékosok képességeit, ő tudja, miért kárhoztatja ilyen passzív szerepre csapatát. De talán lehetne valamit tenni a támadó játék feljavitása érdekében, illetve a támadó taktika begyakorlásáért.

*

Sokáig fognak még beszélni a Ferencváros-Bp. Honvéd mérkőzésen történtekről, a játékvezetésről. Tény, hogy a találkozó utolsó harmadában elszabadultak az indulatok, és Nagy Miklós játékvezetőnek három alkalommal is a piros kártyát kellett felmutatnia.

A játékvezető védelmében el kell mondani, hogy ő a mérkőzés első időszakában csupán megpróbálta korszerű szellemben vezetni a találkozót. És hogy végeredményben terve dugába dőlt, hogy „elszabadult a pokol”, arról nem csak ő tehetett, hanem azok a játékosok is, akik egyszerűen nincsenek ehhez a játékvezetői gyakorlathoz szokva. Azok, akik a keménységet összetévesztik a szándékos durvasággal, a férfias játékot a talpalással, a test-test elleni küzdelmet a lerántással …

Igaz, Nagy Miklós Varga kiállításánál tévedett (ugyanis az ominózus szabálytalanságot nem a középhátvéd követte el, hanem Détári), különben azonban mentette a menthetőt, és a kiállítások után ismét sikerült helyreállítania a rendet.

*

A Budapesti Honvédnak a Ferencvárost sikerült kizökkentenie megszokott játékstílusából, a zöld-fehér csapat olykor a durvaságokra durvaságokkal válaszolt. De aztán átlendült a holtponton a ferencvárosi gárda, és Nyilasi szellemi irányításával, valamint aktív góllövő kedvével teljesen megérdemelt sikert aratott.

Nem voltak szépségdíjas találkozók ezek szombaton délután és este a Népstadionban, de tanulságos, változatos és izgalmas összecsapások – igen.

(Zsengellér Zsolt, Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST