1982.VIII.29. Ferencváros – Haladás 4-0

NS-19820830-05-19820829

Az első félidőben az történt a játéktéren, amit a Haladás vezetőedzője, Török Péter eltervezett. Szoros emberfogás már a középpályán, hátul vegyes védekezés, és a megszerzett labdákkal gyors rohamok előre. Egymás után alakultak ki a Haladás játékosai előtt jobbnál- jobb gólhelyzetek. Ám a döntő pillanatokban hibáztak a vendégjátékosok. Pedig akár Horváth, akár Tarr, akár Hegyi, de főképpen Fitos aránylag könnyedén betalálhatott volna az egyébként jó napot kifogó Kakas kapujába.

Nem úgy sikerült a felkészülésünk, ahogyan szerettük volna — mondta a mérkőzés előtt Török Péter, a Haladás vezetőedzője. — Korábban mentünk túrára, mint ahogy az ideális lett volna, ezért két részre kellett bontani a nyári készülődést. Egyelőre nem tudunk olyan szellemesen játszani, mint a tavalyi bajnokságban, inkább erőből küzdünk. Új elem a játékunkban, hogy Pásztor sepreget, de még ez sincs megnyugtató módon kipróbálva. Majd meglátjuk … Nehéz idény elé nézünk, közönségünk — úgy vélem — egy kicsit túlságosan is sokat vár el tőlünk.

Mindössze nyolc percen át tudta csak kezébe venni a játék irányí­tását a Ferencváros az első félidőben. Úgy látszott, a zöld-fehérek enerváltak.

Nem tetszik nekem a csapat — jelentette ki a mérkőzés előtt Losonci Tibor, a Ferencváros elnöke. — Nincsenek még „topformában” a játékosok. Úgy érzem, nehéz kilencven perc elé nézünk.

Az első játékrész mindenesetre az elnök aggodalmát igazolta.

A másik félidőben mintha mindkét csapatot kicserélték volna, pedig az edzők nem szólí­tottak le senkit a pályáról. Mindjárt az elején nagy rohamozásba kezdett a Ferencváros, a Haladás teljesen beszorult saját térfelére, és érett a gól. Nyilasi tizennégy percnyi játék után betalált (Felvételünkön Nyilasi, aki két góljával nagy részt vállalt csapata biztos győzelméből, két szombathelyi – Pásztor és Vö­rös – szorí­tásában is elfejeli a lab­dát. Ferencváros-Haladás 4-0. Farkas József felvétele), és ezen túl már esak a gólkülönbség lehetett kérdéses. Nyilasi után Pölöskei, majd egy ragyogó Szokolai alakí­tás után Pölöskei és Szabadi, valamint a kapufa és a balszerencsés Hegedűs volt a főszereplő. A labda a kapus testéről került a gólvonal mögé. Aztán ismét Nyilasi következett és a ferencvárosi közönség nagy üdvrivalgása közepette, második félidőben mutatott harcos és eredményes játékával a Ferencváros nagy gólkülönbségű győzelmet aratott.

A Haladásnak nem volt elég egy félideji jó játék még a vezetés megszerzésére sem. A Ferencvárosnak ugyanennyi idő elegendőnek bizonyult a győzelemhez …

(Zs. Zs., Képes Sport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport