1986.V.3. Jubileumi kupa, Ferencváros – MTK-VM 1:1

TFU_19990900_Trb_000 - 0002-2Ezen a napon ünnepeltük egyesületünk születésnapját, és a 75 éves Fradi-pályát. A program a korábban meghirdetettek szerint fél négykor az FTC-MTK öregfiúk mérkőzéssel kezdődött. Az öregfiúk mérkőzésén a kezdőrúgást nagy ováció közepette dr. Lakat Károly végezte, aki már a felszabadulás utáni első örökrangadón is játszott, majd mindkét, csapatnál edzőként is tevékenykedett. Az öregfiúk gólbő meccset játszottak, az eredmény 4-2 volt a mieink javára. Ezután az első osztályúak nosztalgia mérkőzésére került sor.

Ezt is ünnepélyes kezdőrúgás vezette be: Rudas Ferenc, az 1946-os év legjobb magyar labdarúgója indí­totta el a labdát. Az ünnepi eseményeket fokozta, hogy a Toldi vándordí­j ünnepélyes átadását is ekkor tartottuk: Pusztai László szakosztályvezető Zsiborás Gábornak nyújtotta át a nevezetes trófeát. A rendes játékidő – nem valami szí­nvonalas 90 perc volt – 1—1-es eredménnyel zárult. Tizenegyesek döntöttek a Jubileumi Kupa sorsáról, amely végül 6—5-ös ferencvárosi találataránnyal zöld-fehér sikert jelentett.  Az FTC tizenegyeseit Rab, Keller, Zsiborás, Strausz, Ebedli és megint Rab értékesí­tették.

A trófeát és mindkét csapat játékosainak az erre az alkalomra készült emlékplaketteket, Hargitai Károly az FTC ügyvezető elnöke adta át. A találkozót követően mind a négy csapat játékosai az FTC klubház tanácstermében gyülekeztek, ahol Pusztai László mondott pohárköszöntőt.

(Nagy Béla – Kik játszottak a Fradiban?)

NS-19860504-03-19860503

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső