1988.X.20. KK, Bologna – Ferencváros 5:2

Bánki és Vaszil illetve Aaltone és Marronaro küzd a Modenában rendezett KK mérkőzésen

A Ferencváros labdarúgó-csapata csütörtökön Bolognában a helyi együttestől 5:2 arányú vereséget szenvedett Közép-európai Kupa mérkőzésen. A mérkőzést Modenában játszották, a jugoszláv Berisa játékvezetése mellett. Félidőben is már 2:0-ra vezetett a Bologna. A hazaiak góljait Marronaro (3), Lorenzo, Aaltonen szerezte, a Ferencváros mindkét találata Kincses nevéhez fűződik.


Rákosi Gyula: – Tudjuk, ez a torna manapság már nem egyenrangu a többi európai labdarugókupával, de mégis lehetőséget biztosit a külföldi szereplésre – mondta. – Sajnos, igy viszont nem láthatjuk a magyar válogatott szerdai, világbajnoki selejtező mérkőzését.

– Kik utaznak a csapattal Itáliába?
– Nem a legjobb összeállitásban lépünk pályára, mivel Pintér Attila válogatott kerettag – remélem helyet is kap Mezey György együttesében -, valamint le kellett mondanunk a sérült Keller József szerepeltetéséről. Egész más okok miatt marad itthon a középpályás Albert Flórián. A hozzáállásával nem voltunk megelégedve, ezért kölcsönösen “megsértődtünk”.

– Mire számit a szerdai válogatott találkozón?
– Feltétlenül győzelemre, szerintem mind a két pontot itthon kell tartani az első selejtezőn.

– Nem nehezményezi, hogy nem kapott meghivást a keretbe a házi gólkirály, Fischer Pál?
– A tehetséges csatár eddig csak egyszer tudott eleget tenni a válogatottba történt meghivásnak, ezért valószinűleg egy ideig másokat fog Mezey György szerepeltetni. Remélem, lesz még lehetősége Fischernek a bizonyitásra, mivel szerintem képes lenne helyt állni a legjobbak között is – fejezte be nyilatkozatát Rákosi Gyula.

* * *

NS-19881021-08-19881020

Rákosi Gyula: – Sokáig jól tartottuk magunkat, sőt még egy-két gólszerzési lehetőségünk is adódott. Később az olaszok átvették a játék irányí­tását. Vezető góljukat követően kezdés után azonnal lehetőségünk volt az egyenlí­tésre: Nagy Zsolt kitűnően ment el a jobbszélen, jó beadását Dukon 7 m-ről belsővel a kapu mellé passzolta! A 44. percben senki nem támadta az olasz középpályást, akinek erős lövése az elcsúszó Józsa mellett a hálóba jutott. Szünet után egy beí­velt labdára egyetlen védőnk sem mozdult, és a pattogó labdát a gólvonal előtt 4 m-es lesen álló olasz játékos a hálóba pöckölte. Óriási bí­rói hiba – dehát olasz partjelzők voltak… Rákapcsoltunk és két szép góllal sikerült szorossá tenni a mérkőzést. öt perc volt hátra – amikor bekiabáltuk a fiúknak, hogy jó a 3-2-es eredmény. Erre két elképesztő hibából „szégyengólokat” kaptunk. Csak gólban volt ennyi a különbség a két csapat között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső