1991.X.2. KEK, Ferencváros – Levszki Szófia 4:1

TFU_00000000_Fforf_ 02_013Jubileumi, 25. KEK-mérkőzésén biztos győzelmet aratott a Ferencváros, a három gól sem fejezi ki hüen a két csapat közti tudáskülönbséget. A Fradi nagyobb arányban is diadalmaskodhatott volna, de nem játszott végig teljes erőbedobással.


A magyar csapatok közül a ferencvárosiak vannak a legkedvezőbb helyzetben, hiszen két héttel ezelőtt ők idegenben is nyerni tudtak. Nyilasi Tibor vezetőedzőnek gondot okoz, hogy Albert Flórián, Rácz László és Vanicsek Zoltán sérüléssel bajlódik, s közülük várhatóan legfeljebb Albert lesz harcképes. Ráadásul a hórihorgas Balogh Gábor sem lehet ott a csapatban, mert őt csak a napokban igazolták le, s í­gy neve nem szerepel az európai szövetségnek leadott listán.

Albert Flórián, a szakosztály alelnöke: – Tudjuk, hogy nehéz percek várnak ránk, de azért feltétlenül bí­zunk a továbbjutásban. Az előnyt hazai pályán illik megtartani, s abban is reménykedünk, hogy szurkolótáborunk ezúttal nem ad semmilyen munkát a rend fenntartóinak.

*

Meglepően kevesen, talán 7-8 ezren gyültek össze az Üllői úti stadionban a Ferencváros – Levszki Szófia labdarugó KEK-mérkőzés visszavágójára. Az érdektelenséget Nagy Béla, a hazai klub sajtófőnöke három tényezővel magyarázta: az idegenbeli 3:2-es sikerrel a ferencvárosiak féllábbal már a következő, a második fordulóban érezhették magukat; az élő tv-közvetités szintén sokakat otthon tartott; s az időjárás sem kedvezett, mert estére a találkozó időpontjára eléggé lehült a levegő.

Ferencváros – Levszki Szófia (bolgár) 4:1 (2:0)
Üllői út, 8.000 néző, v: Namoglu (török)

Ferencváros: Balogh T. – Telek – Simon, Kuznyecov – Páling, Patkós, Lipcsei, Keller – Schneider, Albert (Szenes 46.), Deszatnik

Levszki Szófia: Popov – Nikolov, Dartilov, Hubcsev, Pumpalov (Valkov 46.)- Jankov, Iliev, Sztoilov, Bankov – Dimitrov, Jotov (Petrov 78.)

Gól: Lipcsei (1., 91.), Albert (30.), Deszatnik (60.), ill. Dimitrov (75.)
Sárga lapok: Pumpalov (32.), Popov (40.), Jankov (80.), Hubcsev (88.)
Jók: Telek, Keller, Lipcsei, Deszatnik, ill. Dimitrov, Valkov

TFU_00000000_Fforf_ 02_012-2Az első percben Deszatnik jobboldali szögletét Lipcsei közelről a bal alsó sarokba fejelte (1:0). A hazaiak ennél jobb kezdést nem is remélhettek. Aztán Kuznyecov forgolódott a 16-oson belül, de nem találta a labdát, végül elesett, de szó sem lehetett büntetőről. A 18. percben Hubcsev figyelmetlenül, pontatlanul adott haza, Schneider lecsapott a labdára, de emelése elkerülte a kaput. Nagy helyzet volt, ahogy néhányan fogalmaztak: nehezebb volt kihagyni, mint berugni. Hét perccel később Schneider jobboldali beivelését Deszatnik szép fejessel küldte a bal alsó sarokba, de a játékvezető partjelzője beintésére – valószinüleg les miatt – érvénytelenitette a találatot. A 27. percben ismét Lipcsei bizonyitotta kiváló rugótechnikáját, egy leguritott szabadrugást vagy jó 20 m-ről a kapufára bombázott. Egyértelmü mezőnyfölényben játszott a Fradi, s a 30. percben megszületett az ujabb gól. Schneider jobboldali beadását Albert a kapu torkából perditette a jobb alsó sarokba (2:0). Utána Pumpalov kapott sárga lapot, mert a 16-os előtt csunyán felrugta a kitörő Albertet. A szurkolók már ekkor megkezdték az ünneplést, a zöld-fehérek vezetőedzőjét, Nyilasi Tibort éltették. Aztán a bolgárok is helyzetbe kerültek, de addig-addig cifrázták, mig odalett a kinálkozó lehetőség, végül Iliev vágta kapu fölé a labdát. A félidő hajrájában Schneider lódult meg egy előrevágott labdával, kicselezte az elé kifutó Popovot is, majd a kapus – jobb hiján – kézzel lerántotta a magyar csatárt. Popov örülhetett, hogy a török játékvezető elnéző volt vele szemben, s meguszta sárgalapos figyelmeztetéssel. A másik oldalon Dartilov szabadrugása szállt nem sokkal a kapu fölé, Sztoilov pedig futtából bombázott kapu fölé.

Fordulás után a vendégek kezdeményeztek többet, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kidolgozni. Egy alkalommal Sztoilov tette középre a labdát, de a csereként beállt Valkov későn érkezett. A 60. percben Patkós huzott el a baloldalon, szépen tálalt Deszatnik elé, aki 8 m-ről a bal alsó sarokba helyezett (3:0). Ugy tünt, hogy a Fradi csak altatja ellenfelét, s akkor vált nagyobb sebességre, amikor kedve tartja. Keller unta meg a társak tétlenségét, nagy szólót vágott ki a baloldalon, ám átadását Szenes csunyán kapu mellé küldte. Szükség volt erre az akcióra, mert előtte percekig nem történt emlitésre méltó esemény, mintha a hazaiak is megelégedtek volna a 3:0-ás eredménnyel. A 75. percben formás jobboldali támadás végén Valkov mintaszerü beivelését Dimitrov 10 m-ről vágta a léc alá (3:1). A lazitás megbosszulta magát… Öt perccel a szépitő találat után Jankov hátulról beleszállt Patkósba, ez a megmozdulás is sárga lapot ért. A hajrában Lipcsei tett forintos labdát Szenes elé, de a cserejátékos nem tudta értékesiteni a ziccert, majd két perccel a lefujás előtt Hubcsev is feliratkozott a sárgalaposok közé. A végén még Páling is bevette a kaput, de les miatt ez a találat sem került be a jegyzőkönyvbe. Már-már mindenki a hármas sipszót várta, amikor Lipcsei megiramodott Szenes labdájával, fellökni sem tudták, s 8 m-ről kilőtte a jobb felső sarkot (4:1).

A Ferencváros kettős győzelemmel, 7:3-as összesitéssel jutott a KEK 2. fordulójába.

NS-19911003-03-19911002

2 hozzászólás a(z) 1991.X.2. KEK, Ferencváros – Levszki Szófia 4:1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső