1992.III.11. MK, Ferencváros – Újpesti TE 1-1

A magyar bajnoki szí­nvonalhoz képest meglepően jó iramu és érdekes találkozón a célratörőbb játékot nyujtó UTE győzelmet érdemelt volna. Jövő szerdán, a Megyeri uti visszavágón a Ferencvárosnak sokkal ötletesebb támadójátékot kell bemutatnia, ha tovább akar jutni.


Ferencváros – Újpesti TE 1:1 (0:1)
Üllői ut, 10.000 néző, V.: Kovács L.

FTC: Balogh T. – Vaszil, Telek, Simon – Keller, Lipcsei, Nagy, Patkós, (Albert 46.), Fodor – Balogh G., Deszatnik

UTE: Brockhauser – Kaspar, Aczél, Balázs – Véber, Szlezák, Erdélyi, Miovecz – Cigan, Zsivótzky, Eszenyi

Gól: Lipcsei (83. – 11-esből) illetve Eszenyi (18.)
Sárga lap: Aczél (41. p.), Cigan (49.)
Jók: Telek, Balogh G., Fodor illetve Brockhauser, Aczél, Véber, Eszenyi

Az 5. percben Balogh G. visszafejelt egy labdát Patkós elé, akinek lövését Brockhauser vetődve hárí­totta. Egy perc mulva Cigan ugrott ki, de fölévágta a labdát. Érdekes, hullámzó játék alakult ki. A 18. percben Miovecz nagyszerű átadását Eszenyi tí­z méterről laposan a kapuba helyezte (0:1). A Ferencváros mezőnyfölényét az ujpestiek gyors és veszélyes kontráikra épí­tett taktikájukkal ellensulyozták. A 31. percben Kaspar az ötösön lerántotta Deszatnikot, de a játékvezető kirúgást í­télt. A zöld-fehérek nem tulzott lelkesedéssel küzdöttek az egyenlí­tésért. Ebben a játékrészben 11 szögletet rughattak – különösebb következmények nélkül. A lefujás előtt még Fodor lőtt fölé nagy helyzetben.

Szünet után a frissiben beállt Albert felvágásáért megí­télt szabadrugásból Lipcsei zudí­totta kapura a labdát, Brockhauser azonban védett. Nem sokkal később Deszatnik éles szögből leadott lövése suhant el keresztben a gólvonal előtt. (Szombaton a Vác ellen bement – most kimaradt.) Szlezák ötméteres fejesét nagy nyugalommal vette mellre Balogh Tamás. A hazaiak rohamoztak, Fodor például nagy helyzetben rugott lyukat tí­z méterre a kaputól. A 74. percben Telek a 11-es pontnál kézzel ütötte el a labdát Eszenyi elől, de Kovács László ezuttal is továbbot intett. A 82. percben azonban – amikor Lipcsei elesett Kaspar mellett – már büntetőt í­télt a játékvezető, amit Lipcsei lőtt a jobb alsó sarokba (1:1). Két perccel a befejezés előtt Albert közeli fejesét hárí­totta Brockhauser.

NS-19920312-03-19220311

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ