1992.III.18. MK, Újpesti TE – Ferencváros 1-0

NS-19920319-01-19920318Ha valamennyi helyzetét kihasználja az UTE, akár négy- vagy ötgólos győzelmet is szerezhetett volna, í­gy 2:1-es összesí­téssel lépett tovább. Minden tekintetben felülmúlta az ötlettelen Ferencvárost.


– Magam is fájlalom, hogy í­gy “összejöttünk” a Ferencvárossal, hiszen el tudtam volna képzelni ugyanezt a párt a döntőben is – nyilatkozta Kovács Ferenc, az újpestiek vezetőedzője. – Dehát í­gy alakult, kár már keseregni. Mi a Magyar Kupától sokat, nagyon sokat várunk. Kimondom úgy, ahogyan van: tavaly nyáron, amikor előzetes elképzeléseinket fogalmaztuk meg, a döntőbe jutást céloztuk meg. Szeretnénk nemzetközi kupáért futballozni.

– Ahhoz fontos lépés lenne a ferencvárosiak elleni továbbjutás…
– Az Üllői úton elfogadható teljesí­tményt nyújtottunk. Az 1:1-gyel helyzeti előnyünk van, mert a visszavágón a gól nélküli döntetlen is elég számunkra az üdvösséghez. De nem 0:0-ra játszunk, ezt í­gérem.

– Látta a Ferencvárost a Vasas ellen szombaton a Népstadionban?
– Igen, ott voltam. Az első félidőben remekül játszottak a zöld-fehérek. S milyen a futball? Egy-egy után az utolsó percben Szilveszter biztos helyzetben hibázott. Nyerhetett volna a Vasas. A Ferencváros nagyszerű csapat, szerdáig bizonyára ,,elfeledik,, a pontvesztést. Nagy csata lesz, háromesélyes összecsapás. Tehát mindenféle eredmény elképzelhető, akár hosszabbí­tás és büntetők is dönthetnek.

* * *

Újpesti TE – Ferencvárosi TC 1:0 (0:0)
Megyeri út, 6.000 néző, V: Szilágyi

UTE: Brockhauser – Tomka, Aczél, Erdélyi – Véber, Miovecz, Szlezák, Balázs (Rubold 80. p.) – Cigan, Eszenyi (Bácsi 81.), Zsivótzky

Ferencváros: Balogh T. – Simon, Telek, Kuznyecov – Vaszil (Szenes 46.), Albert, Fodor, Lipcsei, Keller – Schneider (Balogh G. 66.), Deszatnik

Gól: Cigan (72.)
Sárga lap: Cigan (5.), Miovecz (29.), Zsivótzky (89.) illetve Lipcsei (31.), Kuznyecov (31.)
Kiállí­tva: Kuznyecov (71.)

Szemre és számra is több középpályással próbálkozott a vendégcsapat, mégis az újpesti támadásszövés volt látványosabb, egyszersmind veszélyesebb is. Azért, mert a lila-fehér középpályások frissebbek voltak, és ötletdúsabban kombináltak. Az első húsz perc végén Eszenyi két megugrása jelentett veszélyt, a másodikat követően Simon – amúgy figyelmezetető jelleggel – alaposan gyomorszájba is vágta az újpesti csatárt. Lehet, hogy ez volt az oka a 36. percben annak, hogy Eszenyi óriási helyzetet hagyott ki, amikor a lest reklamáló ferencvárosiakat faképnél hagyta, de 15 méterről fölé bombázott.

Fordulás után a Ferencváros igyekezett tempót váltani, nem nagy sikerrel. Az 56. percben Balázs a felső kapufát találta el, a kipattanó labdát Eszenyi fölé küldte. Sorsdöntő momentum következett a 71. percben, amikor Kuznyecov kezezésért megkapta második sárga lapját, azaz, ezúttal már a pirosat. Egy perc múlva egy baloldali beadást Balogh T. látványosan mentett, de Cigan résen állt, és két lépésről a hálóba fejelt (1:0). A 77. percben Albert bal alsó sarokba tartó lövését Brockhauser hárí­totta. A lefújás után Lipcsei vehemensen próbálta Szilágyi játékvezetőt és Bácsit meggyőzni arról, hogy érdemtelenül esett ki a Ferencváros, majdnem ökölpárbajba torkollott a vita.

NS-19920319-02-19920318

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ