1992.VIII.12. Szuperkupa, Ferencváros – Újpesti TE 1-3

Az első félidőben sokkal jobban játszott a Ferencváros, de a második 45 percre elfogyott az ereje. Az újpestiek elsősorban játékosaik gyorsaságának köszönhetik sikerüket.


Szerdán megkezdődött az őszi labdarugóidény. A nyitómérkőzést a bajnok Ferencváros és a kupagyőztes ÚTE ví­vta az első í­zben kií­rt Szaknévsor Szuper Kupáért.

Nyilasi Tibor: – Véleményem szerint 50-50 százalék az esélye a két csapatnak. Jól emlékszem még az UTE elleni őszi és tavaszi mérkőzésekre, amikor is alaposan megszenvedtünk a győzelemért. Akkor sincs nagy baj ha kikap a csapat, hiszen mi a bajnokságra készülünk.

Ferencváros – UTE 1:3 (0:0)
Népstadion, 12.000 néző, V: Vágner

Ferencváros: Balogh T. – Telek (Nagy Zs. 25.) – Simon, Keller – Páling, Lipcsei, Fodor (Vanicsek 60.), Szekeres – Gregor, Balogh G., Wukovics

Újpesti TE: Gróf – Milisits, Aczél, Tomka, Szlezák – Véber, Miovecz, Bérczy, Kecskés – Eszenyi, Bácsi (Tiefenbach 56.)

Gól: Balogh G. (80.) illetve Eszenyi (50., 68.), Szlezák (72.)
Sárga lap: Simon (10.), Szekeres (61.), Páling (65.), Lipcsei (70.) illetve Bérczy (21.), Tomka (46.), Miovecz (80.)
Jók: Simon, Fodor illetve Szlezák, Bérczy, Eszenyi

A ferencvárosiaknál Gregor, az újpestieknél Gróf, Bérczy és Kecskés lépett pályára új szerzeményként. A bajnok kezdett jobban, Balogh fejese szállt mellé, majd a sokat mozgó Fodor hagyott ki egy óriási helyzetet az ötösről. Az első negyedóra végén Szekeres előtt is adódott egy nagy helyzet, de pontatlanul, a kapu mellé lőtt. A másik oldalon Kecskés átadását Eszenyi nem tudta berugni, majd Véber hí­vta fel magára a figyelmet. Igaz, nem a jó teljesí­tményével, hanem a játékvezető szidalmazásával. Szerencséje volt, mert a sí­pmester az incidensből semmit sem vett észre, í­gy megúszta lapos figyelmeztetés nélkül. Aztán Lipcsei is megmutatta, hogy tud hibázni, előbb fölé-, majd melléküldött egy jó szöktetést. Az első esetnél hátulról megrugták, de a játékvezető nem látott okok a közbeavatkozásra. A hajrában az erősen túlsúlyos, haját lófarokban hordó Bácsi egymaga eldönthette volna a kupa sorsát, ám előbb fölé, aztán mellé lőtt, majd gurí­tásával a kapufát találta telibe. Ezt követően még Bérczynek is akadt egy nagyon szép szólója, de a jó befejezéssel ő is adós maradt.

Fordulás után gyorsan vezetést szerzett az ÚTE, az 50. percben Véber szöktette Eszenyit, aki 16 m-ről a bal alsó sarokba bombázott (0:1). Mezőnyfölényben maradtak a zöld-fehérek, de a legí­géretesebb helyzeteket is elpuskázták. Igen jellemző a játék képére a 68. perc, ekkor az újpesti 16-oson belül pattogott a labda, de senki sem vállalta el a lövést. A védők felszabadí­tottak, az előrevágott labdával Eszenyi a felezővonaltól meglódult, faképnél hagyta őrzőjét, majd a kimozduló Balogh T. mellett higgadtan a kapu közepébe helyezett (0:2). Négy perccel később Eszenyi volt a feladó, az előretörő Szlezák pedig a cí­mzett. Csapattársához hasonlóan ő is végigrobogott a félpályán, s 8 méterről berúgta a harmadik újpesti gólt (0:3). Szabályszerűen padlóra került a bajnok – az igaz, hogy többen hiányoztak kulcsjátékosai közül -, s a hangulaton az sem sokat javí­tott, hogy Balogh G. egy csúsztatott fejessel a 80. percben szépí­tett (1:3).

A Magyar Kupát őrző UTE hódí­totta el az első í­zben kií­rt Szaknévsor Szuper Kupát.

Az újpestiek 750, a ferencvárosiak pedig 250 ezer forint pénzjutalmat kaptak a mérkőzés főszponzorától, a Szaknévsor szerkesztőségétől. Emellett az újpesti játékosokat, valamint vezetőedzőjüket, Bene Ferencet egy-egy aranygyűrűvel is megjutalmazták.

TFU_19940806_FU_001 - 0003

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ