1993.IX.15. KEK, FC Innsbruck – Ferencváros 3-0

kek-serleg_0606_2
Albert Flórián, a szakosztály egyik vezetője í­gy nyilatkozott a sorsolás után: – Tény, kaphattunk volna nehezebb ellenfelet. Sokat számí­t, hogy Nyilasi Tibor éveken keresztül kint játszott Ausztriában, í­gy ismeri az ottani csapatokat, az Innsbruckot is. Az ellenfélről én most még sokat nem tudok, de mivel kupagyőztes lett, ez már enged következtetni arra, hogy jó együttessel állunk majd szembe. Szerencsénk volt, mert a Fradit a 17. helyre rangsorolták a 43 csapatot számláló mezőnyben, í­gy elkerültük a selejtezőket. Innsbruck viszonylag közel van Budapesthez, í­gy várhatóan sok szurkoló elkiséri majd a Ferencvárost az első mérkőzésre. Reménykedem abban, hogy nem ismétlődik meg a pozsonyi botrány.

*

Havasi Mihály, a mérkőzés előtt: – Szakvezetőink három alkalommal is megtekintették az Innsbruck mérkőzéseit, í­gy bő ismereteket szereztünk . Az osztrákok három kitűnő idegenlégióssal is rendelkeznek, emellett több válogatottjuk szerepel, úgyhogy nehéz mérkőzésre van kilátás. Célunk nem lehet más, minthogy olyan eredményt érjünk el, amely biztatást adhat a visszavágóra.

Nyilasi Tibor: – Döntetlen körüli eredménnyel mindenképpen elégedett lennék.

dr. Szí­vós István: – Bizom benne, sikerül szoros eredményt elérnünk, s otthon hazai közönségünk előtt továbbjuthatunk.

Szeiler József: – Nem leszek megilletődött, nagy küzdelmet várok, biztos vagyok benne, hogy jó eredményt fogunk elérni.

*

Nagy érdeklődés előzte meg a tiroli városban az FC Innsbruck és a Ferencváros labdarugó csapatának szerdai KEK-mérkőzését. Délelőtt százával érkeztek meg Magyarországról a zöld-fehérek szurkolói.

A Ferencváros házatáján szerda délelőtt nem történt változás, vagyis Gregor József betegsége miatt nem jöhetett számí­tásba, még csereként sem. Az osztrákok a kellemes, nyárias estén a már tervezett erős csapatukkal várták a kezdő sí­pszót.

FC Innsbruck (osztrák) – Ferencváros 3:0 (0:0)
Innsbruck, 11.000 néző, vezette: Quiniou (francia)

FC Innsbruck: Oraze – Lesiak – Schneider, Prudlo – Baur, Russ (Hartmann 35.), Carracedo, Wazinger – Westerthaler, Danek, Janeschitz (Kirchler 76.)

Ferencváros: Szeiler – Telek – Simon, Szekeres, Keller – Albert, Lipcsei, Détári, Páling – Kovács J. (Cigan 76.), Wukovics

Gól: Danek (48.), Westerhaler (59.), Carracedo (65. )
Sárga lap: Carracedo (36.), Prudlo (61.) illetve Telek (23.), Albert (40.), Lipcsei (64.)

Kiegyensúlyozott játékot hozott az első félidő, a Ferencváros egyenrangú partnere volt az innsbrucki gárdának. Ebben a háromnegyed órában ugy tünt, hogy a második félidőben is sikerülhet szoros eredményt kiharcolni.

Szünet után azonban alaposan megváltozott a játék képe. A 48. percben baloldali szöglet után Danek fejelt a hálóba (1:0), majd az 59. percben egy jobboldali szögletet lefejelt a jó helyzetben lévő Westerthalernak, aki két védő között lőtt a hálóba (2:0). Megzavarodott a Ferencváros, az innsbruckiak a 65. percben növelték előnyüket. Danek szabadrugását Carracedo kapta, aki közelről megszerezte együttese harmadik gólját (3:0). Három perccel a befejezés előtt Wukovicsnak lehetősége volt a szépí­tésre, de még a gólvonalon is hibázott.

Nyilasi Tibor: – Csalódás számomra csapatom szí­v és akarat nélküli játéka. Három gólt kaptunk, három pontrugás nyomán. Szomoruan kell tapasztalnom, hogy az osztrákok is felülmúlnak bennünket. A továbbjutásunkra legfeljebb husz százalék esélyt adhatok.

Horst Köppel: – A mérkőzés előtt megmondtam, hogy a levegőben fogjuk legyőzni a Ferencvárost. Igy is történt. Jók az esélyeink a továbbjutásra.

*

A tiroliak a KEK hetedik mennyországában érzik magukat – irja a bécsi Kurier a 3:0-ás győzelmet kommentálva. A csütörtöki osztrák lapok nem fukarkodnak a dicsérettel, s a mérkőzést elemezve inkább az innsbruckiak jó játékát emelik ki, mint a magyarok hibáit. Egyetlen szépséghibaként emlitik Kurt Russ és Détári ütközését, ami az osztrák fiu sulyos sérülésével végződött, és féléves szünetet jelent számára.

A Der Standard sportriportere ugy véli, a magyarok a klasszikus, kicsit idejétmult 4-3-3-as rendszerben játszanak, amit azonban tökéletesen tudnak, mig az innsbruckiak rendszere nem igazán látható át, sok a védekezés és szórványos az ellentámadás. A tudósitás szerint a magyarok világos célja a döntetlen lett volna, no de erről már az első 48 perc után le is mondhattak. A lap hozzáfűzi, hogy azért az innsbruckiakra még vár egy kemény visszavágó, igy az nem vehető félvállról. Annál is inkább, mert itt most ők voltak az urak, de Budapesten, a Ferencvárosban a Fradi is nagyhatalom.

A Neue Kronen Zeitung viszont szinte bizonyosra veszi, hogy most már semmi sem üthet ki balul az Innsbruck számára, hiszen ezt a 3:0-ás eredményt a csapat hat év óta a legjobb kupateljesitménnyel vivta ki. Alig 8.000-en voltak kiváncsiak a meccsre, közülük is kétezren Magyarországról jöttek – irja a lap, és hozzáteszi: a tévéközvetitésnek ez az ára.

A Die Presse lelkes tudósitása szerint a régi erényekhez uj lendület társult, s a Tivolit megérintette a német Bundesliga szele, mintha Ernst Happel kora tért volna vissza.

NS-19930916-05-19930915

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ