1993.V.5. MK, MTK – Ferencváros 1:1

Az MTK az első félidőben és a fordulás utáni percekben egyértelműen jobb volt ellenfelénél, és megérdemelten szerezte meg a vezetést. Az elkeseredett FTC-támadások mégis egyenlítő gólt eredményeztek, így az Üllői úti visszavágóra maradtak a Magyar Kupa-elődöntőjének sorsdöntő pillanatai.


MTK – Ferencváros 1:1 (0:0)
Hungária körút, 8.000 néző, V: Kovács

MTK: Zsiborás – Híres – Turbék, Zsivótzky – Talapa, Vancsa, Keresztúri, Szabó (Komódi 68.), Sztanó – Hámori, Balog

Ferencváros: Balogh – Telek – Kuznyecov, Szekeres – Páling, Lipcsei, Albert, Fodor, Keller – Gregor (Nagy Zs. 70.), Wukovics

Gól: Keresztúri (58. – 11-esből) illetve Wukovics (86.)
Sárga lap: Hámori (81.)
Jók: Balog, Vancsa, Talapa illetve Lipcsei, Wukovics

Ha Talapa nem késik le hajszállal Turbék jobboldali beadásáról, az MTK hamar vezetést szerezhetett volna a labdarugó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A beadás azonban az MTK játékosa előtt elcsúszott, így a labda Balogh martaléka lett. Közepes iramban csaptak egymásnak a csapatok, a játék képe alapján az MTK valamivel összeszedettebben vezette rohamait. A 16. percben mégis ferencvárosi gólszerzési lehetőség adódott, amikor Fodor labdáját Wukovics lőtte 8 m-ről a kapu előtt az alapvonalon túlra. A másik oldalon Keresztúri elemi erejű 25 m-es szabadrugása okozott gondokat a zöld-fehérek kapusának. A 23. percben Hámori lövőkedve is megjött, a jól helyezett labdát Balogh ujjheggyel tolta a lécre. Az MTK ekkor már átvette az irányítást, a Ferencváros pontatlan, szervezetlen mezőnyjátéka nem hozott gólszerzési lehetőséget.

A fordulás után is az MTK bizonyult erőteljesebbnek. A végig sokat mozgó Balog már a második percben veszélyes labdával ijesztett rá a vendégek kapusára. Az 58. percben góllá érett az MTK átgondolt és helyenként ügyes támadójátéka. Balog remekül vette észre a kínálkozó lehetőséget, berontott a tizenhatosra, a Hámoritól kapott labdát elhúzta a ferencvárosi kapus előtt, aki már csak szabálytalanul tudta őt szerelni. A játékvezető tizenegyest ítélt, amit Keresztúri félmagasan, kegyetlenül a kapu közepébe bombázott (1:0). A vezetés megnyugtatta a vendéglátókat, ám annál jobban felkorbácsolta a zöld-fehérek indulatait. Hatalmas harc kezdődött meg az egyenlítő gólért, a Ferencváros átvette az irányítást, és minden erejével támadott. Fodor a 67. percben 25 m-ről lőtt kemény labdát Zsiborás ölébe, majd egy jobboldali beadás találta egyedül Lipcseit, akinek fejesét csak bravúrral tudta védeni Zsiborás. A 86. percben megszületett az egyenlítő gól is. Wukovics teljesen tisztán kaphatott labdát mintegy 18 m-re az MTK kapujától, állított egyet rajta, majd a dermedten álló védők között utat talált a jobb alsó sarokba (1:1). Az utolsó percek már nem hoztak egyik kapura sem veszélyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 08.17.19:30 FTC-Kaposvár (TV:M4sport.hu)
Következik: 08.22.19:00 EL PLAY-OFF FK Suduva-FTC (TV:M4)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST