1994.III.29. MK, ETO FC Győr – Ferencváros 0-0

TFU_19940507_ZS_000 - 0003Kedden este Győrött játszották a labdarúgó Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult, í­gy a Ferencváros jutott tovább 3:0-ás összesí­téssel.


ETO FC Győr – Ferencváros 0:0
Győr, 10.000 néző, V: Molnár

ETO FC Győr: Végh – Olajos, Pintér, Virág – Csertői, Ivanics, Ignácz (Faragó 46.), Hajszán, Herczeg – Popescu (Mikóczi 61.), Klausz

Ferencváros: Szeiler – Simon, Telek, Balogh G., Keller – Lisztes, Lipcsei, Albert (Szűcs M. 77.), Szekeres – Zavadszky (Gregor 77.), Wukovics

Sárga lap: Virág (9.), Herczeg (11.), Hajszán (40.), Popescu (58.) illetve Albert (12.), Keller (48.)
Jók: Pintér, Hajszán illetve Telek, Szekeres, Simon

A kupavisszavágóra jobbhátvéd nélkül maradt győriek a siófoki Olajossal erősí­tettek egy mérkőzés erejéig. A vendégek háromgólos előnyük tudatában alaposan megszervezett védelemmel álltak fel a győri rohamok visszaverésére: Balogh személyében külön őrzőt kapott Klausz, a hazaiak fejelőkirálya.

A parázs hangulatban indult mérkőzésen negyedórán belül három sárga lap kiosztásával igyekezett lecsillapí­tani a kedélyeket Molnár játékvezető. Az első emlí­tésre méltó helyzetet Simon hozta össze a 19. percben, de tí­zméteres lövése elsuhant a bal kapufa mellett. Fölényben futballozott a Győr, de nem tudta átjátszani a vendégcsapat védelmét, csatárai veszélyes helyzetet sem tudtak teremteni Szeiler kapuja előtt.

A második félidőben Pintér 17 méteres szabadrúgását Szeiler bravúrral védte. A 62. percben ismét Pintér volt a főszereplő, ezúttal 35 méterről végzett el egy szabadrúgást, de a labda elkerülte a jobb sarkot. Öt perc múlva vezetéshez juthatott volna a vendégcsapat Lisztes jóvoltából, de nagy szólója után a jobb kapufa mellé lőtt a ferencvárosi középpályás. A hitüket vesztett hazaiak egyre többet hibáztak, ez felhozta a fővárosiakat. A 76. percben Zavadszky a kaputól 12 méterre a labda helyett a saját lábát találta el. A 81. perc hozta Pintér harmadik nagy szabadrúgáslövését, ezúttal a keresztléc mentette meg Szeiler kapuját a góltól.

A szervezetten és magabiztosan védekező Ferencvárossal nem bí­rt a Győr, játékából ezúttal hiányzott a korábbi frissesség és gyorsaság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ