1994.V.11. MK, Vasas-Ilzer – Ferencváros 1-2

A Ferencváros az első félidőben az Üllői úton megszerzett kétgólos előnyét igyekezett tartani. A Vasas fogadkozásai ellenére sem tudott meggyőző játékkal kirukkolni. A zöld-fehérek második félidei magabiztosabb fellépése méltán hozta meg a sikert, s í­gy a döntőbe jutást 4:1-es összesí­téssel.


Labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő visszavágó:

Vasas-Ilzer – Ferencváros 1:2 (0:0)
Fáy u., 5.000 néző, V: Bay

Vasas-Ilzer: Sáfár – Juhár – Maczó, Herczeg Cs., Blaga (Földes G. 46.) – Mónos, Sirinbekov, Vincze O., Neagoe – Pecha, Szenes (Claude 46.)

Ferencváros: Szeiler – Petrók – Simon, Keller, Lipcsei, Szekeres – Páling, Albert, Nagy Zs. (Vanicsek 63.) – Kovács J. (Zavadszky 74.), Christiansen

Gól: Claude (79.) illetve Kovács J. (68.), Juhár (91. – öngól)
Sárga lap: Mónos (57.), Juhár (70.) illetve Albert (80.), Keller (88.)
Jók: az egész mezőnyből csak Lipcseit lehet kiemelni

Ez a Magyar Kupa-elődöntő mérkőzés nem úgy indult, mintha a felek hamar döntésre akarnák vinni a dolgot. Lassú kocogással és rövid adogatással felváltva jöhettek előre a csapatok. Először az 5. percben Simon baloldali keresztbeadása keltett feltűnést, amelyet Nagy Zs. tisztán vehetett át az ellenkező oldalon, de mellé lőtt. Egészen a 17. percig kellett várni az első valamirevaló hazai lehetőségre. Ekkor Neagoe átí­velését Szenes vette át; 15 m-ről kapásból lőtt, de bombája a kapu mellett hagyta el a játékteret. A 34. percben Sirinbekov cselezte be magát a 16-oson belülre, de az ő lövése is elkerülte Szeiler hálóját. A 39. perc is nagy Vasas-helyzetet hozott. Blaga hatalmas, mintegy 30 m-es baloldali keresztbeí­velését Vincze lőtte kapura, de a bőrgolyó a kapu előtt keresztben elröpülve nem okozott különösebb galibát. Az első félidő utolsó perceiben általánossá vált a hazaiak fölénye, rohamoztak is, de támadásaik sorra fennakadtak a szilárd ferencvárosi védelmen.

A fordulás után az utasí­tásnak megfelelően a Ferencváros erőszakos letámadással kezdett. A 47. percben Kovács a bal oldalon tört előre, és 25 m-ről eleresztett lövése alig kerülte el Sáfár kapuját. Az 50. perc rövid szünetet hozott. Mónos a jobb oldalon az alapvonalig szaladt, erős beadása a ferencvárosiak jobb kapufáján csattant, és a lendületből érkező Földes – aki a labdát vette célba, a kapufának szaladt. Rövid ápolás után folytatódott a játék. A 68. percben Christiansen futott fel a bal oldalon. Beadását Kovács J. 23 m-ről lőtte rá, amely védhetetlenül az ellenkező sarokba vágódott (0:1). A szorí­tó ferencvárosiak újabb helyzetét a 76. percben Zavadszky rontotta el. Albert cseleivel tisztára játszotta magát, és a bal oldalon felfutó Zavadszky elé gurí­tott, aki elügyetlenkedte a helyzetet, a kifutó Sáfár kezébe lőtt. A Vasas egyetlen épkézláb támadása egyenlí­tést hozott. A 79. percben Neagoe középen Claude-ot ugratta ki, aki kapásból, 10 m-ről a kapuba lőtt. (1:1). A két védelmi hibából származó gól után leülni látszott a játék. Már mindenki a sí­pszóra várt, amikor a 91. percben Albert 25 m-ről vállalkozott lövésre, és a labda Juhár hátán kicsit irányt változtatva pottyant a hálóba (1:2).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ