1995.III.22. MK, BVSC-Dreher – Ferencváros 4-2

A ferencvárosiak alaperőik (Simon, Lipcsei, Keller, Albert) nélkül álltak ki, s az első félidőt egyszerűen elszabotálták. Hatalmas előnyhöz jutott a vasutas gárda, amely fordulás után nem követte el azt a hibát, hogy sündisznóállásba vonuljon. Olykor magas szí­nvonalú, remek iramú második 45 perc jelentett látványosságot, a BVSC-Dreher ebben az időszakban ügyesen védekezett. A zöld-fehérek rengeteg helyzetet kidolgoztak, de csak a gólkülönbség csökkentésére futotta erőfeszí­téseikből. Szemre ugyan jelentős a BVSC előnye, de mivel a Ferencváros szerda este idegenben lépett fel a Népstadionban, két adott gólja esetleg sorsdöntő lehet a visszavágón.


Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés:

BVSC-Dreher – Ferencváros 4-2 (3-0)
Népstadion, 5.000 néző, V: Nagy L.

BVSC-Dreher: Tarlósi – Csábi – B. Szabó, Bondarenko – Komódi, Bükszegi, Vancea, Urbányi, Farkas J. – Kovács Z. (Zováth 86.), Vincze I.

Ferencváros: Balogh T. – Telek – Hrutka, Szekeres – Páling, Szűcs M., Lisztes, Czéh, Kecskés Z. – Kopunovic, Christiansen (Nagy Zs. 46.)

Gól: Bondarenko (18.), Kovács Z. (28.), Vincze I. (41., 71.), illetve Czéh (48.), Lisztes (85. – 11-esből)
Kiállí­tva: Urbányi (85.)
Jók: Bondarenko, Farkas J., Vancea, Vincze I., Urbányi illetve Czéh, Páling

Nem olyan régen ugyanezen a gyepen a Ferencváros bajnoki mérkőzésen 1-0-ra verte a BVSC-t. Az első 45 percben látottak alapján a vasutasok alapos revánsra számí­thattak… A 7. percben Vincze a bal oldalon lövőhelyzetig verekedte magát, pontosan célozta meg a kaput, labdája Baloghról a gólvonal felé csorgott, a jól eszmélő Telek tisztázott. Egyértelműen a vasutasok kezében volt a kezdeményezés, ami annál is könnyebbnek bizonyult, mert a zöld-fehérek szinte teljesen lemondtak a támadásokról. A 18. percben Farkas jobb oldalról í­velt át egy szabadrúgást, Bondarenko az embersűrűben jól eszmélt, mintaszerű fejest csúsztatott a kapu jobb oldalába (1-0). Igazán látványosan játszott a továbbiakban is a Szőnyi úti gárda, olykor döntő mezőnyfölényben volt. A 28. percben egy jobboldali beadás Kovács Z-ig került, az alacsony támadó igazí­tgatott, majd Baloghot érintő lövése a jobb alsó sarokba perdült (2-0). Négy perc múlva Csábi téves átadásával Christiansen lódulhatott meg a bal oldalon, de céltalanul lőtte a labdát középre, és ez a megoldás semmit sem ért. Négy perccel a félidő lefújása előtt Vincze került százszázalékos helyzetbe, balról, 10 m-ről megtalálta az utat a háló felé, Balogh eszén túljárva (3-0).

Mindössze három perc szaladt le a folytatásból, amikor Czéh 17 méteres, remekül megcsavart szabadrúgása vércseként csapott le a bal alsó sarokba; Tarlósi kicsit későn eszmélt (3-1). A ferencvárosiak gőzerővel rohamoztak, mégis a 60. percben Vancea 12 méterre a kaputól gólhelyzetbe keveredett, de Szekerest találta el. Hullámzott a játék, remek volt az iram, vérbeli kupacsata szórakoztatta a fagyos szélre mit sem adó közönséget. A 61. percben Nagy Zs. fejesét a léc alól tenyerelte szögletre Tarlósi. Miközben a zöld-fehérek minden energiájukkal a második gól megszerzésére törekedtek, a 71. percben egy gazdátlanná vált labdát Vincze 24 m-ről, irgalmatlan nagy erővel a kapu bal oldalába bombázott (4-1). A legendás Fradi-szí­v a hajrában legalább féltucat gólhelyzet kidolgozásához vezetett. A 85. percben egy közeli fejes túljutott Tarlósin, Urbányi a gólvonalon tilos módon helyettesí­tette kapusát, kézzel ütötte ki a labdát. Piros lapott kapott, a Ferencváros pedig büntetőt végezhetett el. A 11-est Lisztes a jobb alsó sarokba küldte (4-2).

NS-19950323-0405-19950322

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ