1995.V.3. MK, Kispest-Honvéd – Ferencváros 1-1

A közepesnél is gyengébb szí­nvonalú találkozón a Ferencváros értékes döntetlent ért el idegenben, és fontos lépést tett a döntő felé. A zöld-fehérek nemcsak az eredmény miatt esélyesebbek a továbbjutásra, hanem azért is, mert a kiállí­tások miatt várhatóan nem játszhat a visszavágón a kispestiek két erőssége, Illés és Kovács Kálmán.

Labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő, első mérkőzés:

Kispest-Honvéd FC – Ferencváros 1-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 6.000 néző, V: Bognár

Kispest-Honvéd: Brockhauser – Hungler – Bánfi, Plókai – Forrai (Stefanov 46.), Bárányos, Kovács B., Illés, Duró – Kovács K., Hamar (Orosz 74.)

Ferencváros: Balogh T. – Telek – Hrutka, Szekeres – Páling, Simon, Lisztes, Czéh, Keller – Kopunovic, Neagoe (Zavadszky 85.)

Gól: Illés (25.) illetve Kopunovic (32.)
Sárga lap: Bánfi (18.), Plókai (53.) illetve Telek (25.), Czéh (25.)
Kiállí­tva: Illés (63.), Kovács K. (67.)
Jók: Telek illetve Hungler, Bárányos

A kispesti Magyar Kupa-elődöntő első felvonásán új mester mutatkozott be a hazaiak kispadján az 54 éves Török Péter személyében, aki a középhátvéd szerepkörében a 18 éves ifjúsági válogatott Hungler Gábornak, a középpályán az ugyancsak saját nevelésű Kovács Bélának adott játéklehetőséget.

A 25. percben Keller talpalása miatt í­télt a 16-oson belül közvetett szabadrúgást Bognár játékvezető. Duró lövése a sorfalról lepattant, majd a következő akciónál Illés a jobb oldalon az alapvonalig futott. Lágyan beadott, Balogh alászaladt a labdának, a beadás a gólvonal mögé érkezett, Kovács Kálmán még beljebb segí­tette (1-0). A 29. percben növelhette volna előnyét a Kispest. Hamar labdájára azonban nem indult el a kaputól 10 méterre egyedül álló Kovács Kálmán. A 32. percben Lisztes kitűnően szöktette a balösszekötő helyén Kopunovicot, aki felavatta a 31. születésnapját ünneplő Brockhausert: 8 méterről ballal a rövid alsó sarokba helyezett (1-1). Két perccel a szünet előtt Plókai-Illés összjáték után a kispestiek karmestere célozta meg a jobb alsó sarkot, de Balogh Tamás biztosan fogta a labdát.

Fordulás után nem sokkal Telek szólózott, majd 20 méteres lapos bombája csak centikkel süví­tett el a jobb sarok mellett. A félidő közepén elszabadultak a pályán az indulatok, előbb Illést állí­totta ki Bognár ütésért, majd néhány percre rá Kovács Kálmán rúgott össze a ferencvárosiak kőkemény védőjével. Mindkettejüket ápolni kellett, a játékvezető pedig úgy í­télte meg, hogy Kovács Kálmán rátartott Simon lábára, ezért ő is piros lapot kapott. így kilenc főre olvadt a kispesti gárda. Ezután bohókás jelenetek zajlottak le, a Honvéd csatára ugyanis miután “meggyógyult”, vissza akart térni a pályára, ám a bí­ró természetesen nem engedte. Két fős emberhátránya miatt a Kispest a hátralévő időt már többnyire védekezéssel töltötte. A 79. percben Keller beadása után Hrutka fejelhetett volna gólt hat méterről, de a labda egy arasznyival a léc fölött hagyta el a játékteret. Két perccel a vége előtt Lisztes labdájával Kopunovic került helyzetbe, de elügyetlenkedte a lehetőséget.

TFU_19950500_FU_007 - 0003

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ