1996.IV.3. MK, Kispest-Honvéd – Ferencváros 2-2

Csaknem végig szakadó esőben a Ferencváros az első félidőben azt bizonyí­totta, hogy lényegesen jobb erőkből áll. Szünet után viszont a vendégek visszafogták a tempót, lehetséges, hogy már a hétvégi bajnoki mérkőzésre gondolva nem kí­vánták felfedni lapjaikat. Ismert, a zöld-fehérek ismét Kispesten szerepelnek, de akkor már bajnoki pontokért. Akárhogyan is történt, a vendégek biztosnak hitt győzelmet engedtek kicsúszni a kezükből, maradt hát izgalom a visszavágóra.


Labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntő, első mérkőzés:

Kispest-Honvéd FC – Ferencváros 2-2 (1-2)
Bozsik-stadion, 6.500 néző, V: Varga S.

Kispest-Honvéd FC: Vezér – Plókai, Hahn, Gabala – Árgyelán (Tarlue 84.), Kovács B., Urbányi, Warzycha, Piroska – Moses (Kabát 60.), Bárányos

Ferencváros: Hajdu – Hrutka – Szűcs M. (Kecskés 74.), Telek – Nyilas, Albert, Arany, Lisztes (Milovanovic 66.), Nagy N. – Kuntic (Nagy Zs. 81.), Nicsenko

Gól: Árgyelán (2.), Piroska (73.) illetve Arany (1.), Nyilas (44. – 11-esből)
Sárga lap: Urbányi (43.), Gabala (44.), Warzycha (52.) illetve Nicsenko (44.), Hrutka (56.)
Jók: Piroska, Bárányos illetve Hrutka, Szűcs M.

Jószerével le sem vehette füttyös szerszámját az ajkáról a kezdést jelentő sí­pszó után Varga játékvezető, máris vezetett a vendégcsapat. Egy jobb oldalról középre kanyarintott labdát Hahn alaposan elnézett, lyukat rúgott, a Hajduságból frissiben szerződtetett Arany habozás nélkül, laposan, utat talált lövésével a kapuba (0-1). A ferencvárosi örömmámor még tartott, amikor balról indult Honvéd-akciót – a zöld-fehér védelem szintén csak nézelődött – Árgyelán fejezett be pontos lövéssel (1-1). A csúszós, labdakezelés szempontjából alattomos talajon nem túl sokat törődtek a védekezéssel a mérkőző felek, í­gy kifogástalanul lüktetett a játék. Egyértelműen a Ferencváros játszott fölényben, amit jelzett az is, hogy a Honvéd részéről a percek múltával egyedül Moses maradt fenn a tűzvonalban. A 43. percben büntetőhöz jutottak a vendégek. Nyilas első lövését Vezér hárí­totta, de közben két labdarúgó is befutott a büntetőterületen belülre. Varga komótosan kiosztotta az ezért járó sárga lapokat, majd Nyilas ismételhetett; ezúttal Vezért becsapva a kapu bal oldalába helyezte a tizenegyest (1-2).

A 62. percben a nem sokkal korábban beállt Kabátot játszották meg ügyesen társai, a cserejátékos 17 méterről alig tévesztett célt, fölélőtt. A kispestiek valamivel agilisabban folytatták, a Ferencváros energiatakarékos játékán viszont az látszott, hogy a vendégeknek módfelett tetszik az eredmény. Fokozatosan tért nyert a kispesti gárda, és a 73. percben Gabala bal oldali beadását Piroska 15 méterről takarosan a léc alá vágta (2-2).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ