1996.VII.22. Olimpia, Nigéria – Magyarország 1-0

Az orlandói Citrus Bowl-stadionban bemutatkozott a magyar olimpiai labdarúgó-válogatott. A D-csoportban esedékes találkozón a nigériai nemzeti együttessel mérkőzött Dunai Antal szövetségi edző csapata.

D-csoport:

Magyarország – Nigéria 0-1 (0-0)
Orlando, Citrus Bowl, 25.303 néző, V: Pirom Anprasert (thaiföldi)

Magyarország: Sáfár – Dragoner – Sebők V., Pető Z. – Lendvai M., Sándor T. (Preisinger 83.), Lisztes, Molnár Z., Szatmári – Dombi, Egressy (Herczeg M. 76.)

Nigéria: Dosu – Babayaro, West, Kanu (Ikpeba 81.), Okechukwu, Amunike (Lawal 76.), Babangida, Okocha, Amokachi, Oliseh, Oparaku

Gól: Kanu (77.)
Sárga lap: Szatmári (16.), Dragoner (75.) illetve West (18.), Amokachi (51.), Babayaro (71.)
Jók: Sáfár, Sebők, Szatmári illetve Kanu, Amokachi, Ammunike

A magyar válogatottnál lendületesebben kezdő nigériaiak dolgozták ki az első komoly helyzetet: a 9. percben Babangida futott el a jobb szélen, ügyesen adott középre, de az érkező Kanu gyenge lövését Sáfár hárí­totta. A magyar együttes ügyes védekezésének köszönhetően elmaradtak a további nigériai rohamok. Dunai Antal játékosai egyre több támadással próbálkoztak. Egressy többször is helyzetbe került, de társai nem követték az akciókat, ezért a lehetőségek kihasználatlanul maradtak. A 32. percben Amunike tüzelt 18 m-ről, de lövése után a kapu mellett gurult el a labda. A játékrész utolsó percében Sáfár kétszer is bravúrosan védett. Különösen második mentése volt látványos, amikor Okechukwu 8 m-es fejesénél tolta kapuja fölé a labdát.

A második félidő elején a magyarok lendültek hamarabb támadásba. A 49. percben Sándor Tamás kis hí­ján megszerezte a vezetést, hiszen Lendvai átadását követően 20 méterről jól lőtt kapura, de az afrikaiak kapusa hárí­tott. A folytatásban átvették az irányí­tást a nigériaiak, a magyar csapat beszorult saját térfelére. Már úgy tűnt, hogy a “zöld mezes” játékosok képtelenek gólt szerezni, amikor Kanu a 77. percben betalált Sáfár kapujába. A holland Ajax Amsterdam fiatal csatára az Amokachival való kényszerí­tőzés után, 11 méterről helyezett a magyar olimpiai gárda hálójába (0-1). Három perccel később a frissen beállt Ikpeba veszélyeztetett, miután emelésével a kapufát találta telibe. A 88. percben Okocha vállalkozott távolról, de 20 méteres lövése célt tévesztett, a magyarok kapujának bal sarka mellett szállt el a labda. A magyar játékosok a hajrában mindent elkövettek a gólszerzés érdekében, de nem tudtak kiegyenlí­teni.

A nigériaiak csak a mérkőzés egy rövid szakaszában játszottak jobban a magyar olimpiai válogatottnál. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy döntetlenre végződjön a találkozó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ