1996.VII.24. Olimpia, Brazí­lia – Magyarország 3:1

A magyar olimpiai válogatott Miamiban, Brazí­lia ötkarikás csapatával játszotta második csoportmérkőzését.

D-csoport:

Brazí­lia – Magyarország 3-1 (1-0)
Miami, Orange Bowl, 34.871 néző, V: Gamal Mahmoud Ahmed El Ghandour (egyiptomi)

Brazí­lia: Dida – Ze Maria, Aldair, Ronaldo, Roberto Carlos – Flavio, Ze Elias, Juninho – Bebeto, Rivaldo (Amaral 74.), Ronaldinho (Savio 74.)

Magyarország: Sáfár – Dragoner (Madar Cs. 46.) – Sebők V., Pető Z. – Molnár Z., Bükszegi, Lendvai M., Lisztes (Szanyó 66.), Szatmári – Dombi, Herczeg M.

Gól: Ronaldinho (35.), Juninho (62.), Bebeto (85.) illetve Madar (58.)
Sárga lap: Roberto Carlos (3.), Ze Elias (33.) illetve Sebők (1., 72.), Lendvai (11.), Szatmári (90.)
Kiállí­tva: Sebők (72.)
Jók: Ze Maria, Ronaldinho, Bebeto illetve Sáfár, Molnár, Lendvai

Az első negyedóra nagyrészében a brazilok birtokolták a labdát. A magyar válogatott játékosai már a középpályán alul maradtak riválisaikkal szemben, í­gy a dél-amerikaiak sorra vezethették a támadásokat. A 16. percben a jobb szélen elfutó Roberto Carlos í­velt középre, de a jól kimozduló Sáfár meghiúsí­totta a középen érkező Ronaldinho előtt adódó lehetőséget. A brazil rohamok között a 26. percben egy magyar helyzet következett: az ellenfél tizenhatosán belül helyezkedő Dombi csavart a kapu bal felső sarka mellé. Ekkor már Lisztesék is egyre többször eljutottak az ellenfél kapujáig. A 35. percben nagy Pető hibája után megszerezte a vezetést a brazil ötkarikás együttes. A debreceni védő tétlenkedése következtében pattanhatott a labda Ronaldinhohoz, aki elvitte a labdát Sáfár mellett, majd az ötösig futott, s az üres kapuba gurí­tott (1-0).

A mérkőzés bevezető szakaszával ellentétben a második félidő elején a magyar csapat uralta a pályát. Dombi a 49. percben nagy gólhelyzetet hagyott ki, ezúttal a védők gyűrűjében állva lőtt a kapu mellé. Az 58. percben egyenlí­tett az egyre több támadást vezető magyar olimpiai válogatott. Lisztes előreí­velésénél Aldair tétovázott, í­gy a közberobbanó Madar a 16-osról átfejelte a kapus fölött a labdát, amely az üres kapuba pattogott (1-1). Öt perccel később újra vezetésnek örülhettek a brazilok, hiszen az üresen maradt Juninho a jobb szélről, Ze Mariától kapott átadás után 12 m-ről a kapu jobb oldalába bombázott (2-1). A bekapott gól mellett az is hátráltatta a magyar együttest, hogy El Ghandour játékvezető egy szabálytalanság után kiállí­totta Sebőköt. Az újpesti játékos korábban már kapott egy sárga lapot. A hajrában Bebeto bizonyí­totta klasszisát. A “veterán” csatár a 82. percben egy kapufával hí­vta fel magára a figyelmet, majd a 85. percben 18 m-ről óriási gólt lőtt Sáfár kapujának bal sarkába (3-1). Kicsivel később Bükszegi is 18 m-ről tüzelt, de lövése után a kapu mellett szállt el a labda.

Az előzetesen vártnál jobban helytálltak Dunai Antal szövetségi edző játékosai. Ennek köszönhetően a brazilok meglehetősen nehezen harcolták ki a győzelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ