1997.III.11. MK, Vác – Ferencváros 3-0

A Vác FC az Üllői úti 2-2 után ezen a mérkőzésen sokkal jobbnak bizonyult riválisánál, í­gy Strausz László vezetőedző csapata 5-2-es összesí­téssel megérdemelten jutott az elődöntőbe. Kérdés, hogy ezek után a pénteki, MTK elleni bajnoki rangadón mire lesznek képesek a ferencvárosi játékosok.

A két keddi csata előtt kétségkí­vül a Ferencváros helyzete körmönfontabb, egy esetleges 0-0-lal a Vác FC kerül elődöntőbe.

– Érzésem szerint múlt szombaton a Kispest-Honvéd FC ellen már jól teljesí­tettük a bajnoki feladatot, ennek okán optimista vagyok, azaz kedden egyetlen célunk van: továbbjutni – mondta hétfő délelőtt Varga Zoltán, a ferencvárosiak vezetőedzője.

– Igor Nicsenko szombaton nem játszott, nem is volt annyira hatékony a zöld-fehér támadójáték.
– Hogy mennyire hatékony, az relatí­v. 2-0-ra nyertünk, ez a tény. Nicsenko állapotától függ, hogy mi lesz a váci kezdőcsapatunk. Az ukrán csatár bokája kifordult. Ha rendbejön, akkor újra kezdőember.

– Az elmúlt héten napvilágot látott egy lapban, hogy Önt – ha nyer a Ferencváros a kispestiek ellen, ha nem – menesztik. Nos: menesztik?
– Nem tudok róla. Inkább úgy hiszem, az MTK-val való kiélezett versengésben bennünket kí­vánnak ilyesmivel megzavarni. Hadd “üzenjem meg”, ezekből a provokatí­v támadásokból én csakis erőt merí­tek. Az a tí­pus vagyok, akit nemhogy letör, de inkább erősí­t a “külső próbálkozás”. És ezzel a csapat is í­gy van. Tehát: nem zavar, ki és mit gondol a jövőmről, mi csak tesszük a dolgunkat.

– Mit tippel, melyik négy gárda lép az elődöntőbe?
– Az MTK, a Ferencváros, a BVSC és a Haladás VFC – í­gy Varga. Az MTK-ra visszatérve: a kék-fehérek Óbudán 2-1-es győzelmet arattak a III. ker. TVE ellenében, elvileg hát nincs okuk a félelemre.

*

Vác FC – Ferencváros 3-0 (1-0)
Vác, 4.500 néző, V: Arany

Vác FC: Halász – Nagy T. – Lévai, Kasza – Vojtekovszki, Babos, Kriska (Kovács D. 90.), Nyikos, Boda – Horváth P. (Andrássy 57.), Füle (Borgulya 73.)

Ferencváros: Szeiler – Milovanovic – Hrutka, Szűcs M. – Nyilas, Vincze G. (Holló 67.), Jagodics, Miriuta, Nagy N. (Schultz 67.) – Horváth F., Zavadszky

Gól: Boda (1.), Nyikos (65.), Kriska (68.)
Sárga lap: Andrássy (50.), illetve Nagy N. (25.), Nyilas (69.), Zavadszky (76.)
Kiállí­tva : Milovanovic (90.)
Jók: Halász, Kriska, Nagy T.

Első támadásából megszerezte a vezetést a Vác FC: Boda a félpályáról indult el, végigvezette a labdát az egész ferencvárosi védelmen, majd 14 m-ről, balról a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A hazaiakat megnyugtatta a találat, a zöld-fehérek viszont meglehetősen sok hibával játszottak, és egészen a 24. percig szinte el sem jutottak a Vác kapujáig. Ekkor Jagodics 7 m-ről Halász kezébe fejelt. Egy perccel később Nagy Tibor szabadrúgása után Kasza bólintott, de Szeiler magabiztosan ölelte magához a labdát. A 33. percben Füle került helyzetbe, de nem érte el a labdát, í­gy a lehetőség kimaradt. A 43. percben Miriuta 22 m-es lövését könnyedén hárí­totta Halász.

A második félidőt a Ferencváros kezdte jobban. Az 58. percben Milovanovic csúsztatta középre a labdát, de Hrutka egy méterről fölé fejelt. A 60. percben egy váci helyzet következett: Kriska a 16-os bal oldaláról csavart kapura; Szeiler nagyot védett. A zöld-fehér játékosok ekkor fölényben játszottak, többször eljutottak Halász kapujáig, ám az utolsó pillanatokban a váci védelem rendszerint mentett. A kimaradt ferencvárosi helyzetek után a Duna-parti együttes növelte előnyét, hiszen a 65. percben Nyikos Milovanovic és Szeiler felett is átemelte a labdát, s a kapu bal oldalába talált (2-0). Három perc múlva újabb gólt szereztek a váciak, Vojtekovszki jobboldali beadása után Kriska 11 m-ről középről Szeiler felett a kapu közepébe helyezett (3-0). A 82. percben Holló a 16-os jobb oldalánál kisodródott, ezért Halásznak nem okozott gondot a védés.

NS-19970312-05-19970311

NS-19970312-03-19970311

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ