1997.III.5. MK, Ferencváros – Vác 2:2

Az első szűk félórában parádésan rohamozott a Ferencváros, az optimista szurkolók azt taglalták, milyen gólkülönbségű előnnyel utazhat a váci visszavágóra a kedvenc gárda. A folytatásban azonban kiviláglott, hogy számtalan hibaponttal rendelkezik a ferencvárosi legénység. Nyilas, Horváth F., Zavadszky, Hrutka és Szeiler kapus is mélyen tudása alatt szerepelt, így azután nem meglepő, hogy a Vác, amely nem azzal a szándékkal érkezett az Üllői útra, hogy elsáncolja magát, feltűnően értékes döntetlent harcolt ki. Megérdemelten.


Ferencváros – Vác FC-Samsung 2-2 (2-0)
Üllői út, 6.000 néző, V: Varga S.

Ferencváros: Szeiler – Milovanovic – Hrutka, Jagodics – Zavadszky (Vámosi 70.), Nyilas, Szűcs M., Miriuta, Nagy N. (Arany 70.) – Horváth F. (Schultz 46.), Nicsenko

Vác FC-Samsung: Halász – Nagy T. – Lévai (Strasser 71.), Kasza – Vojtekovszki, Babos, Kriska (Szoboszlai 76.), Boda J., Nyikos – Füle, Andrássy (Borgulya 46.)

Gól: Nicsenko (8.), Miriuta (33.) illetve Borgulya (54., 89.)
Sárga lap: Boda J. (20.), Strasser (72.)
Jók: Milovanovic, Miriuta, Schultz illetve Nagy T., Nyikos, Babos, Borgulya

A serény hazai rohamok gyorsan gyümölcsöztek. A 8. percben jobboldali szögletrúgás után a már korábban is gyakran felfutó Milovanovic 6 m-es fejese a kapufáról pattant a gólvonal térségébe, és bár Milovanovic ünnepelte önmagát a gól miatt, tulajdonképpen Nicsenkónak jár ki az elismerés, mert végül ő terelte a hálóba a labdát (1-0). A váci védők testközelből ismerhették meg egymást kapujuk körzetében, hiszen annyira folyamatosan rohamozott a hazai gárda, hogy rendre tömörülni kényszerült a vendégek hátsó alakzata. A 26. percben ijesztgetett a Vác, Babos 16 m-ről kevéssel lőtt a jobb alsó sarok mellé. Az első 25 perc jó tempójú futballja lassan-lassan alábbhagyott ferencvárosi részről, mert a váciak kiváló ütemben lépkedtek közbe, ügyesen szereltek. De ha támadásból nem megy a góllövés, akkor segít a remek irányító középpályás, Miriuta. A 33. percben a román légiós 16 m-es, nagyszerűen meglőtt szabadrúgása a kapu jobb oldalába vágódott (2-0).

Szünet után a frissiben beállt Borgulya alaposan “megfűzte” a leghátsó két hazai védÅ‘t, majd 15 m-rÅ‘l remekül helyezett a kapu jobb oldalába; Szeiler talán nagyobb vetÅ‘déssel menthetett volna (2-1). Csikorgott a ferencvárosi védelem, a támadások sem mentek. A 68. percben Füle 20 m-rÅ‘l eresztett meg veszélyes lövést, labdája centiméterekkel zúgott el a bal felsÅ‘ sarok mellett. A késÅ‘bbi, a haragos nézÅ‘sereg által kikövetelt kettÅ‘s csere sem javított a ferencvárosiak játékán. Gyakori és bosszantó átadási hibák dühítették a nézÅ‘ket, akik fütyültek is derekasan. Különösen a 89. percben, amikor a zöld-fehér bajok tetÅ‘ztek. A laza mozgású Borgulya remekül észlelte, hogy Szeiler “tanulóhibát” elkövetve messze elhagyta a kapuját, a vidékiek cserejátékosa remekül ívelt a léc alá (2-2).

NS-19970306-0504-19970305

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK