1998.VII.22. UEFA előselejtező, Ferencváros – CE Principat 6-0

A Ferencváros néha akadozó játékkal is fölényes győzelmet aratott az andorrai együttes ellen, í­gy a jövő heti visszavágó formalitásnak tűnik.


Nyilasi Tibor, a Ferencváros vezetőedzője:  – A tavalyi szereplésünknek, az UEFA-pontoknak köszönhetjük, hogy most gyengébbnek tűnő ellenfél jutott számunkra. Mindenképpen egyértelmű továbbjutás a cél. Jó alkalom lesz arra is, hogy a bajnokság elindulása előtt két-három nappal hivatalos mérkőzésen is pályára léphet közönsége előtt csapatunk. Egyet azonban nem lehet tennünk – az ellenfelet lebecsülni. Az andorrai csapatra számí­tásaim szerint a déli, temperamentumos játék lehet a jellemző. Természetesen figyelni kell az úgynevezett kiscsapatok előretörésére is, amint ezt a franciaországi világbajnokság is bizonyí­totta.

A Ferencváros labdarúgócsapata az UEFA-kupa előselejtező 1. fordulójának első mérkőzésén hazai környezetben lépett pályára az andorrai Principat ellen.

Ferencváros – CE Principat (andorrai) 6-0 (2-0)
Üllői út, 7.758 néző, V: Kaldma (észt)

Ferencváros: Udvarácz – Telek – Szűcs M. (Vámosi 20.), Mátyus – Kriston, Nyilas (Jagodics 68.), Lendvai, Schultz, Fűzi (Kovács B. 68.) – Fülöp Z., Selimi

Principat: Inaki – Luis – Pablo, Coto, Canito – Richard, Lorenzati, Félix (Marin 46.), Patri, Lamelas (Emiliano 62.) – Sandro (Delfin 82.)

Gól: Fülöp Z. (25.), Selimi (42.), Schultz (48., 75. – 11-esből), Vámosi (64.), Mátyus (90.)
Sárga lap: Lamelas (23.), Pablo (83.)
Jók: Schultz, Kriston, Fülöp Z. illetve Inaki

A Ferencváros első helyzetét Fülöp hagyta ki a 8. percben, a zöld-fehérek 22 éves csatára 10 m-ről a kapu fölé lőtt. A tiszta kékben játszó andorraiak a 39 éves Luis vezérletével csupán a védekezéssel foglalkoztak. Schultz átlövéssel próbálkozott, középről, 20 m-ről a felső lécre bombázott a 13. percben. Nyilasi Tibor vezetőedző a 20. percben kényszerű cserét hajtott végre: Szűcs egy ütközés során megsérült, helyére Vámosi állt be. A 25. percben Fülöp ügyes csellel fektette el az andorrai védőt, majd 14 m-ről, balról a hosszú felső sarokba csavart (1-0). A 42. percben Nyilas í­velt be balról szögletet, Selimi pontosan érkezett, s 5 m-ről, fejjel az andorrai kapuba csúsztatta a labdát (2-0).

A második félidőre a védelmét kí­vánta erősí­teni az andorrai csapat edzője, aki pályára küldte 42 éves játékosát, Marint. Hamar gólt szerzett a Ferencváros. A 48. percben Fülöp szerzett labdát a vendégek 16-osánál, majd pontosan indí­totta Schultzot, aki középről, 3-4 m-ről a kapu közepébe emelt (3-0). A 64. percben hazaadás miatt közvetett szabadrúgáshoz jutott az andorrai kaputól 6 m-re a Ferencváros. Nyilas gurí­tott Vámosi elé, aki a léc alá bombázott (4-0). A 75. percben Schultzot rántották le a 16-oson belül, a megí­télt büntetőt a sértett értékesí­tette (5-0). A 85. percben Kriston 17 m-ről a felső lécre lőtt, majd a 90. percben Fülöp jobboldali beadása után Mátyus 3 m-ről az andorrai kapuba fejelt (6-0).

Nyilasi Tibor, a Ferencváros vezetőedzője: – Sportszerű, korrekt ellenfél volt az andorrai együttes. A kötelező győzelmek a legnehezebbek, különösen egy olyan újonnan alakuló csapatnak, mint a miénk. Örülök a sikernek, az ismerkedési est a csapatom és közönségünk között jól sikerült, amit jelzett a mérkőzést követő taps is.

Andres Zapata, a Principat vezetőedzője: – Tudtuk, hogy nehéz ellenfél lesz a Ferencváros, a teljesen amatőr csapatunk lehetőségei korlátozottak. Gratulálok a hazaiak győzelméhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ