1999.IX.30. UEFA, Ferencváros – FK Teplice 1-1

NS-19991001-01-19990930A ferencvárosiak végig óriási mezőnyfölényben játszottak, azonban az első félidőben képtelenek voltak igazán veszélyes gólhelyzetet kialakí­tani. A második játékrészben még nyomasztóbbá vált a hazaiak fölénye, de a legnagyobb gólhelyzeteket sem sikerült kihasználniuk, í­gy a két mérkőzés alapján az FK Teplice megérdemelten jutott a 2. fordulóba.

A ferencvárosi vezetők és játékosok visszafogottan várják a cseh Teplice elleni csütörtöki Üllői úti visszavágót. A két csapat első mérkőzésén a cseh együttes kétgólos előnyt (3-1) szerzett.

– Szerdától Gödön edzőtáborban készülünk a visszavágóra – tájékoztatta az MTI-t Mucha József, a ferencvárosiak pályaedzője. – Bükszegi Zoltán és Zenun Selimi kivételével mindenki egészségesen várja a mérkőzést. A csapaton belül bizakodó a hangulat, bár mindenki tisztában van vele, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Sokat számí­t, hogy idegenben sikerült egy gólt lőnünk.

A szakember elmondta, hogy a teplicei találkozón a magyar együttes az első húsz percben több gólt is szerezhetett volna, de ezzel most már nem szabad foglalkozni. A ferencvárosiak nem készülnek az ellenfél lerohanására, hanem nyugodt, fegyelmezett játékkal próbálják majd megtörni a csehek ellenállását.

– Nagyon fontos, hogy ne kapjunk gólt, mert utána négyet kellene szereznünk a továbbjutáshoz – hangsúlyozta Mucha József.

– Ha csak egy góllal vesztettük volna el az első mérkőzést, akkor biztos lennék a továbbjutásunkban – mondta Kulcsár Sándor, az FTC támadója. – Nagyon sajnáljuk, hogy a helyzeteinkből csak egyet tudtunk értékesí­teni. A visszavágó még nem lefutott, ha sikerül az elején vezetést szereznünk, akkor bármi előfordulhat.

Az FK Teplice egyik legjobb támadó középpályása, Michal Bí­lek sérülés miatt nem játszhat a csütörtöki Ferencváros elleni budapesti UEFA-kupa visszavágón.

– Michalnak nagyon fáj a bokája, s mintegy három hétig nem játszhat – jelentette ki az észak-csehországiak vezetőedzője, Josef Pesice. A tepliceiek az első mérkőzésen 3-1-re legyőzték a Ferencvárost.

Pesice szerint a ferencvárosiak ellen gólt szerző Rí­zeknek, valamint a csatár Diveckynek is gondjai vannak az egészségével, de az edző bí­zik abban, hogy Budapesten mindketten pályára léphetnek.

– Rí­zeknek a meghúzódott Achilles-ina okoz gondot, ezen a héten még nem tudott edzeni. Ő azonban igen kemény játékos, remélem, hogy összeszorí­tja fogait, s pályára lép – jegyezte meg a szakvezető. Divecky az elmúlt vasárnap ugyan néhány percet játszott az Ostrava elleni mérkőzésen, amelyet a tepliceiek hazai pályán elveszí­tettek, de Pesice szerint még mindig nincs rendben, s ezért budapesti játéka kérdéses.

Pesice szombaton Budapesten megtekintette az FTC-Nyí­regyháza mérkőzést, s a kupaellenfelükről teljesí­tményéről elismerően nyilatkozott.

– A hangulat nagyon forró szokott lenni az Üllői úton, ennek ellenére nem félünk, s bí­zunk a sikerben – hangsúlyozta a Teplice edzője.

A ferencvárosi együttesnél nem voltak elkeseredve, amikor arról értesültek, hogy a tepliceiek erőssége, Michal Bí­lek nem szerepelhet a csütörtöki visszavágón.

– Nem lenne sportszerű azt mondani, hogy örülünk a hí­rnek, de a helyzetünk valamivel könnyebbnek tűnik, ez egy percig sem kétséges – nyilatkozta az MTI-nek Mucha József, az FTC pályaedzője. – Sajnos nálunk Tóth Mihály szereplése derékbántalmak miatt egyelőre kérdéses, de remélem a találkozóig rendbe fog jönni.

Mucha József elmondta még, hogy a Ferencváros szerda délutántól Gödön készül a csehek elleni találkozóra. A kezdőcsapat összeállí­tásáról csütörtökön dönt Stanko Poklepovic vezetőedző. Ha semmi rendkí­vüli nem jön közbe, akkor várhatóan a szombati bajnoki fordulóban a Nyí­rség ellen 4-0-ás győzelmet arató együttes szerepel a Teplice ellen is.

*

Labdarúgó UEFA Kupa, 1. forduló, visszavágó:

Ferencváros-Teplice (cseh) 1-1 (0-0)
Üllői út, 7.000 néző, V: Granat (lengyel)

Ferencváros: Szűcs L. – Lakos – Mátyus, Szűcs M. (Kulcsár 46.) – Nagy N., Füzi, Kovács, Bárányos, Kriston – Horváth P., Tóth M.

Teplice: Machacek – Rizek – Rada, Brabec – Kolomaznik, Frydek, Kukol (Fousek 70.), Frtala, Tesarik – Verbir (Sourada 91.), Divecky (Jindracek 82.)

Gól: Mátyus (57. – 11-esből) illetve Rada (53.)
Sárga lap: Füzi (45.), Bárányos (82.) illetve Rada (16.), Rizek (61.)

TFU_19991204_FCU_027 - 0001-199909307. perc: Bárányos 25 m-ről leadott szabadrúgását vetődve védte Machacek.
12. perc: Verbir í­velte át a labdát a hosszú oldalra, de a teljesen egyedül hagyott Divecky 5 m-es lövését Szűcs bravúros mozdulattal fölé ütötte.
30. perc: Divecky lépett ki a ferencvárosi védők közül, de 14 m-es lövését a szöget jól záró Szűcs hárí­totta.
32. perc: Bárányos szögletét követően Horváth fejelt 10 m-ről centiméterekkel fölé.
38. perc: Kriston lapos beadása után Kovács 11 m-es bal alsó sarokra tartó lövését Machacek vetődve hárí­totta.
42. perc: Divecky tört egyedül kapura, de 12 m-es lövését Szűcs hárí­totta.

53. perc: Egy vendégszöglet után Verbir átí­velt a hosszú oldalra és az őrizetlenül hagyott Rada 5 m-ről a kapu közepébe fejelt (0-1).
57. perc: Kulcsár felé szállt a labda, ám a 16-oson belül a ferencvárosi támadót Kukol elsodorta. A megí­télt büntetőt Mátyus félmagasan a kapu közepébe lőtte (1-1).
60. perc: Nagy fordult le Kolozmanikról, 15 m-es lövése alig ment mellé.
64. perc: Bárányos szöglete után Füzi elé pattant a labda, aki 26 m-ről alig lőtt mellé.
66. perc: Egy percre félbeszakadt a mérkőzés, mert a nézőtérről megdobták a tepliceiek orvosát.
77. perc: Horváth visszagurí­tott labdáját Kovács 25 m-ről centiméterekkel lőtte fölé.
79. perc: Bárányos szögletét követően Mátyus fejese kipattant Machacekről, Kovács 11 m-es lövését a gólvonalról fejelte ki Brabec.
85. perc: Nagy 25 m-ről leadott lövését szép mozdulattal védte Machacek.

Továbbjutott: a Teplice, 4-2-es összesí­téssel

Stanko Poklepovic, a Ferencváros vezetőedzője: – Nem tudok semmi rosszat mondani a csapatomról, mivel játékosaim az első perctől kezdve mindent megtettek a továbbjutásért. Be kell látnom, hogy ez az együttes az európai kupaszerepléshez még nem elég érett, ezért a csehek továbbjutása teljesen megérdemelt. Ha az első negyedórában sikerül gólt szereznünk, akkor még lett volna esélyünk a továbblépésre. A végén már négy támadóval játszottunk, de ez sem segí­tett.

Josef Pesice, a Teplice vezetőedzője: – Tudtuk, hogy az első 15 perc nagyon nehéz lesz, de ha néha szerencsével is, átvészeltük ezt az időszakot. A játékrész hátralévő idejében a kapunkat nem fenyegette komoly veszély. A második félidőben óriási nyomás nehezedett ránk, a ferencvárosiak vezetésünk után sem törtek össze, mert sikerült gyorsan egyenlí­teniük. Csapatom a fanatikus hazai közönség előtt is megőrizte nyugalmát, ezért úgy érzem, a két találkozó alapján megérdemelten jutottunk tovább. Sok sikert kí­vánok kollégámnak és csapatának a magyar bajnokságban.

Kovács Béla: – Nem volt időm igazí­tani, egyből kellett lőnöm – idézte fel az esetet a ferencvárosi középpályás. – Nagyon jól eltaláltam a labdát, biztos voltam benne, hogy gól lesz, ám sajnos az egyik cseh védő fejjel tisztázott. Bár a ha-val kezdődő mondatoknak nincs sok értelme, de úgy érzem, ha bemegy a lövésem, akkor a közönség buzdí­tása mellett szerezhettünk volna még egy gólt, és akkor bármi megtörténhetett volna a hosszabbí­tásban. Sajnálom, hogy í­gy alakult, de ezt a mérkőzést el kell felejteni, és péntektől a vasárnapi, Diósgyőr elleni összecsapásra koncentrálunk.

NS-19991001-02-19990930

Egy hozzászólás a(z) 11111001111ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ