2001.IX.22. Ferencváros – Győri ETO: 3-1

Egy hozzászólás a(z) 11111010001ejegyzéshez

  • ftc.hu: A sérüléséből felépülő Horváth Péter két góljával, valamint a Szűcs kapus bravúrjainak sorozatával győzött a Ferencváros a Győr ellen. Az Üllői úton az első félidőben magabiztos előnyt szereztek a hazaiak, ám a végére mégsem tudták kiütni Varga Zoltán csapatát. Az érthetetlenül összeroppanó Fradit csak Szűcs Lajos mentette meg a győri egyenlí­téstől.

    Ferencváros -- Győri ETO: 3-1 (3-0)
    Üllői út, 6.000 néző, vezette: Makai

    Ferencváros: Szűcs L. -- Hrutka, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Horváth P. (Jancula 54.), Szabó T. (Vén 67.), Szkukalek -- Jovic, Gera (Zombori 32.)

    Győri ETO: Sebők -- Bognár, Stark, Böjte -- Lakos (Oross 65.), Golovic, Farkas, Szanyó (Rósa D. 41.) -- Baumgartner, Dulcea (Károlyi 59.), Vayer

    Gól: Horváth P. (5., 37. -- utóbbit 11-esből), Lipcsei (45.) illetve Oross (81.)

    Horváth Péter az elmúlt héten két góllal járult hozzá a Vasas legyőzéséhez, sérülése után pedig a Győr ellen tért vissza a kezdőcsapatba. A csatár már az 5. percben igazolta, hogy vele lényegesen javult a Ferencváros támadójátéka: Szabó T. ugratta ki Gerát, akinek lecsúszott ugyan a lövése, ám Horváth közelről a kapuba segí­tette. Az első félidőben a hazaiak irányí­tották a játékot. A Győrnek mindössze egy számottevő helyzete volt, ám Dulcea jobb felső sarkos bombáját Szűcs bravúrral szögletre tolta. A 25. percben ugyanő egyedül törhetett kapura, de a kivetődő Sebőkbe lőtt. A 37. percben egy vitaható büntetővel növelte előnyét a Csank-csapat: Szabó Tibor indí­totta a Jovicot, aki betört a 16-osára, elfektette Böjtét, aki odacsapott a bokájára, ám a jugoszláv légiós csak egy ütemmel később dobta föl magát látványosan. A tizenegyest mindenesetre a kapu jobb sarkába helyezte. A félidő utolsó percében óriási tűzijáték után szerzett újabb gólt a Fradi. Előbb Lipcsei 20 méteres lövése, majd Jovic fejese csattant a kapufán, ám a fásultan tébláboló győri védők mellett Lipcsei ismét megszerezte a labdát és egy pattanás után éles szögből kilőtte Sebők kapujának bal alsó sarkát.

    A második félidőben kiütést vártak a hazai szurkolók, ám a szünet után egy kedvetlen és fegyelmezetlen Ferencváros jött ki a pályára. A kinyí­ló Fradi-védelem mellett tetszésük szerint vezethették az akcióikat a győriek, és csak Szűcs Lajos bravúrjainak sorozatán múlott, hogy nem sikerült kiegyenlí­teniük a vendégeknek. Az 53. percben Stark lépett ki teljesen egyedül, három perccel később Baumgartner, de mindkettejük lövését védte a Fradi kapusa, aki ordí­tva próbálta a védők figyelmét felhí­vnia az ellenfél támadóira. A győri támadások és a Szűcs bravúrok sorozatát csak egy verekedés zavarta meg, mely egyelőre tisztázatlan okok miatt tört ki a hazai szurkolók és a biztonságiak között. Utána ismét egy Baumgartner emelést tolt a léc fölé Szűcs, de a 81. percben már ő sem segí­thetett a csapatán. Rósa Dénes jobboldali beadását a csereként Oross ballal lőtte kapura, Szűcs először még védett, a kipattanót azonban közelről kotorta be a győri csatár.

    A mérkőzés után Csank János a meccshangulattal magyarázta, hogy a második félidőben visszaesett a csapata teljesí­tménye. A Ferencváros edzője szerint edzéseken nagyon jól játszanak a taní­tványai, a mérkőzéseken azonban a közönség nyomására mindenképpen csak a kapu felé passzolnak, a kikényszerí­tett megoldásokból pedig már az ellenfél vezethet támadást a kinyí­ló védelem ellen.

    Varga Zoltán, a vendégek trénere úgy látta, hogy csapata kondicionálisan nőtt a Ferencváros fölé, a gólhelyzetek alapján pedig ki kellett volna egyenlí­teniük. Az egykori Fradi-kedvenc és edző hozzátette: nagyon sokat tanultak a vereségből, mert az első félidőben felesleges gólokat kaptak, de a szünetben sikerült kielemezni a hibákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
04.07.14:45 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.14.16:30 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ