2002.I.31. Ferencváros – Baja: 9-0 (edzőmérkőzés)

NS-20020201-01-20020131Remekül sikerült csapatunk bemutatkozása a hazai közönség előtt. Az Üllői úton a hátsó füves edzőpályán 3.500 néző figyelhette, amint Geráék lelkes és helyenként szellemes játékkal 9-0-ra verték a Bajai FC csapatát.

Ferencváros – Baja: 9-0 (5-0)
Üllői út – edzőpálya, 3.500 néző, vezette: Herbály

FTC: Szűcs L. – Kriston (Jovic 46.), Hrutka (Balog Z. 46.), Dragoner, Szkukalek – Kapic (Szabó T. 57.), Szili, Gyepes – Pinte, Horváth P., Gera

Baja: Székely – Viszmeg B. (Goretics 46.), Iváncsán (Bakó 66.), Kiss, Duzmath – Csepregi (Dervaderics 66.), Pilcsuk (Viszmeg Z. 10., Tirner 66.), Milassin (Hász 46.), Cifra (Nagy 46.) – Csernák, Teket (Tettinger 66.)

Gól: Gera (21., 22., 42., 84.) Horváth P. (24., 29.), Jovic (48.), Dragóner (54.), Pinte (65.)

A csapat idei első előkészületi mérkőzésén a kezdőcsapatban kapott helyet a két újonnan szerződtetett labdarúgó, Szili Attila és Adem Kapic is. A gárda egyébként az alábbi összeállí­tásban kezdte az edzőmeccset: Szűcs L. – Kriston, Hrutka, Dragoner, Szkukalek – Kapic, Szili, Gyepes-Pinte, Horváth P., Gera. A csapat egyből támadólag lépett fel, Gera rögtön a mérkőzés elején gólt szerezhetett volna, ám közelről a kapusba lőtt. A 10. percben egy ütközésnél megsérült a bajai Pilcsuk, akit – amint az később kiderült – meg is kellett műteni. Az első 20 perc végén aztán felpörögtek az események, előbb Horváth Péter lesről talált a hálóba, majd két perc múlva ismét megzörrent a bajai háló: Gera gyönyörűen lőtt a felső sarokba. Ezután beindult a Fradi-henger, egy perccel később Szili remek passza után Gera ballal ismét a felső sarokba bombázott. És ezzel még nem volt vége, hiszen a 24. percben Horváth Péter remek kiugrása után belőtte a csapat harmadik gólját. Öt perccel később már négy gól volt az előnyünk, miután Horváth Péter egy lecsorgó labdát gyönyörűen emelt a bajai kapuba. Ezt követően negyedórán át érintetlen maradt a bajai kapu, a távoli lövések ugyanis célt tévesztettek. Röviddel a szünet előtt aztán a csapat belőtte az ötödik gólt is. Gera egy gyönyörű akció után szerezte meg a harmadik találatát: Horváth fejese után átemelte a labdát a kifutó Székelyen, és az üres kapuba bólintott.

A csapatok í­gy 5-0-s félidő után mehettek pihenni. Az első játékrészben a Fradi szép gólokat szerezve magabiztosan vezetett, a bajaiak szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek Szűcs kapujára.

A fordulás után csupán három percet kellett várni az újabb gólra, Gera nyargalt el a baloldalon, majd átadását Jovic értékesí­tette. Hat perccel később Szili szögletét követően ismét örülhetett a szép számú publikum, Dragóner bombafejese nyert utat Székely kapujába. Ezután is támadásban maradt a csapat, a helyzetek viszont kimaradtak. Egészen a 65. percig, amikoris a Jovic lövése után kipattanó labdát Pinte értékesí­tette. Ezután közel húsz percen át érintetlen maradt a bajai kapu, Székely kapus több bravúrt bemutatva akadályozta meg az újabb gólt. Ez egészen a 84. percig sikerült neki, amikoris a Szili távoli lövése után kipattanó labdát Gera kotorta a hálóba, és negyedik góljával beállí­totta a 9-0-s végeredményt.

A szurkolók a meccs után autogrammra vadászva megrohanták a játékosokat és az edzőt, Garami Józsefet. Kezdetnek nem rossz…

Garami József: – Nagyon örülök, hogy rengeteg néző jött ki a mérkőzésre, az engem is feldobott, szerencsére a csapatot is. Az ma mindenki számára egyértelműen látszott, hogy borzasztóan szeretik a futballt az Üllői úton, és komoly a bizalom a csapat és a játékosok iránt. Azt gondolom, ha tavasszal jól menne a csapatnak, akkor sokan kijárnának a mérkőzésekre. Szerencsés volt az ellenfélválasztás is, hiszen a Baja nem igazán tudta megnehezí­teni a dolgunkat. Ennek köszönhetően a játékosok is tudták gyakorolni az általam elképzelt játékot. A nagyarányú győzelemnek köszönhetően egy szép sikerélménnyel gazdagodtak a játékosok, ez erőt adhat a további munkához. Az új játékosok teljesí­tményével is elégedett vagyok, Szili és Kapic is jól játszott. A szlovén labdarúgót azért cseréltem le, mert az utóbbi napokban volt egy kisebb sérülése, és nem akartam, hogy ez kiújuljon. Örültem annak is, hogy a szurkolók pozití­van fogadták Szilit és Kapicot is, és talán látszódott, hogy ezek a játékosok lendí­thetnek a csapat játékán. Az, hogy Hrutka a lecserélése után később visszajöhetett a pályára, azért volt, mert azt szerettem volna, hogy ő is, és Dragóner is legalább 60 percet a pályán töltsön.

Evanics Zoltán: – Gratulálok a Ferencvárosnak, amely ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg az összecsapást. A mérkőzés előtt arra kértem a fiúkat, hogy bátran játszanak. Bí­ztam benne, hogy feldobja őket az, hogy a Ferencváros ellen léphetnek pályára. Sajnos épp az ellenkezője történt, nagyon megilletődött volt fiatal csapatom, a játékosaim végig lámpalázasan futballoztak. A Fradi is remekül futballozott, azt az akaratot és elszántságot, amit én vártam a csapatomtól, a zöld-fehérek produkálták. A Fradit csak dicsérni tudom, meglátszott a játékosokon, hogy mennyire szeretnének bizonyí­tani új edzőjüknek és a szurkolóknak.

NS-20020201-02-20020131

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

  • 92
    Vége a mérkőzésnek. 9-0! A csapat még ilyen arányban is megérdemelten nyert, főleg Gera kiváló játékának köszönhetően. A szurkolók a meccs után autogrammra vadászva megrohanták a játékosokat és az edzőt Garami Józsefet. Kezdetnek nem rossz…
    84
    Szili 22 méteres lövését a bajai kapus még a lécre tolta, azonban a kipattanót a nagy lendülettel érkező Gera bekotorta a hálóba. 9-0!
    77
    A jól játszó Szili szólója után kicsit kisodródva a kapusba lőtte a labdát.
    76
    Szkukalek baloldali beadását Horvát Péter centikkel fejelte fölé.
    74
    Egy kavarodás után Jovic öt méterről a kapusba lőtte a labdát.
    71
    A sérülést szenvedett Pilcsukot műteni kell a sportkórház orvosai szerint.
    69
    Pinte jobboldali beadását Horvát a levegőben úszva lőtte kapura. Újabb kapusbravúr.
    68
    Szűcs hosszú kirúgását Gera ollózva tette Jovic elé. A csatár lövését a kapus bravúrral védte.
    67
    Hrutka visszaállt Dragóner helyére.
    66
    Négy csere a Bajai FC-nél. Iváncsán helyett Bakó, Csepregi helyett Dervaderics, Viszmeg Zoltán helyett Tirner és Teket helyett Tettinger a pályán.
    65
    Horvát jobboldali beadását Jovic lőtte kapura. A kapusról kipatanó labdát Pinte estében lőtte a kapuba. 8-0!
    63
    Gera 18 méteres szabadrúgása centikkel szállt a léc fölé.
    61
    Horvát Péter a 16 vonalánál két csellel elfektette a védőket, majd beadása a kapufáról Jovic elé pattant. Jovic próbálkozását a védők hárí­tották.
    58
    Jovic öt méterről fejelt a rövid sarokra, a kapus szögletre mentett.
    57
    Kapic nagy taps kiséretében jött le a pályáról, helyette mostantól Szabó Tibor játszik.
    54
    Szili szögletét Dragoner fejelte a léc alá. 7-0!
    48
    Újabb gól! Kapic indí­totta a félpályánál Gerát, aki lefutotta a védőket, majd a közepén üresen érkező Jovic elé játszott, aki 8 méterről a kifutó kapus mellett lőtt a hálóba. 6-0!
    46
    Hrutka János helyett Balog Zoltán
    46
    Viszmeg helyett Goretich lépett pályára a Bajai FC-nél.
    46
    Milasin helyett Hász, Cifra helyett Nagy a Baja szí­neiben.
    46
    Kriston Attila helyett Aleksandar Jovic állt be
    45
    Vége az első félidőnek
    42
    Egy hosszú indí­tást Horváth Péter csúsztatott Gera felé. A kétgólos csatár egy esernyőcsellel átemelte a kifutó kapust, majd 8 méterről az üres kapuba fejelt. 5-0!
    39
    A bajaiak eddig szinte semmi veszélyt nem jelentettek a kapunkra. A középpályán Gyepes, és Kapic rengeteg labdát szerez, és a védelem is jól zár, í­gy a lelkes vendégek még nem jutottak el Szűcs Lajos kapujáig.
    38
    Gerát buktatták 18 méterre a kaputól. A szabadrúgást Hrutka fél méterrel küldte a léc fölé.
    36
    Egy kavarodás után a kaputól 14 méterre álló Szili elé pattant a labda, és a remekül játszó középpályás jobbal kicsivel bombázott csak a kapu fölé.
    31
    Gera egyedül tört be a 16-oson belülre a bal oldalon, és miután megcsúszott, estében laposan centikkel lőtt a kapufa mellé.
    29
    Potyognak a gólok! A 16-oson belül Kriston passzolt Horváth Péterhez, aki 5 méterről a kimozduló kapus felett a hálóba emelt. 4-0!
    24
    Újabb gól esett. Ezúttal Horváth Péter kapott remek kiugratást, és okosan lőtt 8 méterről a kapuba.3-0!
    22
    Szilitől indult az újabb góllal véget érő támadás. A középpályás Gerához passzolt laposan, és az első gól szerzője lemásolta az egy perccel korábbi teljesí­tményét, mivel ballal kilőtte a felső sarkot. 2-0
    22
    Szilitől indult az újabb góllal véget érő támadás. A középpályás Gerához passzolt laposan, és az első gól szerzője lemásolta az egy perccel korábbi teljesí­tményét, mivel ballal kilőtte a felső sarkot. (2-0)
    21
    Kriston átí­velését Gera vette le a 16-oson belül, majd nagy lövést zúdí­tott a jobb felső sarokba.1-0!
    19
    Szili remek indí­tásával Gera lépett ki, és miután kicselezett két embert pontosan adott középre, de Horváth hiába lőtt a hálóba, a bí­ró les miatt nem adta meg a gólt.
    13
    Horváth Péter átadását Szili lőtte 22 méterről laposan kapura, de Székely fogta a labdát.
    12
    A Bajai FC sérült játékosát Pilcsukot mentővel kórházba kellett szállí­tani.
    10
    A bokasérülést szenvedett Pilcsuk helyére Viszmeg Zoltán állt be a vendégeknél.
    9
    Gera előtt adódott újra nagy lehetőség, de ezúttal sem sikerült góllal befejezni az akciót. A támadás Pintétől indult, aki Kristont ugratta ki. A jobb oldalról érkező beadást Gera továbbí­totta a kapu felé, de a labda kevéssel a kapufa mellett suhant el.
    8
    Pilcsuk lábát jegelik és elképzelhető, hogy a vendégeknek cserélniük kell majd, mert a játékos bokája megsérült.
    6
    A ferencvárosi térfél közepén ütközött Szili Attila és a vendégek középpályása, Pilcsuk. Az ütközést követően Pilcsuk a földön maradt, í­gy egyelőre áll a játék.
    5
    Gera előtt adódott az első helyzet, de a kitörő csatár hosszú vágtát követően 8 méterről a kifutó Székely kapusba lőtte a labdát.
    2
    Az első percekben csak a bajai térfélen pattogott a labda. A Fradi első akciója egy célt tévesztett Szkukalek lövéssel zárult. Megközelí­tőleg 3 500 néző állja körül a pályát, de továbbra is érkeznek a csapatra kí­váncsi drukkerek.
    1
    Megkezdődött a mérkőzés. A Fradi tiszta fehér szerelésben lépett pályára, és a nézők nagy tapssal fogadták az őket üdvözlő játékosokat, valamint Garami Józsefet. A Baja fekete dresszben játszik.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen megkezdődik a Ferencváros idei első előkészületi mérkőzése. A Baja elleni 14.30-kor kezdődő találkozón az új szerzemények közül először lép majd pályára Szili Attila és Adem Kapic. A csapatból sérülés miatt hiányzik Lipcsei Péter és Marek Penksa. A szlovák légiós állapota azonban már javul, amit az is bizonyí­t, hogy ezekben a percekben futóedzést végez az Üllői úti stadionban. A mai mérkőzés minden fontos pillanatát figyelemmel kí­sérhetik élő közvetí­tésünkben. Jó szurkolást! Hajrá Fradi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ