2002.III.23. Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-1

20020323-sopron-kapicKiegyenlített játékot hozott a mérkőzés, a Sopron a hajrában hősiesen védekezve tartotta otthon a három pontot.

Sopron – Ferencváros 2-1 (1-1)
Sopron, 5000 néző, V: Bede

Sopron: Farkas – Perger, Csiszár, Szabados, Prazenica – Fehér, Somogyi, Horváth R., Tóth I. (Bausz 69.) – Tóth M. (Nagy T. 80.), Sira (Javrujan 46.)

Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Cheregi, Gyepes – Fülöp (Jovic 65.), Kapic (Vén 17.), Lipcsei, Keller – Pinte, Gera, Penksa

Gól: Somogyi (25.), Javrujan (58.) illetve Gera (42.)

9. perc: Penksa 20 méteres lövése a bal kapufáról vágódott vissza a mezőnybe.
25. perc: Somogyi végzett el szabadrúgást 22 méterről és a jobb alsó sarokba csavarta a labdát (1-0).
42. perc: baloldali beívelést követően Gera 16 méterről szép mozdulattal ollózott a kapu bal oldalába (1-1).

58. perc: Fehér lőtte élesen középre a labdát a jobb oldalról, amely Cheregiről az ötösön üresen álló Javrujan elé pattant. A csatár jobbal egyből a hálóba helyezett (2-1).

Nyilatkozatok:

Garami József: – Vereségünk első számú oka, hogy elkövettünk a találkozón 2-3 olyan hibát, amit ezen a szinten már nem lehetne. Hét közben rengeteg problémával küszködtünk, eltiltások és sérülések miatt nem az ideális összetételben tudtunk pályára lépni. Ehhez még hozzájött Kapic sérülése, amely megzavarta a csapatot. Remélem, hogy a csapat túllép ezen a mai vereségen. Ma sem játszottunk rosszul, sajnos annak ellenére sem tudtunk egyenlíteni, hogy a második félidőt végigtámadtuk.

Simon Tibor: – Gondoltam, hogy a Fradinak nehéz dolga lesz, hiszen a fantasztikus hangulatú Újpest elleni meccs után egy hangulattalan helyszínen, egy hangulattalan időpontban megrendezett meccsre nehéz igazán motiválni a játékosokat. Úgy gondolom, hogy a szél és a hó inkább nekünk kedvezett. Jó meccset játszottunk, szerintem a Fradi ugyanúgy nyerhetett volna, mint a Sopron, de ezúttal mi nagyobb akarással és koncentráltabban játszottunk. Nekünk még nagyon sok hasonló meccsre van szükségünk, hogy bennmaradjunk. Továbbra is azt vallom, hogy a Ferencváros egy nagyon jól összerakott csapat, és képes lesz beleszólni a tabella elején zajló küzdelmekbe. A magam nevében megígérhetem, hogy a Sopron megveri majd az Újpestet, a Zalaegerszeget és az MTK-t is.

Gera Zoltán: – Mérkőzésen soha életemben még nem lőttem ilyen nagy gólt, bár edzésen már többször is sikerült. Nagyon készültem arra, hogy egyszer meccsen is sikerüljön így betalálnom. Nem sok mindenre emlékszem a gólból: megkaptam a labdát, átvettem, majd ellőttem. Utána a földre estem, és kerestem a labdát, és akkor láttam, hogy már a hálóban van. Elsőként Marek Penksa gratulált, aki azt mondta, hogy csodálatos gól volt. A meccs után Csiszár is odajött hozzám, de jobban örültem volna, ha győztes meccsen sikerült volna ez a találat.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.III.23. Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Három győztesen megvívott mérkőzés után csapatunk elszenvedte első idei vereségét. Együttesünk Sopronban maradt alul, a remekül kontrázó Matáv 2-1-re nyerte meg az összecsapást.

  Matáv-Sopron – Ferencváros: 2-1 (1-1)
  Sopron, 5.000 néző, vezette: Bede (Gyarmati, Koch)

  Sopron: Farkas -– Perger, Horváth R., Szabados, Prazenica -– Fehér, Somogyi, Csiszár, Tóth I. (Bausz 68.) -– Tóth M. (Nagy T. 79.), Sira (Javrujan 46.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Cheregi, Gyepes – Fülöp Z. (Jovic 64.), Lipcsei, Kapic (Vén 16.), Keller – Pinte, Gera, Penksa

  Gól: Somogyi (25.), Javrujan (57.) illetve Gera (42.)

  Sopronban a csapatokat meglehetősen zord időjárás várta, végig erős szél fújt a meccs alatt, sőt időnként még a hó is szállingózott. A sérülések és eltiltások miatt megtizedelt csapatunkba Garami Józsefnek már a 16. percben változtatnia kellett az amúgy is eléggé felforgatott csapaton, Kapicot súlyos sérülése miatt Vén váltotta. A szlovén légiósnak mélyen szétnyílt a vádlija, ezért kórházi ellátásra szorult, Kapicot így mentővel a soproni kórházba szállították, ahol kitisztították, majd összevarrták a sebet. A mieink a mérkőzés elejétől kezdve támadólag léptek fel, de a soproniak is vezettek néhány ügyes kontrát, sőt a Matáv távolról is gyakran veszélyeztetett, elsősorban Somogyi jóvoltából. A vezetést is egy távoli bomba után szerezte meg a Sopron, Somogyi egy szabadrúgás után szépen csavart Szűcs kapujába. (1-0) A folytatásban is a mieink uralták a játékot, és ez meghozta az eredményt: gyönyörű góllal egyenlítettünk. Gera kapott szép labdát Penksától a 16-os előtt, gyönyörűen vette át a labdát mellel, majd félfordulattal a hálóba bombázott, Farkasnak esélye sem volt a hárításra. (1-1)

  A fordulás után is mi irányítottuk a mérkőzést, bár a Sopron egy nagy bombával kezdte a félidőt. Sajnos nem tudtuk megszerezni a vezetést, a Matáv viszont igen, a csereként beálló Javrujan az 57. percben Szűcs hálójába lőtt. (2-1) Ezután óriási fölénybe kerültünk, a Sopron Javrujan kivételével a teljes csapatával védekezett, sajnos remekül. Geráék már nem tudták feltörni a Matáv védelmét, és Farkas is nagyobbnál nagyobb bravúrokat mutatott be, így a három pont ezúttal Sopronban maradt. Ezzel sajnos véget ért egy szép sorozat, hiszen a csapat Garami József irányítása alatt 10 mérkőzés után kapott ki először.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, sajnos elszenvedtük első tavaszi vereségünket. A második félidőben szinte felbillent a pálya, annyit támadtunk, de a Sopron meg tudta őrizni egygólos előnyét. A csapat Garami József irányítása alatt 10 mérkőzés után kapott ki először.
  90
  Vén háttal a kapunak vette át a labdát a 16-oson belül, közelről Jovichoz passzolt, de a csatár nem tudott kapura fordulni.
  89
  Folyamatosan támad a Ferencváros, de nem tud létszámfölénybe kerülni a Javrujan kivételével a teljes csapatával védekező Sopron ellen. A játékvezető jelzése értelmében a rendes játékidő lejárta után még 3 percnyi időnk lesz a gólszerzésre.
  82
  Lipcsei adott jó labdát Gerának, aki a baloldalról a védőket becsapva fordulásból adott középre, Farkas azonban lehúzta a labdát Jovic elől. Csapatunk folyamatosan támad, de egyelőre nem sikerül az egyenlítés a „bunkervédelmet” játszó Sopron ellen.
  81
  Somogyi 30 méterről végezhetett el szabadrúgást, a nedves talajon megcsúszó lövést Szűcs bravúrral védte a bal alsó sarok elől.
  80
  Egyértelmű kezezés történt a Sopron 16-osán belül, egyedül Bede Ferenc nem vette észre, hogy az egyik soproni védő kézzel ütötte ki a labdát.
  79
  Tóth Mihály helyett Nagy Tamás állt be.
  77
  Lipcsei és Cheregi közös erővel szereztek labdát, majd Keller kapott remek indítást, aki Penksa elé játszott, akinek nagyszerű lövését Farkas nagy bravúrral hárította. A szöglet után Vukmir kétszer is kapura lőhetett, de ezúttal sem tudtuk megszerezni az egyenlítő találatot.
  68
  Ismét cserélt a Sopron, Tóth István helyére Bausz állt be.
  67
  Újabb Fradi-támadás, melynek végén Pinte került lövőhelyzetbe, de a 16-os vonaláról leadott lapos lövését Farkas hárítani tudta.
  65
  Vén indult meg szépen, majd 20 méterről centikkel bombázott a bal felső sarok fölé.
  64
  Mi is cseréltünk, Fülöp helyére Jovic állt be.
  63
  Vukmir beívelése után sem Penksa, sem Pinte nem érte el a labdát, pedig komoly gólhelyzet alakulhatott volna ki Farkas kapuja előtt.
  61
  Gyepes elől szabadítottak fel a soproni védők az utolsó pillanatban, a labda Penksa elé került, akinek lapos lövése a jobb kapufa mellett suhant el.
  57
  Újra vezet a Sopron! Egy jobboldali beadás után Cheregiről pattant ki a labda, és az érkező Javrujan 5 méterről a hálóba bombázott.
  51
  Vén tört előre, több védővel birkózott, de így is lövőhelyzetbe került, ám ballábas lövése 3 méterrel elkerülte a kaput.
  50
  Megszerezhettük volna a vezetést! Penksa 14 méteres lövését tenyerelte ki a soproni kapus a tökéletes helyzetben érkező Vén elé, akinek a lába alatt sajnos elcsúszott a labda.
  49
  Pinte visszaállt, hatalmas turbánnal a fején.
  48
  Pintét küldte le Bede a pályáról, mivel a légiósnak vérzik a feje, a szélső ápolásra szorul.
  47
  A Sopron egy hatalmas lövéssel, Szűcs pedig egy hatalmas védéssel kezdte a második játékrészt. Somogyi lőtt 20 méterről a balösszekötő helyéről, Szűcs azonban óriási bravúrral mentett a bal felső sarok elől.
  46
  Simon Tibor a szünetben cserélt, Sira helyett Javrujan állt be.
  46
  Megkezdődött a második a félidő, mieink kezdték a játékot.
  46
  A szünetben erősen havazott, a pálya nagy részét fehér hótakaró borítja.
  45
  Vége az első játékrésznek, Gera a lehető legjobbkor egyenlített, így a szünetben 1-1-re állnak a csapatok.
  42
  Gyönyörű góllal egyenlítettünk! Gera kapott szép labdát Kellertől a 16-os előtt, gyönyörűen vette át a labdát mellel, majd egy ollózó mozdulattal a hálóba bombázott, Farkasnak esélye sem volt a hárításra.
  37
  Fülöp remek jobboldali beadása után Gera fejelt veszélyesen kapura, az egyik védőről Pinte elé pattant a labda, aki ismételt, de a soproni kapus szögletre mentett.
  30
  Pinte futott el a jobb oldalon, majd 24 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, Farkas bravúrral ütötte szögletre a jobb felső sarokba tartó labdát.
  26
  Kapicot a sérülése után betámogatták az öltözőbe, ahol megvizsgálta őt dr. Gyarmati Jenő. Kiderült, hogy a játékosnak mélyen szétnyílt a vádlija, ezért kórházi ellátásra szorul, Kapicot így mentővel a soproni kórházba szállították, ahol kitisztítják a sebet, összevarrják, és Tetanus injekciót is kap majd.
  Adem Kapic: -- Iszonyatosan fáj a lábam, nagyon sajnálom, hogy ilyen szerencsétlenül és ilyen korán megsérültem. Remélem a csapat nélkülem is nyerni tud.
  25
  Megszerezte a vezetést a Sopron. Cheregi követett el egy apró szabálytalanságot a 16-os vonala előtt, a megítélt szabadrúgás előtt Csiszár átlépte a labdát, majd Somogyi ballal 17 méterről szépen csavart a sorfal mellett a jobb alsó sarokba.
  23
  A rendkívül zártan védekező Sopron ellen egymás után három szögletet végezhettünk el, ám sajnos egyik után sem tudtunk a kapuba találni.
  22
  Fülöp a jobb oldalon egy jó csel után remekül adott középre, a labda el is jutott Gerához, de a soproni védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek előle. Néhány másodperccel később ismét Gerához került a labda, akinek a beívelését ismét szögletre mentették Szabadosék.
  19
  Lipcsei ugratta ki remekül Pintét a jobb oldalon, a szélső megpróbált betörni a büntetőterületre, ám Szabados szabálytalanul szerelte. A pontrúgást Vén Gábor szépen csavarta kapura, ám a labda kevéssel suhant el a jobb alsó sarok mellett.
  17
  Kapic lábán felszakadt a bőr, elég csúnya a sérülés, a nyílt sebet össze kell varrni.
  16
  A légiós nem tudja folytatni a játékot, így Adem Kapic helyére Vén Gábor állt be.
  13
  Kapic még továbbra sem térhetett vissza pályára.
  12
  Pinte indította nagyszerűen Penksát, a baloldalon kiugró játékost Szabados leterítette, Bede azonban nem látott szabálytalanságot.
  10
  Kapic ütközött a 16-os sarkánál Sirával, légiósunk ápolásra szorul az oldalvonal mellett.
  9
  Egy percen belül háromszor is veszélyeztetett a Fradi, előbb Fülöp jobb oldali beadása szállt a kapu mögé, majd Gyepes labdáját Penksa nagy erővel, távolról lőtte kapura, Farkas Balázs csak a kapufára tudta ütni a labdát. Néhány másodperccel később Keller lövését kellett hárítania a soproni kapusnak.
  6
  Tóth István bal oldali beadása után Sira hat méterről fejelt, a labda a jobb kapufa mellett szállt el.
  5
  A bátran kezdő Vukmir szerelte Sirát a félpályánál, aki viszont szabálytalanul szerelte védőnket, Sira akár sárgát is kaphatott volna.
  3
  Mi vezettük az első akciót, Vukmir indította nagyszerűen Pintét, aki megpróbálta megjátszani Gerát, ám a labda nem jutott el a támadóig.
  1
  Megkezdődött a mérkőzés, a szürke mezben és nadrágban pályára lépő soproniak kezdék meg a meccset, a mieink ezúttal is tiszta fehér szerelésben játszanak.
  .
  Kellemes délutánt kívánunk kedves szurkolóinknak! Tavasszal eddig százszázalékosan teljesítő csapatunk ma Sopronban mérkőzik meg a helyi Matávval. Nehéz mérkőzésre van kilátás, hiszen a Sopron tavasszal hozzánk hasonlóan még szintén veretlen. Mint arról már korábban beszámoltunk, változott csapatunk összeállítása, a lázas Balog helyett Fülöp Zoltán játszik majd. A mérkőzést így az alábbi ferencvárosi tizenegy kezdi: Szűcs -- Vukmir, Cheregi, Gyepes -- Fülöp, Lipcsei, Kapic, Keller -- Pinte, Gera, Penksa, míg a Sopron a következőképpen áll majd fel: Farkas – Perger, Horváth R., Szabados, Prazenica – Fehér, Somogyi, Csiszár, Tóth I. – Tóth M., Sira. Jelen pillanatban a kapusok melegítenek, Szűcsöt Józsa Miklós kapusedző és a juniorban egy félidőt védő Németh Gábor készíti fel a meccsre.
  .
  A csapatokat és a nézőket meglehetősen zord ídőjárás fogadta Sopronban, hiszen szinte egyfolytában fúj az erős szél, sőt időnként hull a hó is. Nem csoda, hogy a bemelegítést végző játékosok állig beöltözve végzik a gyakorlatokat. Gyepes Gábor még kesztyűt is húzott, Lipcsei és Penksa viszont rövignadrágban melegít a meccsre.
  .
  A juniorcsapat már megadta a megfelelő alaphangot, a tartalékok 2-0-ra verték a Sopront. Csapatunk Kuznyecov és Nógrádi kiállítása miatt 9 emberrel fejezte be a találkozót, mégis a hajrában kerekedtünk felül. Géczi a 90. percben szerzett vezetést, két perccel később pedig Janetka biztosította be a győzelmet.
  .
  A mieink már befejezték a bemelegítést, a fiúk már az öltözőben vannak. A soproni játékosok viszont még mindig melegítenek. Az idő továbbra sem javul, újra szállingózni kezdett a hó.
  .
  Lassan teljesen megtelik a stadion, az 500 lelkes ferencvárosi drukker nagyszerű hangulatot teremt. Szurkolóink “Lipcsei Fan Club” feliratú transzparenssel is próbálják jobb játékra buzdítani a csapatkapitányt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 12.15.18:00 DVTK-FTC (TV:M4sport)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST