2002.IV.17. Magyarország – Fehéroroszország: 2-5

Idei első hazai mérkőzésén csaknem telt ház, 8000 néző előtt lépett pályára Debrecenben a magyar labdarúgó-válogatott a fehéroroszok ellen.

Barátságos mérkőzés:

Magyarország – Fehéroroszország 2-5 (1-4)
Debrecen, 8000 néző, V: Marian Salomir (román)

Magyarország: Király (Babos 46.) – Bodnár (Fehér Cs. 46.), Kuttor, Juhár, Mátyus (Füzi 46.) – Kabát (Böőr 46.), Lisztes, Gyepes (Tóth N. 41.), Dárdai – Kenesei K. (Fehér M. 46.), Gera (Korolovszky 73.)

Fehéroroszország: Tumilovics (Cigalko 82.) – Lukvics, Osztrovszkij, Sztanjuk – Kulcsij, Gleb (Sunejko 65.), Romascsenko (Vologyenkov 79.), Gurenko (Razin 75.), Belkevics (Koritko 80.) – Kutuzov (Kacsuro 61.), Hackevics

Gól: Kenesei (14.), Fehér M. (85. – 11-esből) illetve Gleb (22.), Kutuzov (29., 33.), Hackevics (44.), Kacsuro (75.)
Sárga lap: Tóth N. (85.) illetve Hackevics (26.), Gurenko (64.), Vologyenkov (91.)

14. perc: Lisztes indí­totta a jobb szélen Bodnárt, aki középre adott, és Kenesei 5 m-ről, a kapust megelőzve fejelt a hálóba (1-0).
22. perc: Kutuzov a jobboldalon megindult, majd a kapuval szemben egyedül álló Glebhez továbbí­tott, aki 10 m-ről nem hibázott (1-1).
29. perc: Hackevics tört be a magyar 16-osra, laposan Kutuzovhoz játszott, és a csatár 7 m-ről a jobb alsó sarokba gurí­tott (1-2).
33. perc: Kulcsij ugratta ki Kutuzovot, aki egyedül vezethette Királyra a labdát és 12 m-ről kilőtte a bal alsó sarkot (1-3).
44. perc: a vendégek tetszetős támadás végén már Gleb lövéséből is gólt szerezhettek volna, de ezt még Király bravúrral hárí­totta, a kipattanót azonban Hackevics a kapu jobb oldalába lőtte (1-4).

A magyar vezető gól után a vendégek átvették a játék irányí­tását és magabiztos játékkal fordí­tottak, szinte tetszés szerint érve el találataikat.

75. perc: Belkevics a bal oldalról középre adott, s a hosszú saroknál érkező Kacsuro 5 lépésről a kapuba továbbí­tott (1-5).
85. perc: Tóth Norbertet lökték fel a 16-oson belül, a megí­télt büntetőt Fehér Miklós a kapu bal oldalába lőtte (2-5).

A második félidőben a cserékkel alaposan megváltoztatott magyar együttes mindössze annyit tudott elérni, hogy ne legyen nagyobb a különbség a két válogatott között. A fehérorosz csapat a játék minden elemében jobb volt, és ilyen arányban is megérdemelten győzött.

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – A fehéroroszok igazolták a vb-selejtezőkön elért eredményeiket. A játék minden elemében jobbak voltak, az összes hibánkat góllal büntették. A középpályán az első félidő jelentős részében egyáltalán nem tudtunk labdát szerezni.

Eduard Malofejev, a fehérorosz-válogatott szövetségi kapitánya: – Elégedett vagyok csapatom teljesí­tményével, de szerencse is kellett a győzelemhez. A magyarok több labdát eladtak, és ez döntött a javunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső