2002.IX.19. UEFA, Ferencváros – Kocaelispor: 4-0

Szép kirándulás következhet

Hikmet Karaman tisztességtudó ember. A török csapat edzője ugyanis egy nappal a budapesti vendégszereplés előtt kerek perec kijelentette, hogy a Ferencváros jobb csapat, mint az övé, és bizony már akkor is elégedett lenne Budapestről hazafelé a repülőn, ha a fiai két- vagy háromgólos vereséggel megúsznák. Nos, Karaman sporttárs vagy annyira rafinált, mint a legendás Jumurdzsák az egri vár ostrománál, vagy tényleg ennyire rossz csapata van.

Nyilatkozatok a sorsolás után:

Garami József: – Tiszteletet parancsol Törökország vb-bronzérme, í­gy az ország bármely futball reprezentánsa nehéz ellenfélnek számí­t. Kupagyőztesként számí­thatunk arra, hogy a Kocaelispor a Törökországban megszokott fanatikus közönséggel rendelkeznek, az UEFA-kupa indulást pedig egy a Besiktas elleni 4-0-s győzelemmel harcolták ki a döntőben, ami önmagáért beszél. Természetesen kollégáimmal mindent megteszünk, hogy ellenfelünket tökéletesen megismerjük, máris felvettük a kapcsolatot egy, a török labdarúgást tökéletesen ismerő szakemberrel. Segí­tőmmel, Pölöskei Gáborral hamarosan megtaláljuk majd a lehetőséget arra, hogy élőben is feltérképezhessük ellenfelünket.

Tököli Attila: – Soha nem játszottam még török csapat ellen, de a futballjukat nem kell bemutatni, elég, ha csak a Galatasaray UEFA-kupa győzelmére vagy a világbajnoki bronzéremre gondolunk. Sajnos itthon kezdünk, és ha nem tudunk megfelelő előnyt kiharcolni, a náluk megszokott pokoli hangulatban nagyon nehéz dolgunk lesz. Sőt, a fanatikus szurkolók a bí­rók dolgát is megnehezí­thetik, hiszen nekik sem könnyű például egy teltházas stadion előtt büntetőt í­télni a hazai csapat ellen.

Lipcsei Péter: – Butaság lenne lebecsülni a Kocaelisport, hiszen bár nem tartoznak a török sztárcsapatok közé, ismerve az ország eredményeit, nehéz ellenfélnek számí­tanak. Kár, hogy itthon kezdünk, mert í­gy csak akkor tudjuk a magunk javára fordí­tani az összecsapást, ha hasonló előnyt harcolunk ki, mint a ciprusi csapat ellen. Ennek ellenére Törökországban még akkor is nehéz dolgunk lesz, ha nem kapunk itthon és győzni tudunk.

Dragóner Attila: – Kaphattunk volna könnyebb, de nehezebb ellenfelet is. A törökök 3. helyen végeztek az idei vb-n, í­gy azt hiszem senkinek nem juthat eszébe az, hogy egy török csapatot lebecsüljön. Remélem itthon képesek leszünk gólokat szerezni, és akkora előnyt szerezni, hogy a kinti pokolban az tartható legyen. Az első meccs azért is nehéz lesz, mert ismét egy forróvérű, agresszí­v csapattal találkozunk majd, és nagyon kell vigyáznunk a sárga lapokra, hiszen a visszavágóra elveszí­thetünk kulcsembereket, ami végzetes lenne. így is elég nagy baj, hogy Leo nem léphet pályára az első meccsen.

Szűcs Lajos: – Tisztában vagyunk a török labdarúgás erejével, de úgy kell kimennünk a pályára, hogy mindenképpen győzelemre játszunk. Ahogy mindig, most is 50-50% esélye van mindkét együttesnek a továbbjutásra. Fontos lenne, hogy itthon gólt vagy gólokat tudjunk lőni, viszont kapni egyet sem szabad.

Nyilatkozatok a találkozó előtt:

Hikmet Karaman, a Kocaelispor szakvezetője: – Öt vereséggel kezdtük a bajnokságot, ennél rosszabbul nem indulhatott volna a szezon. A fiúk nagyon várják a Fradi elleni meccset, hihetetlenül elszántak és jó formában vannak. Nagyon jól jött nekünk, hogy már pénteken le tudtuk játszani a Galatasaray elleni bajnokit, s í­gy bőven jutott idő a pihenésre. Különösen a bolgár idegenlégiósainknak, Lazarovnak és Jordanovnak tett jót a hosszabb pihenő, az edzésen nagyon bí­ztatóan mozogtak, remélem a Ferencváros ellen is jó teljesí­tményt nyújtanak és vezérletükkel megszerezzük a győzelmet.

A mérkőzés:

Ferencváros – Kocaelispor: 4-0 (2-0)
Üllői út, 6.176 néző, vezette: Ivanov (Germancsuk, Lebegyev – oroszok)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic (Cheregi 76.), Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli, Leandro (Szili 63.)
szakmai igazgató: Garami József

Kocaelispor: S. Ahmet – Cihan, Faruk (Ugur 35.), Nuri, Serkan – A. Ahmet (Emrah 46.), Volkan (Aziz 80.), Engin, Hüseyin – Jordanov, Lazarov
vezetőedző: Hikmet Karaman

Gól: Tököli (10., 89.), Lipcsei (30.), Dragóner (75.)

Mindenesetre az utóbbi tippet erősí­ti, hogy a Kocaelispor eddig öt bajnoki találkozójából éppen ötöt vesztett el, és í­gy, ilyen hangulatban kellett volna Budapesten helytállnia a török csapatnak. Egyébként a Fradinak van néhány törökös kupaemléke; 1963-ban például a zöld-fehérek első BEK-meccsüket a Galatasaray ellen ví­vták, kaptak is Isztambulban egy sima négyest (Aczél, az FTC kapusa volt a mezőny legjobbja, képzelhetik…), és a visszavágón Albert duplája harmincezer néző előtt csak a kieséshez volt elég. Akkor is játszott a törököknél egy Ugur nevű futballista és most is itt van, lehet hogy éppen apáról és fiáról van szó. De jóval később, 1971-ben a Ferencváros első
UEFA-kupa-találkozóján a másik sztárcsapat, a Fenerbahce jutott ellenfélül, és akkor már 1–1-gyel és 3–1-gyel a magyarok mentek tovább.

Régi szép idők, igaz, szerda este nem sok idő maradt a lelátón nosztalgiázni. Tudniillik a zöldek óriási elánnal és rendkí­vül agresszí­v felfogásban kezdték a találkozót, ami szemmel láthatólag sokkolta a török csapatot. Tököli Attila ráadásul a találkozó elején bevette Ahmet hálóját, mintegy megadva a mérkőzés alaphangulatát. Ezekben a pillanatokban alighanem csörgött a telefon a gödöllői Szabó család otthonában. Ôk nem a rádiósorozat Szabó családja, csupán “egyszerű” Ferencváros-szurkolókról van szó. Szabó László, a családfő a hazai meccseken telefonon értesí­ti az asszonyt, ha győz a Fradi, akkor süssön mákos vagy túrós rétest, hadd legyen otthon nagy ünnep. Már a félidő elején rétesszag terjengett az Üllői úton, a közönség nem győzte tapsolni kedvencei finom megoldásait és látványos akcióit. Nem lehet elmenni szó nélkül két, szinte tökéletes Fradi-akció mellett – mindkettőben Tököli játszott főszerepet. Előbb Gera Zoltánt hozta ziccerbe egy köténycsel után, majd gólpasszal ajándékozta meg az ezúttal is kirobbanó formában játszó Lipcsei Pétert. Ünnepelt a Fradi-tábor, és egyre többen mondták, ilyen ellenfél kell nekünk, hiszen a Kocaelispor szemmel láthatólag koca futballistákból áll. Erről Szűcs Lajos is tudott volna mesélni a szünetben, hiszen a Fradi kapusának az első negyvenöt percben két lapos és egy félmagas hazaadást, na meg egy életerős Jordanov-lövést követően kellett hárí­tania. A törökök vendégjátékosa tizenegyesgyanúsan hasalt el a magyar tizanhatoson belül, ám Ivanov, a meccs bí­rója mosolyogva intett továbbot. Ekkor még dicsérték a bí­rót, ám amikor Tököli a félidő utolsó percében egyedül sprintelhetett Ahmet kapuja felé, Ivanov pedig – mintha csak heccelné a magyarokat – lefújta a negyvenöt percet, persze megváltozott a lelátói megí­télése…

Ment már a második félidő, amikor a közönség észrevette, hogy a Fradi az öltözőben maradt. Nem testben, inkább lélekben. A zöldek az első félidő remek teljesí­tménye után valami oknál fogva elfelejtették, hogy mindezt folytatni kellene. A nézők először döbbent csendben, majd egyre hangosabb fütyüléssel figyelték kedvenceik tolatómozdonyszerű játékát. A labda szinte állandóan a hazai térfélen pattogott. Szerencsére a török uralom nem százötven évig, hanem tizenöt percig tartott, és mindez nem járt együtt füstölgő bombákkal és apróbb kartácstüzekkel. Hiába passzolgattak pontosan a Kocaelispor játékosai, hiába szorí­tották be a Fradit saját tizenhatosára, igazán veszélyes helyzetet csak nagyon keveset tudtak kialakí­tani a vendégek. Talán a hangos füttyszó, talán a lelkiismeret tette, mindenesetre egyszer csak újra elkezdett futballozni a Fradi. Tököli került ziccerbe, amit elhibázott, ám ez a villanás jelezte, hogy újabb fordulat következett a mérkőzésen. A hazaiak már többet birtokolták a labdát, már támadásokat vezettek, mi több, Dragóner Attila révén magabiztossá, fölényessé tették a vezetést. Újra tombolt a publikum, és azt várták a szurkolók, hogy majd jön a negyedik, akárcsak a ciprusi AEL Limassol ellen. És az óhaj valóra vált.

Gyönyörű győzelem ez a 4–0. De azért kezeljük helyén a Fradi magabiztos sikerét, hiszen a Kocaelispor hazájában harmatgyengén szerepel, vereséget vereségre halmoz, utolsó helyen áll. Ugyanakkor arról se feledkezzünk meg: a török labdarúgás mostanság a világ élvonalában szerepel, a félholdas válogatott a világranglistán az első tí­z között van, azt pedig itthon mindenki tudja, hogy hányadik Magyarország.
Szóval becsüljük meg ezt az eredményt. Főként annak a tükrében, hogy a Fradi alighanem újra várhatja a sorsolást egy szép török kirándulás után. És ez a lényeg.

Fény és árnyék

+++ Ez lenne a jövô útja, a szurkolás módja, a nyugodtabb, higgadtabb drukkerek óhaja, de egyelôre csak álom mindez. Arról van szó, hogy a kivonuló csapatokat a kapu mögött helyet foglaló lelkes Fradi-B-közép látványos koreográfiával fogadta. Hatalmas transzparensen virí­tott a „Go, Fradi, Go”, alatta pedig zöld és fehér zászlókat libbentett meg a könnyű nyár végi fuvallat. Szemet gyönyörködtetô volt mindez, az ember egy pillanatra elfeledkezett a korábbi balhékról, véres összecsapásokról. Ezt az irányvonalat kellene folytatni a pofonok és balhék nélkül.

— Naná, hogy volt bunyó. Nem nagy és látványos, mindössze egy pontos gyomrost és egy lecsúszott állba vágást láthattunk, de ezúttal sem maradt el a verekedés. Ez a hét végi, országos visszhangot kiváltó botrányok után persze a legkevésbé sem örömteli információ. De ne tessenek azért nagyon megijedni, mert azt azért örömmel jelenthetjük, hogy az összecsapásra ezúttal a vendégszektorban került sor. Két imbolygó és rosszkedvű török drukker esett egymásnak, miközben kedvenceiket a pályán verte a Fradi.

Nyilatkozatok:

Garami József a Ferencváros szakmai igazgatója: – Örülök annak, hogy gólokat rúgtunk, és hogy sikerült helyzeteink többségét kihasználni. A második félidő elején megmutatta a török együttes az erejét. A négy–nulla ellenére, tudjuk, nehéz mérkőzés előtt állunk.

Hikmet Karaman a Kocaelispor vezetőedzője: – Szerettünk volna legalább egy gólt rúgni, ehelyett már az első félidőben kaptunk kettőt. A második félidőben jól kezdtünk, a Fradi mégis újabb két gólt rúgott. Ez a reális eredmény, de nem halt meg a remény, otthon minden másképp lesz.

Tököli Attila: – A második félidő elejét leszámí­tva végig mi irányí­tottunk, de a törököknek akkor sem volt veszélyes helyzetük, amikor átmenetileg visszaestünk. Ha a befejezéseknél jobban odafigyelünk, vagy több szerencsénk van, akkor nagyobb is lehetett volna a különbség. Nagyon kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót, de óriási hibát követnénk el, ha már most elkezdenénk a továbbjutást ünnepelni. Nem tudhatjuk, hogy milyen körülmények várnak ránk a visszavágón Törökországban, az elején biztos nem lesz könnyű dolgunk.

Lipcsei Péter: – Türelmesen, taktikusan játszottunk, az egész csapat diadala ez a győzelem. Ma újra megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, ha nincsenek zavaró körülmények. Boldog vagyok, hiszen nagyon kellett most ez a siker. Kérek minden szurkolót, hogy a Debrecen elleni, hétfői meccsre jöjjön ki, hiszen nagyon jó érzés zsúfolt lelátó előtt játszani. Ez a csapat megérdemli a biztatást!

NS-20020920-02-20020919

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.IX.19. UEFA, Ferencváros – Kocaelispor: 4-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk folytatta remek szereplését az UEFA Kupában és az 1. forduló első mérkőzésén 4-0-ra nyert a török Kocaelispor ellen.

  Ferencváros – Kocaelispor: 4-0 (2-0)
  Üllői út, 6.176 néző, vezette: Ivanov (Germancsuk, Lebegyev – oroszok)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Cheregi 78.), Szkukalek – Gera, Tököli, Leandro (Szili 65.)

  Kocaelispor: S. Ahmet – Engin, Faruk (Ugur 35.), Nuri – A. Ahmet, Serkan (Emrah 46.), Sinan, Volkan (Aziz 81.), Hüseyn – Yordanov, Lazarov

  Gól: Tököli (10., 90.), Lipcsei (31.), Dragóner (76.)

  A mieink az első perctől agresszí­ven letámadták ellenfelüket és ez a stí­lus nem í­zlett a vendégeknek, akik nem tudták megtartani a labdát. Megérdemelten szereztük meg a vezetést a 10. percben. Szkukalek í­velt előre szabadrúgást, Gera középre fejelte a labdát, amit Tököli kapásból, 5 méterről a kapus lábai között a kapuba lőtt (1-0). Továbbra sem csökkentettük az iramot, a 15. percben kettőre növelhettük volna az előnyünket, amikor Tököli gyönyörű csellel csapta be Nurit, remekül emelt középre, de Gera öt méterről az oldalhálóba fejelte a labdát. Újabb öt perc elteltével ismét Gera szerezhetett volna gólt, ezúttal Kriston beadását csúsztatta a kapu mellé. Szinte percenként alakí­tottunk ki veszélyes helyzetet a vendégek kapuja előtt: a 22. percben Szkukalek szerzett labdát a török tizenhatosnál, Tökölihez passzolt, ő egyből Kapicot hozta játékba, akinek kapáslövése centiméterekkel ment mellé. A 31. percben sikerült növelni az előnyünket: Lipcsei kényszerí­tőzött Tökölivel, majd a remek ütemben visszakapott labdát 13 méterről, a kapus mellett a jobb sarokba lőtte (2-0). Az első félidőben a törökök mindössze egyszer lőttek kapura, Serkan 20 méteres léc alá tartó lövését Szűcs ütötte szögletre. A 44. percben Tököli egyedül tört kapura, de a törökök kapusa bátor vetődéssel, lábbal tisztázott előle.

  A második 45 percet a törökök kezdték lendületesebben, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakí­tani. Játékosaink jól zárták le a szabad területeket, a Kocaelispor hiába játszott fölényben, a mi kontráink veszélyesebbek voltak. Az idő múlásával a törökök fokozatosan vesztették el a hitüket és az utolsó 20 percre ismét átvettük az irányí­tást. A 76. percben ez az eredményben is megmutatkozott: Lipcsei szöglete után a berobbanó Dragóner öt méterről a hálóba bombázott (3-0). A törökök ezután teljesen szétestek és csak a szerencséjüknek köszönhetik, hogy a hátralévő percekben már csak egy gólt kaptak. A 80. percben Lipcsei átadásával Kriston ugrott ki, lapos, rövid sarokra tartó lövését Ahmet látványos vetődéssel védte. A 82. percben Gera húzott el a jobb szélen, majd egy csel után, kiszorí­tott helyzetből Ahmetbe lőtte a labdát. A 90. percben sikerült négyre növelni a különbséget: Gera szerzett labdát a felezővonalnál, a tizenhatosig vitte, majd kitűnő ütemben gurí­tott keresztbe és Tököli közelről könnyedén helyezett a kapuba (4-0). Még a 92. percben is szerezhettünk volna egy gólt, de Tököli felső sarok felé tartó lövését Ahmet szögletre ütötte.

  Csapatunk a látottak alapján ekkora különbséggel is megérdemelten nyert és nagyon kedvező helyzetből készülhet az október 3-i visszavágóra.

  Garami József: -- Gratulálok a csapatomnak. Rendkí­vül boldog vagyok, hogy jó játékunk eredményességgel is párosult. Azt hiszem lelkes szurkolóinkat megfelelően szolgáltuk ki ma este, és a Limassol elleni győzelemhez hasonlóan ismét olyan győzelmet arattuk, ami reményekre jogosí­that a visszavágót illetően. A négy gól ellenére sem nyugodhatunk meg, hiszen a török csapat a második félidő első felében megmutatta, hogy mi rejlik benne, és bizony okoztak nekünk meleg perceket. Akkor nagyon kiélezett volt a mérkőzés, és benne volt az is a levegőben, hogy kapunk egy gólt, és feljönnek a törökök. Szerencsére képesek voltunk tartani őket, majd ismét veszélyes helyzeteket alakí­tottunk ki, és be is lőttünk belőlük kettőt.Azt gondolom, hogy az Újpest elleni kisiklás után ma visszatértünk a kijelölt útra, és célunk, hogy tovább folytassuk a menetelést. Köszönöm a szurkolók fantasztikus bí­ztatását, és remélem, hogy hétfőn a Debrecen ellen is örömet okozunk majd nekik!

  Hikmet Karaman: – Gratulálok a Ferencvárosnak, és kollégámnak Garami Józsefnek. Remek csapat a Ferencváros, és ki kell emelnem, hogy remek csatárai vannak. Ha nekünk lennének ilyen támadóink, akkor egy gólt legalább szereztünk volna. Sajnos két védőmet is le kellett cseréljem sérülés miatt, és í­gy a hátsó alakzatunk megbomlott, ami buta hibákat eredményezett.

 • 93
  Ivanov lefújta a meccset! Csapatunk csakúgy, mint az AEL Limassol ellen, ezúttal is négygólos előnyt szerzett az első mérkőzésen és nyugodtan várhatja az október 3-i visszavágót.
  92
  Tököli lövését Ahmet ütötte szögletre a felső sarok elől.
  90
  Néggyel vezetünk!! Gera szerzett labdát a felezővonalnál, végig vezette a pályán, majd kitűnő ütemben középre gurí­tott, Tököli pedig közelről a hálóba bombázott (4-0).
  89
  Az orosz játékvezető két perc hosszabbí­tást jelzett.
  87
  Engin szöglete után Yordanov csúsztatta a labdát a kapunk mellé.
  84
  Engin lépett rá Tököli sarkára, de a török játékos megúszta sárga lap nélkül.
  82
  Gera húzott el a jobb szélen, majd kiszorí­tott helyzetből, egycsel után Ahmetbe lőtte a labdát.
  81
  Kihasználták utolsó cserelehetőségüket a vendégek: Volkan helyett Aziz lépett pályára.
  80
  Lipcsei átadásával Kriston ugrott ki, lapos, rövid sarokra tartó lövését Ahmet látványos vetődéssel védte.
  78
  Újabb csere a mieinknél: Kapic helyére Cheregi állt be.
  76
  Megvan a harmadik gól! Lipcsei szölete után a középen egyedül érkező Dragóner öt méterről a kapu közepébe bombázta a labdát (3-0).
  74
  Kriston legurí­tása után Kapic 30 méterről lőtt a kapu mellé.
  71
  Gera szerzett labdát a Kocaelispor térfelén, egy jó cselt is bemutatott, utána viszont 20 méterről a kapu fölé lőtt.
  69
  Lipcsei indí­tásával Gyepes nagyon harcosan lefutott az alapvonalig, lapos beadását azonban kivágták a védők.
  67
  Volkan 24 méteres váratlan lövése Szűcs kezéről pattant az alapvonalon túlra.
  65
  Először cseréltek a mieink: Leandro helyére szili állt be.
  63
  Gera passzával Kriston futott el a jobb oldalon, remekül ugratta ki Tökölit, aki egy lövőcsellel tisztára játszotta magát, 7 méteres lapos lövését azonban Ahmet lábbal védte.
  61
  Yordanov emelte be a labdát a kapunk elé, de senki nem kí­sérte a támadást.
  59
  Vukmir indí­tásával Gera húzott volna el a jobb szélen, amikor Nuri rátartott a lábára, a játékvezető továbbot intett.
  57
  Emrah adta be a labdát a kapunk elé, melyet Szűcs magabiztosan húzott le.
  54
  Hüseyim beadása után Yordanov csúsztatta a kapunk mellé a labdát.
  51
  Kriston két jó csel után beadott, a védők kifejelték a labdát, amit Lipcsei kapásból, 20 méterről a kapu fölé bombázott.
  49
  Lazarov cselezgetett a tizenhatosunkon belül, de mielőtt kapura fordult volna, Kapic leszerelte.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben a törökök cseréltek: Serkan helyett Emrah lépett pályára.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Lipcsei Péter:- Jól megy a csapatnak. A gólom előtt nagyon jó labdát kaptam Tököli Attilától, és már nem volt nehéz dolgom. Remélem, hogy lesznek még hasonló lehetőségeink, és a második félidőben növelni tudjuk előnyünket.
  Tököli Attila:- A gólom előtt csak akkor voltam biztos, hogy bemegy a labda, amikor már a kapus mögött volt. Ha a végjátékban pontosabbak lennénk, akkor lőhettünk volna még gólt, de a jelenlegi játék alapján úgy érzem, hogy a második félidőben legalább ennyi lehetőségünk lesz.
  Dragóner Attila:- Elégedett vagyok a csapat teljesí­tményével. Hátul egyelőre biztosak vagyunk, elől talán lehetnénk még eredményesebbek. Ha jobban kihasználtuk volna a helyzeteinket, akkor már talán az első félidőben megszerezhettük volna továbbjutáshoz elegendő előnyt. Remélem a második félidőben elkerüljük, hogy gólt kapjunk, hiszen a jelenlegi állás után már ez a legfontosabb.
  Balog Zoltán:- Nagyobb különbséggel is vezethetnénk. Ha ugyanezt a teljesí­tményt nyújtjuk a második félidőben is, akkor megnyugtató előnyt szerezhetünk a visszavágóra.
  45
  Lipcsei indí­tásával Tököli egyedül tört volna kapura, amikor a játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Vukmir ugratta ki Tökölit, csatárunk elől azonban a bátran kivetődő Ahmet lábbal tisztázott.
  43
  Leandro beadása után Ahmet húzta le a labdát.
  40
  Lazarov í­velte be a labdát a kapunk elé, amit a jól helyezkedő Gyepes fejelt ki az érkező török játékosok elől.
  38
  Volkan rántotta le a felezővoanlnál Kapicot, de megúszta sárga lapos figyelmeztetés nélkül.
  35
  Máris cseréltek a törökök: Faruk helyére Ugur állt be.
  33
  Serkan 20 méteres, léc alá tartó lövését Szűcs szögletre ütötte.
  31
  Már kettővel vezetünk! Lipcsei kényszerí­tőzött Tökölivel, majd a visszakapott labdát 13 méterről a kapus mellett a jobb sarokba lőtte (2-0).
  28
  Nuri í­velt be szabadrúgást balról a kapunk elé, a fejelni készülő Faruk azonban lökött, ezért mi jöttünk szabadrúgással.
  25
  Lazarov Vukmir mellett tört be a tizenhatoson belülre, majd a földre vetette magát, de a bí­ró jól látta, hogy nem történt szabálytalanság.
  22
  Szkukalek szerzett labdát a török tizenhatosnál, Tökölihez passzolt, ő egyből tovább tolta a labdát Kapic elé, akinek 18 méteres kapáslövése alig kerülte el a bal sarkot.
  20
  Kriston beadása után Gera 8 méterről centiméterekkel fejelt a kapu mellé.
  18
  Yordanov próbálta meg kiugratni Lazarovot, de Dragóner és Gyepes jó ütemben lépett ki, í­gy a bolgár támadó lesen volt, amikor levette a labdát.
  15
  Tököli gyönyörű csellel csapta be Nurit, az alapvonaltól beadott, de Gera öt méterről, tiszta helyzetből az oldalhálóba fejelte a labdát.
  12
  Gera játszott a tizenhatoson belül helyezkedő Vukmirhoz, akinek lövése Hüseyim lábában akadt el.
  10
  Megszereztük a vezetést! Szkukalek í­velt előre egy szabadrúgást, Gera középre fejelte a labdát, amit Tökölikapásból, 5 méterről a kapus lábai között a kapuba lőtt (1-0).
  8
  Kapic próbálta meg kiugratni Leandrót, de a játékvezető a partjelző téves beintésére lesen állí­totta meg az akciónkat.
  6
  Gera két jó csellel tört be a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőni tudott volna, Serkan szerelte.
  3
  Kapic átadásával Gyepes tört előre, 18 méteres lövése alig ment mellé.
  1
  Elkezdődött a találkozó! Mi indí­tottuk útjára a labdát, az első félidőben mi támadunk a Nagyvárad tér felőli kapura.
  1
  Baloldali szabadrúgást követően Leandro beí­velése után Vukmir fejelt kapura, de egy védőről a kapu fölé pattant a labda. A játékvezető szöglet helyett kirúgást í­télt.
  .
  Ebben a pillanatban a két együttes kivonult a pályára, a ferencvárosi szurkolók hatalmas “Go Fradi, Go!” transzparenssel fogadták a mieinket. Csapatunk tiszta zöldben, a törökök tiszta fehérben, mezükön egy zöld csí­kkal fognak játszani.
  .
  A kezdőcsapatok tagjai már bevonultak az öltözőbe, csak a cserejátékosok melegí­tenek a pályán. A kezdésig már kevesebb, mint tí­z perc van hátra.
  .
  A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek. A mieinkSzűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandroösszeállí­tásban lépnek pályára. A vendégek felállása: S. Ahmet -- Engin, Faruk, Nuri -- A. Ahmet, Serkan, Sinan, Volkan, Hüseyn -- Yordanov, Lazarov.
  .
  Szép jó napot kí­vánunk Kedves olvasóinknak! Hamarosan kezdetét veszi a Ferencváros-Kocaelispor mérkőzés az UEFA-kupa 1. fordulójában. A mieink a selejtezőben a ciprusi AEL Limassolt búcsúztatták, a török gárda nem kényszerült selejtezőre. A Kocaeli annak köszönheti az indulást az UEFA-kupában, hogy hazájában idén megnyerte a török kupát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport