2002.IX.23. Ferencváros – DVSC: 0-0

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

  • 92
    Juhos minden bizonnyal az eső miatt fújta le a mérkőzést két perces hosszabbí­tás után. A meccs hajrájában többször is sokat állt a játék, ám Juhos a jelek szerint ezúttal ezt nem nagyon vette figyelembe.
    91
    A meccs egyik legnagyobb helyzete maradt ki. A mieink teljesen kijátszották a debreceni védelmet, a labda végül Jovic elé került, akinek 10 méteres lövését Tomic hatalmas bravúrral hárí­totta a bal alsó sarok elől.
    89
    Teljesen beszorult a DVSC. Egy nagyszerűen kidolgozott akció után Szili hozta helyzetbe Tökölit, aki egyből lőtt, ám 10 méteres lövése centikkel a bal felső sarok mellett suhant el.
    88
    Kapic nagyszerű egyéni alakí­tás után lőtt 13 méterről, ám lecsúszott lövése a kapu mellé ment.
    87
    Tököli lépett ki a leshatárról, majd elgurí­totta Tomic mellett a labdát, ám Juhos a partjelző beintésére ismét közbefújt.
    84
    Szili indí­tását kissé hosszan vette át Tököli, í­gy Tomic mentett az utolsó pillanatban. Nagyon nagy helyzet volt. Az eset után kisebb kakaskodás alakult ki a 16-oson belül, majd Szekeres lefejelte Jovicot, ám Juhos meglepetésre semmit sem í­télt.
    81
    Újabb ziccer maradt ki: a csereként beálló Jovic egy beí­velés után előbb Mátéba lőtt, majd 15 méteres ismétlése centikkel gurult el a jobb alsó sarok mellett.
    80
    Habi is besárgult.
    79
    Lipcsei í­velt be szabadrúgást, Selymes belecsúsztatott a labdába, ami kishí­ján a Loki kapujában kötött ki, ám a gólvonalon álló Tomic védett.
    76
    Garami József is frissí­t: Gera Zoltán helyett Alekszandar Jovic állt be.
    75
    Balog lépett volna ki, amikor a későn érkező Cheregi elkaszálta, Juhos sárga lapot adott a román védőnek.
    72
    Szentes Lázár Vincze Gábort is lecserélte, helyére Kiss Zoltán állt be.
    70
    komoly lehetőségek maradtak ki a debreceni kapu előtt: Szili passza után Tököli közeli lövését védte óriási bravúrral Tomic, majd a gólerős támadó ismételt, ám ballábas lövése elszállt a kapu előtt.
    67
    Szili í­velt középre, a labda Tököli elé pattant, aki megpróbálta átfejelni a labdát a kinnálló Tomic felett, ám a kapus lehúzta az ejtést.
    62
    Nagy nyomás alatt a debreceni kapu, ám továbbra is 0-0 az állás. Pedig Szili talán az eddigi legszebb akció után szerezhette volna meg a vezetést: Tököli egy ragyogó csel után tálalt a csereként beálló játékos elé, aki azonnal lőtt, ám 8 méteres próbálkozása a védőkben akadt el.
    61
    Egyre több a debreceni szabálytalanság. Az egyiket követően veszélyes pozí­cióból Szili rúghatott szabadrúgást, ám a középpályás kí­sérlete centikkel a jobb felső sarok felett hagyta el a játékteret.
    59
    Szentes Lázár is cserélt -- kettőt is: Bajzát váltotta Sumudicát, mí­g Hanák helyett Selymes állt be.
    58
    Először cserélt Garami József: Szili Attila váltotta Leandrót.
    57
    Gyepes húzott el a jobb oldalon, amikor a 16-os vonalánál Hanák leteperte védőnket. A debreceni játékos akár lapot is kaphatott volna, ami már Hanák második sárgáját jelentette volna.
    55
    A mieink térfelének közepén Szkukalek szabálytalankodott Dombival szemben, amiért Juhos sárga lappal büntette a szlovákiai játékost.
    53
    Egy beadás után egyértelműen Vincze Gábor kezére pattant a labda a büntetőterületen belül, ám juhos sí­pja néma maradt.
    50
    Gera hosszú indí­tása után a kapujából kilépő Tomic fejjel mentett az utolsó pillanatban Tököli elől.
    49
    A szakadó esőben továbbra is sokat csúszkálnak a játékosok. Gera is a földre került, kicsit szerencsétlenül is esett. A támadó az esetet követően a földön maradt, és a kezét fájlalta.
    48
    Szkukalek csapott le egy labdára a baloldalon, majd Tököli elé passzolt, aki 15 méterről egyből lőtt ballal, ám Tomic másodszorra megfogta a labdát a jobb alsó sarok elől.
    47
    Böőr húzott el a baloldalon, majd veszélyesen gurí­tott középre, ám Gyepes középen jól zárt, í­gy menteni tudott Sumudica elől.
    46
    Elkezdődött a második játékrész is, természetesen ezúttal a Loki indí­totta útjára a labdát.
    45
    Juhos lefújta az első félidőt.
    45
    Félidei nyilatkozatok:
    Gyepes Gábor:
    -- Gyorsabban kellene játszanunk, pontosabban passzolni és többet futni. A Debrecen egy csatárral játszik és nagyon zártan védekezik. Rövidpasszos játékkal lehetne a védők mögé kerülni, ezt azonban megnehezí­ti a mély talaj. Helyenként csúszik, máshol sáros a pálya, nagyon nehéz kiszámí­tani, hogy mikor, merre pattan a labda.
    Tököli Attila:
    -- A debreceniek nagyon jól megszervezték a védekezésüket, ezen a talajon nagyon nehéz dolgunkvan, mert a legjkisebb pontatlanság is megbosszulja magát, talán többet kellene távolról is próbálkozni. Küzdünk, igyekszünk, remélem, a másodi félidőben hatásosabbak is leszünk.
    Lipcsei Péter:
    -- Küzdelmes, hajtós a meccs. Ezen a talajon nehezen alakul ki folyamatos játék, érzésem szerint egy gól dönthet, csatáraink formája alapján biztos vagyok benne: ha adódik lehetőségük, ki fogják használni.
    Dragóner Attila:
    -- A debreceniek jól megszervezték a védekezésüket. Többet kellene birtokolnunk a labdát. Sok az eladott labda, de ez a rossz talaj miatt van. Ezen azonban túl kell lépni.
    44
    A félidő végén mi kerültünk helyzetbe: Leandro ugratta ki Tökölit, ám a játékvezető közbefújt. Helyesen, hiszen a támadó, ha hajszállal is, de lesen kapta az átadást.
    42
    Hanák kapott sárgát, miután a felezővonal környékén hátulról felrúgta Gerát.
    40
    Lipcsei szöglete után Tököli szerzett gólt, ám a játékvezető már korábban lefújta az akciót, mert Juhos szerint Cheregi közben támaszkodott.
    37
    Vincze Szekeressel karöltve szabálytalankodott Cheregivel szemben a kaputól 24 méterre. A jogosan megí­télt szabadrúgást Lipcsei csavarta a bal felső sarok fölé.
    34
    Vincze Gábor a felezővonalnál könyökkel megütötte Kapicot, aki ezt követően a földre esett. A partjelző az esetet jelezte Juhosnak, aki sárga lapot adott a debreceni védőnek.
    32
    Leandro 30 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, ám a labda méterekkel ment el a bal alsó sarok mellett.
    28
    Tökölti tálalt Kriston elé, aki felpörgette a labdát, majd 23 méterről tüzelt, ám a védőkön megpattanó labda kevéssel elkerülte Tomic kapujának bal alsó sarkát. A szöglet után nem alakult ki komolyabb helyzet.
    26
    Sándor Tamás cselezgetett a 16-osunk előtt, majd ballal lőtt, ám Szűcs biztosan hárí­totta az irányí­tó kapu közepébe tartó próbálkozását.
    25
    Egymás után többször is beadhatták a labdát a debreceniek, ám sem a jobb, sem a bal oldali beí­velések után nem alakult ki komolyabb helyzet Szűcs kapuja előtt.
    24
    Vukmir tört előre a jobb oldalon, szép megmozdulások után viszont rosszul passzolt.
    18
    Gera szerzett labdát a jobb oldalon, kiugratta Kristont, aki átjátszotta védőjét, majd visszagurí­tott az érkező Tököli elé, ám Szekeres az utolsó pillanatban kivágta a labdát a támadó elől. Nagy helyzet volt.
    17
    Kapic remekül í­velt Lipcsei Péter elé, a középpályás gyönyörűen lőtt kapásból, ám a 17 méteres jobboldali lövés kevéssel a jobb felső sarok fölött hagyta el a játékteret.
    11
    Sumudica 21 méterről, jobbal laposan szabadrúgásból a jobb oldali kapufa mellé lőtt.
    10
    Lipcsei indí­totta Kristont, ám a csapatkapitány hosszú indí­tását az utolsó pillanatban felszedte a kapujából kilépő Tomic.
    8
    Jobbára mezőnyjáték folyik a pályán, bár egyelőre a mély talajon sok a pontatlan átadás. A mieink a kezdeményezőbbek, de a debreceni védők eddig jól szűrnek.
    4
    A debreceniek rúghatták az első szögletet, különösebb eredmény nélkül, hiszen Szűcs biztosan húzta le a beí­velt labdát.
    2
    Mi kezdtünk veszélyesebben: a Vincze Gáborról felpattanó labdára Tököli rajtolt, ám a kapujából kilépő Tomic lehúzta a labdát.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés! A mieink kezdték a játékot, az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a Debrecen elleni rangadónk, amely a bajnokság 8. fordulójának zárómérkőzése. A mieink ebben a percben jöttek ki a pályára melegí­teni. A szokásosnál lassabban gyűlnek a szurkolók, de ebben nyilván közrejátszik a rosszabb időjárás, hiszen szinte egész délután esett az eső. Szerencsére most már nem esik, ezért reméljük, hogy ezúttal is szép számban buzdí­tják majd a drukkerek a csapatot. Természetesen jóval kevésbé kellene az időjárási tényezőkkel foglalkozniuk szurkolóinknak, ha az előzetes terveknek és í­géreteknek megfelelően már állna a Ferencváros új, fedett stadionja.
    .
    Szűcs Lajost ezúttal is hatalmas ováció fogadta. A kapust a mérkőzés előtt majd az egykori legenda, Szűcs Lajos köszönti, méghozzá abból az alkalomból, hogy a Ferencváros kapusa a Debrecen ellen játssza 100. bajnoki mérkőzését a zöld-fehér klubban. A válogatott hálóőr ebből az alkalomból a kezdés előtt egy vetődő kapust ábrázoló kis szobrot kap ajándékba. Nagy Bélának, a Ferencváros krónikásának statisztikájából az is kiderül, hogy Szűcs az eddigi 99 bajnokijából 48-at zárt kapott gól nélkül. Az 50. Fradiban játszott NB I-es meccse 0-0-ra végződött a Dunaferr ellen.
    .
    Ebben a pillanatban jönnek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta fehérben, mí­g a vendégek tiszta pirosban játszanak majd.
    .
    A mieink lényegesen jobb mutatókkal rendelkeznek hazai pályán a Loki ellen: a Fradi és a Debrecen 1943-ban csapott össze először, ekkortól kezdve 56 éven át nem tudott a Loki nyerni az Üllői úton, a vendégek csupán két döntetlenre voltak jók. Az első DVSC sikerre 1999 őszéig kellett várni. A tavalyi idényben viszont a piros-fehérek kétszer is nyerni tudtak a Ferencváros vendégeként.
    .
    A csapatok ebben a pillanatban jöttek ki melegí­teni, természetesen Lipcseiéket ezúttal is taps fogadta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ