2002.IX.7. Simon serleg, Matáv-Sopron – Ferencváros: 1-1

Soha nem felejtenek


Matáv-Sopron – Ferencváros: 1-1 (1-1)
Sopron, 1.400 néző, vezette: Bausz (Kajtár, Koloszár)

Sopron: Farkas B. (Horváth T. 46.) – Horváth R., Szabados, Tóth A., Perger, (Komódi 46.) Csiszár, (Gyurcsányi 87.) Somogyi (Majoros 60.), Pintér (Javjuran 84.), Tóth I. (Orabinec 60.) – Sira (Tiber 46.) Tóth M. (Bausz R. 54.)

Ferencváros: Udvarácz – Balog Z., Vukmir, Cheregi (Kriston 46.) – Bognár Zs., Kapic (Cheregi 68.), Szili, Szkukalek (Keller 46.) – Andone (Nicsenko 80.), Leandro (Zombori 46.) – Jovic (Földvári 57.)

Gól: Somogyi (34. – 11-esből) illetve Leandro (6.)

A találkozó végig nagyon sportszerű légkörben zajlott, a lelátón a két csapat szurkolóit nem választották külön egymástól, a nézők közösen emlékezhettek a meggyilkolt Simon Tiborra. A mérkőzés kezdőrúgását ifj. Simon Tibor végezte el.

Az elején gyorsan megszereztük a vezetést: Kapic előreívelése után Leandro megvárta míg egyet pattan a labda, majd a tizenhatos sarkáról, kapásból hatalmas gólt lőtt a bal sarokba (0-1). A 10. percben már kettővel vezethettünk volna, de Szili lövése centiméterekkel elkerülte a kaput. A folytatásban visszahúzódtunk a térfelünkre, átengedtük az irányítást a hazaiaknak és a gyors kontrákra építettünk. A taktika bevált, hiszen hiába birtokolták többet a labdát a hazaiak, veszélyes helyzetet ebben az időszakban nem tudtak kialakítani, mi viszont a 28. percben tovább növelhettük volna előnyünket: Leandro 24 méteres szabadrúgását a hazaiak kapusa óriási bravúrral ütötte ki a jobb felső sarok elől. A félidő hajrájában egyre veszélyesebbek lettek a soproni akciók, Udvarácznak is többször kellett játékba avatkoznia, mégis csak tizenegyesből tudott egyenlíteni a Sopron. Tóth M. tört be tizenhatosunkon belülre, Bognár próbálta szerelni, de közben eltalálta a csatár lábát, a játékveztő azonnal a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Somogyi értékesítette (1-1).

20020907-simi-serlegA második félidőben mindkét oldalon rengeteget cseréltek a szakvezetők, különböző taktikai variációkat próbltak ki. A soproniaknál több csere állt Komjáti András vezetőedző rendelkezésére, ez elsősorban az utolsó 20 percben volt szembetűnő, amikor a frissebb hazaiak több veszélyes helyzetet is kialakítottak a kapunk előtt, de Udvarácz Milán fantasztikus bravúrjainak köszönhetően az eredmény nem változott. Az utolsó tíz percben csapatunkban pályára lépett Igor Nicsenko is, aki jelenleg a Győr játékosa. A csatár korábban a Ferencvárosban Simon Tibor csapattársa és jóbarátja volt. A két csapat vezetőinek megállapodása értelmében döntetlen esetén a Simon Tibor Kupa döntetlen esetén a vendégegyüttest illeti meg, a mezőny legjobbjának a soproni Szabados Józsefet választották.

A tervek szerint tavasszal az Üllői úton ismét játszik egy jótékonysági mérkőzést a két együttes, ennek az összecsapásnak a bevételét Simi gyermekei kapják meg.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Simon Tiborról két dolog jut eszembe: hihetetlenül kemény, de ugyanakkor nagyon sportszerű játékos volt. Gondolom mindenki emlékszik rá, amikor törött vállal is pályára lépett. Edzőként is komoly sikereket érhetett volna rá, hiszen Sopronban bebizonyította, hogy fantasztikusan ért a szakmához, nagyon értett hozzá, hogyan lehet a játékosait fanatizálni. Sikerének az volt a titka, hogy mindenkinek olyan feladatot adott, amit az illető végre is tudott hajtani. Az emlékezésen kívül számomra azért is fontos volt a mai mérkőzés, mert a két hetes bajnoki szünetben lehetőségem nyílt arra, hogy mérkőzés közben próbáljak ki olyan taktikai variációkat, melyeket eddig csak edzésen, illetve az egymás közötti játék során gyakoroltunk és több játékosnak is lehetőséget tudtam biztosítani. Nagyon elégedett voltam Udvarácz Milánnal, de jó teljesítményt nyújtott Bognár Zsolt is, aki jobboldali középpályásként és balhátvédként is megoldotta a feladatát.

Id. Simon Tibor: – Köszönöm a soproniaknak és természetesen a Ferencvárosnak, hogy segítségünkre voltak abban, hogy méltó síremléket állíthassunk drága fiam emlékére. Köszönettel tartozom a játékosoknak, akik végig sportszerűen futballoztak. Jó meccs volt, úgy gondolom, hogy a Ferenváros és Matáv számára sem volt haszontalan, hogy a bajnoki szünetben egymás ellen játszhattak. A síremlék terveim szerint október végére, november elejére készül el.

Ifj. Simon Tibor: – Volt idő, amikor apukámhoz hasonlóan én is futballista akartam lenni, ma már azonban elcsábított a vízilabda, a Vasas játékosa vagyok. Köszönöm, hogy ezen a mérkőzésen én végezhettem el a kezdőrúgást.

Bodnár László, a Matáv örökös, tiszteletbeli elnöke: – A helyzetek és a második félidő alapján nyernünk kellett volna. Úgy vélem, a találkozó méltó volt Simon Tibor emlékéhez.

Szeiler József, az FTC ügyvezető igazgatója: – Természetesen tovább ápoljuk Simon Tibor emlékét, és reméljük, tavasszal létrejön a visszavágó is az Üllői úton. Az most bebizonyosodott, hogy Udvarácz Milánra lehet számítani, mert jól helyettesítette a válogatottba meghívást kapott Szűcs Lajost.

Kutasi Róbert, Simon Tibor barátja, a REAC menedzsere: – Terveink szerint áprilisban, Tibi halálának évfordulóján újra találkozik a Ferencváros és a Matáv. Keressük a megfelelő időpontot, és hiszem, hogy az Üllői úton is hasonló jó mérkőzésre kerül sor, mint itt, Sopronban. A REAC valamennyi játékosa belépőt váltott a találkozóra, igaz, nem mindenki lehetett is közülünk, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy emlékezzünk, s emlékezni is fogunk Simon Tiborra.

Haáz Ferenc, az FTC technikai vezetője: – A klubunk valamennyi játékosa, edzője, gyúrója, orvosa belépőt váltott erre a találkozóra. Mi így is próbálunk segíteni a Simon -családnak, de így lesz ez a jövőben is. Ôk a Ferencvárosra mindenkor számíthatnak.

Szabados József, a Matáv védője, akit a találkozó legjobbjának választottak: – Szerettünk volna győzelemmel tisztelegni egykori edzőnk előtt. Sajnos, ez nem sikerült, bár úgy hiszem, jobbak voltunk a második félidőben, mint a Fradi. Biztos, hogy a bajnokságban is megindulunk most már fölfelé.

Udvarácz Milán, az FTC kapusa: – Ígérem, nem felejtem el Simon Tibort, jó barátok voltunk, és együtt játszottunk a Fradiban. Örülök, hogy ezen a mérkőzésen jól helyettesítettem a válogatottal Izlandra utazó Szűcs Lajost.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 91
  A játékvezető lefújta a mérkőzést. A találkozóra felajánlott Simon Tibor Kupát a klubvezetők előzetes megállapodása értelmében döntetlen esetén a vendégcsapat, tehát a Ferencváros kapta meg. A két együttes a tervek szerint tavasszal az Üllői úton is játszik egymással egy jótékonysági mérkőzést, melynek bevételét Simi gyerekei kapják meg.
  89
  Orabinyec jó cselekkel húzott el a jobb oldalon, beadása után Komódi kapásból a kapu fölé lőtt.
  87
  Tiber egyedül tört volna kapura, de a játékvezető les miatt megállította a támadást.
  84
  Újabb két csere a vendéglátóknál: Csiszár helyett Javrjan, Pintér helyett pedig Gyurcsányi állt be.
  82
  Rendkívüli csere a mieinknél: Andone heléyre Igor Nicsenko állt be. A jelenleg a Győrben futballozó légiós korábban a Fradiban csapattársa volt Simon Tibornak, ezért eljött a mérkőzésre és Garami József szakmai igazgató úgy döntött, hogy Igornak is lehetőséget ad a játékra.
  80
  Tiber indította Komódit, aki kézzel tette maga elé a labdát, majd kicselezte Udvaráczot és az üres kapuba gurított, de a játékvezető ezúttal jól vette észre a szabálytalanságot és nem adta meg a gólt.
  77
  Majoros beadása után Udvarácz ütötte el a labdát Tiber elől.
  74
  Szili végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, a tizenegyes ponttal egy magasságból. Élesen belőtte a labdát a kapu elé, de a berobbanó Andone és Jovic is lemaradt a beadásról.
  71
  Szili kényszerítőzött Andonéval a soproni tizenhatos előtt, majd a visszakapott labdát egyből rá akarta lőni, de egy védő közbecsúszott és szerelt.
  69
  Csere a mieinknél: Kapic helyére Cheregi tért vissza a pályára.
  67
  Somogyi indította a szélen elfutó Majorost, akinek középre gurítása után Bausz kapáslövését Udvarácz fantasztikus reflexszel tolta a léc fölé.
  64
  Újabb két csere a hazaiaknál: Somogyi helyére Majoros, Tóth I. helyére pedig Orabinyec állt be.
  62
  Somogyi beadása után mindenki fölött átszállt a labda, Udvarácz sem érte el, a hosszú oldalon érkező Komódi kapásból azonban nem vállalkozott lövésre és amíg levette a labdát, a védőink szerelték.
  60
  Komódi szöglete után Horváth R. 12 méterről a kapufára fejelte a labdát.
  58
  Soproni szöglet után védőink röviden szabadítottak fel, Komódi kapáslövését Udvarácz bravúros mozdulattal védte.
  57
  Pintér lapos beadása után Csiszár öt méterről leadott kapáslövését Udvarácz óriási bravúrral, lábbal védte.
  54
  Újabb csere a hazaiaknál: Tóth M. helyére Bausz állt be.
  52
  Szabados maradt egyedül a tizenhatosunkon belül, jól le is vette a beadást, majd 13 méterről szerencsére a kapu fölé emelt.
  50
  Somogyi indította Tibert, a csereként beállt játékos betört a tizenhatoson belülre, félmagas lövését Udvarácz óriási bravúrral védte.
  47
  Hármat cseréltek a szünetben a hazaiak is: Farkas helyett Horváth T., Perger helyett Tiber, Sira helyett pedig Komódi lépett pályára.
  46
  Ebben a pillanatban elkezdődött a második félidő, a szünetben három csere volt a mieinknél: Cheregi helyett Keller, Leandro helyett Zombori és Szkukalek helyett Kriston állt be.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  43
  Somogyi nagy lendülettel tört előre, de Vukmir egy remek ütemű becsúszással szerelte a hazaiak játékosát.
  40
  Bognár a jobb oldalról egy szép csel után középre emelt, Jovic ugrott föl fejelni, de Horváth kézzel elütötte előle a labdát. A játékvezető a nyilvánvaló tizenegyes megítélése helyett továbbot intett.
  37
  Tóth I. gurított középre, de Somogyi tiszta helyzetből, 15 méterről a kapu fölé bombázta a labdát.
  34
  Egyenlítettek a soproniak. Bognár a tizenhatoson belül próbálta szerelni Tóth M-t, de sajnos a csatár lábát találta el, 11-es! A büntetőt Somogyi a jobb sarokba lőtte (1-1).
  32
  Tóth M. egy csel után az üresen álló Csiszárhoz passzolt, aki 12 méterről kapásból a kapu mellé lőtt.
  30
  Kapic visszatért a pályára.
  28
  Szabadrúgáshoz jutottunk 24 méterre a soproni kaputól. Leandro remekül csavart el a sorfal fölött, de Farkas látványos vetődéssel kiütötte a labdát a jobb felső sarok elől.
  26
  Kapicot Pintér lerántotta, szlovén játékosunk ráesett a kezére és az oldalvonalnál kell ápolni. Egyelőre kérdéses, hogy Adem folytatni tudja-e a játékot.
  24
  Vukmir 40 méteres, hajszálpontos passzal indította a bal szélen Leandrót, ő egyből középre emelt, ahol azonban Farkas bátor kifutással lehúzta a labdát az egyedül érkező Jovic elől.
  22
  Kapic, Andone, Leandro volt a labda útja. Brazil légiósunk 20 méterre a kaputól éppen lőni készült, amikor az egyik hazai védő becsúszva szerelte.
  19
  Somogyi kapu elé lőtt labdáját Udvarácz szerezte meg Tóth M. elől.
  17
  Pintér jó cselekkel futott le az alapvonalig, de beadását Udvarácz könnyedén lehúzta.
  14
  Szili passzolt Leandróhoz, akinek kapáslövése után Farkas óriási bravúrral ütötte szögletre a jobb felső sarokba tartó labdát.
  12
  Somogyi ívelte keresztbe a labdát, a hosszú saroknál érkező Tóth I. 8 méterről a kapu fölé fejelt.
  10
  Szili 20 méterre a kaputól váratlanul lőtt, a labda centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot. A soproniak kapusa meg sem mozdult a labdára, tőle bemehetett volna.
  7
  Tóth M. 25 méterre a kapunktól egy csel után laposan lőtt, de Udvarácz magabiztosan fogta meg a labdát.
  5
  Megszereztük a vezetést! Kapic emelt Leandro elé, brazil légiósunk a tizenhatos sarkánál megvárta míg egyet pattan a labda, majd óriási gólt rúgott a bal sarokba (0-1).
  3
  Szili indtásával Andone lépett ki a védők közül, de a partjelző lest jelzett, a játékvezető pedig lefújta az akciót.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés. Mi indítottuk útjára a labdát. A mieink tiszta fehérben, a soproniak szürkében játszanak.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik majd, a kezdőrúgást ifj. Simon Tibor fogja elvégezni.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik Sopronban a Simon Tibor-emlékmérkőzés. A találkozó bevételét a meggyilkolt Simon Tibor sírkövének elkészítésére fordítják.
  .
  A két csapat játékosai már a pályán melegítenek. A lelátón ezúttal nincsenek rendőrök, a soproni és a ferencvárosi szurkolók közösen nézik végig a mérkőzést. A játékosok már a pályán melegítenek, mindkét együttes futballistáit vastaps fogadta.
  .
  Garami József szakmai igazgató a válogatott izlandi fellépése miatt nem számíthat Szűcs, Dragóner, Gyepes, Lipcsei, Tököli és Gera játékára. Távollétükben a mieink Udvarácz -- Balog, Vukmir, Cheregi -- Bognár, Kapic, Szili, Szkukalek -- Andone, Jovic, Leandro lépnek pályára, a kispadon Szabó K., Földvári, Keller, Zombori és Kriston vár bevetésre. A hazaiak kezdő tizenegye: Farkas -- Horváth R., Szabados, Tóth A., Perger -- Pintér, Csiszár, Somogyi, Tóth I. -- Sira, Tóth M.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Január 10., péntek, 17.30: 
FTC–KRC Genk (belga I. o.)
Január 11., szombat, 15.00: 

FTC–Union Berlin (német I. o.)
Január 15., szerda, 15.00: 
FTC–Arminia Bielefeld (német II. o.)
Január 16., csütörtök, 16.00: 
FTC–Köln U21 (német)
Január 20., hétfő, 13.00: 
FTC–SV Wehen Wiesbaden (német II. o.)
Január 20., hétfő, 17.30: 
FTC–CFR Cluj (román I. o.)

Következik: 01.25.14:55 FTC-Paks (TV:M4sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST