2002.V.25. Ferencváros – Dunaferr: 2-0

Alacsony színvonalú találkozón a helyzeteit könnyelműen elszórakozó Dunaferrel szemben a Ferencváros lényegében helyzet nélkül győzött, és szerezte meg az UEFA Kupa-szereplésre jogosító második helyet.

A mérkőzés előtt díjak átadására került sor: a Simon Tibor-díjat a legharcosabb, legodaadóbban küzdő játékos kapta meg. Az ifjúsági korú játékosok közül Rékasi Csaba lett a díjazott, a felnőtt együtesből a szurkolóink szavaztai alapján Szűcs Lajos vehette át a díjat. A kitüntetéseket idősebb Simon Tibor, Simi édesapja adta át.

Ferencváros – Dunaferr 2-0 (0-0)
Üllői út, 6.304 néző, V: Dubraviczky

Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Cheregi, Szkukalek – Kriston, Lipcsei, Gyepes, Penksa (Vén 89.) – Gera, Jovic (Pinte 84.)

Dunaferr: Bita – Molnár, Salamon, Éger (Mészáros 78.), Kiss Gy. – Sowunmi, Jakl, Lengyel, Rósa H. – Balaskó (Medic 54.), Tököli

Gól: Éger (63. – öngól), Cheregi (91.)
Sárga lap: Gera (72.), Pinte (87.) illetve Balaskó (36.), Jakl (69.), Sowunmi (74.), Bita (83.)

25. perc: Rósa H. indításával Lengyel teljesen egyedül törhetett kapura, de 8 m-ről a kivetődő Szűcs Lajosba lőtte a labdát.

62. perc: Tököli átadásával Sowunmi kibújt a védők közül, de 14 m-ről a jobb kapufa mellé gurított.
63. perc: Gyepes a 16-os bal oldali sarkáról keresztbe ívelt, Gera lefejelte a labdát, amit a kétségbeesetten menteni igyekvő Éger a saját kapujába továbbított, öngól (1-0).
91. perc: Egy jobb oldali ferencvárosi szögletet követően Vén középre ívelését Cheregi 8 m-ről a kapujából feleslegesen kifutó Bita feje felett a hálóba csúsztatta (2-0). Amint a labda a kapuba vánszorgott, a pálya szélén felsorakozó szurkolók beözönlöttek a gyepre, holott Dubraviczky játékvezető még nem vetett véget a találkozónak.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Először is gratulálok a csapatomnak, mert a játékosok az utolsó pillanatig bizakodtak, és a lehetetlen helyzet ellenére küzdöttek, hajtottak. Gratulálok a Dunaferrnek is, hiszen remekül játszottak. Boldog vagyok, és ma este ünnepelünk a csapattal. A tavasz elején nem reméltük azt, hogy ez lesz a menetelés vége. Köszönöm ezúton is minden szurkolónknak a biztatást, buzdítást, hiszen a tavasz során átérezhettem, hogy a Ferencvárosnál nem véletlenül nevezik a közönséget 12. játékosnak. Remélem a következő bajnokságban és az UEFA Kupa találkozókon sikerül minél jobban kiszolgálnunk ezt a lelkes közönséget, de természetesen ehhez arra is szükség lesz, hogy megerősítsük a csapatot, azaz a nyári átigazolási szezonban megnyerjünk magunknak több olyan játékost, aki segítségünkre lehet az elkövetkező években.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.V.25. Ferencváros – Dunaferr: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk fantasztikus tavaszi teljesítményének köszönhetően megszerezte az UEFA Kupa-részvételt jelentő második helyet. Az utolsó fordulóban óriási melegben, hatalmas küzdelemben sikerült legyőzni a Dunaferrt és mivel az MTK kikapott az Újpesttől, az utolsó körben megelőztük a kék-fehéreket.

  Ferencváros – Dunaferr: 2-0 (0-0)
  Üllői út, 6.304 néző, vezette: Dubraviczky (Hrabovszky, Szabó P., Tumó)

  Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Cheregi, Lipcsei, Szkukalek – Jovic (Pinte 85.), Gera, Penksa (Vén 89.)

  Dunaferr: Bita – Molnár, Salamon, Éger, Kiss Gy. – Balaskó (Medic 55.), Jakl, Lengyel, Rósa H. – Sowunmi, Tököli

  Gól: Dragóner (65.), Cheregi (92.)
  Sárga lap: Gera (73.) illetve Balaskó (38.), Jakl (70.), Sowunmi (75.), Bita (84.)

  A mérkőzés előtt díjak átadására került sor: a Simon Tibor-díjat a legharcosabb, legodaadóbban küzdő játékos kapta meg. Az ifjúsági korú játékosok közül Rékasi Csaba lett a díjazott, a felnőtt együtesből a szurkolóink szavaztai alapján Szűcs Lajos vehette át a díjat. A kitüntetéseket idősebb Simon Tibor, Simi édesapja adta át.

  A Dunaferr elleni meccsen az elején mi birtokoltuk többet a labdát, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani. Ebben komoly szerepet játszott Szabó partjelző is, aki többször is tévesen jelzett lest, amikor megpróbáltunk kapura törni. A játékrész közepén a vendégek vették át az irányítást, a 26. percben Lengyel félmagas lövését védte bravúrral Szűcs, két perccel később pedig kapusunk parádés vetődéssel mentett, amikor Balaskó és Tököli ketten vezették rá a labdát, de Lajos kiváló ütemben csípte el Balaskó passzát. A 40. percben mi szerezhettünk volna vezetést, amikor Dragóner előreívelt labdáját Gyepes középre fejelte, Bita viszont az utolsó pillanatban felszedte Jovic elől.

  A második félidőt azzal a tudattal kezdtük, hogy az Újpest vezet az MTK ellen és ha sikerül nyernünk, akkor miénk a második hely. A csapat nagyon elszántan küzdött, de a játékunk továbbra sem volt folyamatos. Mindkét együttes játékosait láthatóan zavarta a nagy meleg. A játékrész közepe megint a vendégeké volt, a 60. percben Medic lövésénél volt szükség Szűcs bravúrjára, majd a 63. percben Sowunmi tört be a tizenhatosunkon belülre, de szerencsére kicsit kiszorított helyzetből mellé lőtt. Két perccel később megszereztük a vezetést: Lipcsei ívelt be szabadrúgást a kapu elé, Gyepes visszafejelte a labdát Gerához, aki Dragónerhez passzolt és véőnk estében, öt méterről a kapuba lőtt. Közvetlenül a vezető gólunk után érkezett a jó hír a Hungária körútról, hogy az Újpest már 2-0-ra vezet az MTK ellen és ezzel már szinte biztosra lehet venni az UEFA Kupa-részvételünket, ha megőrizzük az előnyünket. Ennek tudatában visszahúzódtunk a térfelünkre, és kontrákra játszottunk. Gera a 83. percben mindent eldönthetett volna, de hiába cselezte ki a dunaújvárosi kapust is, túlságosan kisodródott és már nem tudott a kapuba lőni, a védők szerelték. A rendezők három perccel a vége előtt valamennyi kaput kinyitották, így szurkolóink a pálya szélén várták a lefújást, ami a tervezettnél kicsit korábban következett be: a 92. percben Vén szöglete után Cheregi megelőzte Bitát és a kapuba fejelt.

  A gól után a nézők a pályán ünnepelték a második hely megszerzését és az UEFA Kupa-indulás kiharcolását.

  Az ezüstérmeket a játékosok a klubház erkélyén vették át Muszbek Mihály ligaigazgatótól, minden játékosunkat a szurkolók egyenként hívták ki. Fantasztikus, felejthetetlen ünneplés volt.

 • 92
  Vén szöglete után Cheregi a kapust megelőzve fejelt a kapuba (2-0). A gól után a nézők berohantak a pályára a csapatot ünnepelni és ezzel véget is ért a mérkőzés. Gratulálunk csapatunknak, amely megszerezte az UEFA Kupa-szereplést jelentő második helyet
  [video 1.]

  89
  Penksa helyett Vén lépett pályára.
  88
  Végetért az MTK-Újpest meccs, az újpestiek 2-1-re nyertek! A rendezők kinyitották a kapukat és az ünneplésre készülő nézők felsorakoztak az alap- és oldalvonal mellett.
  87
  Pinte kapott sárga lapot, mert Dubraviczky szerint lerántotta Rósát.
  [video 1.]

  85
  Cseréltünk: Jovic helyett Pinte lépett pályára.
  84
  Bita a kihagyott helyzetünk után lest reklamált, majd a labdát is elrúgta, ezért sárga lapot kapott.
  83
  Jovic remek labdával ugratta ki Gerát, ő kicselezte Bitát, de kisodródott és a védők szerelték.
  80
  Gera szerzett labdát a dunaújvárosiak térfelén, 18 méteres lapos lövését Bita védte.
  78
  Cheregi a tizenhatosunk előtt összerúgott Tökölivel, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  75
  Jovic tört előre az oldalvonal mellett, amikor Sowunmi hátulról buktatta, majd a bírói sípszó után a labdát is elrúgta, jogosan kapott sárga lapot.
  [video 1.]

  73
  Jovic indította Gerát, de Bita a kapujából kifutva felszedte előle a labdát. Gerzson tréfásan kicsit meglökte a kapust, aki azonban eldobta magát, Dubraviczky pedig sárga lapot adott Gerzsonnak.
  [video 1.]

  70
  Jakl lerántotta Penksát, jogosan kapott sárga lapos figyelmeztetést.
  [video 1.]

  68
  Lipcsei egy remek csellel becsapta Égert, majd 18 méterről centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
  [video 1.]

  66
  Az Újpest 2-0-ra vezet az MTK ellen, ezzel jelenleg mi vagyunk a másodkok és indulhatunk az UEFA Kupában!
  65
  Megszereztük a vezetést! Lipcsei ívelt be szabadrúgást a kapu elé, Gyepes visszafejelte a labdát Gerához, aki Dragónerhez passzolt és véőnk estében, öt méterről a kapuba lőtt (1-0).
  [video 1.]

  63
  Sowunmi tört be Szkukalek mellett a tizenhatoson belülre, 13 méterről, kicsit kiszorított helyzetből centiméterekkel lőtt mellé.
  [video 1.]

  60
  Medic 20 méteres, kellemetlen, pattogós lövését védte Szűcs.
  57
  Lengyel passzával Tököli ugrott volna ki, de Kriston az utolsó pillanatban jól lépett közbe és szögletre mentett.
  55
  Először cseréltek a vendégek: Balaskó helyére Medic jött be.
  54
  Gyepes tört be a tizenhatoson belülre, középre gurított, de Éger Jovic elől az alapvonalon túlra rúgta a labdát. Dubraviczky sajnos megint a partjelzőjének hitt, aki kirúgást jelzett.
  52
  Gera ívelt keresztbe Penksához, a szlovák légiós az alapvonalnál levette a labdát, beadását azonban kifejelték a vendég védők.
  49
  Gera ugratta ki Penksát, de úgy tűnik a másik partjelzővel sincs szerencsénk, ő is tévesen állította meg lesen a támadást.
  47
  Sowunmi adott be, Balaskó levette a labdát, de Szűcs egy bátor vetődéssel felszedte előle a labdát.
  46
  Félidei nyilatkozatok:

  Gyepes Gábor:
  -- Sajnos a meleg nagyon rányomja a bélyeget a meccsre, de ettől függetlenül sokkal dinamikusabban, frissebben kellene játszanunk ahhoz, hogy nyerjünk.

  Szűcs Lajos:
  -- A meleg a dunaújvárosiaknak is ugyanolyan meleg, mint nekünk, úgyhogy erre kár hivatkoznunk. A Dunaferrnek sokkal több a leetősége, és ez nagyon nagy baj. Már azt is tudjuk, hogy az MTK vesztésre áll. Ha ez nem pörgeti fel a csapatot, nem motiválja megfelelően, akkor nem tudom mire van szükség.

  Gera Zoltán:
  -- Előre érzetem, hogy a párás melegben nagyon nehezen fog menni a játék, remélem a második félidőben ennek elennére eldönthetjük a javunkra a mérkőzést.

  Lipcsei Péter:
  -- A védelmünk az első félidőben halványabb teljesítményt nyújtott, mint azt tavasszal megszokhattuk. Rendeznünk kell a sorainkat, és a második játékrészben jobban kell összpontosítanunk, hogy nyerjünk.

  Balog Zoltán:
  -- Szörnyű innen kivülről nézni a meccset. Középpályán nem tudjuk megállítani az újvárosaiakat, elől pedig az utolsó passzok rendre sikertelenek. A 16-osig eljutunk, de ez kevés. Remélem a második félidőben lesznek helyzeteink is, és be is rúgjuk azokat.
  46
  Mi kezdtük a második félidőt, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  Jovic vette el a labdát Salamontól, a tizenhatos vonaláig futott, ahol Éger buktatta, Dubraviczky azonban nem fújta le a teljesen nyilvánvaló szabálytalanságot.
  45
  Dubraviczky lefújta az első félidőt. A Hungária körúton 45 perc után: MTK-Újpest 0-1
  44
  Vukmir remek cselekkel tört előre, a tizenhatos előtt az üresen álló Penksához passzolt, aki 14 méterről lőtt fölé.
  [video 1.]

  43
  Öt perc szünet után folytatódott a mérkőzés.
  42
  Egy néző epilepsziás rohamot kapott, ezért Dubraviczky játékvezető félbeszakította a játékot, amíg a szurkolót a mentő elszállította a kórházba.
  [video 1.]

  40
  Dragóner a felezővonaltól ívelt előre szabadrúgást, Gyepes középre fejelte a labdát, melyet Bita az utolsó pillanatban szedett fel Jovic elől.
  38
  Balaskó a felezővonalnál buktatta Cheregit, szabálytalanságáért sárga lapot kapott.
  [video 1.]

  37
  Garami József elküldte melegíteni a cserejátékosainkat.
  35
  Gera egy az egyben vitte rá a labdát Salamonra, megpróbálta elpörgetni mellette a játékszert, a dunaújvárosi védő kézzel ütött bele a labdába, de Dubraviczky továbbot intett.
  34
  Penksa a saját térfelünkről indulva elfutott a dunaújvárosi tizenhatosig, keresztbe ívelt Gerához, akinek lövése alig ment fölé.
  32
  Vezet az Újpest az MTK ellen! Ha a Hungária körúton nem változik az eredmény és mi legyőzzük a Dunaferrt, akkor miénk az UEFA Kupa-szereplést jelentő második hely!
  30
  Lipcsei kapott egy remek indítást a bal szélen, de a partjelző, megint tévesen, lesen állította meg.
  28
  Balaskó és Tököli vezették rá a labdát Szűcsre. Kapusunk azonban kitűnő reflexszel nyúlt bele Balaskó passzába és így a labda az alapvonalon túl hagyta el a játékteret.
  26
  Lengyel tört be a tizenhatosunkon belülre, ballábas, félmagas lövését Szűcs szép vetődéssel hárította.
  24
  Balaskó a felezővonalnál hárultól belerúgott Cheregibe, de megúszta figyelmeztetés nélkül.
  22
  Balaskó passzolt a tizenhatosunk vonalán üresen álló Tökölihez, de a támadó szerencsére rosszul találta el a labdát és Szűcs könnyedén védett.
  20
  Lipcsei szöglete után Jovic átlépte a labdát, ami vesélyesen gurult tvább, de az ötösön álló Tököli tisztázott.
  18
  Lipcsei adott be szögletet a bal oldalról, Gyepes kitűnő ütemben ugrott fel, de 8 méterről a jobb sarok mellé fejelt.
  15
  Lipcsei szöglete után Gera 12 méterről csúsztatott a kapu mellé.
  13
  Gera labdájával Penksa tört volna kapura, de Salamon az utolsó pillanatban becsúszva szerelte a szlovák támadót.
  [video 1.]

  10
  Vukmir remek indításával Jovic törhetett volna kapura, Dubraviczky azonban partjelzője téves beintésére les címén lefújta az akciót.
  [video 1.]

  7
  Lengyel ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról a kapunk elé, de Dragóner kifejelte a labdát.
  5
  Mi végeztük el az első szögletet: Lipcsei beadása után a hosszú saroknál érkező Cheregi 5 méterről, kapásból a kapu fölé emelte a labdát.
  3
  Rósa gurított középre, Lengyel kapásból, 18 méterről messze a kapunk fölé rúgta a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A labdát a piros mezben és fehér nadrágban játszó dunaújvárosiak indították útjára. A mieink tiszta zöldben léptek pályára és az első félidőben mi támadtunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  Köszöntjük Kedves olvasóinkat! Ma délután kerül sor a bajnokság utolsó fordulójára, a zárómérkőzést a Dunaferr csapata ellen játszuk. Együttesünk továbbra is versenyben van az ezüstéremért, így a mai meccsen természetesen a győzelem cél.
  .
  A csapatok már a pályán melegítenek. A Magyar Televízió az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy a mi meccsünk helyett a teljesen tétnélküli Zalaegerszeg-Videoton mérkőzést közvetíti. Ez a döntés érthetetlen és felfoghatatlan, de természetesen honlapunkon folyamatosan nyomon követhetik az ezüstérem szempontjából sorsdöntő fontosságú mérkőzésünk eseményeit.
  .
  Eltiltott játékosunk nincs, sérültjeink viszont vannak: Balog Zoltán és Adem Kapic sem tudja vállalni a játékot. Garami József szakmai igazgató ezért az alábbi összeálítású együttest küldi pályára: Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Cheregi, Szkukalek -- Jovic, Gera, Penksa. A kispadon Németh G., Keller, Pinte, Fülöp, Vén és Zombori vár bevetésre. A vendégek Bita -- Molnár, Salamon, Éger, Kiss Gy. -- Balaskó, Jakl, Lengyel, Rósa H. -- Tököli, Sowunmi felállásban lépnek pályára.
  .
  A mérkőzés előtt díjak átadására került sor: a Simon Tibor-díjat a legharcosabb, legodaadóbban küzdő játékos kapta meg. Az ifjúsági korú játékosok közül Rékasi Csaba lett a díjazott, a felnőtt együtesből a szurkolóink szavaztai alapján Szűcs Lajos vehette át a díjat. A kitüntetéseket idősebb Simon Tibor, Simi édesapja adta át.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST