2002.V.25. Ferencváros – Dunaferr: 2-0

Alacsony szí­nvonalú találkozón a helyzeteit könnyelműen elszórakozó Dunaferrel szemben a Ferencváros lényegében helyzet nélkül győzött, és szerezte meg az UEFA Kupa-szereplésre jogosí­tó második helyet.

A mérkőzés előtt dí­jak átadására került sor: a Simon Tibor-dí­jat a legharcosabb, legodaadóbban küzdő játékos kapta meg. Az ifjúsági korú játékosok közül Rékasi Csaba lett a dí­jazott, a felnőtt együtesből a szurkolóink szavaztai alapján Szűcs Lajos vehette át a dí­jat. A kitüntetéseket idősebb Simon Tibor, Simi édesapja adta át.

Ferencváros – Dunaferr 2-0 (0-0)
Üllői út, 6.304 néző, V: Dubraviczky

Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Cheregi, Szkukalek – Kriston, Lipcsei, Gyepes, Penksa (Vén 89.) – Gera, Jovic (Pinte 84.)

Dunaferr: Bita – Molnár, Salamon, Éger (Mészáros 78.), Kiss Gy. – Sowunmi, Jakl, Lengyel, Rósa H. – Balaskó (Medic 54.), Tököli

Gól: Éger (63. – öngól), Cheregi (91.)
Sárga lap: Gera (72.), Pinte (87.) illetve Balaskó (36.), Jakl (69.), Sowunmi (74.), Bita (83.)

25. perc: Rósa H. indí­tásával Lengyel teljesen egyedül törhetett kapura, de 8 m-ről a kivetődő Szűcs Lajosba lőtte a labdát.

62. perc: Tököli átadásával Sowunmi kibújt a védők közül, de 14 m-ről a jobb kapufa mellé gurí­tott.
63. perc: Gyepes a 16-os bal oldali sarkáról keresztbe í­velt, Gera lefejelte a labdát, amit a kétségbeesetten menteni igyekvő Éger a saját kapujába továbbí­tott, öngól (1-0).
91. perc: Egy jobb oldali ferencvárosi szögletet követően Vén középre í­velését Cheregi 8 m-ről a kapujából feleslegesen kifutó Bita feje felett a hálóba csúsztatta (2-0). Amint a labda a kapuba vánszorgott, a pálya szélén felsorakozó szurkolók beözönlöttek a gyepre, holott Dubraviczky játékvezető még nem vetett véget a találkozónak.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Először is gratulálok a csapatomnak, mert a játékosok az utolsó pillanatig bizakodtak, és a lehetetlen helyzet ellenére küzdöttek, hajtottak. Gratulálok a Dunaferrnek is, hiszen remekül játszottak. Boldog vagyok, és ma este ünnepelünk a csapattal. A tavasz elején nem reméltük azt, hogy ez lesz a menetelés vége. Köszönöm ezúton is minden szurkolónknak a biztatást, buzdí­tást, hiszen a tavasz során átérezhettem, hogy a Ferencvárosnál nem véletlenül nevezik a közönséget 12. játékosnak. Remélem a következő bajnokságban és az UEFA Kupa találkozókon sikerül minél jobban kiszolgálnunk ezt a lelkes közönséget, de természetesen ehhez arra is szükség lesz, hogy megerősí­tsük a csapatot, azaz a nyári átigazolási szezonban megnyerjünk magunknak több olyan játékost, aki segí­tségünkre lehet az elkövetkező években.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.V.25. Ferencváros – Dunaferr: 2-0 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ