2002.V.4. Ferencváros – MTK-Hungária: 1-0

A Ferencváros lényegében már a második percben eldöntötte a találkozó sorsát, ezt követően csupán előnyének megtartására törekedett. Az MTK teljesítményére jellemző, hogy az egész találkozó folyamán egyetlen egyszer sem volt képes az FTC kapuját veszélyeztetni.

Ferencváros – MTK Hungária 1-0 (1-0)
Üllői út, 7.550 néző, V: Dubraviczky

Ferencváros: Szűcs – Balog, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Vukmir 70.), Szkukalek – Szili (Horváth P. 39.), Gera, Penksa (Zombori 58.)

MTK Hungária: Vlaszák – Horváth (Czvitkovics 72.), Komlósi, Smiljanic, Elek – Zavadszky, Jezdimirovic (Juhász 67.), Buzsáky (Madar 46.),Füzi Á. – Ferenczi, Illés

Gól: Szili (2.)
Sárga lap: Kriston (14.), Zombori (89.) illetve Jezdimirovic (33.), Komlósi (41.)
Kiállítva: Elek (75.)

2. perc: Szkukalek futott el a balszélen, Komlósit és Horváthot is maga mögött hagyta, majd az alapvonalról középre adott, és az érkező Szili 10 m-ről a bal sarokba lőtt (1-0).
33. perc: Kriston ment el a jobb oldalon, laposan visszagurított, Lipcsei átvette a labdát, majd 16 m-ről a felső kapufára lőtt.

75. perc: Elek becsúszása Balog lábát találta el, Dubraviczky piros lapot mutatott fel a kék-fehérek játékosának.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Nagyon boldog vagyok, hiszen ezzel a győzelemmel megközelítettük az MTK-t, és nagyra értékelem, hogy egy nagyon jó csapatot egy héten belül kétszer legyőztünk. Az első félidőben az MTK taktikailag meglepett bennünket, és mi nem jól reagáltuk le a történéseket. A második félidőt meghatározta, hogy sérülések miatt cserélnem kellett, és bizony támadókban nem bővelkedünk jelenleg. Néhány játékosom a sérülések miatt alig edzett az elmúlt hetekben és ez kiütközött a hajrában, amikor kezdtek elfáradni. Ennek ellenére több olyan létszámfölényes helyzetünk is volt, amit sajnos rosszul oldottunk meg. A kapu előtti rossz döntések miatt sajnos nem tudtuk növelni előnyünket, de ennek ellenére elégedett vagyok, hiszen ez volt az a mérkőzés, ahol valóban csak az volt a fontos, hogy nyerjünk. Gratulálok a csapatomnak, és köszönöm a szurkolók bíztatását.

Popovics Sándor: – Gratulálok a Ferencvárosnak, hiszen megérdemelten győztek. Sajnos a remekül megszervezett ferencvárosi védelem mellett még helyzetekig sem jutottunk, így törvényszerű volt a vereségünk.

Szili Attila: – Természetesen minden futballista ilyesmiről álmodik. Ráadásul én külön készültem erre a meccsre, mert előtte 99 bajnoki találkozón 19 gólig jutottam, ezért kettős ünnepet tarthattam az MTK ellen. Kicsit sajnálom, hogy megsérültem, de szerencsére csak bevérzett a térdem, nem történt nagyobb baj és ha minden jól alakul, akkor a hétvégére teljesen rendbe jövök. Garami József joga eldönteni, hogy kinek szavaz bizalmat, eddigi döntései őt igazolták. Minden mérkőzésre úgy készülök, hogy ha pályára lépek, akkor a maximumot tudjam kihozni magamból. A hét elején a sérült térdem miatt csak futóedzéseket végezhettem, de a lábam szépen gyógyul és holnaptól szeretnék teljes intenzitással részt venni a tréningeken. Ha a mester úgy gondolja, hogy szüksége van valakire, aki a 2. percben belövi a győztes gólt, én készen állok. Mint a meccs is bizonyította, egyelőre nem foglalkozom azzal, hogy hol folytatom a pályafutásom. Az MTK vezetőivel még nem beszéltünk a jövőmről, nem kizárt, hogy kölcsön akarnak adni, de ezzel most nem törődöm. Jelenleg az a legfontosabb, hogy a Fradival minél sikeresebben szerepeljünk.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.V.4. Ferencváros – MTK-Hungária: 1-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk egy hét alatt másodszor győzte le 1-0-ra az MTK-t. A rájátszás első fordulójában aratott sikerünknek köszönhetően két pontra megközelítettük a kék-fehéreket és ugyanennyi a hátrányunk a tabellán a vezetést átvevő Zalaegerszeg mögött is.

  Ferencváros – MTK-Hungária: 1-0 (1-0)
  Üllői út, 7.550 néző, vezette: Dubraviczky (Gyarmati I. T., László, Ákos)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Vukmir 71.), Szkukalek – Szili (Horváth P. 40.), Gera, Penksa (Zombori 59.)

  MTK: Vlaszák – Horváth L. (Czvitkovics 73.), Komlósi, Smiljanic, Elek – Buzsáky (Madar 46.), Jezdimirovic (Juhász 66.), Zavadszky, Füzi – Ferenczi, Illés

  Gól: Szili (2.)
  Sárga lap: Kriston (14.), Zombori (90.) illetve Jezdimirovic (34.)
  Kiállítva: Elek (76.)

  A találkozó úgy kezdődött, mint egy álom. A 100. bajnoki mérkőzését játszó Szili Attila már a 2. percben megszerezte a vezetést, ami alapvetően meghatározta a játék képét. A folytatásban is mi játszottunk veszélyesebben. Az MTK jött előre, de Szűcsnek nem volt védenivalója, Vlaszáknak azonban akadt dolga: a 13. percben Gera bal alsó sarok felé tartó lövését védte. Továbbra is az MTK-nál volt többet a labda, de mi támadtunk veszélyesebben: a 17. percben Szili, a 24.-ben Penksa lőtt kicsivel a kapu mellé. A vendégek támadásait a védőink Dragónerrel az élen remekül szűrték meg, Szűcs az első 45 percben csak egyszer ért labdába, a 30. percben Buzsáky beadását fogta meg. A 34. percben csak a szerencse mentette meg az MTK-t az újabb góltól: Vlaszák dermedten nézte, amikor Lipcsei 17 méteres bombája után a labda a felső kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A játékrész hajrájában a vendégek elvesztették a fejüket, egymásután követték el a durva szabálytalanságokat, melyeket Dubraviczky csak elvétve torolt meg. Komlósi például a harmadik sárga lapot érő szabálytalanság után kapta meg a figyelmeztetést. Szili a 34. percben Jezdimirovic belépője után szenvedett térdszalagsérülést és pár perccel később le is kellett cserélni.

  A második félidőben visszahúzódtunk a térfelünkre, a sérülése után visszatérő Penksa csak az 59. percig bírta, helyére Zombori állt be, de ez a váltás sem törte meg csapatunk játékát. A vendégek veszélytelen távoli lövésekkel illetve beívelésekkel próbálkoztak, de képtelenek voltak a kapunk közelébe kerülni. Az idő múlásával egyre jobban kitámadott az MTK, de veszélyes helyzetet képtelen volt kialakítani, a hajrában pedig előttünk adódtak újabb lehetőségek. A 74. percben Balog lőtt centiméterekkel mellé, a 88. percben Szkukalek száguldott végig a pályán és lőtte keresztbe a labdát Vlaszák kapuja előtt, egy perccel később pedig Kriston bombázott fölé.

  Összességében csapatunk nagyon taktikus, fegyelmezett játékkal szerezte meg a három pontot a teljesen veszélytelenül, elképzelés nélkül játszó MTK ellen.

 • 93
  Vége a mérkőzésnek, egy hét alatt kétszer győztük le az MTK-t!
  90
  Zombori rossz ütemben csúszott be Madarnak, ezért a játékvezető egy kicsit túl szigorúan sárga lapot adott Zalánnak.
  89
  Gera cselezgetett az MTK tizenhatosa előtt, Kristonhoz passzolt, aki 20 méterről fölé lőtt.
  [video 1.]

  88
  Szkukalek tört előre a bal szélen, egészen az MTK kapujáig futott, de keresztbe ellőtte a labdát.
  86
  Kriston szerzett labdát a kapunk előtt, két jó csellel előretört, az oldalvonal mellett végig futott, remekül tette keresztbe a labdát a teljesen üresen helyezkedő Zomborihoz, de Dubraviczky a partjelző beintésére lesen állította meg a támadásunkat.
  82
  Czvitkovics bedobása után Ferenczi letette a labdát Zavadszky elé, aki kapásból, 14 méterről fölé lőtt.
  [video 1.]

  79
  Czvitkovics jobb oldali szabadrúgása után Balog fejelte ki a kapunk elé belőtt labdát.
  76
  Elek a térfelünk közepén páros lábbal beleszállt Balogba, Dubraviczky kiállította a magáról megfeledkező MTK-játékost.
  [video 1.]

  74
  Az előrehúzódó Balog Gera átadása után 18 méterről centiméterekkel lőtt mellé.
  [video 1.]

  73
  Az MTK-nál is megvolt a harmadik csere: Horváth L. helyére Czvitkovics jött be.
  71
  Kihasználtuk harmadik cserelehetőségünket is: Kapic helyett Vukmir állt be.
  [video 1.]

  68
  Juhász próbálta meg Ferenczit szöktetni, de Balog és Dragóner együttes erővel lefülelték az átadást.
  66
  Cseréltek a vendégek: Jezdimirovic helyére Juhász jött be.
  62
  Ferenczi az alapvonalunk közelében felöklelte Kapicot, a sárga lap ezúttal is Dubraviczky zsebében maradt.
  61
  Madar ugratta ki Ferenczit, de Dragóner ezúttal is remek ütemű becsúszással mentett.
  59
  A sérülése után visszatérő Penksa nem bírta tovább, ezért a helyére Zombori állt be.
  58
  Gera labdájával Kriston tört kapura és 8 méterről a hálóba lőtt, de sajnos lesről indult, amit a játékvezető is észrevett.
  56
  Kapic visszatérhetett a pályára.
  53
  Tovább faragják a játékosainkat: most Jezdimirovic buktatta hátulról Kapicot, akit hordágyon vittek le a pályáról, Dubraviczky még szabadrúgást sem ítélt a javunkra.
  51
  Szkukalek remekül húzott el a bal szélen, visszagurított, Gera kapáslövésébe Elek vetődött bele és a lábáról az alapvonalon túlra pattant a labda. Lipcsei szöglete után a védők kivágták a labdát.
  [video 1.]

  48
  Zavadszky próbálta meg kiugratni Ferenczit, de szerencsére pontatlanul indított és a csatár nem érte el a labdát.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Lipcsei Péter:
  -- Nagy kár, hogy csak egy góllal vezetünk. Ez az MTK jobb, mint az az MTK, amelyik ellen a Hungária körúton játszottunk. Remélem a második félidőben növelni tudjuk az előnyünket, és megnyerjük a mérkőzést.
  Dragóner Attila:
  -- Szerencsére nagyon fegyelmezetten játszunk, ezért az MTK nem tud helyzetbe kerülni. Mi viszont több helyzetet is kihagytunk, már több góllal vezethetnénk.
  Balog Zoltán:
  -- Nagyon csapkodó a játék a középpályán, mindkét csapat sokat fut, de egyik fél sem tudja megtartani a labdát. Kellene még egy gól.
  Szűcs Lajos:
  -- Ugyanolyan a meccs, mint egy héttel ezelőtt volt. Hátul szerencsére nagyon stabilak vagyunk, de nagy lesz még a küzdelem.
  Szili Attila:
  -- Örülök, hogy sikerült korán gólt szereznem. Azt hiszem ettől a találattól megnyugodott a csapat, de még kellene egy gólt rúgnunk. A sérülésem miatt sajnos le kellett jönnöm a pályáról. Nem tudom ki rúgott meg, de nagyon megdagadt a lábam. Szúró fájdalmat érzek hátul a térdemben, de talán nem olyan komoly a gond, és néhány napos pihenő elég lesz a gyógyulásomhoz.
  Marek Penksa:
  -- Küzdős, hajtós a mérkőzés. Szerintem még kb. 10 percet leszek a pályán, aztán valaki felvált. Lövünk még egy gólt, és nyerünk 2-0-ra.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  46
  A szünetben cserélt az MTK: Buzsáky helyére Madar állt be.
  45
  Dubraviczky lefújta az első félidőt.
  44
  Az első orvosi vizsgálat szerint Szilinek a térdszalagjai sérültek meg.
  42
  Komlósi a felezővonalnál kíméletlenül belerúgott Lipcseibe és harmadik sárga lapot érő szabálytalanságáért végre megkapta figyelmeztetését.
  41
  Gera 22 méteres lövését védte Vlaszák.
  [video 1.]

  40
  Szili Attila térdsérülést szenvedett és nem tudja folytatni a játékot, helyette a szintén nem százszázalékos állapotban lévő Horváth Péter állt be.
  38
  Szili egy perc ápolás után kicsit sántikálva ugyan, de visszatért a pályára.
  37
  Szili egy passz után a lábához kapott és ápolást kért, jelenleg az oldalvonalnál kezelik, ezért eggyel kevesebben vagyunk a pályán.
  35
  Egyre durvább az MTK: ezúttal Komlósi Gerát rúgta fel kíméletlenül, Dubraviczky le sem fújta a szabálytalanságot.
  34
  Lipcsei 17 méterről rálőtte a védőkről lepattanó labdát és a felső kapufát találta el.
  [video 1.]

  34
  Jezdimirovic beleszállt Szilibe, de megúszta sárga lappal.
  [video 1.]

  33
  Komlósi felrúgta Penksát, Dubraviczky azonban előnyszabályt ítélt, Kapic lövéssel fejezte be a támadást, melyet Vlaszák védett, a bíró azonban utólag sem adott sárga lapot.
  32
  Szkukalek lőtt 30 méterről fölé.
  30
  Szűcs első labdaérintése. Kapusunk Buzsáky beadását fogta meg könnyedén.
  28
  Buzsákytól Ferenczihez került a labda, aki 20 méterről pont fejen lőtte a tizenhatosunkon belül lesen álló Illést.
  [video 1.]

  27
  Lipcsei ívelt be szögletet a bal oldalról, Gyepes 12 méterről csúsztatott a kapu mellé.
  24
  Penksa szerzett labdát az MTK térfelének a közepén, egy jó csel után 25 méterről alig lőtt mellé.
  [video 1.]

  21
  Buzsáky az oldalvonal közeléből megpróbálta kapura csavarni a labdát, ami azonban jó két méterrel mellé ment.
  20
  Garami József elküldte Horváth Pétert melegíteni.
  17
  Kapic ívelt előre szabadrúgást, Smiljanicról Gera elé pattant a labda, ő remek ütemben ugratta ki Szilit, akinek 12 méteres lövése alig kerülte el Vlaszák kapuját.
  [video 1.]

  14
  Kriston becsúszva szerelte Füzit, Dubraviczky azonban szabálytalanságot látott és még sárga lapot is adott játékosunknak. Hibás ítélet volt.
  13
  Kriston remek ütemben játszott Gerához, aki egy lövőcsel után 20 méterről lőtt, Vlaszák azonban vetődve megfogta a bal alsó sarok felé tartó labdát.
  [video 1.]

  10
  Lipcsei ívelt be az MTK kapuja elé egy szabadrúgást, Dragóner teljesen egyedül ugrott fel fejelni, de kicsit magas volt neki a labda, ezért mellé csúsztatott.
  7
  Ferenczi futott le az alapvonalig, de beadása után a labda keresztbe elszállt a kapunk előtt.
  5
  Ferenczi húzott el a jobb szélen, megpróbált beadni, de Dragóner kiváló ütemű becsúszással mentett.
  2
  Megszereztük a vezetést! Szkukalek két remek csellel húzott el a bal oldalon, beadása után Szili gyönyörű bokamozdulattal 9 méterről a bal sarokba helyezett (1-0).
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A meccset az MTK kezdte, az első félidőben mi támadtunk a Springer-szobor felőli kapura. A mieink tiszta zöldben, a vendégek fehér mezben és kék nadrágban léptek pályára. A mérkőzést megelőzően a kezdőrúgást Juhász Szabolcs, serdülőcsapatunk játékosa végezte el, abból az alkalomból, hogy utánpótlás szakosztályunk támogatására a közelmúltban kibocsátásra került a Fradi VISA kártya.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk a rájátszás első fordulójában a listavezető MTK-t fogadja. Már mindkét együttes játékosai a pályán melegítenek. A mieink Szűcs -- Balog, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Szili, Gera, Penksa összeállításban kezdenek, a kispadon Németh, Keller, Cheregi, Horváth P., Vén, Zombori és Vukmir foglalnak helyet. Az MTK így kezd: Vlaszák -- Komlósi, Smiljanic, Elek, Horváth -- Buzsáky, Jezdimirovic, Zavadszky, Füzi -- Illés, Ferenczi
  .
  Csapatunkban két játékos is a mai meccsen jubilál: Szili Attila 100., Kriston Attila 125. NB I-es mérkőzésén lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: MK 02.20. 18:00 FTC-Kisvárda (TV: M4)
Következik: 02.23. 17:00 FTC-Puskás (TV:M4 stream)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
FACEBOOK:
HOST