2002.V.8. Magyarország – Horvátország: 0-2

Nyolcezer néző előtt lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott Horvátország ellen, Pécsen.

Barátságos labdarúgó-mérkőzés:

Magyarország – Horvátország 0-2 (0-2)
Pécs, 8000 néző, V: Fritz Stuchlik (osztrák)

Magyarország: Király (Babos 46.) – Dragóner, Juhár, Lőw, Bódog (Korolovszky 11.) – Pintér Z. (Rósa 56.), Sowunmi (Böőr 74.), Dárdai – Waltner (Gera 46.), Tököli (Fehér M. 61.), Tóth N. (Kuttor 90.)

Horvátország: Butina (Vasilj 68.) – Saric, Jarni (Babic 46.), Tapalovic, Sablic – Simunic, Vugrinec (Olic 62.), Leko (Prosinecki 78.), Maric (Petric 46.) – Rapaic (Agic 65.), N. Kovac

Gól: Dárdai (11., öngól), N. Kovac (24.)
Sárga lap: Leko (17.), N. Kovac (72.)

11. perc: Rapaic jobb oldalról középre lőtt szabadrúgásába Dárdai beleért, és a labda a kapu jobb sarkába pattant, öngól (0-1).
20. perc: Waltner 10 m-es perdí­tését Butina szögletre tolta.
24. perc: Rapaic bal oldali szabadrúgását Kovac 5 m-ről továbbí­totta a kapuba (0-2).
A 28. percben néhány horvát szurkoló megpróbált bejutni a pályára, és ezt követően a mintegy 2-300 fős vendég közönség kisebb összetűzésbe keveredett a szektorukba bevonuló rendőrséggel. A mérkőzés öt perc kényszerszünet után folytatódott.

59. perc: Gera próbálkozott a 16-os bal oldaláról, í­velése azonban elkerülte a bal felső sarkot.
71. perc: Simunic lőtt 9 m-ről, Babos bravúrral védett.
81. perc: Lőw bal oldali beadása után Fehér fejesét védte szögletre Vasilj. A sarokrúgás után Korolovszky 16 m-ről próbálkozott, de a cserekapus ismét magabiztosan hárí­tott.

Annak ellenére, hogy a magyar válogatott előtt több gólszerzési lehetőség adódott, a mérkőzés folyamán végig az történt a pályán, amit a horvátok akartak. A világbajnokságra készülő vendégek két pontrúgás után szerezték góljaikat, és előnyüket magabiztosan őrizték. Az utolsó negyedórában talán túlságosan is elkényelmesedtek és ekkor lett volna lehetőség a szépí­tésre, de a hazaiaknak ebben a periódusban már semmi sem sikerült.

Az első játékrészben, egy becsúszás után Bódog súlyos bokasérülést szenvedett.

Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Két balszerencsés gólt kaptunk. Több kulcsjátékosunk is sérült volt, í­gy eleve nehéz helyzetből indultunk. Ami biztató, a ligaválogatottból többen is igazolták, hogy helyük van az A-csapat keretében. A horvátok jobbak, ezt eddig is tudtuk. Sajnos Bódog bokatörést szenvedett, í­gy hosszú hetekre kiesett.

Mirko Jozic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya: – Jó eredményt értünk el, igaz, amikor már a cserék voltak a pályán, a magyaroknak is adódtak helyzeteik. A vb-re Ausztriában készülünk tovább és ott döntöm el, hogy kik utaznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ