2002.VII.11. Ferencváros – Szolnok: 4-0 (edzőmérkőzés)

2 hozzászólás a(z) 2002.VII.11. Ferencváros – Szolnok: 4-0 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk csütörtöki edzőmérkőzésén a Szolnokot győzte le 4-0-ra a Népligetben, a góljainkat Penksa és Gera szerezték, mindketten kétszer találtak be a vendégek kapujába.

    Ferencváros – Szolnok: 4-0 (3-0)
    Népliget, 1.500 néző, vezette: Szűcs Gergely

    Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei (Leandro 46.), Kapic (Károlyi 76.), Károlyi (Halgas 65.) – Andone, Gera, Penksa (Cheregi 46.)

    Szolnok: Csirics – Németh N., Bajusz, Turján, Müller – Oláh, Novák, Zahorecz, Gradinariu – Kiss, Kotula

    Gól: Penksa (33., 41.), Gera (43., 72. – 11-esből)

    Nehezen lendültünk játékba, ebben közrejátszott az is, hogy a vendégek mindegyik támadónkra külön örzőt állí­tottak és tí­z emberrel védték a kapujukat, ezért eleinte szinte lehetetlen volt helyzetet kialakí­tani. A mieink hiába próbálták a labda járatásával kimozdí­tani a védőket, eleinte nagyon jól zárt a szolnoki védelem, nem véletlen, hogy az első negyedórában mindössze egyetlen helyzetünk akadt: Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt mellé. A játékrész közepétől hosszú keresztlabdákkal és a széleken vezetett támadásokkal többször sikerült zavart okozni, ekkor már érezni lehetett, hogy előbb-utóbb megszerezzük a vezetést, ami a 33. percben következett be: Gera ugratta ki Penksát és a szlovák légiós a kapus mellett a hálóba helyezett. A gól megzavarta a vendégeket, akik elkezdtek kapkodni, ennek következtében újabb két gólt kaptak a hajrában: előbb a 41. percben Penksa lőtt ismét gólt, majd a 43.-ban Gera használta ki, hogy nem figyeltek rá.

    A második játékrészben a szolnokiak hamar elfáradtak és egymásután alakí­tottuk ki a helyzeteket. A sok edzés miatt a mieink sem voltak frissek, de látszott, hogy a csapatrészek egyre jobban kezdenek összecsiszolódni és az új játékosok, Károlyi, Andone, Leandro is hamar beilleszkedtek az együttesbe, valamennyien komoly erősí­tést jelentenek. Nagyon jól sikerült az üres területekre bejátszott labdákkal helyzeteket kialakí­tani, Andone és Gera is aktí­van kivette a részét az előkészí­tésből, de remekül teljesí­tett a csereként beálló Halgas Tibor is, aki sokszor került helyzetbe, csak a befejezésekkel nem volt szerencséje. A negyedik gólunk előtt is ő harcolta ki a büntetőt, amit Gera magabiztosan értékesí­tett.

    Csapatunk javuló formát mutatva, a szeles időjárás ellenére nagy melegben egyetlen pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy nagyobb játékerőt képvisel ellenfelénél és helyenként látványos játékkal megérdemelt győzelmet aratott.

  • 90
    A játékvezető lefújta a mérkőzést, köszönjük szurkolóink figyelmét! A következő előkészületi mérkőzésünket szombaton 17 órától Százhalombattán játsszuk, természetesen erről a találkozóról is élő közvetí­tésben számolunk be honlapunkon.
    87
    Gera indí­totta a jobb szélen elfutó Halgast, aki beljebb húzódott, de 14 méteres lövése után a labda elszállt a kapu fölött.
    85
    Gera ugratta ki Halgast, a fiatal játékos az ötös sarkáig vezette a labdát, majd lőtt, de a kapufát találta el.
    83
    Andone rosszul lépett, elesett a térfelünkön, a szemfüles szolnoki csatár elvette tőle a labdát, de szerencsére 18 méterről fölé lőtt.
    80
    Andone szöglete után a jól becsavart labdát Gyepes hat méterről csúsztatta a kapu fölé.
    76
    Kapic bokasérülést szenvedett, a helyére Károlyi állt vissza.
    72
    Megvan a negyedik gólunk! Halgast buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető azonnal tizenegyest í­télt. A szurkolók Szűcs Lajost követelték, de végül Gera állt a labda mögé és magabiztosan a jobb sarokba lőtt (4-0).
    70
    Leandrótól Kapichoz került a labda, aki a védőket átemelve Halgast ugratta ki, a fiatal játékos azonban ziccerben a szolnoki kapust találta el.
    68
    Cheregit buktatták 24 méterre a szolnoki kaputól. A szabadrúgást Leandro hatalmas erővel a sorfalba lőtte és éppen Bajuszt találta el, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
    65
    Ismét cseréltünk: Károlyi helyére Halgas állt be.
    62
    Leandro remek labdával ugratta ki Andonét, de a román légiós a kapu mellé lőtt.
    58
    A szolnokiak csak nagyon ritkán jutnak el a kapunk közelébe, komoly veszélyt még egyáltalán nem jelentettek: ezúttal Zahorecz 20 méteres lövése szállt fölé.
    54
    Kapic a védők fölött átí­velte a labdát Kristonnak, akinek kapáslövését Csirics védte. Kriston óriási tapsot kapott a gyönyörű lövésért.
    51
    Kimaradt az első nagy szolnoki helyzet: Németh tört egyedül kapura, közeli lövését Szűcs bravúrral hárí­totta, utóbb kiderült, hogy a játékvezető les miatt már lefújta az akciót.
    49
    Andone lépett ki a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőhetett volna, a védők leszerelték.
    46
    Elkezdődött a második félidő, a szünetben két cserét hajtottunk végre: Lipcsei helyett Leandro, Penksa helyett pedig Cheregi folytatja a játékot.
    45
    A játékvezető lefújta az első félidőt. A mieink szokás szerint nem vonultak be az öltözőbe, hanem az árnyékba húzódtak és itt hallgatják meg Garami József tanácsait. Leandro intenzí­ven melegí­t, lehet, hogy már a második félidő elején sor kerül a játékára.
    43
    Háromra növeltük az előnyünket! Lipcsei lapos beadása után Gera egy gyönyörű testcselt követően egyből a hálóba lőtt (3-0).
    41
    Két góllal vezetünk! Gera ugratta ki Kristont, akinek kiszorí­tott helyzetből leadott lövése a kapusról kipattant Kapic elé, a szlovén légiós lövése is elakadt Csiricsben, az ismét lecsorgó labdát Penksa 3 méterről helyezte a kapuba (2-0).
    37
    A baloldalon előretörő Károlyit szabálytalanul választották el a labdától, a játékvezető azonban továbbot intett, ami komoly indulatokat váltott ki a lelátón.
    33
    Megszereztük a vezetést! Gera átcselezte magát a félpályán, Lipcseihez passzolt, aki egyből szöktette Penksát és a szlovák légiós a kapus mellett 7 méterről a kapuba helyezett (1-0).
    31
    Károlyi vitte keresztbe a labdát, Andonéhoz passzolt, akinek a beadását Penksa fejelte a kapu mellé. A látványos akció nagy tapsot kapott.
    25
    Nagyon jól megszervezte védekezését a Szolnok. Gera, Penksa és Andone is külön örzőt kapott, ezért borzasztóan nehéz helyzetet kialakí­tani.
    21
    Lipcsei baloldali beadása után Andone fejelt centiméterekkel a kapu fölé.
    18
    Penksa ugratta ki Andonét, a partjelző azonban lest jelzett, erősen vitatható í­télet volt.
    14
    Szűcsnek is játékba kellett avatkoznia: kapusunk egy jobboldali beadás után húzta le magabiztosan a labdát.
    11
    Lipcsei szöglete után Dragóner ugrott a legmagasabbra, de 8 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
    7
    Nálunk van többet a labda, sok passzal próbálunk előrébb jutni, a szonokiak teljesen átengedték nekünk az irányí­tást.
    4
    Nagyon óvatosan kezdenek a csapatok, egyelőre a másik gyenge pontját próbálják megtalálni.
    1
    A mérkőzés egy kis késéssel kezdődik, mert Gerának cipőt kell cserélnie.
    1
    Elkezdődött a találkozó, a szolnokiak indí­tották útjára a labdát.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Perceken belül kezdődik csapatunk Szolnok elleni előkészületi mérkőzése a Népligetben. Szerencsére egy kis szél is fúj, í­gy nem olyan elviselhetetlen a hőség a játékosok és a szép számban összegyűlt szurkolók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ