2002.VII.11. Ferencváros – Szolnok: 4-0 (edzőmérkőzés)

W_ftc-szolnok

Négy gól a Szolnok ellen

Közel sincs még a csúcsformához a Ferencváros csapata, erről a szurkolók is meggyőződhettek kedden a REAC (0–0), csütörtökön a szintén NB I B-s Szolnok elleni felkészülési mérkőzésen. Magyarázatok persze könnyen találhatók: sok az apróbb sérülés, többen távoztak a keretből (Vén Gábor, Pinte Attila, Horváth Péter), komoly terhelést kaptak az edzéseken a játékosok, no és nem zökkenőmentes az újak beépí­tése sem. A román Bogdan Andone ugyan már játszik, s látható, hogy képzett labdarúgó, ám az átigazolási időszak nagy fogása, Tököli Attila egyelőre még nem futballozott a csapatban. A honi élvonal gólkirálya megsérült az első edzésen, s bár már edz, de a labdával még nem “találkozhat”. Természetesen akadnak pozití­vumok is, mint például az, hogy Dragan Vukmir egyre meggyőzőbben játszik a védelem jobb oldalán, Dragóner Attilát nehéz átjátszani, a középpályán Lipcsei Péter és Adem Kapic egyre jobban szervezi a játékot, elöl pedig Gera Zoltán és Marek Penksa egy-egy villanása sejtet sokat.

így volt ez a Szolnok ellen is, az első gólt egy remek Gera-cselsorozat előzte meg, amit egy önzetlen Lipcsei-passz követett, és a szlovák légiósnak már szólt is a taps. Alakul, formálódik tehát a Fradi, de nemcsak a sérülések okoznak fejtörést Garami József szakmai igazgatónak, hanem az, hogy még mindig “lyukas” a csapat jobb oldala; emiatt újabb játékos vagy játékosok érkezése várható. Persze távozók is lesznek még, hiszen Hrutka János biztosan nem marad az Üllői úton. A válogatott védő csütörtök délután a Ferencváros B-csapatában szerepelt, nem is rosszul, neki is része volt abban, hogy 13–1-re nyert a csapat az NB II-es Pilisvörösvár ellen. Mint Hrutkától megtudtuk, még nincs konkrét ajánlata, ám türelmes, van még körülbelül tí­z napja, hogy eldőljön a sorsa.

A szolnokiak nagy erőfeszí­téseket tettek a vereség elkerüléséért, és bár fegyelmezetten futballoztak a mérkőzés elején, mégsem bí­rták a nyomást. Igaz, a vendégek is a felkészülési időszak közepén járnak, bár a csapat gerincét az elmúlt bajnokságban szereplő játékosok adják. Vannak persze érkezők is, mint például Győrből Bajusz Endre vagy a kispesti Müller Krisztián.

Hí­r még az Üllői útról, hogy a már működő kommunikációs iroda mellett augusztus 1-jétől kéttagú kereskedelmi irodát nyit a Ferencváros, melynek feladatai közé tartozik az összes marketinggel kapcsolatos tevékenység, s minden egyéb bevételi forrást szolgáló gazdasági ügy intézése.

A mérkőzés:

Ferencváros – Szolnok: 4-0 (3-0)
Népliget, 1.000 néző, vezette: Szűcs Gergely

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic (Károlyi S. 76.), Lipcsei (Cheregi 46.), Károlyi S. (Halgas 65.) – Andone, Gera, Penksa (Leandro 46.)

Szolnok: Csirics – Németh N. (Antal), Turján (Romanek), Bajusz, Müller (Balogh) – Oláh (Németh Gy.), Zahorecz (Németh N.), Gradinariu, Novák (Pelles) – Kotula (Szabó T.), Kiss P. (Reljics)

Gól: Penksa (33., 41.), Gera (43., 72. – 11-esből)

Nehezen lendültünk játékba, ebben közrejátszott az is, hogy a vendégek mindegyik támadónkra külön örzőt állí­tottak és tí­z emberrel védték a kapujukat, ezért eleinte szinte lehetetlen volt helyzetet kialakí­tani. A mieink hiába próbálták a labda járatásával kimozdí­tani a védőket, eleinte nagyon jól zárt a szolnoki védelem, nem véletlen, hogy az első negyedórában mindössze egyetlen helyzetünk akadt: Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt mellé. A játékrész közepétől hosszú keresztlabdákkal és a széleken vezetett támadásokkal többször sikerült zavart okozni, ekkor már érezni lehetett, hogy előbb-utóbb megszerezzük a vezetést, ami a 33. percben következett be: Gera ugratta ki Penksát és a szlovák légiós a kapus mellett a hálóba helyezett. A gól megzavarta a vendégeket, akik elkezdtek kapkodni, ennek következtében újabb két gólt kaptak a hajrában: előbb a 41. percben Penksa lőtt ismét gólt, majd a 43.-ban Gera használta ki, hogy nem figyeltek rá.

Gera első gólja

A második játékrészben a szolnokiak hamar elfáradtak és egymásután alakí­tottuk ki a helyzeteket. A sok edzés miatt a mieink sem voltak frissek, de látszott, hogy a csapatrészek egyre jobban kezdenek összecsiszolódni és az új játékosok, Károlyi, Andone, Leandro is hamar beilleszkedtek az együttesbe, valamennyien komoly erősí­tést jelentenek. Nagyon jól sikerült az üres területekre bejátszott labdákkal helyzeteket kialakí­tani, Andone és Gera is aktí­van kivette a részét az előkészí­tésből, de remekül teljesí­tett a csereként beálló Halgas Tibor is, aki sokszor került helyzetbe, csak a befejezésekkel nem volt szerencséje. A negyedik gólunk előtt is ő harcolta ki a büntetőt, amit Gera magabiztosan értékesí­tett.

Csapatunk javuló formát mutatva, a szeles időjárás ellenére nagy melegben egyetlen pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy nagyobb játékerőt képvisel ellenfelénél és helyenként látványos játékkal megérdemelt győzelmet aratott.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Ez is ugyanolyan mérkőzés volt, mint a keddi. Voltak szép támadásaink, de még látszott, hogy fáradt a csapat, ezért nem vagyok maximálisan elégedett. A hajrában voltak olyan hibáink, melyeket a későbbiekben nem szabad elkövetni. Szeretném, ha végre mindenki felépülne a sérüléséből és a teljes kerettel tudnék együtt dolgozni.

*

Ferencváros-B – Pilisvörösvár 13-1 (4-0)
Népliget, 100 néző. vezette: Sus

Ferencváros B: Udvarácz – Takács, Hrutka (Nagy D.), Keller (Janetka), Szkukalek – Halgas (Kardos), Földvári, Somorjai, Huszti – Varga Z., Zombori (Nógrádi)

Gól: Nógrádi (3), Varga Z. (2), Huszti (2), Somorjai (2), Halgas, Földvári, Janetka, Kardos, ill. Brandthuber

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.VII.11. Ferencváros – Szolnok: 4-0 (edzőmérkőzés) bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk csütörtöki edzőmérkőzésén a Szolnokot győzte le 4-0-ra a Népligetben, a góljainkat Penksa és Gera szerezték, mindketten kétszer találtak be a vendégek kapujába.

  Ferencváros – Szolnok: 4-0 (3-0)
  Népliget, 1.500 néző, vezette: Szűcs Gergely

  Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei (Leandro 46.), Kapic (Károlyi 76.), Károlyi (Halgas 65.) – Andone, Gera, Penksa (Cheregi 46.)

  Szolnok: Csirics – Németh N., Bajusz, Turján, Müller – Oláh, Novák, Zahorecz, Gradinariu – Kiss, Kotula

  Gól: Penksa (33., 41.), Gera (43., 72. – 11-esből)

  Nehezen lendültünk játékba, ebben közrejátszott az is, hogy a vendégek mindegyik támadónkra külön örzőt állí­tottak és tí­z emberrel védték a kapujukat, ezért eleinte szinte lehetetlen volt helyzetet kialakí­tani. A mieink hiába próbálták a labda járatásával kimozdí­tani a védőket, eleinte nagyon jól zárt a szolnoki védelem, nem véletlen, hogy az első negyedórában mindössze egyetlen helyzetünk akadt: Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt mellé. A játékrész közepétől hosszú keresztlabdákkal és a széleken vezetett támadásokkal többször sikerült zavart okozni, ekkor már érezni lehetett, hogy előbb-utóbb megszerezzük a vezetést, ami a 33. percben következett be: Gera ugratta ki Penksát és a szlovák légiós a kapus mellett a hálóba helyezett. A gól megzavarta a vendégeket, akik elkezdtek kapkodni, ennek következtében újabb két gólt kaptak a hajrában: előbb a 41. percben Penksa lőtt ismét gólt, majd a 43.-ban Gera használta ki, hogy nem figyeltek rá.

  A második játékrészben a szolnokiak hamar elfáradtak és egymásután alakí­tottuk ki a helyzeteket. A sok edzés miatt a mieink sem voltak frissek, de látszott, hogy a csapatrészek egyre jobban kezdenek összecsiszolódni és az új játékosok, Károlyi, Andone, Leandro is hamar beilleszkedtek az együttesbe, valamennyien komoly erősí­tést jelentenek. Nagyon jól sikerült az üres területekre bejátszott labdákkal helyzeteket kialakí­tani, Andone és Gera is aktí­van kivette a részét az előkészí­tésből, de remekül teljesí­tett a csereként beálló Halgas Tibor is, aki sokszor került helyzetbe, csak a befejezésekkel nem volt szerencséje. A negyedik gólunk előtt is ő harcolta ki a büntetőt, amit Gera magabiztosan értékesí­tett.

  Csapatunk javuló formát mutatva, a szeles időjárás ellenére nagy melegben egyetlen pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy nagyobb játékerőt képvisel ellenfelénél és helyenként látványos játékkal megérdemelt győzelmet aratott.

 • 90
  A játékvezető lefújta a mérkőzést, köszönjük szurkolóink figyelmét! A következő előkészületi mérkőzésünket szombaton 17 órától Százhalombattán játsszuk, természetesen erről a találkozóról is élő közvetí­tésben számolunk be honlapunkon.
  87
  Gera indí­totta a jobb szélen elfutó Halgast, aki beljebb húzódott, de 14 méteres lövése után a labda elszállt a kapu fölött.
  85
  Gera ugratta ki Halgast, a fiatal játékos az ötös sarkáig vezette a labdát, majd lőtt, de a kapufát találta el.
  83
  Andone rosszul lépett, elesett a térfelünkön, a szemfüles szolnoki csatár elvette tőle a labdát, de szerencsére 18 méterről fölé lőtt.
  80
  Andone szöglete után a jól becsavart labdát Gyepes hat méterről csúsztatta a kapu fölé.
  76
  Kapic bokasérülést szenvedett, a helyére Károlyi állt vissza.
  72
  Megvan a negyedik gólunk! Halgast buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető azonnal tizenegyest í­télt. A szurkolók Szűcs Lajost követelték, de végül Gera állt a labda mögé és magabiztosan a jobb sarokba lőtt (4-0).
  70
  Leandrótól Kapichoz került a labda, aki a védőket átemelve Halgast ugratta ki, a fiatal játékos azonban ziccerben a szolnoki kapust találta el.
  68
  Cheregit buktatták 24 méterre a szolnoki kaputól. A szabadrúgást Leandro hatalmas erővel a sorfalba lőtte és éppen Bajuszt találta el, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  65
  Ismét cseréltünk: Károlyi helyére Halgas állt be.
  62
  Leandro remek labdával ugratta ki Andonét, de a román légiós a kapu mellé lőtt.
  58
  A szolnokiak csak nagyon ritkán jutnak el a kapunk közelébe, komoly veszélyt még egyáltalán nem jelentettek: ezúttal Zahorecz 20 méteres lövése szállt fölé.
  54
  Kapic a védők fölött átí­velte a labdát Kristonnak, akinek kapáslövését Csirics védte. Kriston óriási tapsot kapott a gyönyörű lövésért.
  51
  Kimaradt az első nagy szolnoki helyzet: Németh tört egyedül kapura, közeli lövését Szűcs bravúrral hárí­totta, utóbb kiderült, hogy a játékvezető les miatt már lefújta az akciót.
  49
  Andone lépett ki a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőhetett volna, a védők leszerelték.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben két cserét hajtottunk végre: Lipcsei helyett Leandro, Penksa helyett pedig Cheregi folytatja a játékot.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt. A mieink szokás szerint nem vonultak be az öltözőbe, hanem az árnyékba húzódtak és itt hallgatják meg Garami József tanácsait. Leandro intenzí­ven melegí­t, lehet, hogy már a második félidő elején sor kerül a játékára.
  43
  Háromra növeltük az előnyünket! Lipcsei lapos beadása után Gera egy gyönyörű testcselt követően egyből a hálóba lőtt (3-0).
  41
  Két góllal vezetünk! Gera ugratta ki Kristont, akinek kiszorí­tott helyzetből leadott lövése a kapusról kipattant Kapic elé, a szlovén légiós lövése is elakadt Csiricsben, az ismét lecsorgó labdát Penksa 3 méterről helyezte a kapuba (2-0).
  37
  A baloldalon előretörő Károlyit szabálytalanul választották el a labdától, a játékvezető azonban továbbot intett, ami komoly indulatokat váltott ki a lelátón.
  33
  Megszereztük a vezetést! Gera átcselezte magát a félpályán, Lipcseihez passzolt, aki egyből szöktette Penksát és a szlovák légiós a kapus mellett 7 méterről a kapuba helyezett (1-0).
  31
  Károlyi vitte keresztbe a labdát, Andonéhoz passzolt, akinek a beadását Penksa fejelte a kapu mellé. A látványos akció nagy tapsot kapott.
  25
  Nagyon jól megszervezte védekezését a Szolnok. Gera, Penksa és Andone is külön örzőt kapott, ezért borzasztóan nehéz helyzetet kialakí­tani.
  21
  Lipcsei baloldali beadása után Andone fejelt centiméterekkel a kapu fölé.
  18
  Penksa ugratta ki Andonét, a partjelző azonban lest jelzett, erősen vitatható í­télet volt.
  14
  Szűcsnek is játékba kellett avatkoznia: kapusunk egy jobboldali beadás után húzta le magabiztosan a labdát.
  11
  Lipcsei szöglete után Dragóner ugrott a legmagasabbra, de 8 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
  7
  Nálunk van többet a labda, sok passzal próbálunk előrébb jutni, a szonokiak teljesen átengedték nekünk az irányí­tást.
  4
  Nagyon óvatosan kezdenek a csapatok, egyelőre a másik gyenge pontját próbálják megtalálni.
  1
  A mérkőzés egy kis késéssel kezdődik, mert Gerának cipőt kell cserélnie.
  1
  Elkezdődött a találkozó, a szolnokiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Perceken belül kezdődik csapatunk Szolnok elleni előkészületi mérkőzése a Népligetben. Szerencsére egy kis szél is fúj, í­gy nem olyan elviselhetetlen a hőség a játékosok és a szép számban összegyűlt szurkolók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
02.01. 18:30 m4 Sport
02.05. 17:30 M4 Sport
Categories
02.11. 17:00 M4 Sport
02.18. 17:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső