2002.VII.9. Ferencváros – REAC: 0-0 (edzőmérkőzés)

W_ftc-reacCsapatunk második előkészületi mérkőzésén a Népligetben gólnélküli döntetlent ért el a REAC ellen. Hiába játszottunk végig nyomasztó mezőnyfölényben, hiába volt gyakorlatilag végig nálunk a labda, nem tudtunk mit kezdeni a fegyelmezetten és zártan védekező rákospalotaiakkal.


Ferencváros – REAC: 0-0
Népliget, 1.500 néző, vezette: Sus Róbert

Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Cheregi – Kriston, Lipcsei, Kapic (Leandro 46.), Szkukalek (Kapic 68.) – Andone, Gera, Szili (Varga Z. 80.)

REAC: Szentpéteri – Sallai, Hungler, Gaál, Virág – Máj, Véber, Burzi, Werle – Nyerges, Potemkin

Sárga lap: Gera (28.), Vukmir (75.)

Nagyon lendületesen kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában szinte záporoztak a lövések Szentpéteri kapuja felé, de Cheregi (kétszer is), Gera és Andone sem célzott pontosan.  Az első félidőben a vendégek egy veszélyes támadást vezettek, de a 16. percben Kriston remek ütemű szereléssel tisztázott a vendégek csatárai elől. A találkozó legnagyobb helyzetét a 31. percben hagytuk ki, amikor Gera szemben állt a kapussal, senki sem zavarta, de a csatár sajnos Szentpéterit találta el. A 39. percben is Gerzson került helyzetbe, Szkukalek beadása után kapáslövését szintén megfogta a REAC kapusa, aki csapata legjobbja volt.

A második játékrészben sem változott a játék képe, folyamatosan mentünk előre, a vendégek pedig védőfalat húztak a kapujuk elé, melyet lehetetlen volt áttörni. A REAC egyetlen kapura lövését az 58. percben jegyezhettük fel, amikor Máj 20 méteres szabadrúgását Szűcs könnyedén hárí­totta. Ahogy közeledett a mérkőzés vége, úgy lettek egyre fáradtabbak a csapatok, ami a felkészülési időszakban teljesen érthető. Az óriási melegben egyébként sem könnyű játszani, ráadásul a mieinknek Garami József délelőtt több mint egy órás, intenzí­v edzést tartott. Nálunk a fáradtság a pontatlan passzokban, figyelmetlenségekben jelentkezett, a vendégek túlzott keménységgel pótolták az erőnléti hiányosságokat. Ezért a végén kicsit paprikás lett a hangulat, sok durva belemenés fűszerezte a több mint egy órán keresztül sportszerű találkozót. A 78. percben a Szili ellen elkövetett súlyos szabálytalanságért megí­télt szabadrúgást Leandro 24 méterről a felső kapufára bombázta, ez volt a meccs utolsó nagy helyzete.

A látottak alapján mindenképpen győzelmet érdemeltünk volna, de ebben a szakaszban az eredmény csak másodlagos. Az összecsapás nagyon hasznos volt, mert számí­tanunk kell rá, hogy főleg a kiscsapatok valószí­nűleg a rákospalotaiakéhoz hasonló bunkerfocit játszanak majd az Üllői úton és erre csak ilyen gyakorlómeccseken lehet felkészülni.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Nem vagyok elkeseredve amiatt, hogy nem nyertünk, és gólt sem szereztünk. Természetesen jobb lett volna, ha eredményesebben játszunk, de az edzőmérkőzéseken nem az eredmény a legfontosabb. Ugyanúgy nem szabad messzemenő következtetéseket levonni ebből a meccsből, ahogy a szombati 7-2-es sikerünk sem mérvadó. Ezek csak előkészületi mérkőzések, melyek arra szolgálnak, hogy segí­tőimmel együtt felmérhessük, hol is tartunk, és a játékosok is érezhessék, hogy milyen hibák adódnak még elő a játék során. A REAC szervezetten játszott, megfelelő edzőpartnernek bizonyult, a mieink pedig láthatóan fáradtak voltak, ami érthető is, hiszen az elmúlt napokban komoly terhelést kaptak. A mai meccs ennek ellenére nagyon hasznos volt, sok tapasztalatot szereztünk, hiszen Penksa, Tököli, Gyepes és Jovic hiányában olyan összetételű csapatrészeket is kipróbálhattunk, melyekre eddig nem került sor. A felkészülés jelenlegi időszakában nem probléma az, ha a csapat játéka akadozik, hiszen nem most kell formában lennünk.

A rákospalotaiaknál két egykori ferencvárosi játékos is szóhoz jutott: Sallay György nyáron a tartalékcsapatunktól került a REAC-hoz, Potemkin Károly pedig évekkel ezelőtt szerepelt együttesünkben.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 91
  A játékvezető lefújta a mérkőzést. Legközelebb csütörtökön szintén 17 órától a Szolnokot fogadjuk a Népligetben. Természetesen erről a találkozóról is élő közvetí­tésben számolunk be.
  87
  Dragóner szabálytalankodott a gólhelyzetben kapura törő Nyergessel szemben. A megí­télt szabadrúgást Máj végezte el, 20 méteres lövését Szűcs magabiztosan fogta meg.
  84
  Lipcsei indí­totta Gerát, ő mindenkit kicselezett, majd Andonéhoz passzolt, de a román játékos a kapu mellé lőtte a labdát.
  82
  Cheregit már nem először provokálták a vendégek. A román légiós a kapunk előtt szólalkozott össze az egyik vendégjátékossal, de a játékvezető gyorsan rendet teremtett.
  80
  Szili helyett Varga Zoltán lépett pályára.
  78
  A Szili elleni szabálytalanságért megí­télt szabadrúgást Leandro 24 méterről óriási erővel a felső kapufára lőtte, a kipattanó labda Szili elé került, de az ő kí­sérletét Szentpéteri hárí­totta.
  77
  Két durva szabálytalanságot is elkövettek a vendégek: előbb Leandróba majd Szilibe szálltak bele kí­méletlenül. A második eset után kisebb lökdösődés kezdődött a pályán, de gyorsan megnyugodtak a kedélyek.
  75
  Vukmir egy rosszütemű becsúszásért jogosan kapott sárga lapot. Védőnk elkésett egy ütemmel.
  74
  Leandro beadása után Gera lőtt fölé.
  72
  A játékvezető került az érdeklődés középpontjába. Miközben visszafelé futott, megbotlott egy REAC-védő lábában és kis hí­ján orra esett.
  70
  Kapic jó labdát adott Szilinek, aki 18 méterről lőtt alig fölé, a közönség tapssal jutalmazta lövést.
  68
  A REAC folyamatosan cserél, egymásután kapnak lehetőséget a keretében szereplő fiatal játékosok. Nálunk is volt egy csere, Szkukalek helyére Kapic jött vissza.
  65
  Gera ugratta ki a tizenhatos sarkánál Szilit, de a középpályás sokat kivárt és a védők szögletre mentettek előle.
  61
  Szinte végig nálunk van a labda, de a játékunkból hiányzik a frissesség, a lendület, ezért helyzeteket sem nagyon tudunk kialakí­tani, ami a felkészülésnek ebben a szakaszában érthető.
  58
  Szűcsnek eddig szinte semmi dolga nem volt, de hogy együtt él a játékkal azt most bizonyí­totta: Máj váratlan, 20 méteres lövését védte magabiztosan.
  54
  Andone labdájával Leandro indult el középen, de 22 méterről a kapu fölé bombázott.
  51
  A második félidőben sem változott a játék képe: mi birtokoljuk többet a labdát, de a REAC szervezetten, jól védekezik, nehéz helyzetbe kerülni. Játékosaink délelőtt több mint egy órás edzésen vettek részt, ezért érthetően hiányzik belőlük a frissesség.
  48
  A Szili buktatásáért megí­télt szabadrúgást Kriston a jobb oldalról egyből kapura emelte, de a labda a kapu tetejére esett.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben Kapic helyére Leandro állt be.
  45
  Vége az első félidőnek. A vendégek bevonultak az öltözőbe, a mi játékosaink a pálya szélén egy fa alá húzódtak és itt hallgatják meg Garami József szakmai igazgató tanácsait. A nagy melegben rengeteg frissí­tőt fogyasztanak a futballisták.
  39
  Szkukalek lapos beadása után Gera 14 méterről kapásból lőtt, de Szentpéteri védett.
  31
  A meccs legnagyobb helyzetét hagytuk ki. Szili fejelte le a labdát Gera elé, aki tiszta helyzetben, egyedül állt szemben Szentpéterivel, de a kapust találta el.
  28
  Gera nagyon harcosan, elszántan játszik. Előbb szabálytalankodtak vele a rákospalotai tizenhatos előtt, majd válogatott csatárunk kapott sárga lapot egy rossz ütemű becsúszás után.
  24
  Szkukalek í­velte be a labdát a kapu elé, amelyért Szili egy védővel együtt ugrott fel. A játékvezető úgy látta, hogy a mi játékosunk támaszkodott, ezért lefújta a támadást.
  19
  Többet birtokoljuk a labdát, mi irányí­tjuk a játékot, de a vendégek Véber György vezetésével remekül megszervezték a védekezésüket, ezért az elmúlt percekben nem sikerült a REAC kapujának közelébe kerülnünk.
  16
  A REAC is kihagyta első nagy helyzetét: Véber hosszú indí­tása után a jobb szélről belőtték a labdát a kapunk elé, de Kriston szögletre mentett a berobbanó támadók elől.
  14
  A vendégek kispadján mezekkel próbáltak védekezni az óriási hőség ellen.
  12
  Cheregi 16 méterről, félfordulattal lőtt, de a labda centiméterekkel elkerülte a kaput.
  8
  Andone 14 méterről célozta meg a bal sarkot, de Szentpéteri látványos vetődéssel hárí­tani tudott.
  6
  Gera lépett ki a védők közül, de tizenhat méterről ballal fölé lőtt.
  5
  Lipcsei 18 méteres szabadrúgása levágódott a sorfalról, Andone tört be a labdával a tizenhatoson belülre, de a védők az utolsó pillanatban tisztáztak.
  3
  Cheregi tört előre, de a tizenhatos sarkáról alig lőtt fölé.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Perceken belül kezdődik csapatunk idei második előkészületi mérkőzése. Ellenfelünk ezúttal az NB I B-ben szereplő REAC lesz. A nagy meleg ellenére erre a találkozóra is nagyon sok szurkolónk kiváncsi a helyszí­nen.
  .
  Ebben a percben vonultak ki a csapatok a pályára. A szálló felőli lelátó teljesen megtelt, a másik oldalra még folyamatosan érkeznek a szurkolók. A két együttest óriási taps fogadta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
11.28.18:00 M4Sport
12.04. 15:30 m4 Sport
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ