2002.VIII.15. UEFA selejtező, Ferencváros – AEL Limassol: 4-0

Remekül sikerült csapatunk bemutatkozása az UEFA Kupában. A mieink a selejtező első mérkőzésén az Üllői úton Tököli (2), Gera és Szkukalek góljaival 2-0-ás félidő után 4-0-ra nyert a ciprusi AEL Limassol ellen.


Ferencváros – AEL Limassol: 4-0 (2-0)
Üllői út, 15.000 néző, vezette: Guenov (Valcsev, Gulev) – mindhárom bolgár

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Szili 85.), Szkukalek – Gera (Andone 80.), Tököli (Jovic 73.), Leandro

AEL Limassol: Leoni – Christofi, Kyriakou, Charalambous, Chrysostomou – Garpozis (Lambrou 62.), Hannah (Konstantinou 62.), Chrysostomos ( Krassas 84.), Christodoulu – Sebők, Luciano

Gól: Tököli (10., 11.), Gera (55.), Szkukalek (57.)
Sárga lap: Kapic (19.), Gyepes (36.), Leandro (93.) illetve Chrysostomos (7.), Kyriakou (13.), Luciano (25.), Garpozis (60.)

Fantasztikusan kezdődött a találkozó, hiszen a vádlisérüléséből felépült Tököli Attila két percen belül kétszer is bevette a vendégek kapuját, megadva a meccs alaphangját. A 10. percben Kapic gyönyörűen játszotta be a labdát a ciprusi védők mögé és Tököli egy laza bokamozdulattal a ciprusi kapus mellett a hálóba gurí­tott (1-0). Egy perccel később ismét Tököli bizonyult eredményesnek: válogatott támadónk ismét maga mögött hagyott mindenkit és 16 méterről a bal sarokba lőtt (2-0). A vendégeket teljesen megzavarta a gyorsan bekapott két gól. A mieink okosan visszavettek a tempóból, nem rohantak tovább előre, hanem okosan megtartották a labdát és türelmesen vártak az ellenfél újabb hibáira. A limassoliak nehezen viselték el, hogy számukra ilyen kedvezőtlenül alakultak az események és rengeteg durva szabálytalanságot követtek el. A mieink szerencsére nem hagyták magukat provokálni, továbbra is türelmesen játszottak, vezetésünket nem fenyegette veszély, hiszen a limassoliak még a kapunk közelébe sem jutottak. Jól jellemzi középpályásaink és védőink fantasztikus teljesí­tményét, hogy az első félidőben a látogatók egyszer sem tudtak kapura lőni, ilyesmi két azonos játékerőt képviselő csapat csatájában csak a legritkább esetekben szokott előfordulni.

A második félidőt változatlan összeállí­tásban kezdték az együttesek. Szerencsére a játék képe sem változott, ismét sikerült két gyors góllal padlóra küldeni a ciprusiakat. Az 55. percben Leandro 20 méteres szabadrúgása után a felső kapufáról lepattanó labdát Gera 4 méterről fejelte a kapuba (3-0). Két perccel később Szkukalek ellenállhatatlanul tört előre, senki sem bí­rta feltartóztatni és a bal oldalról, kicsit kiszorí­tott helyzetből, 12 méterről védhetetlenül kilőtte a hosszú sarkot (4-0). A vendégek kettős cserével próbálták felfrissí­teni csapatukat. A mieink lendülete azonban nem tört meg: a 68. percben Lipcsei í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Dragóner tiszta helyzetből centiméterekkel fejelt a kapu mellé. A ciprusiak a 76. percben kí­sérleteztek először kapura lövéssel, de Konstantinou félmagas lövését Szűcs bravúros mozdulattal hárí­totta. Egy perccel később Sebők lövése a védőkről pattant a kapunk mellé, de több veszélyes helyzetet a limasszoliak nem tudtak kialakí­tani. A hajrában a közönség és a csapat együtt ünnepelt, a befejező három percet állva tombolták végig a szurkolók, akik a csapat tizenkettedik játékosaként az első perctől az utolsóig fantasztikus hangulatot teremtettek.

Csapatunk ekkora különbséggel is megérdemelten győzte le a nagyon jó erőkből álló limassoliakat. A mieink megnyugtató előnnyel, nagyon kellemes helyzetből várhatják az augusztus 29-i limasszoli visszavágót.

Nyilatkozatok:

Garami József– Remekül kezdtük, hiszen az első negyed óra végén már két góllal vezettünk és ez természetesen megnyugtatta a fiúkat. A ciprusiak csapatát képzett, jó játékosok alkotják, nem volt ez olyan sima mérkőzés. Szerencsére a második félidőt is jól kezdtük és újabb két góllal megnyugtató előnyt szereztünk. A hajrában a vendégek előtt is adódtak lehetőségek, de úgy érzem, jó teljesí­tménnyel, megérdemelten nyertünk.

Andreas Michaelides:– Az elején kapott két gól megzavarta a játékosaimat. A félidő végére nagy nehezen rendeztük a sorokat, de a második 45 perc elején egy rövidzárlatot megint két góllal használt ki a Ferencváros. A négy gól óriási különbség, természetesen nem adjuk fel, de tisztában vagyunk vele, hogy minimális esélyünk maradt csak a továbbjutás kiharcolására. További sok sikert kí­vánok a Fradinak!

Tököli Attila: – Két helyzetből kettőt sikerült értékesí­tenem, a kulcsmomentum mindkét esetben az volt, hogy jó ütemben tudtam elrúgni a labdát. Kicsit fáj még a lábam, ezért cserélt le a Mester a második félidőben.

Gera Zoltán: – Boldog vagyok, hogy sikerült egy kipattanó után gólt szereznem, mert ilyen szituáció után még sosem találtam be. Együtt ugrottunk egy védővel a labdáért, de szerencsére én értem oda előbb.

Szkukalek Igor: – Annak is örülök, hogy nyertünk, és annak is, hogy ismét betaláltam. Megnyugtató előnyt szereztünk, és ha komolyan vesszük a meccset, akkor nem okozhat a továbbjutás kiharcolása.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 94
  Vége, a játékvezető lefújta a meccset! Csapatunk fantasztikus teljesí­tménnyel 4-0-ra győzött és megnyugtató előnnyel várja a két hét múlva sorra kerülő limasszoli visszavágót.
  93
  Leandro a felezővonalnál buktatta Lucianót és sajnos sárga lapot kapott.
  92
  Szili jó cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, Kristonhoz passzolt, akinek közeli kapáslövését Leoni védte.
  90
  A tartalék-játékvezető jelezte, hogy három perc hosszabbí­tás lesz.
  87
  Három perccel a vége előtt talpon a lelátó, a közönség fantasztikus ünneplésben részesí­ti a csapatot.
  85
  Nálunk is megvolt a harmadik csere: Adem Kapicot Szili Attila váltotta fel.
  84
  A ciprusiak harmadik cserelehetőségüket is kihasználták: Chrysostomos helyére Krassas állt be.
  83
  Luciano az alapvonalról beemelte a labdát a kapunk elé, Vukmir a gólvonalról tisztázott, a ciprusiak visszaemelték a labdát, másodszor egy önfeláldozó vetődéssel Gyepes fejelte ki a labdát.
  81
  Luciano csavart kapura egy szabadrúgást, Szűcs a veszélyesen kanyarodó labdát a kapu fölé ütötte.
  80
  Újabb csere nálunk: a harmadik gólunkat szerző Gera Zoltánt Bogdan Andone váltja fel.
  77
  Sebők lövése egy védőnk lábáról pattant szögletre.
  76
  Konstantinou 14 méteres, félmagas lövését Szűcs az oldalvonalon kí­vülre ütötte.
  73
  A két gól szerző Tököli helyére Alekszandar Jovic állt be, akit hatalmas tapssal fogadott a publikum.
  71
  Cseréhez készülődünk: az oldalvonalnál Aleksndar Jovic várja, hogy beállhasson.
  68
  Majdnem megszereztük az ötödiket. Lipcsei í­velt be szabadrúgást a jobb oldalról, Dragóner tiszta helyzetből, hat méterről, centiméterekkel fejelt a kapu mellé.
  65
  A ciprusiak egyre nehezebben viselik el, hogy ezen az estén nincs esélyük a mieink ellen. Előbb az oldalvonalnál Kristont kezdték el provokálni, majd Charalambous fölöslegesen fellökte Gerát, de a mieink megőrizték higgadtságukat.
  62
  Kettős csere a vendégeknél: Garpozis helyett Lambros, Hannah helyett pedig Konstantinou állt be.
  60
  Garpozis buktatta az előretörő Gerát, ő is sárga lapot kapott.
  57
  Futballgála!!! Szkukalek feltartóztathatatlanul tört előre a bal szélen, senki sem bí­rta megállí­tani és kiszorí­tott helyzetből, 12 méterről a hosszú sarokba bombázott (4-0).
  [video 1.]

  55
  Már hárommal vezetünk!! Leandro 20 méteres szabadrúgása a felső kapufáról lepattant és Gera 4 méterről az üres kapuba fejelt (3-0).
  [video 1.]

  52
  Kyriakou í­velt előre, Szűcs könnyedén megfogta a labdát, de Luciano nagyon sportszerűtlenül neki ugrott kapusunknak. Kisebb szópárbaj alakult ki, de a játékvezető hamar megnyugtatta a kedéyeket.
  49
  Kriston jól húzott el a jobb oldalon, egy visszahúzós csel után a kapu elé emelt, de Tököli nem érte el a labdát.
  48
  Leandro í­velt be szabadrúgást a ciprusi kapu elé, Dragóner ugrott fel a labdáért, de a bí­ró szerint védőnk támaszkodott és kifelé í­télt szabadrúgást.
  46
  A mieink már kijöttek a pályára és amí­g a ciprusiakra kellett várni, a szurkolók elénekelték a Himnuszt.
  46
  Ebben a pillanatban a mieink elkezdték a második félidőt. A szünetben egyik csapat sem cserélt.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Tököli Attila:- Álomszépen kezdtünk, nagyon örülök, hogy vezettünk. Az első félidőben jól játszott a csapat, nagyobb különbséggel is vezethetnénk, ha jobban kihasználjuk a lehetőségeinket. Ha ezt a formát tudjuk tartani, akkor biztos szerzünk még gólt és akkor nagyon jó eredménnyel várhatjuk a visszavágót.
  Gera Zoltán:- A csapatnak és nekem is jól ment a játék. Úgy érzem, még két gólt fogunk lőni és ez elég is lesz a visszavágóra.
  Szkukalek Igor:- A csapat nagyszerűen játszik, de én sokkal többet várok magamtól, ennek ellenére bí­zom benne, hogy a második félidőben én is feljavulok és még lövünk három-négy gólt.
  Gyepes Gábor:- Én is elégedett vagyok a csapattal, de egy gólra még mindenképpen szükségünk van.
  Dragóner Attila:- Maximálisan elégedett vagyok.
  45
  Vége az első félidőnek. Csapatunk szenzációs játékkal 2-0-ra vezet, a közönség vastapsa kí­sérte a fiúkat az öltözőbe.
  [video 1.]

  44
  Chrysostomos rátartott Vukmir lábára. A ciprusi játékosnak már volt egy sárga lapja, de megúszta az újabb figyelmeztetést és az ezzel járó kiállí­tást.
  43
  Gyepes tört előre, sarokkal Szkukalekhez passzolt, tőle Tököli kapta a labdát, aki sarokkal Lipcseihez passzolt, tőle Gerához került a labda, csatárunk lövése az egyik védőről szögletre pattant.
  40
  Tököli parádés megoldással, sarokkal továbbí­tott Gerához, de csatárunkat 18 méterre a kaputól elsodorták. A szabadrúgást Lipcsei a kapu fölé lőtte.
  [video 1.]

  39
  Kriston 40 méteres passzal hozta játékba Leandrót, ő egyből Lipcseihez továbbí­tott, de csapatkapitányunk hosszan vette át a labdát és a védők tisztáztak.
  36
  Gyepes próbálta szerelni Sebőköt, de késett egy ütemet és a csatár lábát találta el. Sajnos ez a sárga lap jogos volt.
  34
  Luciano végezhette el a mérkőzés első szögletét, a brazil játékos belőtt labdája azonban érintés nélkül az oldalvonalnál hagyta el a játékteret.
  32
  Sebők ütközött Gyepessel 24 méterre a kapunktól, a limasszoliak csatára feldobta magát, a bí­ró szabadrúgást í­télt. Luciano lövése Lipcseiről vágódott le.
  29
  Szkukalek bedobása után Leandro 17 méterről kapásból lőtt, a labda kipattant Leoniról, de a kapus szerencséjére nem volt ferencvárosi játékos a közelben.
  27
  Gera átadása után Lipcsei 18 méterről, ballal laposan lőtt, Leoni nehezen fogta meg a labdát.
  [video 1.]

  25
  Luciano az oldalvonalnál feltartotta Leandrót, ő is sárga lapot kapott.
  24
  Kriston labdájával Tököli tört be a tizenhatoson belülre, ahol védője lerántotta, de a jogos tizenegyes elmaradt.
  [video 1.]

  21
  Tököli játszotta be a védők mögé a labdát, de kicsit hosszú volt az átadás, í­gy Szkukalek nem érhette el.
  19
  Kapic buktatta a felezővonalnál Charalamboust, a játékvezető egy kicsit szigorúan a sárga lapot mutatta fel szlovén légiósunknak.
  16
  A gyors gólok megzavarták a ciprusiakat, akik láthatóan csak keresik a helyüket a pályán. A mieink okosan visszafogták a tempót és a labda járatásával várnak a vendégek hibáira.
  13
  Kyriakou a felezővonalnál csúnyán rácsúszott Gera támaszkodólábára, jogosan kapott sárga lapot.
  11
  Álomkezdés!! Már kettővel vezetünk. Tököli lépett ki a védők közül és tizenhat méterről a bal sarokba helyezett (2-0).
  10
  Megszereztük a vezetést! Kapic kiugratta Tökölit és támadónk gyönyörűen gurí­tott el a kapus mellett a hálóba(1-0).
  [video 1.]

  9
  Leandro í­velt keresztbe és Gera közelről, kapásból a felső kapufát találta el.
  [video 1.]

  8
  A Gera buktatásáért megí­télt szabadrúgást Lipcsei egyből kapura lőtte, a kapus csak másodszor fogta meg a labdát.
  7
  Chrysostomos a tizenhatos oldalánál buktatta Gerát, jogosan kapott sárga lapot.
  5
  Gera ugratta ki Tökölit, de Leoni jól jött ki a kapujából és megszerezte a labdát.
  4
  Leandro próbálta meg szöktetni Szkukaleket, de egy kicsit erős volt a passz és a labda kigurult az alapvonalon túlra.
  3
  Sebők tört előre, összeakadt Szkukalekkel, mindketten elestek, a játékvezető a vendégek javára í­télt szabadrúgást 25 méterre a kapunktól. Luciano lövése lepattant a sorfalról.
  [video 1.]

  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura. A mieink tiszta zöldben, a vendégek sárga-feketében játszanak. A labdát a limasszoliak indí­tották útjára.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk idei első nemzetközi tétmérkőzése. A mieink az UEFA kupa selejtezőjében a ciprusi AEL Limassolt fogadják.
  .
  Ebben a pillanatban jöttek ki a mieink melegí­teni a pályára. Játékosainkat a szurkolók óriási tapssal köszöntötték. A ciprusi együttest 300 drukker kí­sérte el a meccsre.
  .
  Máris jönnek ki a csapatok az öltözőből. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandro összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Keller, Balog, Cheregi, Szili, Andone és Jovic vár bevetésre. A vendégek kezdőtizenegye: Leoni -- Christofi, Kyriakou, Charalambous, Chrysostomou -- Garpozis, Hannah, Chrysostomos, Christodoulu -- Sebők, Luciano.
  .
  Már csak negyed óra van a kezdésig, a csapatok most mentek be az öltözőbe, hogy meghallgassák az utolsó edzői utasí­tásokat és utána kezdődhet a mérkőzés. A nézők folyamatosan érkeznek a stadionba, fantasztikus a hangulat, mindkét tábor saját csapatát élteti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső