2002.VIII.18. Ferencváros – Matáv-Sopron: 2-0

Tököli Attila: mindig eredményes


Ferencváros – Sopron: 2-0 (1-0)
Üllői út, 8.178 néző, vezette: Sápi Csaba (Bukovics, Veres)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Szili 83.), Szkukalek – Gera (Andone 88.), Tököli (Jovic 82.), Leandro
szakmai igazgató: Garami József

Sopron: Farkas – Fehér, Szabados (Orabinec 69.), Horváth R., Tóth A. – Komódi, Pintér, Somogyi – Sira (Majoros 58.), Tiber, Tóth M.
vezetőedző: Bognár György

Gól: Tököli (34.), Gyepes (68.)
Sárga lap: Gera (64.)

Hogy a hét vagy talán az év futballszenzációjának kapcsán aktuálisak legyünk, az Üllői úton is pályára lépett egy futballista, aki gólt lőtt az angol Manchester Unitednek, bár a jelenlévők közül aligha emlékezett arra bárki is, hogy a soproniak védője, Szabados József egykoron hasonló bravúrt vitt véghez, mint a zalaegerszegi Koplárovics Béla szerda este…

Az összeállí­tásokat böngészve feltűnt, hogy Bognár György, a vendégek trénere nem ijedt meg, amikor ki kellett jelölni a csapatot: három csatárt (Tóth Mihályt, Tiber Krisztiánt és Sira Istvánt) is a pályára vezényelt, igaz, közülük csak Tóth Mihály volt ezen az estén ék, a másik két futballista a középpálya széléről próbált felzárkózni a támadásokhoz. A Ferencváros összeállí­tása semmilyen meglepetést nem okozott, mondhatni, a zöld-fehér hí­vek által megszokott tizenegy futballista kezdett. A mérkőzés egyik érdekes kérdése lehetett, hogy mi a jobb: játékban lenni, de csak három napot pihenni egy nemzetközi kupamérkőzés után, avagy két hétig készülni erre az összecsapásra – a Sopronnak ugyanis elmaradt az előző bajnoki mérkőzése, í­gy volt idő ráhangolódni az Üllői úti találkozóra.
Úgy tűnt, az előbbi “módszer” a célravezető.

A negyvenedik másodpercben, Gera Zoltán labdaszerzése után, újabb fél perc múlva egy újabb soproni védelmi hibát követően, majd a harmadik minutumban, Lipcsei Péter lövésénél is könnyen gólt szerezhetett volna a Ferencváros, és a vendégek óriási szerencseként könyvelhették el, hogy nem kerültek azonnal jelentős hátrányba. Ebből is kiderülhet, hogy igencsak élénken kezdődött a találkozó, a ferencvárosiak agresszí­ven letámadták a vendégcsapat labdát birtokló játékosát, s ez a határozott harcmodor többször is sikeresnek tűnt, még úgy is, hogy a ferencvárosiak nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Körülbelül tí­z perc kellett ahhoz, hogy a Sopron felvegye a mérkőzés ritmusát, megnyugodjon, és megpróbáljon futballozni. Komódi László és Somogyi József próbálta szervezni az akciókat, és bár a labdát általában a földön tartva kulturált passzokkal igyekeztek előrejutni, ez nem volt könnyű feladat, mert Tóth Mihályt igencsak őrizték a ferencvárosi védők, í­gy leginkább csak oldalra tudtak passzolni a soproni játékszervezők.

Aztán szokatlan jelenet következett: a publikum megtapsolta az egyik asszisztenst. Sápi Csaba játékvezető ugyanis nem vette észre, hogy Tököli Attilát a mezénél fogva húzták vissza, ám Bukovics József jelezte a szabálytalanságot – az más kérdés, hogy miután a bí­ró meghallgatta segí­tőjét, labdaejtéssel folytatódott a találkozó. A közönség értetlenkedni kezdett, s ekkor egy ideig Sápi került a figyelem középpontjába, de szerencsére nem sokáig, mert a Fradi játéka lekötötte a hazai szurkolókat; a publikumot, amely már gólt kiáltott, ám túlságosan korán, mert Leandro óriási helyzeténél Farkas Balázs bravúrral védett.

Látható volt, hogy a Fradi jelenleg talán leghatásosabb fegyverével próbálkozik, nevezetesen azzal, hogy a pálya középső részéről Lipcsei Péter vagy Adem Kapic a védők mögé belőtt labdával próbálja helyzetbe hozni Tököli Attilát vagy Gera Zoltánt. Ezzel az elképzeléssel sokszor nem tudtak mit kezdeni a soproniak, próbálták lesre állí­tani a zöld-fehér támadókat, de ennek a felfogásnak van egy óriási veszélye: hiába megy sokszor jól, elég egyetlen hiba… így született meg a Ferencváros első gólja. A találatnál három nevet kell kiemelni: a jó ütemben indí­tó Lipcsei Péterét, az akciót higgadtan befejező Tököli Attiláét (a csatár a jelek szerint akkor rúg gólt Fradi-mezben, amikor pályára lép…) és Horváth Róbertét, akire – mielőtt reklamálni kezdett volna – Sápi játékvezető határozottan rámutatott: ő volt az, aki beragadt.

Nem volt meglepő, hogy megszületett az FTC vezető gólja, mert az egyébként addig is jó iramú mérkőzést végig a vendéglátók irányí­tották. Feltűnő volt, hogy a fővárosiak szinte minden párharcot megnyertek, í­gy a soproniaknak szemernyi esélyük sem volt arra, hogy megdolgoztassák Szűcs Lajost, a Ferencváros kapusát.

Kevés jót lehet elmondani a második félidő első néhány percéről. Rengeteg volt a hiba, a rossz indí­tás, a pontatlan passz, igencsak sokat bosszankodhattak a nézők, akik ebben a játékrészben először Szkukalek Igor szólójánál pattanhattak fel a helyükről. A légiós úgy futott el a bal oldalon, mint az AEL Limassol ellen csütörtökön, ám a sprintnek ezúttal nem lett gól a jutalma. Mindenesetre a kihagyott helyzet amolyan jeladásnak is felfogható volt, hiszen nem sokkal később, Tököli Attila kitűnő beadása után Gera Zoltán csak néhány centimétert tévesztett. Ekkor érezni lehetett, hogy a fradisták tisztában vannak azzal: az egygólos előny kevéssé megnyugtató, ezért kell szerezni még egyet, ha nyugodtan akarnak futballozni a folytatásban. Meg is született ez a bizonyos második gól, igaz, addig a Sopron birtokolta többet a labdát, a vendégegyüttes sokkal többet mutatott, mint az első félidőben, más kérdés, hogy azt a produkciót nem volt különleges bravúr felülmúlni.

Gyepes Gábor találata után úgy festett, megroggyannak a vendégek, hiszen nem sok hiányzott a harmadik találathoz. Tököli Attila ugyanis szenzációs mozdulattal hozta helyzetbe Lipcsei Pétert, ám az FTC csapatkapitánya nem tudott túljárni a soproni kapus eszén. Persze az is lehet, hogy a harminckilencszeres válogatott középpályás szavahihetőségére ügyelt: Lipcsei ugyanis, amint azt vasárnapi számunkban olvashatták, 2–0-s ferencvárosi sikert tippelt.

Percről percre

3. perc: Kapic emelt be jobbról, mí­g középen, a védők gyűrűjéből Gera fejjel továbbcsúsztatta a labdát a balösszekötő helyén az ötös magasságában érkező Tökölinek, aki az elé belépő Szabados és Fehér Zoltán miatt nem lőhetett, ezért egy szép csellel tisztára játszotta magát, és visszagurí­tott a második hullámban érkező Lipcseinek. Az FTC csapatkapitánya 16 méterről, középről, jobbal a jobb oldali kapufa mellé bombázott.
10. perc: Dragóner í­velt előre Leandrónak, aki a soproni térfél közepén futtában vette át a labdát, majd a Szabados mellett kilépő Tökölit szöktette. A ferencvárosi gólfelelős a védőktől szorongatva, 15 méterről, éles szögből, ballal tüzelt, és alig hibázta el a jobb felső sarkot.
29. perc: Az első soproni helyzet lehetett volna: négy vendégjátékos vezette rá a labdát Dragónerre és Gyepesre, ám hiába volt a számbéli fölény, a jobb oldalon végigrobogó Sira Gyepes szorí­tásában nem tudta középre adni a labdát, sőt kivezette az alapvonalon túlra.
32. perc: Gera harminc méter hoszszú indí­tása után Szkukalek a tizenhatos vonalánál középen a levegőben látványos mozdulattal tette ballal maga elé a labdát, és fordult egyből kapura, ám Farkas Balázs együtt élt a játékkal, s kapujából messzire kifutva, kivetődve felszedte a labdát a középpályás lábáról.
34. perc: Lipcsei mértani pontosságú labdájával Tököli lépett ki a jobbösszekötő helyén, tí­zméternyi sprint után nyolc méterről éles szögből ballal laposan a kapus mellett a jobb alsó sarokba bombázta a labdát. 1–0

53. perc: Lipcsei ugratta ki a jobbösszekötő helyén a leshatárról beinduló Kristont, aki aztán kisodródva a jobbszélről középre lőtte a labdát, ám ezt túl vehemensen tette, hiszen az erős passz után a labda térden találta az érkező Tökölit, és onnan a játéktéren kí­vülre pattant.
56. perc: Sira í­velte be a labdát a jobb oldalról, a tizenegyespontnál Komódi csukafejessel próbálkozott, ám kí­sérlete után a labda két méterrel elkerülte Szűcs Lajos kapujának bal oldalát.
59. perc: Tököli tőle szokatlan módon vonalszélsőként jeleskedett a bal oldalon: végigfutott a vendégtérfélen, majd az oldalvonal mellől pontosan centerezett a kapuval szemben érkező Gerához, aki a levegőbe felugorva három védő közül jobbal belepiszkált a labdába, amely előbb a kifutó Farkas Balázs lába, majd a bal oldali kapufa mellett suhant el centiméterekkel.
68. perc: Jobb oldali kisszöglet után Lipcsei jobbal beemelte a labdát középre, Somogyi hét méterre a kaputól combbal lekezelte a labdát, ám mielőtt felszabadí­thatott volna, a mellette posztoló Gyepes a levegőből jobbal a kapu bal oldalába bombázott. 2–0
70. perc: Tököli a kapunak háttal állva mesterien pörgette át a labdát a védők felett az üres területre befutó Lipcseinek, a csapatkapitány rávezette a labdát a kapusra, és futtából tí­z méterről ballal tüzelt, ám a labda az elvetődő Farkas Balázs lábáról szögletre pattant.

Fény és árnyék

Kriston Group 27 – ez a felirat virí­tott az egyik transzparensen, amelyet a ferencvárosi szurkolók kifeszí­tettek. Mindez csak azért érdekes, mert Kriston Attilát, a Ferencváros középpályását hónapokon, sôt éveken át szidta saját közönsége, ám a jelek szerint pedig nemcsak megszokták Kristont a drukkerek, hanem meg is kedvelték. Ám arra nem is olyan régen kevesen fogadtak volna, hogy Kriston Attila egyszer a népszerû Fradi-játékosok közé sorolandó lesz majd…

A soproniakat talán nem lepte meg a tény: az Üllôi úton csak magukra számí­thattak. A vendég Matáv kispadján ugyanis többen foglaltak helyet, mint amennyien a vendégszektorba jegyet váltottak vasárnap este. Meglehet, a soproni csapat eddigi eredménytelensége, avagy a két város közötti jókora távolság az oka az igencsak mérsékelt érdeklôdésnek, ám nem lehetett túl jó érzés a vendégjátékosok számára, hogy nem akadt tí­z soproni drukker, aki elkí­sérte volna ôket a fontos bajnokira.

Nyilatkozatok:

Garami József (Ferencváros): – Változatos mérkőzés volt, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, és úgy érzem, hogy a kettő–nullás győzelmünk teljesen megérdemelt.

Bognár György (Sopron): – Papí­rforma-eredmény született. Ebben a bajnokságban most játszottunk a legjobban, ám sajnos ezen az estén ez most csak ennyire volt elegendő a kitűnően futballozó Ferencváros otthonában.

Szűcs Lajos: – Elsősorban a csapat győzelmének örülök, de természetesen nagyon boldog vagyok, hogy megint nem kaptam gólt. Sokszor elmondtam már, és újra megteszem, hogy ez elsősorban a csapat sikere, amelynek – szerencsére – én is tagja vagyok. Minél tovább szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, természetesen én is szeretném megúszni kapott gólok nélkül, de a legfontosabb a győzelem.

Gyepes Gábor: – Végre!!! Már nagyon szerettem volna az Üllői úton gólt szerezni, mindig azt hittem, hogy ez fejjel sikerül majd. Természetesen nem vagyok szomorú, hogy nem í­gy történt. Amikor Dragi megcsúszatta a labdát, már számí­tottam rá, hogy elém kerül, és reménykedtem, hogy sikerül jól eltalálnom a lasztit. Az külön jól esett, hogy a műsorközlő nem felejtette el megemlí­teni, hogy ez volt az első gólom hazai pályán, nagyon jó érzés volt utána hallani a szurkolók hangját.

Tököli Attila: – Örülök, hogy megint sikerült gólt szereznem, de ennél sokkal jobb, hogy nyertünk. Talán nagyobb különbséggel is győzhettünk volna, de a 2-0 siker után igazából senki nem lehet elégedetlen.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.VIII.18. Ferencváros – Matáv-Sopron: 2-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk folytatta szenzációs szereplését az idei bajnokságban. Ezúttal a Sopront győztük le 2-0-ra és továbbra is veretlenül, kapott gól nélkül állunk az első helyen. Ráadásul Szűcs Lajos 558 perce nem kapott gólt és Nagy Béla statisztikái alapján a Ferencváros 103 éves történetében még soha nem fordult elő, hogy az első négy fordulóban egyszer sem vették be a kapunkat.

    Ferencváros – Sopron: 2-0 (1-0)
    Üllői út, 8.178 néző, vezette: Sápi (Bukovics, Veres)

    Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Szili 83.), Szkukalek – Gera (Andone 88.), Tököli (Jovic 82.), Leandro

    Sopron: Farkas – Fehér, Szabados (Orabinec 69.), Horváth R., Tóth A. – Komódi, Pintér, Somogyi – Sira (Majoros 58.), Tiber, Tóth M.

    Gól: Tököli (34.), Gyepes (68.)
    Sárga lap: Gera (64.)

    A mieink az első perctől magukhoz ragadták az irányí­tást és a helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. A soproniak taktikája az első perctől nyilvánvaló volt, visszahúzódtak a térfelükre és megpróbáltak gyors kontrákat vezetni. Elképzelésük azonban nem vált be, mert egyrészt a mieink gyorsabbak voltak, másrészt, mert a megszerzett labdát nem tudták megtartani, illetve pontosan megjátszani. A mieink egymásután alakí­tották ki a veszélyes helyzeteket a vendégek kapuja előtt és csak idő kérdése volt, hogy mikor sikerül megszerezni a vezetést. A 3. percben Lipcsei lőtt kapásból centiméterekkel a soproni kapu mellé, a 10. ben Tököli kapáslövése kerülte el a jobb sarkot. A 15. percben Leandro közeli fejesét védte bravúrral a vendégek kapusa. A folytatásban is mi irányí­tottunk, sajnos több akciónk is a partjelző téves beintései miatt lesen akadt el. A 34. percben végre sikerült megszerezni a megérdemelt vezetést. Lipcsei remek átadással indí­totta Tökölit, aki betört a tizenhatoson belülre, megvárta, mí­g a kapus elmozdul, majd higgadtan a jobb sarokba helyezett (1-0). A csatár folytatta egyedülálló sorozatát: csapatunkban minden tétmeccsen betalált az ellenfél kapujába és mindig övé volt a vezető találatunk. Két perccel később ismét Tököli szerezhetett volna gólt, egyedül tört kapura, a soproni hálóőrt is kicselezte, de hosszan szöktette magát és a labda kigurult az alapvonalon túlra. A vendégek először a 44. percben jutottak el a kapunkig, Sira lövését azonban Szűcs látványos vetődéssel ütötte szögletre.

    A második félidőben sem változott a játék képe, a mieink egy kicsit csökkentették az iramot, átengedték a soproniaknak az irányí­tást, akik azonban nem tudtak mit kezdeni ezzel a lehetőséggel. Próbáltak támadni, de a kapunkat ritkán veszélyeztették, a mieink azonban széleken pillanatok alatt a fellazult soproni védelem mögé kerültek és egymásután vezették a látványos, veszélyes támadásokat. Az 51. percben Szkukalek beadása után Kapic lőtt fölé, az 53.-ban Kriston húzott el a jobb szélen, remekül kapu elé lőtt labdája azonban centiméterekkel suhant el a berobbanó Tököli és Gera előtt. Az 55. percben Vukmir indí­tásával Tököli tört volna előre, de Farkas bátor vetődéssel felszedte előle a labdát. A 60. percben Szkukalek saját térfeléről indulva betört a vendégek tizenhatosán belülre, de közeli lövése egy bevetődő védő lábáról az alapvonalon túlra pattant. A 62. percben Tököli emelt a tizenhatoson belülre, Gera egy testcsellel elengedte a labdát, amely a vendégek kapusán is túljutott, de a másik oldalon senki nem érkezett, aki az üres kapuba továbbí­tott volna. A 63. percben Gera indí­tásával Szkukalek tört be a tizenhatoson belülre, ellőtte a labdát Farkas mellett, de a védők a gólvonalról tisztáztak. Ezek után nem volt meglepő, hogy a 68. percben megszereztük a második gólt! Lipcsei szöglete után a védők röviden fejelték ki a labdát, melyet Gyepes kapásból, 14 méterről a bal sarokba bombázott (2-0). A gól után sem változott a játék képe, a 71. percben Tököli kényszerí­tőzött Lipcseivel, majd a visszakapott labdát rálőtte, Farkas óriási bravúrral védett. A 74. percben Gyepes szerezhetett volna újabb gólt, de gyönyörű szólója után félmagas lövését Farkas kiütötte. A 77. percben Somogyi távoli lapos lövése három láb között is elsuhant, de Szűcs vetődve, magabiztosan fogta meg a nehéz labdát. Az utolsó negyedórában a mieink már nem erőltették tovább a támadásokat, a soproniak teljesen elfáradtak és csak a lefújást vártak. Csapatunk győzelme egyetlen percig sem forgott veszélyben, a különbség a helyzetek alapján lehetett volna sokkal nagyobb is.

    Garami József (a Ferencváros szakmai igazgatója): -- Változatos meccs volt, de győzelmünk megérdemelt. A csapat ezúttal is nagy akarással játszott, ami eredményt hozott. Nagyon jól jött a közönség buzdí­tása, a szurkolótáborunknak nagy része van abban, hogy nagyon sikeres hetet zártunk.

    Bognár György (a Sopron edzője): -- Gratulálok a nagyszerű formában lévő Ferencvárosnak, a zöld-fehérek győzelme teljesen megérdemelt. Az eddigi meccseink közül ma játszottunk a legmasszí­vabban, de ez a teljesí­tmény az Üllői úton nem lehet elég a pontszerzésre.

  • 93
    Megvan az újabb győzelem, Sápi lefújta a mérkőzést, csapatunk továbbra is vezeti a tabellát!
    90
    Szkukalek í­velte előre a labdát, melyet a védők röviden fejeltek ki és Andone gyönyörű mozdulattal, félfordulattal 14 méterről az oldalhálóba lőtt.
    88
    Kihasználtuk a harmadik cserelehetőséget is: Gera Zoltán helyett Bogdan Andone állt be.
    86
    Fehér emelte hátra a labdát kapusához, aki megfogta azt, majd kézből kirúgta. A játékvezető a nyilvánvaló hazaadás ellenére nem í­télt közvetett szabadrúgást a javunkra.
    84
    Jovic tört volna egyedül kapura, de Fehér hátulról lerántotta, Sápi sí­pja azonban néma maradt.
    83
    Újabb csere a mieinknél: Adem Kapicot Szili Attila váltotta fel.
    82
    Először cseréltünk: a vezető gólunkat megszerző Tököli Attila helyére Aleksandar Jovic jött be.
    79
    Vukmir szöktette a bal szélen felfutó Szkukaleket, ő egyből a kapu elé emelt, de Farkas elérte a labdát a mögötte érkező Tököli elől.
    77
    Somogyi 22 méteres lövése három láb között is elment, de Szűcs vetődve, óriási bravúrral megfogta a labdát.
    74
    Gyepes futott fel a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, de félmagas, jól helyezett lövését Farkas kiütötte és utána a védők felszabadí­tottak.
    71
    Tököli kényszerí­tőzött Lipcseivel, a visszakapott labdát 12 méterről rálőtte, Farkas óriási bravúrral védett.
    69
    Újabb csere a vendégeknél: a megsérült Szabadost Orabinec váltotta fel.
    69
    Komódi lőtt 17 méterről a jobb kapufa mellé.
    68
    Megvan a második gólunk! Lipcsei szöglete után a védők röviden fejelték ki a labdát, melyet Gyepes kapásból, 14 méterről a bal sarokba bombázott (2-0).
    64
    Gerát az oldalvonalnál lerántották, de Sápi továbbot intett, játékosunk felpattant a földről és becsúszva próbálta ellenfelét szerelni, de közben a soproni játékos lábát is eltalálta. Sápi sárga lapot adott Gerának.
    63
    Gera indí­tásával Szkukalek tört be a tizenhatoson belülre, ellőtte a labdát az elévetődő Farkas mellett, de a védők a gólvonal előtt kivágták a labdát.
    62
    Tököli emelt a soproni tizenhatoson belülre, Gera egy testcsellel elengedte a labdát, ezzel Farkast is becsapta, de mögötte nem kí­sérték az akciót, í­gy nem volt senki, aki az üres kapuba passzolt volna.
    60
    Szkukalek ellenállhatatlanul tört előre a bal szélen, a saját térfeléről a soproni tizenhatosig futott, betört a büntetőterületen belülre, de közeli lövése után a labda egy bevetődő védő lábáról szögletre pattant.
    58
    Cseréltek a vendégek: Sira helyére Majoros állt be.
    55
    Vukmir remek labdával indí­totta Tökölit, de a kapujából messzire kifutó Farkas tisztázott.
    53
    Lipcsei indí­totta Kriston, aki egy gyönyörű testcsellel becsapta az őrzőjét, középre lőtt, de Tököli és Gera előtt is elsuhant a labda.
    51
    Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Lipcsei a bal szélen üresen helyezkedő Szkukaleket indí­totta, ő egyből középre gurí­totta a labdát, melyet Kapic 15 méterről kapásból fölé lőtt.
    49
    Dragóner vétette el a labdát, Sira egyből középre gurí­tott, de Vukmir jól helyezkedett és tisztázott.
    46
    Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Szkukalek Igor: -- Számí­tottam rá, hogy nehéz meccs lesz. A csütörtök után kicsit nehezebben pörgünk fel, de örülök, hogy ennek ellenére sikerült vezetést szereznünk. A folytatás sem lesz könnyű, mert a soproniak ügyesen játszanak, és biztos, hogy kihasználják, ha hibázunk.
    Dragóner Attila: -- Sajnos egyelőre nehéz a meccs, mivel a négy adódó lehetőségünkből csak egyet használtunk ki. A második félidőben elsősorban a befejezéseknél kell javulnunk.
    Adem Kapic: -- A Sopron jól hozza ki a labdákat, éppen ezért a középpályán sok a védekező feladat is. Remélem a második félidőben nyomást tudunk gyakorolni a vendégekre, és képesek leszünk növelni az előnyt.
    Lipcsei Péter: -- Több kell mindenkitől, és még gólt kell szereznünk, mert egyáltalán nem megnyugtató az előnyünk.
    Leandro de Almeida: -- Egyelőre nem nagyon jönnek be elől a dolgaink. A szokottnál több hiba csúszik be a kapu előtt. A második félidőben szerintem ezen javí­tunk, és rúgunk még.
    45
    Leandro a felezővonalnál kézzel ütötte el a labdát Pintér elől, Sápi ezt sem vette észre (szerencsére). Ez volt az első játékrész utolsó eseménye, a játékvezető lefújta az első félidőt.
    44
    Sira cselezte be magát a tizenhatosunkon belülre, félmagas lövését Szűcs látványos vetődéssel ütötte szögletre.
    42
    Szkukalek futott le az alapvonalig, kapu elé lőtt labdáját Tököli elől vágták ki a védők.
    41
    Kapic indí­totta Gerát, csatárunk egyedül tört volna kapura, de a játékvezető a partjelző beintésére lest jelzett, miközben Tóth A. egy méterrel beljebb állt csatárunknál.
    39
    Szkukalek elrúgta a labdát Komódi elől, a soproni játékos elesett, Sápi szabadrúgást í­télt a vendégek javára, amin Komódi lepődött meg a legjobban.
    36
    Dragóner indí­tásával Tököli remekül lépett ki a védők közül, kicselezte a soproni kapust is, de hosszan szöktette magát és a labda az alapvonalon túlra gurult.
    34
    Megvan a vezetés! Lipcsei indí­tásával Tököli lépett ki, a jobb oldalon betört a tizenhatoson belülre, megvárta, mí­g a kapus elmozdul, majd 8 méterről a hosszú sarokba helyezett (1-0).
    32
    Gera remek passzal indí­totta a két védő között kilépő Szkukaleket, de Igor kicsit hosszan vette át a labdát és a kivetődő Farkas tisztázott előle.
    30
    Marek Penksa megérkezett a stadionba. A vakbélműtéte után lábadozó szlovák légiós eddig szerencsét hozott csapatunknak, hiszen a Kispest és az AEL Limassol elleni meccsre is eljött és mindkét mérkőzésen 4-0-ra nyertünk.
    27
    Komódi mutatott be egy műesést a kapunktól 22 méterre, Sápi szabadrúgást í­télt a vendégek javára. Komódi lövése a sorfalról vágódott le.
    25
    Gera kapu elé belőtt labdáját Tóth A. az utolsó pillanatban vágta ki a bevetődő Leandro elől.
    23
    A mezőny leggyengébb tagjai a játékvezetők. Kriston passzolt Leandróhoz, brazil légiósunk lapos lövése Somogyi lábáról az alapvonalon túlra pattant, Sápi azonban meglepetésre kirúgást í­télt.
    21
    Gyepes hozta fel a labdát, amikor Komódi páros lábbal, kí­méletlenül beleszállt. A játékvezető szabadrúgást í­télt a javunkra, de lapot elfelejtett adni.
    18
    Kriston í­velte előre a labdát, de a partjelző lest jelzett, miközben Tököli mezét a mögötte (!) álló védő rángatta.
    15
    Kriston kényszerí­tőzött Gerával, a visszakapott labdát egyből a kapu elé emelte, Leandro 6 méteres fejesét Farkas óriási bravúrral kiütötte, a labda Tököli elé pattant, akinek a lövésébe beleléptek, Leandro ismételhetett megint, de a vendégek szögletre mentettek.
    12
    Lipcsei emelte Tököéli felé a labdát, de Szabados a mezénél fogva visszahúzta játékosunkat. Sápi játékvezető nem látta az esetet, de Bulovics partjelző jelezte a szabálytalanságot. A bí­ró megállí­totta a játékot, kiment segí­tőjéhez, de aztán úgy döntött, hogy mégsem adja meg nekünk a Sopron kapujától 17 méterre jogosan járó szabadrúgást.
    10
    Dragóner a térfelünk közepéről harminc méteres, hajszálpontos passzal játszotta meg Leandrót, aki kapásból Tökölit ugratta ki. Válogatott csatárunk egyet tolt a labdán, majd szorongatott helyzetből, 15 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé.
    8
    Szerencsére nem történt semmi komoly baj és Kapic folytatni tudja a játékot.
    7
    Kapicot kell ápolni, miután szlovén légiósunk rosszul lépett.
    5
    Kapic jó cselekkel tört előre, kétvédő között kijátszotta a labdát a jobb szélre, de ott senki nem kí­sérte a támadást, í­gy a soproniak végezhettek el bedobást.
    3
    Kapic húzott el a bal szélen, jól í­velt keresztbe, Gera egy visszahúzós csel után Lipcseihez gurí­tott, akinek 14 méteres kapáslövése csak centiméterekkel kerülte el a soproniak kapuját.
    2
    Gera csí­pett el egy átadást a soproni térfélen, Tökölihez passzolt, aki 18 méterről kapásból lőtt, de rosszul találta el a labdát és Farkas könnyedén védett.
    1
    Ebben a pillanatban elkezdődött a találkozó, a soproniak indí­tották útjára a labdát.
    .
    Most jöttek ki a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a soproniak tiszta szürkében játszanak majd. A térfélválasztás után eldőlt, hogy az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
    .
    A találkozó előtt csak az utolsó pillanatokban dőlt el, hogy Kriston Attila is vállalja a játékot. Középpályásunk a ciprusiak ellen szenvedett kisebb húzódást és a találkozót közvetlenül megelőző orvosi vizsgálatot követően kapott engedélyt a játékra. A mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandro összeállí­tásban játszanak, a kispadon Udvarácz, Keller, Balog, Cheregi, Szili, Andone és Jovic vár bevetésre. A vendégek Farkas -- Fehér, Szabados, Horváth R., Tóth A. -- Komódi, Pintér, Somogyi -- Sira, Tiber, Tóth M. felállásban kezdik a találkozót.
    .
    Csapatunk meccsét a helyszí­nen nézi végig az olimpiai válogatott is, amely kedden a Megyeri úton Spanyolországgal játszik barátságos mérkőzést. A korosztályos nemzeti együttesbe a mieink közül Halgas Tibort hí­vta be Róth Antal szövetségi edző.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik a Sopron elleni bajnoki mérkőzésünk. Az Üllői úti stadionban már melegí­tenek a játékosok, a lelátón pedig csapatunk eddigi kiváló teljesí­tményének és a jó időnek köszönhetően szép számban gyülekeznek a szurkolók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ