2002.VIII.24. Dunaferr – Ferencváros: 2-2

Csapatunk hátrányát ledolgozva, majd az eredményt megfordí­tva, fordulatokban gazdag mérkőzésen 2-2-es döntetlent ért el a Dunaferr otthonában.


Dunaferr – Ferencváros: 2-2 (1-0)
Dunaújváros, 6.000 néző, vezette: Dubraviczky (Szabó P., Ví­gh T.)

Dunaferr: Bita – Éger, Salamon, Kóczián – Sowunmi, Zováth, Jäkl, Bükszegi (Balaskó 83.), Buzás (Rósa 71.) – Horváth P. (Mészáros 61.), Alex
vezetőedző: Tornyi Barnabás

Ferencváros: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Gera, Tököli, Leandro (Szili 85.)
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Alex (29.), Éger (89. – 11-esből) illetve Lipcsei (69.), Tököli (81.)
Sárga lap: Sowunmi (44.), Bita (82.) illetve Gera (35.), Kapic (89.), Lipcsei (91.)

A mieink – egyes, nagyon rövid szakaszokat leszámí­tva – végig irányí­tották a találkozót, rengeteg helyzetet alakí­tottak ki és rászolgáltak volna a győzelemre. Az első 15 perc kiegyenlí­tett küzdelmet hozott, de már ekkor is mi birtokoltuk többet a labdát. A folytatásban azonban egyértelműen a mieink akarata érvényesült, játékosaink sorra alakí­tották ki a helyzeteket a fantasztikus napot kifogó Bita kapuja előtt. A 18. percben Dragóner fejelt a kapu mellé, a 20.-ban Leandro szabadrúgását, a 22.-ben Tököli ollózását hárí­totta a hazaiak hálóőre. Folyamatosan támadtunk, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést: a 29. percben egy előreí­velés után Szkukalek fejéről Alex elé pattant a labda, aki közelről nem hibázott, Szűcsnek esélye sem volt a mentésre (1-0). A gól nem törte meg csaptunk lendületét, játékosaink mindent megtettek azért, hogy még az első félidőben egyenlí­tsenek. A házigazdák teljesen beszorultak, sokszor csak szabálytalanul tudták megállí­tani a rendkí­vül sokat mozgó Gerát és Tökölit. A 37. percben Dragóner közeli lövését, a 39.-ben Leandro léc alá tartó bombáját ütötte ki Bita. A 41. percben Tököli, a 43.-ban Kapic lőtt centiméterekkel mellé, de az eredmény az első játékrészben már nem változott.

Régi pálya, új stadion

A második félidőt még az elsőben látottnál is nagyobb lendülettel kezdtük, a dunaújvárosiak csak másodpercekig birtokolták a labdát. Amikor lehetett, védőink is bekapcsolódtak a támadásokba, nyomasztó mezőnyfölényben játszottunk, csak idő kérdése volt, hogy mikor sikerül egyenlí­tenünk. Erre a 69. percig kellett várni: ekkor Lipcsei nagy lendülettel betört a tizenhatoson belülre, ketten sem bí­rták feltartóztatni, majd nagy erővel a kapu közepébe bombázott (2-0). A 73. percben kellett Szűcsnek először komolyan játékba avatkoznia. Kóczián végzett el szabadrúgást a tizenhatosunk sarkáról, váratlanul kapura csavart, de kapusunk nagy bravúrral hárí­tott. Ezt leszámí­tva a mi akaratunk érvényesült, mindent elkövettünk a vezető gól megszerzéséért és bátor, megalkuvást nem ismerő játékunk meghozta gyümölcsét, sikerült előnyhöz jutni! A 81. percben a hibája után nagyon elszántan játszó Szkukalek húzott el a bal szélen, beadása után Gera és Bita csatáztak a labdáért, amely Tököli elé került és válogatott csatárunk közelről magabiztosan helyezett a hálóba (1-2). A gól után úgy tűnt, minden eldőlt. Sajnos azonban hihetetlenül balszerencsés körülmények között végül le kellett mondanunk két pontról. A 89. percben Balaskó tört be a tizenhatosunkon belülre, Kapic és Dragóner együtt próbálták őt szerelni, a hazaiak játékosa elesett és a játékvezető 11-est í­télt, melyet Éger értékesí­tett (2-2).

Sajnos az esetnél Kapic sárga lapot kapott, szlovén légiósunknak ez volt a harmadik figyelmeztetése ebben a szezonban, í­gy ő nem léphet pályára jövő vasárnap az MTK elleni örökrangadón. Csapatunk óriási lelkierővel és elszántsággal hátrányból tudott fordí­tani és a látottak alapján mindenképpen győzelmet érdemelt volna a jól küzdő, de komoly helyzetek nélkül két gólt elérő Dunaferr otthonában.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Az első negyedórában viszonylag gyengébben kezdtünk, de később átvettük az irányí­tást. A Dunaferr akkor szerzett vezetést, amikor rendeztük a sorainkat. A csapat nagyon jól játszott, megérdemelten fordí­tottunk. A végén az történt, ami néha előfordul ilyen meccseken, az utolsó pillanatokban kicsúszott a kezünkből a győzelem. Nagyon jó mérkőzést játszottunk, örülök, hogy hátrányból is sikerült fordí­tanunk.

Tornyi Barnabás: – Bebizonyosodott, hogy van tartása a csapatomnak. Még nem állt össze az együttes, megint azok a hibák jöttek elő, melyek a korábbi mérkőzéseken is jellemeztek minket. Ennek ellenére örülök annak, hogy pontot szereztünk a Ferencváros ellen.

Lipcsei Péter: – Nagyon nagy fegyvertény, hogy hátrányból is talpra álltunk, kár a végén a büntetőért, amely jogos volt. A teljesí­tményünkkel elégedett vagyok, az eredménnyel azonban nem.

Tököli Attila: – Kicsit gyengébben kezdtünk, de feljavultunk, sok helyzetet alakí­tottunk ki. Örülök, hogy sikerült gólt lőnöm, a Dunaferrnek nem volt kidolgozott támadása, mindenképpen győzelmet érdemeltünk volna.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 93
  Vége! Dubraviczky lefújta a mérkőzést.
  91
  Lipcsei az alapvonal közelében védőjére pattintotta a labdát, de a játékveztő szöglet helyett kirúgást í­télt. Lipcsei reklamált, miután egyértelmű tévedés történt, Dubraviczky sárga lapot adott neki.
  89
  Egyenlí­tettek a hazaiak. Balaskó tört be a tizenhatosunkon belülre, Kapic és Dragóner próbáltak összezárni előtte, a hazai játékos elesett, Dubraviczky pedig 11-est í­télt. A büntetőt Éger belőtte (2-2).
  [video 1.]

  89
  Kapic az esetnél sárga lapot kapott.
  [video 1.]

  87
  Balaskó kapott sárga lapot, mert lerántotta Lipcseit.
  85
  Először cserélt Garami József: Leandro helyett Szili lépett pályára.
  83
  Bükszegi helyére Balaskó állt be.
  82
  Bita reklamálásért sárga lapot kapott.
  81
  Megvan a vezetés! A hibája után nagyon elszántan és jól játszó Szkukalek húzott el a bal oldalon, beadása után Gera és Bita csatáztak a labdáért, amely Tököli elé pattant és csatárunk közelről nem hibázott (1-2).
  [video 1.]

  79
  Salamon a dunaújvárosiak tizenhatosánál kí­méletlenül beleszállt Leandróba, de a játékvezető továbbot intett. Brazil légiósunk rövid ápolás után, kicsit sántikál, de folytatni tudta a játékot.
  77
  Óriási erőket mozgosí­tunk meg a vezetés megszerzéséért, í­gy a dunaújvárosi támadóknak is több helyük van a kontrázásra, de a védőink eddig minden indí­tást lefüleltek.
  74
  Tököli labdájával Szkukalek húzott el a bal oldalon, remekül adott be a kapu elé, de a berobbanó Leandro az ötösön hajszállal lemaradt a labdáról.
  [video 1.]

  73
  Szabadrúgáshoz jutott a Dunaferr a tizenhatosunk sarkánál. Kóczián váratlanul kapura csavarta a labdát, Szűcs óriási bravúrral védett.
  71
  Újabb csere a hazaiaknál: Buzás helyére Rósa jött be.
  69
  Megvan az egyenlí­tés! Lipcsei betört a tizenhatoson belülre, ketten sem bí­rták megállí­tani, majd nagy erővel a kapu közepébe bombázott (1-1).
  [video 1.]

  68
  A dunaújvárosiak kétszer is eljutottak a kapunk közelébe, de egyszer sem tudtak veszélyes helyzetet kialakí­tani, mert a védők jól léptek közbe.
  [video 1.]

  65
  Tököli lefordult a védőjéről, 15 méteres lövése alig kerülte el a kaput.
  [video 1.]

  63
  Gera átadásával Tököli tört be a tizenhatoson belülre, de nem tudta ellőni a labdát Bita mellett.
  [video 1.]

  61
  Először cseréltek a hazaiak: Horváth P. helyére Mészáros állt be.
  59
  A Gera buktatásáért megí­télt szabadrúgást gyorsan elvégeztük a félpályánál, az előreí­velés után í­géretes helyzet alakulhatott volna ki, Dubraviczky azonban megismételtette a szabadrúgást, mert nem a szabálytalanság pontos helyéről végeztük el.
  57
  Egy gyorsan elvégzett bedobás után Kapichoz került a labda, akinek beadása után Gera közeli fejesét Bita bravúros mozdulattal védte.
  [video 1.]

  55
  Egy beadás után a legalább kétméteres lesen álló Alex közelről a kapunkba fejelt, a játékvezető azonban helyesen, les miatt nem adta meg a találatot.
  54
  Gera elől a tizenhatos vonalánál kézzel ütötték el a labdát, Dubraviczky azonban továbbot intett.
  52
  Szkukalek jó cselekkel tört előre a bal szélen, de mielőtt beadhatott volna két védő együttes erővel becsúszva szerelte.
  [video 1.]

  50
  Tököli labdájával Leandro az ötösig futott, innen visszagurí­tott, de Tököli kapásból mellé lőtt.
  49
  Tököli lövése lepattant a védőkről, Lipcsei ismételt, labdája alig kerülte el a bal kapufát.
  [video 1.]

  47
  Tököli csatázott Salamonnal a tizenhatoson belül a labdáért, csatárunk elesett, de a játékvezető továbbot intett.
  46
  Félidei niylatkozatok:
  Szűcs Lajos: -- Tehetetlen voltam a gólnál, a menteni próbáló Igorról sajnos befelé pattant a labda, Alex pedig annyira közel volt, hogy nem tudtam hárí­tani. Ennek ellenére bizkaodó vagyok, mert rengeteg helyzetet dolgoztunk és nem játszottunk rosszul.
  Lipcsei Péter: -- Egy szerencsétlen mozdulat miatt hátrányba kerültünk, de úgy érzem, sikerül fordí­tanunk, mert veszélyesebben és jobban játszunk a Dunaferrnél.
  Szkukalek Igor: -- Sajnálom, hogy ilyen rossz irányba pattant rólam a labda. A második félidőben 200 százalékos intenzitással fogok küzdeni azért, hogy jóvá tegyem a hibámat.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Sowunmi kapott sárga lapot, mert nem engedte, hogy elvégezzünk egy szabadrúgást.
  43
  Gera és Tököli fél percig passzolgattak egymással a dunaújvárosi tizenhatos előtt, majd a jobb szélen érkező Kristonhoz passzoltak, akinek beadását a berobbanó Kapic kapásból alig lőtte mellé.
  [video 1.]

  41
  Vukmir tört előre a jobb oldalon, beí­velése után Gera mellel Tököli elé tette a labdát, akinek kapáslövése alig ment a jobb kapufa mellé.
  [video 1.]

  39
  Leandro tört be a tizenhatoson belülre, lövését Bita hatalmas vetődéssel ütötte ki a léc alól.
  [video 1.]

  37
  Tököli buktatásáért jutottunk szabadrúgáshoz 18 méterre a dunaújvárosi kaputól. Leandro labdája lepattant a sorfalról, a kavarodásban Dragóner került helyzetbe, de közeli lövését Bita óriási bravúrral védte.
  [video 1.]

  35
  Gera szóvá tette a játékvezetőnél, hogy az elmúlt öt percben harmadszor szabálytalankodtak vele. Dubraviczky a mi játékosunknak adott sárga lapot.
  32
  Gera és Tököli is nagyon igyekszik, rengeteg keresztmozgással igyekeznek megzavarni a hazai védőket, akik sokszor csak szabálytalanul tudják megállí­tani támadóinkat.
  [video 1.]

  29
  Sajnos vezet a Dunaferr. Buzás előreí­velése után a menteni igyekvő Szkukalek fejéről Alexhez került a labda, aki közelről a kapuba fejelt (1-0).
  [video 1.]

  26
  Lipcsei szöglete után Alex fejelt kis hí­ján öngólt, de a labda centiméterekkel elkerülte a hazaiak kapuját.
  24
  Gera-Kriston-Tököli összjáték után Tököli közeli lövése a közbevetődő védőkről vágódott le.
  [video 1.]

  22
  Gera beadása után Tököli ollózva lőtt kapura, Bita fantasztikus reflexmozdulattal védett.
  [video 1.]

  20
  Leandro 20 méteres szabadrúgását Bita óriási bravúrral védte.
  18
  Lipcsei kapu elé beí­velt szabadrúgását Dragóner csúsztatta a jobb felső sarok mellé.
  [video 1.]

  16
  Kezdjük átvenni az irányí­tást, Kriston, Gera, Tököli és Leandro is egyre több labdát szerez a dunaújvárosi térfélen, de veszélyes helyzetet még nem sikerült kialakí­tanunk.
  13
  Egy beadás átszállt védőik feje fölött, a hosszú oldalon Horváth P. fejelt kapura, de a fejesben nem volt erő, í­gy Szűcsnek nem okozott gondot a védés.
  [video 1.]

  11
  Kriston kényszerí­tőzött Tökölivel a dunaújvárosi tizenhatos előtt, a hazai védők csak üggyel-bajjal tudtak felszabadí­tani.
  8
  Kriston emelt be a tizenhatoson belülre, Gera gyönyörű mozdulattal Tököli irányába tette tovább a labdát, de csatárunk pár centiméterrel lemaradt az átadásról.
  5
  Alex ütközött 17 méterre a kapunktól Dragónerrel, Dubraviczky szabadrúgást í­télt a hazaiak javára. Kóczián lövése a sorfalról az alapvonalon túlra pattant.
  3
  Kóczián szöglete után Szűcs öklözte ki a mezőnybe a labdát.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Perceken belül kezdődik csapatunk Dunaferr elleni idegenbeli mérkőzése. A mieinkSzűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandroösszeállí­tásban lépnek pályára, a hazaiak Bita -- Éger, Salamon, Kóczián -- Sowunmi, Zováth, Jäkl, Bükszegi, Buzás -- Horváth P., Alex felállásban játszanak majd.
  .
  A dunaújvárosi műsorközlő felolvasta a kezdőcsapatokat és meglepetten tapasztaltuk, hogy a mieinknél három “új játékos” szerepel: Kapcik Adem, Szkukak Igor és Leonardo. Ehhez semmit nem kell hozzáfűzni.
  .
  A szurkolóink részére fenntartott vendégszektor teljesen megtelt, a hangszórókból elviselhetetlen hangerővel üvölt a zene. A játékosok a melegí­tés után visszamentek az öltözőbe, a mieink tiszta zöldben fognak játszani.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára, a zene azonban nem hallgatott el, í­gy nem lehetett hallani, ahogy játékosaink “Hajrá Fradi!” kiáltással köszöntötték szurkolóinkat. A mieink tiszta zöldben, a házigazdák tiszta pirosban játszanak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport