2002.X.10. Stadionavató, Orosháza FC/Orosházi Rákóczi – Ferencváros: 1-8

Csapatunk az orosházi Mátrai Sándor-stadion ünnepélyes avatása alkalmából rendezett gálamérkőzésen fölényes, 8-1-es győzelmet aratott az Orosháza ellen.

Csütörtök délután az orosházi születésű, idén elhunyt 81-szeres válogatott labdarúgó, Mátrai Sándor nevét vette fel az Orosházi Városi Sporttelep. Előbb Hegedűs Béla, az egykori játékostárs emlékezett a kiváló hátvédre, majd Furulyás János, a Ferencváros elnöke ünnepi beszédében méltatta Mátrai Sándort, aki három világbajnokságon képviselte hazánkat, és csapatkapitánya volt az 1965-ben VVK-t nyert Fradinak. Az ünnepség végén Mátrai Sándor özvegye, Furulyás János és Fetser János polgármester leplezte le az emléktáblát.

Ezt követően a zöld-fehérek az első félidőben az NB II-es Orosháza FC-vel mérkőztek, majd a második játékrészben a megyei első osztályban szereplő OMTK-Rákóczi együttesével játszottak Udvarácz Milánék. A bevételt a Mátrai családnak ajánlották fel.

Orosháza FC/Orosházi Rákóczi – Ferencváros: 1-8 (0-3)
Orosháza, Mátrai Sándor-stadion, 1.500 néző, vezette: Zsurka (György, Lavrovics)

Orosháza FC (I. félidő): Such – Molnár, Raducu (Kovács P. 28.), Serban, Kovács – Szabó, Dobi, Kiss, Belvon – Pozsár, Hadár

OMTK Rákóczi (II. félidő): Kunos – Boér, Zalai, Székely, Kánya – Pardi, Papp, Horváth, Sín – Godár, Kruzsicz

Ferencváros:

I. félidő: Udvarácz – Bognár Zs., Vukmir, Cheregi – Kriston, Szili, Leandro, Szkukalek – Andone, Jovic, Penksa
II. félidő: Udvarácz – Bognár Zs., Vukmir (Balog Z. 80.), Cheregi – Kriston, Somorjai, Szili (Földvári 63.), Keller – Andone, Jovic, Leandro

Gól: Pardi (54.) illetve Jovic (5., 44., 49., 77.), Cheregi (8.), Vukmir (68.), Andone (76.), Balog Z. (84.)

Az első félidőben az Orosházi Csorvás SE, a másodikban a másik helyi csapat, az Orosházi Rákóczi volt a mieink ellenfele.

Ezen a találkozón tért vissza Marek Penksa, aki vakbélműtéte után 80 nappal lépett ismét pályára és 45 percig játszott. A szlovák légiós erőnlétileg már utolérte a többieket, a hasfala a sprinteknél azonban még kicsit érzékeny. Marek talán október 26-án, a Siófok elleni hazai bajnokinkon szerepelhet először tétmeccsen. Az orosházi találkozón Aleksandar Jovic volt csapatunk legeredményesebb játékosa, négy góllal járult hozzá fölényes győzelmünkhöz. Rajta kívül Leandro nyújtott kimagasló teljesítményt, a brazil légiós öt találatot készített elő. Emlékezetes marad a mérkőzés Dragan Vukmir számára is, a szerb védő megszerezte első gólját a Ferencvárosban. Csapatunk a válogatott játékosok nélkül is magabiztos győzelmet aratott az orosháziak ellen.

Nyilatkozatok:

Garami József: – – Óriási megtiszteltetés, hogy a Mátrai Sándor-stadion avató ünnepségén mi léphettünk pályára. Nagyon szerettem Mátrai játékát, egyike volt a legjobb védőknek, akiket játszani láttam. A másik: ez a meccs remekül illeszkedett a felkészülésünkbe, a két hetes bajnoki szünet alatt szükségünk van arra, hogy felkészülési mérkőzésen lépjünk pályára. A szurkolók nagy szeretettel fogadtak bennünket, amit mi látványos, jó játékkal és szép gólokkal háláltunk meg. Örülök Marek Penksa visszatérésének és több fiatal játékos teljesítményével is meg voltam elégedve. Somorjai Tamás nagy kedvvel és jól játszott, ha így folytatja, akkor tavasszal odakerülhet az első csapat közvetlen közelébe.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.X.10. Stadionavató, Orosháza FC/Orosházi Rákóczi – Ferencváros: 1-8 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk az orosházi Mátrai Sándor-stadion ünnepélyes avatása alkalmából rendezett gálamérkőzésen fölényes, 8-1-es győzelmet aratott az Orosháza ellen.

  Orosháza/Orosházi Rákóczi – Ferencváros: 1-8 (0-3)
  Orosháza, Mátrai Sándor-stadion, 1.200 néző, vezette: Zsurka (György, Lavrovics)

  I. félidő: Such – Molnár, Raducu (Kovács P. 28.), Serban, Kovács – Szabó, Dobi, Kiss, Belvon – Pozsár, Hadár

  II. félidő: Kunos – Boér, Zalai, Székely, Kánya – Pardi, Papp, Horváth, Sín – Godár, Kruzsicz

  Ferencváros: Udvarácz – Vukmir, Bognár Zs., Cheregi – Kriston (Balog Z. 80.), Szili (Földvári 63.), Leandro, Szkukalek (Keller 46.) – Andone, Jovic, Penksa (Somorjai 46.)

  Gól: Pardi (54.) illetve Jovic (5., 44., 49., 77.), Cheregi (8.), Vukmir (68.), Andone (76.), Balog Z. (84.)

  Az első félidőben az Orosházi Csorvás SE, a másodikban a másik helyi csapat, az Orosházi Rákóczi volt a mieink ellenfele.

  Ezen a találkozón tért vissza Marek Penksa, aki vakbélműtéte után 80 nappal lépett ismét pályára és 45 percig játszott. A szlovák légiós erőnlétileg már utolérte a többieket, a hasfala a sprinteknél azonban még kicsit érzékeny. Marek talán október 26-án, a Siófok elleni hazai bajnokinkon szerepelhet először tétmeccsen. Az orosházi találkozón Aleksandar Jovic volt csapatunk legeredményesebb játékosa, négy góllal járult hozzá fölényes győzelmünkhöz. Rajta kívül Leandro nyújtott kimagasló teljesítményt, a brazil légiós öt találatot készített elő. Emlékezetes marad a mérkőzés Dragan Vukmir számára is, a szerb védő megszerezte első gólját a Ferencvárosban. Csapatunk a válogatott játékosok nélkül is magabiztos győzelmet aratott az orosháziak ellen.

 • 90
  A játékvezető lefújta a mérkőzést. A pályát elözönlötték a gyerekek, akik megpórbáltak mezt, illetve aláírásokat szerezni játékosainktól.
  87
  A nagy lelkesedéssel játszó Balog majdnem újabb gólt szerzett: a jobbról belőtt labdát centiméterekkel fejelte a kapu mellé.
  84
  A három perccel ezelőtt becserélt Balog megszerezte csapatunk nyolcadik gólját. Védőnk jobboldali szöglet után csúsztatta a labdát a kapuba (1-8).
  81
  Kristont lecserélése után megrohanták az autogramra vadászó gyerekek. Játékosunk csak több tucat aláírás kiosztása után ülhetett le a kispadra.
  80
  Csere a mieinknél: Kriston helyére Balog állt be.
  77
  Jobboldali beadás után az egymásra védők között Joviclecsapott a labdára és közelről a kapuba helyezett (1-7).
  76
  Leandro kitűnő labdával indította Fölvárit, aki önzetlenül Andonéhoz passzolt, aki a kapust elfektetve a hálóba helyezett (1-6).
  73
  A rendkívül aktív Somorjai remek labdával szolgálta ki Jovicot, akinek 20 méteres lövése centiméterekkel kerülte el a kaput.
  70
  A nagyszerűen játszó és gólpasszokat is adó Leandro az eddigi legszebb megmozdulást mutatta be: sarokkal emelte át a labdát védője fölött, majd úgy indult el a bal szélen.
  68
  Vukmir megszerezte első gólját a Fradiban! Leandro szöglete után talált be a hazaiak kapujába. (1-5)
  65
  Kriston vezetgette a labdát az orosházi kapu felé, majd váratlanul lövésre szánta el magát, de a labda a jobb kapufa mellett szállt el.
  63
  Garami József cserélt: Szili Attila helyére Földvári Csaba állt be. A lecserélt Szili nagy taps kiséretében vonult le a pályáról.
  61
  Két szögletet végezhettünk el egymás után: Leandro beadása után a hosszú saroknál álló Cheregi csukafejesét nagy bravúrral ütötte ki Kunos.
  56
  Andone vállalkozott egy távoli lövésre, ám próbálkozása centikkel szállt el a léc fölött.
  54
  Korszerű támadás után szépítettek a hazaiak: Parditalált be Udvarácz kapujába. (1-4)
  50
  Újra a Leandro-Jovic kettős veszélyeztetett, a brazil ugratta ki a támadót, ám a védők az utolsó pillanatban szögletre mentettek előle.
  49
  Már a Rákóczi ellen is betaláltunk! Leandro nagyszerűen adott középre a bal oldalról, és az érkező Jovic két méterről a kapuba lőtt. (4-0)
  47
  A szünetben kettős cserére került sor csapatunknál: Penksa helyett Somorjai, Szkukalek helyett pedig Keller lépett pályára.
  46
  Rendhagyó módon kezdődött a második félidő: mivel csapatunk egy teljesen új gárda ellen játszik a fordulás után, minden úgy zajlott le, ahogy a mérkőzés előtt szokásos: ismét üdvözölték a csapatok a nézőket, újra zászlót cseréltek a csapatkapitányok, majd ismét sorsolt a játékvezető. A kezdőrúgást a hazaiak “aranykezű” gyúrója, Csapó Sándor végezte ela, ki nagy Fradi-drukker.
  Marek Penksa nyilatkozata: -- Nagyon örülök, hogy 45 percet ismét játszhattam. A gyors sprinteknél sajnos még egy kicsit fájt a hasfalam a bal oldalon, de az orvosok szerint ez még 8-10 napig így lesz. Az erősebb lövéseknél és irányváltásoknál viszont nem éreztem fájdalmat. Most még óvatosabb voltam a kelleténél, vigyáztam, nehogy megsérüljek, ezen mindenképpen változtatnom kell a jövőben. Jövő kedden az ESMTK ellen szeretnék 60 percet játszani. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak a bíztatásért és az ellenfél játékosainak, akik szintén nagyon vigyáztak arra, nehogy sérülést okozzanak nekem.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt. A hazaiak a szünetben az egész csapatot lecserélik. Az első félidőben az Orosházi Csorvás SE volt a mieink ellefele, a másodikban az Orosházi Rákóczi lép pályára.
  44
  Belőttük a harmadik gólunkat! Leandro indította Jovicot, aki két csellel is elfektette védőjét, majd a kapus hasa alatt a hálóba gurított (0-3).
  41
  Leandro próbálta helyzetbe hozni a 16-oson belül nagyszerűen helyezkedő Andonét, ám a védők menteni tudtak. Ezután Jovic lépett volna ki Szili labdájával, ám az orosházi hálóőr a kapujából kifutva az utolsó pillanatban mentett.
  37
  Udvarácznak is bravúrt kellett bemutatnia, miután a hazaiak váratlanul küldtek kapura egy lövést a 16-os sarkáról.
  36
  Leandro játszotta a labdát Jovichoz, a csatár egy remek csellel lefordult őrzőjéről, 18 méteres lövése alig kerülte el a hazai kaput.
  33
  Leandro szánta el magát lövésre, ám ballábas próbálkozását nagy bravúrral hárította a bal alsó sarok elől Such.
  31
  Az ellentámadás után Belvon lövése centikkel kerülte el Udvarácz kapuját.
  30
  Szili lőtt 17 méterről, ám az orosházi kapus védett, majd a kipattanót Andone elől rúgták ki a hazai védők.
  28
  Cseréltek a hazaiak: Raducu helyett Kovács P. folytatta a játékot.
  25
  Először rúgtak szögletet a hazaiak. A jobbról keresztbe ívelt labdát a hosszú saroknál érkező Szabó lőtte kapásból kapura, Udvarácz vetődve védett.
  17
  Az Orosháza is próbálkozik: Belvon próbálta helyzetbe hozni társait, ám a büntetőterületen belül Kriston nagyszerűen mentett a hazai támadók elől.
  14
  Szkukalek távoli lövésénél hördült fel a közönség, a ballábas játékos kísérlete pár centivel szállt el a felső sarok mellett.
  8
  Már két góllal vezetünk! Leandro beadása után Cheregiugrott a legmagasabbra és védhetetlen gólt fejelt a jobb sarokba (0-2).
  5
  Kriston három jó csel után a jobb szélről középre passzolt és Jovic 16 méterről a jobb alsó sarokba bombázott (0-1).
  2
  Marek Penksa 80 nap kihagyás után először ért labdába! Jovichoz passzolt, ő Szilit hozta játékba, aki 18 méterről kapura lőtt, ám Such hárított.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a mieink indították útjára a labdát.
  .
  Ebben a pillanatban a két csapat játékosai kifutottak a pályára. A mi csapatkapitányunk Udvarácz Milán. Minden játékos egy kisgyerek kezét fogva jött ki az öltözőből.
  .
  Most jöttek ki a csapatok a pályára.
  .
  A mieink tiszta fehérben, a hazaiak fekete sárgában játszanak majd. A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között avatták fel a felújított orosházi stadiont, amely mától Mátrai Sándor nevét viseli.
  .
  A kezdés előtt egyperces gyászszünettel tisztelegtek Mátrai Sándor emléke előtt.
  .
  A mieink közül Marek Penksa különösen népszerű a hazai szurkolók körében, többen is érdeklődtek az egészségi állapota felől. A lelátó a korai időpont ellenére már majdnem teljesen megtelt, meglepetésre több játékosmegfigyelő is érkezett a meccsre. A helyszínen nézi meg a találkozót többek között az a menedzser is, akinek a közreműködésével Dragan Vukmir a téli szünetben hozzánk igazolt.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik Orosházán a Mátrai Sándor-stadionavató mérkőzés, melyre a szervezők a mi csapatunkat hívták meg, hiszen a legendás hátvéd a Ferencvárossal ért el fantasztikus sikereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST