2002.X.15. Jubileumi mérkőzés, ESMTK – Ferencváros: 1-3

20021015-esmtk-csapatkepCsapatunk végig irányí­tva a találkozót 3-1-re nyert az ESMTK megalakulásának 95. évfordulója alkalmából rendezett gálamérkőzésen.

Az ESMTK megalapí­tásának 95. évfordulója alkalmából rendezték a meccset. Az ESMTK-t “kisfradinak” is hí­vták a nyolcvanas-kilencvenes években, játszott itt Ebedli Zoltán, Takács László, Pogány László, sőt, az 1994–95-ös szezonban az Erzsébet játékosa volt az a Szűcs Lajos is, aki sérülése miatt nem léphetett most pályára. A Ferencváros eleinte előzékeny vendégnek bizonyult, de a hajrában érződött a csapatok közti különbség. Hí­r még, hogy a Diósgyőr kifizette az FTC-nek Rob Kornél és Vén Gábor vételárát.

ESMTK – Ferencváros: 1-3 (1-1)
Pesterzsébet, Ady E. út, 600 néző, vezette: Vad

ESMTK: Szeróvay -– Czakó, Turi, Kücsön, Orbán -– Nap (Ribi 57.), Marosfalvi, Tornyai, Takács A. -– Fehér Cs. (Udvarev 57.), Farkas A.

Ferencváros: Udvarácz -– Bognár Zs. (Kriston 61.), Balog Z. (Cheregi 70.), Cheregi (Keller 46.) -– Kriston (Kapic 46.), Vukmir, Leandro, Szkukalek, Szili (Andone 46.) – Jovic (Szili 61.), Penksa (Somorjai 46.)

Gól: Fehér Cs. (13.) illetve Jovic (22.), Somorjai (59.), Andone (86.)

A házigazdák első veszélyes támadásukból máris előnyhöz jutottak: a 13. percben Fehér Cs. Lépett ki a védőink közül, lerántani sem hagyta magát és 16 méterről a bal sarokba lőtt (1-0). A gól előtt és után is végig mi irányí­tottunk, gyakorlatilag végig a hazaiak térfelén zajlott a játék, akik minden erejükkel a védekezésre koncentráltak. Középen áttörhetetlennek bizonyult a védőfaluk, a széleket azonban nem tudták lezárni, í­gy a jobb és a bal oldalon is folyamatosan vezettük a veszélyes támadásokat. A 22. percben sikerült is az egyenlí­tés. Szkukalek húzott el a bal szélen, beadása után Jovic közelről fejelt a bravúrok sorozatát bemutató Szerovay kapujába (1-1). A gól után sem változott a játék képe, a hazaiak hihetetlen lelkesedéssel, önfeláldozóan küzdöttek, sokszor testi épségüket sem kí­mélve vetődtek a labda elé.

A mieink futószalagon dolgozták ki a veszélyes helyzeteket, de a befejezésekkel hosszú ideig nem volt szerencséjük. Az egyre jobban fáradó hazaiak az utolsó fél órában már a tizenhatosuk előteréből is képtelenek voltak kivágni a labdát és az 59. percben megérdemelten jutottunk vezetéshez: Keller remekül húzott el a bal szélen, beadása utáb Somorjai a kapust megelőzve továbbí­tott a hálóba (1-2). Két perccel később Bognár Zsoltot lovaglóizomhúzódás miatt le kellett cserélni, reméljük, Zsolt sérülése nem súlyos és jobbulást kí­vánunk neki! A hajrában még egyszer sikerült betalálni a nagyon sportszerűen és lelkesen küzdő ESMTK kapujába: a 86. percben Andone lőtt nagy gólt, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba (1-3).

Győzelmünket az ESMTK vezetése ellenére egyetlen percig sem fenyegette komoly veszély, a helyzetek alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A vakbélműtéte után visszatérő Marek Penksa ezúttal is 45 percet játszott (csakúgy, mint csütörtökön Orosházán) és bí­zunk benne, hogy rövidesen tétmeccsen is visszatérhet az együttesbe.

Nyilatkozatok:

Garami József: – A válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt két hetet szünetel a bajnokság, közben szükségünk volt arra, hogy előkészületi találkozókat játsszunk. A mai összecsapás mindenképpen nagyon hasznos volt, hiszen több olyan taktikai variációt is kipróbálhattam, melyekre a bajnokság közben nincs lehetőség.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 91
  Vége a mérkőzésnek, a játékvezető lefújta a találkozót.
  89
  Kapic kitűnő labdával indí­totta Szkukaleket, akinek a visszagurí­tása után Somorjai lőtt kapásból a kapu mellé.
  86
  Kettőre növeltük az előnyünket. Leandro beadása utánAndone előbb lekezelte a labdát, majd a hálóba bombázott, a labda a bal kapufáról pattant a kapuba (1-3).
  83
  Szili indí­tásával Somorjai tört előre és miután senkinek nem tudott passzolni váratlanul lőtt, a labda alig kerülte el a hazai kaput.
  80
  Kapic húzott el a jobb oldalon, beadása után Andone kapáslövését bravúros mozdulattal hárí­totta az ESMTK kapusa.
  78
  Leandro mértani pontosságú beadását Andone 11 méterről csúsztatta kapura, de a hazaiak hálóőre magabiztosan hárí­tott.
  75
  Szili kényszerí­tőzött Andonéval, a visszakapott labdával kapura tört, de a védők szögletre tisztáztak előle.
  73
  Leandro ugratta ki Andonét, a román légiós egy remek csellel lerázta védőjét, 14 méteres lövését azonban a kapus vetődve védte.
  70
  Újabb csere a mieinknél: a vádlisérülése után visszatérő Balog Zoltánt Cheregi váltotta fel.
  66
  Szili alapvonalról visszafejelt labdáját Kapic nagy erővel, centiméterekkel lőtte a kapu mellé.
  64
  Egy keresztbeí­velés után Andone ballal úgy tette maga elé a labdát, hogy a mozdulattal becsapta őrzőjét, majd kapásból alig lőtt a kapu fölé. Nagyon szép jelenet volt.
  61
  Bognár lovaglóizomhúzódást szenvedett, ezért Garami József kettős cserét hajtott végre. A sérült játékos helyére Kriston, Jovic helyére pedig Szili állt vissza.
  59
  Megszereztük a vezetést. Keller húzott el a bal szélen, kapu elé lőtt labdáját Somorjai a kapust megelőzve a hálóba továbbí­totta (1-2).
  57
  Kettős csere a hazaiaknál: Fehér Cs. helyett Udvarev, Nap helyett pedig Ribi lépett pályára.
  54
  Somorjai egyedül tört kapura, de kicsit hosszan szöktette magát és a kivetődő kapus megszerezte a labdát.
  51
  Kapic visszagurí­tása után Somorjai kapásból lőtt, de egy közbevetődő védőben elakadt a labda.
  49
  Somorjai Andone összjáték után a román légiós beadását követően a hazaiak csak nehezen tudtak tisztázni Jovic elől.
  47
  A szakmai stáb ezt a meccset arra is felhasználja, hogy felmérje a játékosok állóképességét. A kezdőcsapatban illetve csereként pályára lépő futballistáink valamennyien viselték azt a speciális műszert, mellyel folyamatosan mérhető a pulzusszámuk.
  46
  Elkezdődött a második félidő, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  46
  A második félidőben a kapus Szabó K. kivételével valamennyi csereként jelölt mezőnyjátékosunk pályára lép: Kriston helyére Kapic, Cheregi helyére Keller, Szili helyére Andone, mí­g Penksa helyére Somorjai áll be.
  45
  A szünetben a csapatok a pálya szélén hallgatják meg az edzői utasí­tásokat, a kezdőkörben pedig az ESMTK cselgáncs-szakosztálya tart bemutatót.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Szili 25 méterről a bal felső saroknál a két kapufa találkozási pontját találta telibe.
  43
  Fehér Cs. futott le az alapvonalig, laposan, keményen belőtt labdájáról Nap csak centiméterekkel maradt le.
  41
  Egy percig járattuk a labdát a hazaiak térfelén, úgy, hogy csak a mieink értek hozzá, végül Vukmir lőtt centiméterekkel a kapu mellé.
  40
  Penksa húzott el a bal oldalon, az ötössel egymagasságban visszagurí­tott, az érkező Szkukalek azonban 14 méterről, kapásból a kapu fölé lőtt.
  37
  Krsiton beadása után Jovic hatalmas bombagólt lőtt, a játékvezető azonban les cí­mén érvénytelení­tette a találatot.
  34
  Szili 22 méteres, léc alá tartó bombáját Szerovay bravúros mozdulattal ütötte szögletre.
  32
  Szili beadása után Kriston csúsztatott a kapu mellé.
  30
  Nagyon szép Szili-Leandro-Penksa összjáték után a gólhelyzetben kilépő Penksát lesen állí­totta meg a játékvezető. A lelátóról nehéz volt eldönteni, hogy Marek tényleg lesen állt-e.
  27
  Leandro remek cselek után mértani pontosságú labdával indí­totta Jovicot, aki kicselezte Szerovayt is, lövése azonban a bevetődő védőkről az alapvonalon túlra pattant.
  24
  Egy percen belül két gólt is szerezhettünk volna: előbb Szkukalek átadása után Leandro lövése kerülte el centiméterekkel a kaput, majd Jovic szép cselek után Szerovayba lőtte a labdát.
  22
  Egyenlí­tettünk. Szkukalek ellenállhatatlanul tört előre a bal szélen, beadása után az őrizetlenül hagyott Jovicközelről a bal sarokba fejelte a labdát (1-1).
  20
  Fehér Cs. lépett ki a védőink közül, azonban mielőtt lőhetett volna, Balog önfeláldozó becsúszással szerelte.
  17
  Leandro szöktette az egyedül kapura törő Szilit, aki azonban nemcsak az elé futó Szerovay, hanem sajnos a kapu fölött is átemelte a labdát.
  15
  Leandro végezhetett el szabadrúgást a bal szélről. Egyből kapura csavarta a labdát, de a jól helyezkedő Szerovay magabiztosan hárí­tott.
  13
  Váratlanul vezetést szereztek a hazaiak. Az első támadásuknál Fehér Cs. lépett ki a védőink közül, Bognár visszahúzni sem tudta és az ESMTK csatára 16 méterről a vetődő Udvarácz mellett a bal sarokba lőtt (1-0).
  10
  Penksa próbálkozott kapuralövéssel, első kí­sérlete lepattant egy védőről, az ismétlést Szerovay hárí­totta.
  8
  Leandro í­velt be szabadrúgást a hazaiak kapuja elé, de a jó ütemben kilépő Szerovay lehúzta a labdát Jovic elől.
  5
  Leandro remekül ugratta ki Penksát, ő egy csellel becsapta védőjét, majd az üresen álló Jovichoz továbbí­tott, akinek hosszú sarokra tartó lövését Szerovay szép vetődéssel védte.
  2
  A hazaiak kapujában a Ferencvárosnál nevelkedett Szerovay Mihály áll, aki nem feledve tanulóéveit, a találkozó előtt zöld-fehér anorákban melegí­tett be.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés. A mieink kezdték a találkozót, és Marek Penksa már labdába is ért. Szlovák légiósunk a mai nap folyamán is legalább egy félidő erejéig a pályán lesz.
  .
  A játékosok a partvonal mellett felsorakozva hallgatják a sorban felszólaló ünneplőket, akik a hazai klub, és a budapesti szövetség részéről köszöntik a résztvevőket, és a születésnapos egyesületet.
  .
  Megérkezett a nézőtérre Albert Flórián, és itt van civilben Szűcs Lajos is, akit ma még pihentet Garami József.
  .
  A mieink tiszta fehérben lépnek majd pályára, mí­g a hazaiak tiszta pirosban játszanak majd. Érdekesség a mieink összeállí­tásában, hogy Adem Kapic csak csereként kap lehetőséget, mivel Garami József ezúttal a középpályán ad lehetőséget Dragan Vukmirnak. A mi összeállí­tásunk: Ferencváros: Udvarácz – Bognár, Balog, Cheregi – Kriston, Vukmir, Leandro, Szkukalek – Szili, Jovic, Penksa. Az erzsébetiek összeállí­tása a következő: Szerovay – Czakó, Turi, Kücsön, Orbán – Nap, Marosfalvi, Tornyai, Takács A. – Fehér Cs., Farkas A.
  .
  Köszöntjük olvasóinkat! A mai jubileumi mérkőzésen a 95 éves ESMTK egyesületét köszönti vendégjátékával a Ferencváros. Garami József csapatából természetesen hiányoznak a válogatottak, de szakmai igazgatónk szerint ez a mostani mérkőzésen nem okoz problémát, és inkább lehetőséget jelent számára a keret többi tagjának tesztelésére.
  .
  A mieink tiszta fehérben lépnek majd pályára, mí­g a hazaiak tiszta pirosban játszanak majd. Érdekesség a mieink összeállí­tásában, hogy Adem Kapic csak csereként kap lehetőséget, mivel Garami József ezúttal a középpályán ad lehetőséget Dragan Vukmirnak. A mi összeállí­tásunk: Ferencváros: Udvarácz – Bognár, Balog, Cheregi – Kriston, Vukmir, Leandro, Szkukalek – Szili, Jovic, Penksa. Az erzsébetiek összeállí­tása a következő: Szerovay – Czakó, Turi, Kücsön, Orbán – Nap, Marosfalvi, Tornyai, Takács A. – Fehér Cs., Farkas A.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
08.14.20:00 M4Sport
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső