2002.X.3. UEFA, Kocaelispor – Ferencváros: 0-1

NS-20021004-01-20021003Csapatunk a budapesti 4-0-ás győzelem után az izmiti visszavágón 1-0-ra nyert a török kupagyőztes Kocaelispor ellen és bejutott az UEFA Kupa második fordulójába!


Kocaelispor – Ferencváros: 0-1 (0-0)
Izmit, 4.000 néző, vezette: Almeida Costa, (Joao A. Esteves, Baia Nogueria – portugálok)

Kocaelispor: S. Ahmet – Cem, Faruk, Bülent, Oliveira – A. Ahmet, Emrah, Volkan (Ugur B. 81.), Engin – Lazarov (Dirlik 78.), Ugur Y. (Jordanov 46.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes -– Kriston (Bognár 73.), Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Szili (Leandro 62.), Tököli, Gera (Andone 81.)

Gól: Lipcsei (31.)
Sárga lap: Faruk (74.), Engin (82.) illetve Leandro (72.), Kriston (73.)

A mieink nagy előnyük tudatában végig nagyon nyugodtan, fegyelmezetten játszottak és esélyt sem hagytak ellenfelüknek hátrányuk ledolgozására. A találkozó elején elmaradtak az előzetesen várt nagy török rohamok, sőt inkább a mieink előtt adódtak lehetőségek, de előbb a kiugró Tökölit állí­totta meg lesen a partjelző (erősen vitatható í­télet volt), majd Lipcsei kapu elé belőtt labdáját szerezte meg a hazaiak kapusa a berobbanó Tököli elől. A hazaiaknak tí­z percre volt szükségük, hogy felvegyék a ritmust. Ezután magukhoz ragadták az irányí­tást, többet birtokolták a labdát, de mezőnyfölényük sokáig csak szögletrúgásokban jelentkezett. Első komoly helyzetüket a 22. percben hagyták ki, amikor az őrizetlenül maradt Lazarov 14 méterről a kapufát találta el. Ezután kiegyenlí­tődött a küzdelem, a hazaiak hiába birtokolták többet a labdát, nem tudtak mit kezdeni a jól záró védelmünkkel. A játék képe alapján egy kicsit váratlanul, de nem érdemtelenül jutottunk vezetéshez a 31. percben: Szili gyorsan elvégzett szabadrúgása után Lipcsei egyedül tört kapura és 8 méterről a kapus mellett a kapu közepébe gurí­tott (0-1). Vezetésünk után a lelátón kisebb lökdösődés alakult ki a hazai drukkerek között, aminek a rendőrök határozott fellépése pillanatok alatt véget vetett. A hajrában kicsit beszorultunk a kapunk elé, a hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, de Szűcsnek csak egyszer, Lazarov bombájánál kellett közbeavatkoznia.

A második játékrészben a törökök Ugur Y. helyére még egy csatárt, Jordanovot küldték pályára, gyakorlatilag teljesen lemondtak a védekezésről. A lendületes kezdés kicsit váratlanul érte a mieinket, most már Szűcsnek is több dolga akadt, de válogatott kapusunk minden lövést védett. Az 51. percben Lazarov ötméteres, közeli bombáját hárí­totta óriási bravúrral, a 60.-ban Volkan léc alá tartó hatalmas lövését ütötte szögletre. Az idő múlásával egyre türelmetlenebbek és durvábbak lettek a házigazdák, a 61. percben Emrah nyújtott lábbal kí­méletlenül rátartott Vukmir lábára, de megúszta figyelmeztetés nélkül. Sajnos Leandro sem bí­rta elviselni a feszültebb légkört, a csereként beállt brazil légiós a felezővonalnál lerántotta ellenfelét, ezért sárga lapot kapott, a harmadikat az UEFA Kupa idei kií­rásában. Ez azt jelenti, hogy Leo a második kör első meccsét csak a lelátóról nézheti végig. Az utolsó negyed órában ismét a játéké volt a főszerep: a 76. percben Emrah beadása után Jordanov 8 méteres, léc alá tartó fejesét védte Szűcs, a 90. percben pedig Faruk lövése kerülte el centiméterekkel a jobb felső sarkot.

Csapatunk a két mérkőzés alapján teljesen megérdemelten búcsúztatta a Török Kupa győztesét. Az izmiti visszavágón magabiztosan őrizte meg a Budapesten szerzett előnyét, melyet eggyel még növelni is tudott.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Nehéz mérkőzés volt, örülök, hogy kettős győzelemmel, kapott gól nélkül jutottunk tovább. A mai futballban óriási értéke van egy ilyen sikernek. Egy csapat életében fontos fejlődési fok, hogy megtanuljon idegenben győzni, a játékosok közelről tapasztalhatták, milyen hozzáállás szükséges egy ilyen eredmény eléréséhez, sokat tanultak az AEL Limassol elleni idegenbeli visszavágóból. A Kocaelispor több helyzetet dolgozott ki, de a védelmünk jól helytállt, taktikánkat meghatározta a budapesti mérkőzés eredménye. Várjuk a következő ellenfelet, olyan csapatnak örülnénk, amelyik ellen reális esélyünk lesz a továbbjutás kiharcolására.

Hikmet Karaman: – Nagyon elkeseredett vagyok, rengeteg helyzetet hagytunk ki. Sajnos a bajnokságban is ez a legnagyobb problémánk, hogy képtelenek vagyunk gólt lőni. Gratulálok a Ferencvárosnak és további sok sikert kí­vánok a magyar csapatnak az UEFA Kupában!

Lipcsei Péter: – A gólom előtt összenéztünk Szili Attilával, és mikor beindultam, már éreztem, hogy megkapom majd a labdát. Az az igazság, hogy a kapus picit rosszul jött ki, í­gy valamivel könnyebb dolgom volt. Azt hiszem, kétség nem férhet hozzá, hogy megérdemelten jutottunk tovább. Kí­váncsiak vagyunk, vajon milyen ellenfél jut majd nekünk?!

NS-20021004-04-20021003

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 92
  Vége a mérkőzésnek! Csapatunk kettős győzelemmel, 5-0-ás összesí­téssel jutott tovább és várhatja a második forduló keddi sorsolását.
  90
  Emrah két jó csel után 18 méterről centiméterekkel lőtt a jobb felső sarok mellé.
  88
  Faruk sérülése komolyabbnak tűnik, nem tud visszaállni, mentőautóval szállí­tják el a stadionból. A házigazdák már nem cserélhetnek többet, í­gy az utolsó, percekben tí­z emberrel játszanak.
  85
  Faruk ápolása miatt állt a játék. A török játékos Andonéval ugrott fel a labdáért, s a földre érkezésnél kibicsaklott a bokája.
  82
  Engin nem engedte, hogy elvégezzünk egy szabadrúgást a felezővonalnál, ezért a portugál bí­ró sárga lappal figyelmeztette.
  81
  Mindkét szakvezető kihasználta harmadik cserelehetőségét is: a mieinknél Gera helyére Andone, a hazaiaknál Volkan helyére Ugur B. jött be.
  78
  A törököknél is megvolt a második csere: Lazarov helyett Dirlik állt be.
  77
  Elképzelhető, edzőt buktatunk a mai meccsen. A hazai szurkolók kórusban követelik Hikmet Karaman távozását.
  76
  Emrah beadása után Jordanov 8 méterről fejelt kapura, Szűcs óriási bravúrral ütötte ki a léc a alól a labdát.
  75
  A szablytalanság utná Gera 16 méteres szabadúgása lepattant a sorfalról, Szkukalek próbált meg egyből ismételni, de az ő lövésébe is beleléptek.
  74
  Faruk a tizenhatos vonala előtt ellökte Gerát, amiért sárga lapos figyelmeztetést kapott.
  73
  A játékvezető szerint a lecserélt Kriston Attila túl lassan jött le a pályáról, ezért talán egy kicsit túl szigorúan, sárga lappal büntette játékosunkat.
  73
  Másodszor is cseréltünk: Kriston helyére Bognár állt be.
  72
  Leandro a felezővonalnál lerántotta Emrahot, amiért sárga lapot kapott. Mivel brazil légiósunknak ez volt a harmadik figyelmeztetése az UEFA Kupában, automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltás vár rá. Ezért a második forduló első meccsét csak a lelátóról nézheti végig.
  71
  Dragóner próbálta meg egy hosszú indí­tással kiugratni Tökölit, de a labda megpattant a vizes füvön és í­gy S. Ahmet szerezte meg.
  69
  A stadion mellett kivilágí­tották a mecsetet, melynek “természetesen” szí­ne zöld-fehér.
  67
  Ismét erősebben esik az eső.
  65
  A törökök birtokolják többet a labdát, de fegyelmezett, zárt védekezésünknek köszönhetően képtelenek a kapunk közelébe kerülni.
  62
  Csere a mieinknél: Szili helyett Leandro lépett pályára.
  61
  Emrah nyújtott lábbal, kí­méletlenül rátartott Vukmir lábára, de még sárga lapot sem kapott. Szerb légiósunk rövid ápolás után szerencsére folytatni tudta a játékot.
  60
  Volkan 30 méteres, léc alá tartó bombáját Szűcs óriási bravúrral ütötte szögletre.
  59
  Kriston vitte végig a labdát a jobb szélen, majd 17 méterről laposan lőtt, S. Ahmet vetődve védett.
  57
  Cem beadása után Gyepes jó ütemben szerelte a lőni készülő Lazarovot.
  54
  Lazarov kapott jó labdát a tizenhatosunkon belül, de nem tudott befordulni, mert Vukmir remek ütemben szerelte.
  51
  Jobboldali beadás után Lazarov fejese Vukmirról lepattant, a bolgár csatár öt méterről lőhetett, de Szűcs óriási bravúrral védett.
  49
  Cem 18 méterről lőtt a kapu mellé.
  47
  A törökök a szünetben egy helyen változtattak a csapat összetételén: Ugur Y. helyére Jordanov állt be.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Lipcsei Péter:
  -- Láttam, hogy a gólom előtt a szabadrúgás körül vita alakult ki, Vukmir valamelyik török játékossal összeszólalkozott, Szilit is láttam, í­gy neki passzoltam. Ő jó ütemben ugratott ki, nekem pedig sikerült elrúgnom a kapus mellett. Most már tényleg nyugodtan játszhatjuk a saját játékukat.
  Dragóner Attila:
  -- Akadt ugyan helyzetük a törököknek, de az idegenbeli meccseken megszokott, hogy a hazai csapat az aktí­vabb. A Kocaeli kapufát is rúgott, egyszer pedig Szűcs hárí­tott bravúrosan. A csapat hozzáállása abszolút dicséretes, mindenki jól küzd, elől és a középpályán is sok labdát szerzünk, a gól pedig remélhetőleg végleg elvette a törökök kedvét.
  Szili Attila:
  -- Gyakran gyakoroljuk ezt a szabadrúgás kombinációt, most bejött. Láttam, hogy Lipcsei figyel, ezért neki passzoltam, örülök, hogy gólpasszt tudtam adni.
  Gera Zoltán:
  -- Hátul jól védekezünk. A törökök próbálni nyomni, í­gy hátul kinyí­lnak, van lehetőségünk kontrázni. Bí­zom benne, hogy még több helyzetünk lesz a fordulás után. A félidő utolsó percében a 16-os vonalánál ellöktek, nem értem, miért nem fújta le a bí­ró az egyértelmű szabálytalanságot.
  Somorjai Tamás:
  -- Jól kezdtünk, aztán a törökök átvették az irányí­tást, több lehetőségük is volt. A vezetésünk után megnyugodhattunk, többet próbálkozhattunk a kontrákkal. Jól láthatóan a törököknek a védelem a leggyengébb pontjuk.
  45
  Lazarov tört be a tizenhatoson belülre, megcélozta a bal sarkot, de Szűcs látványos vetődéssel szögletre ütötte a labdát.
  44
  Gera fordult le az őrzőjéről, de 15 méteres lövése elkerülte a kaput.
  42
  Lipcsei kényszerí­tőzött Gerával, a visszakapott labdát egyből beadta, de Capone fejjel mentett.
  39
  Lazarov lőtte be a labdát a kapunk elé, de középen senki sem kí­sérte a támadást.
  37
  Volkan szöglete után Ugur lövése a bevetődő Sziliről pattant le.
  34
  Volkan előreí­velt labdáját Dragóner fejelte vissza a mezőnybe.
  33
  A gólunk után a lelátón kisebb lökdösődés alakult ki a török szurkolótáboron belül, aminek a határozottan fellépő rendőrök vetettek véget. A stadionban egyébként rengeteg az egyenruhás, még a kispadunkat is állandóan őrzi egy rendőr.
  31
  Megszereztük a vezetést! Szili indí­tásával Lipcsei lépett ki a török védők közül és a kapus mellett a hálóba gurí­tott(0-1).
  30
  Volkan játszotta be a labdát a védőink mögé, melyet Cem emelt a kapunk elé, de Dragóner jól helyezkedett és fejjel tisztázott Lazarov elől.
  28
  Kriston lőtte be a labdát a török kapu elé, melyet Faruk vágott ki.
  27
  Kriston indí­totta volna a bal szélen felfutó Szkukaleket, de Emrah megelőzte játékosunkat.
  24
  Volkan í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, a legmagasabbra ugró Faruk azonban a kapu mellé csúsztatta a labdát.
  22
  Kimaradt az eddigi legnagyobb helyzet: Lazarov lépett ki a védőink közül és 14 méterről a bal kapufára lőtte a labdát.
  20
  Kriston lapos beadása után Szilitől túl messzire pattant a labda, í­gy a hazaiak végezhettek el kirúgást.
  18
  Emrah beadásáról mindenki lemaradt, a labda Bülent elé került, aki 17 méterről szerencsére csúnyán mellé lőtt.
  17
  Lipcsei ugratta ki Gerát, de a partjelző lest jelzett. Határeset volt.
  15
  Volkan beadását Gyepes fejelte ki, Lazarov lábbal próbálta elérni a labdát és kis hí­ján fejbe rúgta Gyepit. A portugál játékvezető nagyon helyesen a mi javunkra í­télt szabadrúgást.
  13
  Egy szabadrúgás után a védőinkről lepattanó labdát A. Ahmet ollózva emelt vissza a kapunk elé, Capone 8 méterről fejelt, de Szűcs jól helyezkedett és magabiztosan védett. Az esetnél Kapic szenvedett kisebb sérülést, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  11
  A. Ahmet beadása után Dragóner fejelte ki a labdát a kapunk előteréből.
  8
  Volkan tört be a tizenhatosunkon belülre, Lazarovhoz passzolt, akinek 15 méteres lövése legalább egy méterrel a kapunk fölé ment.
  6
  Lipcsei lőtte be a labdát a tizenhatoson belülre, melyet S. Ahmet szerzett meg Tököli elől.
  5
  Gera két ember között próbált meg kilépni, de Faruk feltartotta.
  3
  Szkukalek egy gyorsan elvégzett szabdrúgás után Tökölit ugratta ki, de a partjelző lest jelzett.
  1
  Ebben a pillanatban elkezdődött a mérkőzés. A mieink indí­tották útjára a labdát.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk UEFA Kupa-visszavágója a Kocaelispor otthonában, Izmitben. Az első találkozón a mieink 4-0-ra nyertek, í­gy nagyon kedvező helyzetből várhatjuk az első forduló második felvonását.
  .
  A stadiont nagyon érdekesen alakí­tották ki, az öltözők a nézőtér alatt vannak, a játékoskijáró meredeken lejt. Közvetí­tésünkben, a bajnoki meccsekhez hasonlóan minden lényeges mozzanatról azonnal, élőben számolunk be és a legérdekesebb jeleneteket képekben is megörökí­tjük.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára, a mieink tiszta fehérben, a hazaiak zöld-feketében játszanak majd.
  .
  A mieink most fejezték be a melegí­tést. A ferencvárosi szurkolók megérkeztek a stadionba és a fedett lelátó egyik sarkában helyezték el őket. Most is zuhog az eső, a stadionban rengeteg rendőr vigyáz a rendre, de ez teljesen természetes, játékosainkat mindenhova rendőrök kí­sérték. A lelátón mintegy négyezren vannak.
  .
  Garami József szakmai igazgató taktikai okokból a kispadra ültette Leandrót. Brazil légiósunknak már két sárga lapja van az UEFA Kupában és a harmadik figyelmzetetés automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltást von maga után. Leo helyére Szili került a kezdőcsapatba. A mieinkSzűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli, Szili összeállí­tásban lépnek pályára. A kispadon Udvarácz, Keller, Cheregi, Bognár, Leandro, Andone és Jovic vár bevetésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport