2002.XI.12. UEFA, VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0

Képtelen volt gólt lőni a Fradi

Ötven magyar drukkert ôrizetbe vettek

Az MTI híre szerint a találkozó elôtt több mint 50 randalírozó vagy ittas ferencvárosi szurkolót vettek ôrizetbe Stuttgartban. A hatóságok tájékoztatása alapján a letartóztatottak közül harminckilenc 19 és 26 év közötti férfit, illetve nôt azzal gyanúsítanak, hogy erôszakos cselekményekre készültek. A dpa német hírügynökség szerint ugyanis egy magyarul tudó rendôr kihallgatta a csoport beszélgetését. Ezeket a szurkolókat a stuttgarti rendôrség szabadon engedte a találkozót követôen.

VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0 (0-0)
Stuttgart, Gottlieb Daimler-stadion, 15.000 nézÅ‘, vezette: Kapitanisz (Xanthu, Hrisztodulu – ciprusiak)

VfB Stuttgart: Ernst – Hinkel, Meira, Bordon, Gerber –- Hleb, Soldo, Meissner (Amanatidis 46.), Seitz – Balakov (Mutzel 84.) - Ganea (Kuranyi 46.)
vezetőedző: Felix Magath

Ferencváros: Szűcs L. -– Vukmir, Dragóner, Gyepes -– Bognár Zs. (Jovic 87.), Kapic (Balog Z. 81.), Lipcsei, Szkukalek –- Szili (Leandro 74.), Gera - Tököli
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Amanatidis (65.), Meira (91. – 11-esbÅ‘l)
Sárga lap: Kuranyi (76.), Gerber (77.), Mutzel (92.) illetve Lipcsei (14.), Bognár Zs. (23.), Gyepes (28.), Szkukalek (43.), Szili (45.), Leandro (77.)
Kiállítva: Lipcsei (91.)

Ha az utazót Stuttgartba veti jó sorsa, annak is Zuffenhausen nevű kerületébe, és szállása sóhajtásnyira van a híres-nevezetes Porsche-gyártól, a Ferdinand Porsche által megálmodott kocsicsodák múzeumától, hajlamos azt képzelni, hogy a kontinensszerte “a legzöldebb európai városként” emleget sváb metropolis a béke, a nyugalom és csillogás szigete.

S nagy általánosságban ez alighanem így is van.

November 12-ike azonban gyaníthatóan a kivételt jelentő napok egyikeként kerül be a legnagyobb délnyugat-németországi település históriáskönyvébe. A város főtere, a Neues Schloss és környéke ezen a kedden hosszú órákra ferencvárosi felségterületté alakult át. Sörösüvegeket szorongató Fradi-drukkerek lepték el a környék sétálóutcáit is, és egy-egy zöld-fehérbe burkolózott szabadcsapat olykor ködkürt erejű csataordításokat hallatott. Túlzás lenne persze állítani, hogy a fradisták hangrobbaná-sokkal kísért felvonulása nagyobb riadalmat okozott volna, mint a hun elődök kalandozása Európa nyugati felén (sőt, a környék csaposai alighanem igen boldogan készítettek kasszát), ennek ellenére a helyi rendőrség felkészült a magyarok fogadására.

A szükséges előkészületeket persze nemcsak a hatóság tette meg; Felix Ma-gath, a VfB Stuttgart trénere a Stuttgarter Nachrinten hasábjain előzetesen azt üzente, hogy szerinte a Ferencváros nem említhető egy lapon a hét végén Bundesliga-meccsen kínkeservesen legyűrt újonc Bochummal. Félreértés ne essék: nem dicséretnek szánta e megjegyzést… Persze a németeknek a továbbjutás az erkölcsi, szakmai presztízsen túl anyagilag is létkérdés volt, hiszen a Stuttgart a korábbi évek felelőtlen gazdálkodása miatt majdnem 17 millió eurós adósságot halmozott fel. E megállapításnak csak látszólag mond ellent, hogy a Fradi elleni meccs kapcsán a kapuk mögötti lelátórészekre az eredetileg 14.50 euróért árult jegyeket a meccsnapon már 10 euróért is meg lehetett venni…

Ennek ellenére csupán 15 ezer néző előtt kezdődött a visszavágó. Felix Ma-gath Kevin Kuranyi helyett a hét végén triplázó román Ioan Viorel Ganeát jelölte a kezdő tizenegybe, míg a Ferencváros szakmai igazgatója, Garami József

Leandro ellenében Szili Attila mellett döntött a csapatkijelölésnél. A fedezetsor megerősítése indokolt is volt, hiszen a várakozásnak megfelelően a VfB heves támadásokkal indította a csatát. Az FTC szigorú védvonalat épített ki, Dragan Vukmir pedig folyamatosan szemmel tartotta Krasszimir Balakovot. A vendégek nem féltek széttördelni a játékot, ám ennek ára volt: gyűltek a sárga lapok (a szünetig öt figyelmeztetést kaptak a zöld-fehérek), s bizony Bognár Zsolt akár a pirosig is eljuthatott volna. A szórványos ellencsapások közül Gera Zoltán kísérlete akár gólt is érhetett volna.

A szünetben Felix Magath cserélt: Viorel Ganeát Kevin Kuranyi váltotta, míg Silvio Meissner helyére a görög Joannisz Amanatidisz érkezett – nem kétséges, a VfB szakvezetÅ‘je mielÅ‘bb döntésre akarta vinni az ütközetet. Akcióztak is szorgalmasan a vendéglátók, csak éppen az ötlet, a szellemesség hiányzott a futballjukból. Tegyük azért hozzá: olykor mintha az FTC támadóinak is ködsapkát nyomtak volna a fejükbe, mert bizony Å‘k meg el-eltűntek a németek bekkjei között. A hazai drukkereket sem boldogították igazán a látottak, mert egy “Az Újpest alattvalói vagytok” feliratú transzparenst feszítettek ki – érdekes lenne tudni, kik voltak a szellemi bűnsegédeik… Nagyobb baj volt azonban ennél, hogy a szinte törvényszerű egyszeri rövidzárlat bekövetkezett a Ferencváros hátsó alakzatában, és Joannisz Amanatidisz betalált.

Az FTC hajtott becsülettel, de az indulatokat kavaró tizenegyes végképp térdre rogyasztotta a zöldeket. A valóság tehát megint erősebb volt az álmoknál, avagy ennyi különbség azért van a Bundesliga és a Borsodi Liga harmadik helyezettje között…

Továbbjutott a VfB Stuttgart 2–0-s összesítéssel.

Percről percre

11. perc: Tököli Attila nevéhez fűződik az első magyar kapura lövés. A Ferencváros 55-öse Hinkel mellől, 19 méterről ballal suhintotta kapura a labdát, s alig egy hajszállal tévesztette el a kapu bal alsó sarkát.
21. perc: Lipcsei végezhetett el szabadrúgást harminc méterre a stuttgarti kaputól. Átemelte a labdát a védők feje felett a balösszekötő helyén jó ütemben kilépő Gera elé. A csatár azonban az ötös bal oldali sarkánál, tiszta lövőhelyzetben, jobb rüszttel kapásból nagy erővel a jobb felső sarok fölé lőtte a labdát.
28. perc: Seitz centerezett bal oldali elfutása végén, középen Meissner három védő gyűrűjéből, öt méterről fejelt a léc fölé.
30. perc: A szabadrúgás-specialista Balakov először villant a mérkőzésen. A balösszekötő helyéről, 19 méterről járó szabadrúgást bal lábbal jól csavarta a bal felső sarok irányába, Szűcs Lajos azonban a helyén volt és reflexmozdulattal a lécre tolta a labdát, majd a lepattanót magához ölelte.
35. perc: Balakov beívelt labdájára Soldo emelkedett a legjobb ütemben egy kapu előtti kavarodás során, és tíz méterről két méterrel a léc fölé fejelt.
42. perc: Gerber indítása után Ganea a ferencvárosi büntetőterületen belül, az ötös jobb oldali sarkánál került helyzetbe, Szkukalek azonban érezte a veszélyt, s a lövés előtti utolsó pillanatban remek belépővel szögletre tisztázott.

47. perc: Huszonhárom méterről, középről járt szabadrúgás a Ferencvárosnak. Lipcsei Péter futott neki a labdának, de a jobblábas lövése gyengécskére sikeredett, s az erőtlenül szálló labda két méterrel a léc fölött hagyta el a játékteret.
57. perc: Balakov vezette a labdát a zöld-fehérek büntetőterülete előtt. Mikor felismerte, hogy a vele szemben, a tizenhatos vonalán álló Lipcsei nem támadja meg, 21 méterről ballal lőtt, a labda alig kerülte el a kapu jobb oldalát.
59. perc: Gyors magyar kontra végén a labdát a balösszekötő helyén vezető Gyepes kissé pontatlanul tálalt a bal oldalon érkező Lipcseihez, aki éles szögből jobbal lőtt. Ernst jól zárta a szöget és könnyedén hárította a félmagasan érkező labdát.
65. perc: A balösszekötő helyén üresen álló Seitz kapott nagyszerű átadást Hlebtől, Bognár beragadt, így nem volt les. A támadó a ferencvárosi büntetőterületen belül úgy kezelte le a labdát, hogy azzal egyben le is fordult Bognárról. Seitz ballal ellőtte a labdát Bognár lábai között, a labda elment volna a kapu előtt, érkezett azonban a Szkukaleket maga mögött hagyó Amanatidisz és két lépésről, jobb lábbal estében egyből a léc alá lőtte a kiszolgáltatott helyzetben lévő, kétségbeesetten vetődő Szűcs felett a labdát. 1–0
66. perc: Tököli került gólhelyzetbe, mikor egy védőről elépattant a labda, öt méterről próbálkozhatott volna, ám Bordon belelépett a lövésébe és lábáról szögletre gurult a labda.
75. perc: Gera jobb oldali beadását Tököli csak előrevetődve, fejjel érte el, de így is meg tudta előzni a védőket, s a kapura csúsztatta a labdát. Ernstnek sajnos csak rutinfeladat volt a kapu közepe felé hulló labda megszerzése.
78. perc: Kapic is megpróbálkozott egy átlövéssel: húsz méterről kapásból küldött kapura egy kipattanó labdát, de a labda elkerülte a bal felső sarkot.
91. perc: Bal oldali stuttgarti szabadrúgás után Kuranyi az alapvonalról visszafejelte a labdát, amely a jobb kapufáról pattant vissza, ám előtte középen Vukmir lebirkózta Amanatidiszt. A játékvezető ezért büntetőt ítélt, majd a reklamáló Lipcseit a második sárga, és az ezzel járó piros lappal kiállította. Meira végezte el a büntetőt, és a jó irányba vetődő Szűcs mellett jobbal, laposan a bal alsó sarokba lőtt. 2–0

Fény és árnyék

Tartottak attól a ferencvárosiak, hogy mély talajú pályán kell játszaniuk, hiszen Stuttgart mostanság rideg ôszi idôszakot él. A magyar együttes érkezésekor is vigasztalanul esett, a meccs napjára azonban meggondolták magukat az égiek, délelôtt és délután is ragyogóan sütött a nap, s végül a novemberhez képest ideális idôben futballozhatott a Fradi. Nem volt baj, hogy a talajjal nem kellett birkózni, akadt ellenfél így is elég…

Ha létezik fölösleges sárga lap, Lipcsei Péteré bizony az volt. Tököli Attilát lesen állította meg a játékvezetô, a Ferencváros csapatkapitánya mégis elrúgta a labdát. Pedig sejthette, hogy Kosztasz Kapitanisszal, a ciprusi bíróval nem lehet viccelni, hiszen a játékvezetô három éve hazája egyik bajnoki meccsén „kiállította” a hazai együttes kabalaállatát, mondván, hogy az cukkolta a nézôket…

Nyilatkozatok:

Felix Magath, a VfB Stuttgart vezetőedzője: - Mindkét együttes fáradt volt, hiszen nehéz sorozaton van túl. Úgy kellett támadnunk, hogy hátul ne nyíljunk ki, elvégre egy hiba végzetes lehetett volna a számunkra. Az előnyünk után kissé elbizonytalanodtak játékosaim, szerencsére csak rövid ideig tartott a hullámvölgy. Szerintem a továbbjutásunk megérdemelt.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: - A pesti találkozón vesztettük el a továbbjutás esélyét. Az első félidőben a Stuttgart birtokolta többet a labdát, komoly helyzet mégis előttünk adódott. A második játékrészben balszerencsés gólt kaptunk, s ezzel lényegében el is dőlt a továbbjutás. Az utolsó percben megítélt büntetőt viszont nem nagyon értettem.

NS-20021113-03-20021112

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.XI.12. UEFA, VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A két meccs alapján a mieink egyáltalán nem voltak rosszabbak, sÅ‘t az elsÅ‘ mérkÅ‘zésen lényegesen jobban játszottunk a németeknél. Sajnos az ÃœllÅ‘i úton nem tudtunk elÅ‘nyt szerezni, a Stuttgart pedig ma maximálisan kihasználta lehetÅ‘ségeit.

  VfB Stuttgart – Ferencváros: 2-0 (0-0)
  Stuttgart, Gottlieb Daimler-stadion, 10.000 néző, vezette: Kapitanis (Christodoulou, Xanthou)

  VfB Stuttgart: Ernst – Hinkel, Meira, Bordon, Gerber –- Hleb, Meissner (Amanatidis 46.), Balakov (Mutzel 83.), Soldo, Seitz – Ganea (Kuranyi 46.)

  Ferencváros: Szűcs L. -– Vukmir, Dragóner, Gyepes -– Bognár (Jovic 86.), Kapic (Balog Z. 82.), Lipcsei, Szkukalek – Szili (Leandro 74.), Tököli, Gera

  Gól: Amanatidis (67.), Meira (90. – 11-esből)
  Sárga lap: Kuranyi (76.), Gerber (78.), Mutzel (91.) illetve Lipcsei (15.), Bognár (23.), Gyepes (29.), Szkukalek (43.), Szili (45.), Leandro (77.)
  Kiállítva: Lipcsei (90.)

  A mérkőzés elején elmaradtak a várva várt hazai rohamok, együttesünk stabil védekezése ellen nem találták a hazaiak az ellenszert. Az első kapura lövés a miénk volt: a 10. percben Tököli kapott labdát, majd néhány métert vezette azt, és ballal 18 méterről lőtt, a lapos lövés kevéssel kerülte el Ernst kapuját, de a kapus rajta volt a lövésen. A stadionban már ekkor is zúgott a „Hajrá Fradi!”, drukkereink fantasztikusan buzdították csapatunkat. A folytatásban enyhe mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, de az első komolyabb stuttgarti lehetőségre 28 percet kelett várni: egy pontrúgás után Seitz adott középre, Meissner a kivetődő Szűcsöt megelőzve a kapu fölé fejelt. Csapatunk ekkor már valamelyest óvatosabban futballozott, hiszen 29 perc alatt Kapitanis három játékosunknak is sárgát mutatott fel, amely nem mindig volt jogos. A 31. percben Balakov végzett el szabadrúgást 17 méterről, Szűcs bravúrral mentett. A stuttgartiak továbbra is csak a pontrúgások után voltak némileg veszélyesek, igazi helyzetet a budapesti meccshez hasonlóan nem tudtak kidolgozni. A félidő hajrája a mieink volt, többet volt a stuttgarti kapu előtt, mint Szűcs kapuja előtt. Sajnos ennek ellenére csapatunk nem úszta meg további lapok nélkül, 45 percnyi játék után már öt játékos sárgult be.

  A szünetben Felix Magath lecserélte a passzív Ganeát, helyette Kuranyi állt be, de Meissner helyére is egy csatár, Amanatidis állt be. A fordulás után minden ott folytatódott, ahol az első játékrész végén abbamaradt. Erőtlen hazai próbálkozások mellett a mieink egyre bátrabban futballoztak: Lipcsei került helyzetbe, ám lövését Ernst védte. A 67. percben aztán váratlanul vezetést szereztek a hazaiak: a párharc során az első stuttgarti ziccert Amanatidis értékesítette. Ezután még jobban kijöttek a mieink, de a stuttgarti védelem stabilan állt a lábán, Bordonék az utolsó pillanatban mindig menteni tudtak. Tököli így is helyzetbe került, ám lövésébe beleléptek. Kisebbfajta csoda történt a 76. percben: a hazaiak is kaptak lapot, Kuranyi sárgult be. Az utolsó negyedórában drukkereink fantasztikus buzdítása mellett megpróbáltunk mindent megtenni az egyenlítésért, sajnos sikertelenül. A 90. percben végleg eldőlt a párharc: Kapitanis mindenki megdöbbenésére büntetőt ítélt, sőt az ezt „számonkérő” csapatkapitányunkat, Lipcsei Pétert kiállította. A büntetőt Meira belőtte, ezzel kialakult a 2-0-s végeredmény, amellyel a Stuttgart került a következő körbe.

  Nyilatkozatok:

  Garami József: -- Gratulálok a Stuttgartnak. Az első mérkőzésen több helyzetünk volt, sajnos azokat nem tudtuk berúgni. Ha az Üllői úton kihasználtuk volna a lehetőségeinket, akkor most mi léphettünk volna tovább. A Stuttgart ezen a mérkőzésen jobban játszott, ennek ellenére az első nagy helyzet előttünk adódott, de sajnos nem lőttük be. Az első gólt szerencsétlen körülmények után kaptuk, a büntetőt pedig nem akarom kommentálni, először szeretném megnézni videón. A Stuttgartnak sok sikert kívánok a következő fordulóban.

  Felix Magath: -- A két mérkőzés alapján azt kell mondanom, hogy a Ferencváros nemzetközileg is egy jegyzett és erős csapat. A találkozó nagy részében érezhető volt, hogy mindkét együttes a biztonságra törekedett, egyik sem akart kockázatot vállalni. Az első gólunk előtt Kuranyi beadása lecsúszott, ez volt a szerencsénk, Amanatidis így találhatott be. Örülök, hogy ennyi sárga lapot osztott ki a játékvezető, mivel a bajnokságban hozzászoktunk ahhoz, hogy a bírók kellően megtorolják a kemény belépőket.

 • 94
  A játékosok odamentek szurkolóinkhoz, megtapsolták a drukkereket, akik sportszerűen vették tudomásul kiesésünket.
  93
  A ciprusi bíró lefújta a meccset, ezt most nem hibázta el.
  91
  Mutzel is megkapta jogos sárga lapját.
  90
  Meira állt a labda mögé, és laposan a bal sarokba lőtt. Szűcs majdnem hárította a lövést. (2-0)
  89
  Kapitanis feltette mai teljesítményére a koronát, Kuranyi megdöbbenésére büntetőt ítélt. Lipcsei csapatkapitányi minőségében reklamált, erre a ciprusi bíró kiállította. A kapitányi szalagot Szűcs vette át.
  86
  Jovic is beállt, a szerb támadó Bognár zsoltot váltotta.
  83
  Lejött Balakov, helyére a fiatal Mutzel állt be.
  82
  Balog Zoltán állt be a megsérült Kapic helyett.
  82
  Drukkereink mindent megpróbálnak, űzik-hajták a mieinket.
  81
  Balakov újra távolról tüzelt, ezúttal jobbal próbálkozott, különösebb veszély nélkül.
  79
  Hleb szép cselek után lőtt 17 méterről, a kapu fölé.
  78
  Gerber is besárgult, a védő ezúttal már nem úszta meg: a korábban nagyon durván közbelépő Gerberrel szemben már nem volt olyan elnéző a ciprusi bíró, egy belépője után lapot adott neki.
  77
  Kapitanis máris válaszolt: Leónak is felmutatta a sárga lapot.
  76
  Kisebbfajta csoda: a hazaiak is kaptak lapott, Kuranyi sárgult be.
  75
  Továbbra is próbálkozunk az egyenlítéssel: ezúttal Gera adott szépen középre, Tököli megelőzte védőjét, majd kapura csúsztatott, Ernst azonban védeni tudott.
  74
  Garami József Szili helyett Leót küldte játékba.
  71
  Az elmúlt percekben teljesen átvettük a játék irányítását, de a kapu előtt az utolsó pillanatban mindig közbe tudnak lépni Bordonék.
  68
  Azonnal egyenlíthettünk volna: Tököli elé pattant a labda, akinek lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek. Nagy helyzet volt.
  67
  Vezet a Stuttgart. Seitz lőtte el a kapu előtt a labdát, és a hosszú saroknál érkező Amanatidis 3 lépésről a léc alá bombázott. (1-0)
  64
  A stuttgartiak most meglódultak, ám a jobboldali beadás után Vukmir szépen tisztázott az érkező Kuranyi elől.
  63
  Újabb durva belépő a hazaiak részéről, Balakovnál is elmaradt a jogos sárga lap.
  62
  Gerber teremtette le Vukmirt, de a lap elmaradt.
  61
  Lipcsei és védÅ‘je egymást fogta, majd a stuttgarti hátvéd lerántotta csapatkapitányunkat a 16-oson belül. Érdekes helyzet volt…
  60
  Nem lehet eléggé dícsérni a ferencvárosi tábort, időnként már-már olyan a hangulat, mintha hazai pályán játszanánk.
  58
  Egy formás kontra végén Gyepes ugratta ki Lipcseit, aki 13 méterről egyből lőtt, ám Ernst hárítani tudott. Nagyon szép támadás volt.
  57
  Már távoli lövésekkel próbálkoznak a hazaiak, Balakov próbálkozott mintegy 26 méterrÅ‘l. A lövés a jobb felsÅ‘ sarok mellett suhant el, de Szűcs “rajta volt” a lövésen.
  53
  Egyelőre továbbra is elmaradnak a stuttgarti rohamok, mi pedig remekül lassítjuk a játékot, ezekben a percekben mezőnyjáték folyik a pályán
  47
  Nagyon jó pozícióból végezhettünk el szabadrúgást, a Kapic buktatása után megítélt pontrúgást viszont Lipcsei a kapu fölé lőtte.
  46
  Felix Magath két helyen is változtatott csapatán: Ganea helyett Kuranyi, míg Meissner helyett Amanatidis állt be.
  46
  Elkezdődött a második játékrész, természetesen ezúttal mi kezdtünk.
  46
  Félidei nyilatkozatok:
  Szkukalek Igor:
  -- Nagyjából erre számítottunk, tudtuk, hogy erős iramot diktálnak majd a hazaiak. Ugyanígy kell tovább játszanunk. Bízom benne, hogy lesz olyan lehetőségünk elől, amiből betalálunk, és az elég lesz.
  Dragóner Attila:
  -- A vártnál is nehezebb dolgunk van, gyakorlatilag minden megmozdulásunk sárga lapot ér. Így pedig elég nehéz lesz megvalósítani azt, hogy 11 emberrel játsszuk végig a találkozót.
  Adem Kapic:
  -- Sok dolgunk van, de a játékvezető nagyon nehézzé teszi a játékunkat, hiszen szinte hozzá sem lehet érni Balkovékhoz. Ha tudunk még újítani, akkor továbbjuthatunk.
  45
  Vége az első félidőnek, egyelőre 0-0-val vonulnak az öltözőbe a csapatok.
  45
  Kapitanis bármilyen szabálytalanságunkat sárga lappal torolja meg, ezúttal Szili kapott lapot. Röviddel ezután Soldo belépője meglepetésre nem ért lapot.
  44
  A félidő hajrája a miénk, most pontrúgásokkal veszélyeztetjük a hazaiak kapuját, de a stuttgarti védők eddig mindig tisztázni tudtak.
  43
  Hleb minden megmozdulásáért sárga lap járt. A pályára visszatérő játékos Szkukalekkel ütközött, ezért is lap járt.
  42
  Balakov ugratta ki Ganeát, aki elől a nagyszerűen keresztező Szkukalek mentett az utolsó pillanatban.
  40
  Hlebet kell ápolni az oldalvonal mellett, de minden bizonnyal folytatni tudja majd a játékot.
  35
  Megvan az elsÅ‘ sarokrúgásunk: a “kisszöglet” után azonban nem alakult ki komolyabb helyzet.
  32
  Játékosaink óriási segítséget kapnak szurkolóinktól, a mintegy 1500 fradista fantasztikusan buzdítja a mieinket. Folyamatosan zúg a “Hajrá Fradi” és a “Mindent bele!”
  30
  A szabadrúgást 17 méterről Balakov végezte el, Szűcs hatalmas bravúrral mentett a bal felső sarok elől.
  29
  Szigorú a ciprusi bíró: újabb sárga. Hleb lépett volna ki, ám Gyepes belépett elé, ezért lapot kapott.
  28
  Az első stuttgarti helyzet: egy pontrúgás után Seitz adott középre, Meissner a kivetődő Szűcsöt megelőzve a kapu fölé fejelt.
  23
  Újabb sárga: Bognár taszított Seitzen a félpályánál, aki nagyot esett, Kapitanis lapja jogosnak tűnt.
  21
  Óriási helyzetet hagytunk ki: Lipcsei mesteri előreívelése után Gera kapásból lőtt 6 méterről, ám a labda a kevéssel a felső sarok mellé ment.
  18
  Ganea lépett ki, ám Dragóner nagyszerűen lépett közbe.
  15
  Megvan az elsÅ‘ sárga: sajnos mi kaptuk. Lipcsei a sípszó után elrúgta a labdát, ezért Kapitanis “megbüntette”.
  14
  Jól hallhatóan zúg a “Mindent bele!” a stadionban.
  10
  Az első kapura lövés a miénk: Tököli kapott labdát, majd néhány méter vezette, és ballal 18 méterről lőtt, a lapos lövés kevéssel kierülte el Ernst kapuját, de a kapus rajta volt a lövésen.
  6
  A mezőnyben eddig ügyesen adogatunk, a kapuk egyelőre nem forogtak veszélyben.
  4
  Lipcsei ívelte fel a labdát a stuttgarti térfél közepéről, a kapujából kilépő Ersnt lehúzta a labdát.
  3
  Enyhe hazai fölény, különösebb veszély nélkül.
  1
  Elkezdődött a találkozó, a hazaiak indították útjára a labdát.
  .
  A csapatok már a pályán vannak, pillanatokon belül elkezdődik a meccs.
  .
  Az eredményjelző tábla segítségével bemutatták a hazai csapat játékosait, melynek 92-es mezszámmal Fritzle is tagja, aki már egy jó ideje igyekszik jó hangulatot varázsolni a stadionba -- természetesen a szurkolók segítségével.
  .
  A hazai műsorközlő igencsak aktív, most éppen csapatunk nemzetközi kupamúltját ismertette a publikummal.A hazai szurkolók is megtudhatták, hogy csapatunk 1965-ben megnyerte a VVK-t, sőt már KEK-döntőben is szerepeltünk.
  .
  A mieink tiszta zöldben, míg a németek tiszta fehérben játszanak majd.
  .
  Balakovék most fejezték be a melegítést, a mieink még a pályán vannak. Közben a kivetítőn már stuttgarti gólokat is vetítenek, egyfolytában Ganea hétvégi góljai láthatóak.
  .
  A műsorközlő most ismertette az összeállításokat, majd köszöntötte -- igaz, németül -- a magyar drukkereket is, aiknek a hazaiakhoz hasonlóan sportszerű szurkolást kívánt.
  .
  Kijöttek a mieink is melegíteni, Lipcseiék természetesen azonnal szurkolótáborunk elé siettek, és köszöntötték a Stuttgartba kilátogató drukkereket. A lelátón közben a budapesti találkozó legérdekesebb pillanatai láthatóak -- a hazaiak bánatára szinte csak magyar lehetőségeket tudnak mutatni.
  .
  Egy hatalmas magyar zászló emelkedett magasba a szurkolótáborunknál -- méghozzá Szűcs Lajos tiszteletére. A kapus ugyanis Józsa Miklóssal és Udvarácz Milánnal most futott ki a játéktérre, hogy a mieink közül elsőként kezdjen el bemelegíteni.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a hazaiak melegíteni az általunk túlzottan nem kedvelt Seppo Eichkorn vezetésével. Mint ismeretes, a pályaedző korábban több alkalommal is lekezelően nyilatkozott csapatunkról. A stuttgartiaknál egyedül Balakov kelt feltűnést, aki fehér cipőt öltött.
  .
  Eldőlt a nagy kérdés, Felix Magath a hétvégén mesterhármast szerző román Ganea mellett tette le voksát, így Kuranyi csak a kispadon foglal majd helyet. A VfB a következőképpen áll majd fel: Ernst -- Hinkel, Meira, Bordon, Gerber – Hleb, Meissner, Balakov, Soldo, Seitz – Ganea.
  .
  Garami József szakmai igazgató a mai meccsen nem számíthat a sárga lapok miatt eltiltott Kriston Attilára, aki helyett Bognár Zsolt játszik ma. A mester ma még sokat töprengett azon, hogy kit állítson a támadósorba Gera és Tököli mellé, végül Szili Attila mellett döntött. A mieink összeállítása így a következő: Szűcs – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Bognár, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Szili, Tököli, Gera. A kispadon Udvarácz, Balog, Cheregi, Andone, Leandro, Penksa és Jovic ül majd.
  .
  Még meglehetÅ‘sen kevés hazai drukker ül a lelátókon, a mieink egyelÅ‘re többen vannak, és sokkal hangosabbak is a németeknél. Jelen pillanatban az egész stadion a “Hajrá Fradi!” és a Ria, ria Hungária!” rigmusoktól zeng.
  .
  A mieink már korábban megérkeztek a stadionba, Tököliék néhány percig a gyepen sétálgattak, majd bevonultak az öltözőbe.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk UEFA Kupa-visszavágója a VfB Stuttgart ellen a Gottlieb Daimler-stadionban. Mint ismeretes, együttesünk az első találkozón nagyszerű játékot produkált, ám kidolgozott helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani, így a meccs 0-0-s döntetlennel végződött.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK