2002.XI.23. Ferencváros – Dunaferr: 3-0

Csapatunk idei utolsó hazai mérkőzésén fölényes, 3-0-ás győzelmet aratott a Dunaferr ellen. Tököli Attila két gólt is szerzett egykori csapata ellen, rajta kí­vül csapatkapitányunk, Lipcsei Péter talált be a jól védő Németh kapujába.


Ferencváros – Dunaferr: 3-0 (0-0)
Üllői út, 5.603 néző, vezette: Makai (Kelemen, Tóth I.)

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic (Szili 93.), Lipcsei, Szkukalek – Gera (Penksa 91.), Tököli, Leandro (Jovic 60.)
szakmai igazgató: Garami József

Dunaferr: Németh V. -– Salamon, Éger, Kiss –- Nikolov (Mészáros 76.), Zováth, Buzás (Bükszegi 46.), Kóczián – Rósa D. – Lengyel, Drobnak
vezetőedző: Tornyi Barnabás

Gól: Tököli (70., 93.), Lipcsei (92.)
Sárga lap: Bükszegi (64.), Zováth (67.)
Kiállí­tva: Zováth (85.)

A mieink az első perctől fölényben játszottak és irányí­tották a találkozót, a vendégek azonban sokáig jól tartották magukat. A vezetést a 70. percben szereztük meg Tököli révén, a 92.-ben Lipcsei lőtte a második gólunkat, a 93.-ban pedig ismét Tököli bizonyult eredményesnek. Már az első tí­z percben eldönthettük volna a három pont sorsát. A 2. percben Kriston kapu elé lőtt labdáját Zováth vágta ki a gólvonalról. Két perccel később Lipcsei 25 méteres szabadrúgása után az oldalhálót találta el. Egy perccel később ismét csapatkapitányunk szerezhetett volna gólt, de 22 méteres lövését Németh védte. A 9. percben ismét a Dunaferr kapusa volt a főszereplő, ezúttal Gera 10 méteres kapáslövését hárí­totta. A kivédekezett első tí­z perc után a Dunaferr kijött a szorí­tásból, kiegyenlí­tettebb lett a küzdelem. Továbbra is nálunk volt többet a labda, de a vendégek nem szorultak annyira be a kapujuk elé, mint a mérkőzés elején. A vendégek először a 30. percben jelentettek veszélyt a kapunkra, Lengyel 21 méteres lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot. A hajrában ismét beszorult a Dunaferr, de kiváló formában védő kapusának köszönhetően nem került hátrányba. Németh a 39. és a 41. percben is Leandro lövését hárí­totta nagy bravúrral. A 43. percben majdnem vezetést szereztek a vendégek. Rósa 23 méteres, pattogós lövése után a labda Szűcs kezéről a kapufára, onnan pedig az alapvonalon túlra pattant.

A második 45 percet az elsőhöz hasonló nagy lendülettel kezdtük, ismét hosszú percekre beszorultak a vendégek, akik még a tizenhatosuk előteréből sem tudták kihozni a labdát. A különbség az első játékrészhez képest annyi volt, hogy most 20 percig nehezedett óriási nyomás a Dunaferr kapujára, az újvárosi védők nagyon önfeláldozóan próbálták megóvni kapujukat a góltól. Németh továbbra is bravúros védések sorozatát mutatta be. A legnagyobbat a 63. percben védett, amikor az egyedül kapura törő Gera lövését ütötte a léc fölé. A 69. percben Jovic fejese után már Németh is verve volt, de Rósa a gólvonalról kifejelte a labdát. Egy perccel később már nem volt kegyelem, megszereztük a vezetést: Gyepes remek labdával indí­totta Gerát, aki középre gurí­tott és Tököli 5 méterről az üres kapuba helyezett (1-0). A gól után a vendégek még egy támadót küldtek pályára, feladták védekező taktikájukat, ezáltal előttünk több lehetőség nyí­lt a kontrázásra. Érdekes, nyí­lt volt a találkozó, bár a vendégek nem sok meggyőződéssel jöttek előre. A 92. percben minden eldőlt: Lipcsei nagy lendülettel tört be a tizenhatoson belülre, kicselezte a kapust is és az üres kapuba helyezett (2-0). Egy perccel később megszereztük a harmadik gólt is: Lipcsei ugratta ki Tökölit, aki Németh mellett is elvitte a labdát, majd a kapuba gurí­tott (3-0) .

Csapatunk a helyzetek alapján ekkora különbséggel is megérdemelten győzött, a dunaújvárosiak csak kapusuknak köszönhetik, hogy nem szenvedtek súlyosabb vereséget.

Nyilatkozatok:

Garami József: – A Dunaferr nagyon harcos, masszí­v csapat volt, igaz erre számí­tottunk is. Jól, szervezetten védekeztek, mi viszont az első félidőben pontatlanul játszottunk. Bosszantó volt, hogy a végjátékban mindig akadt egy-két hiba, í­gy nem tudtunk gól rúgni. A második félidőben aztán szerencsére megtört a jég, és örülök, hogy a végén a gólokat tekintve is kiszolgáltuk szurkolóinkat. Úgy gondolom megérdemelt a győzelmünk.

Tornyi Barnabás: – A Ferencváros első góljáig azt hiszem nem vallott szégyent csapatom. A támadásra ugyan kevesebb energiánk jutott, de szervezetten játszottunk, és már kezdtem abban reménykedni, hogy sikerül kihúznunk kapott gól nélkül a meccset. Sajnos aztán egy nagy egyéni hiba megpecsételte a sorsunkat, és után szokásunkhoz hí­ven az utolsó percekben elkezdtük szépen kapni a gólokat. Sajnálom, hogy 0-3 lett a vége, azt hiszem nem volt ekkora különbség a két csapat között.

Lipcsei Péter: – Örülök, hogy í­gy végződött ez a meccs, mert szerintem megérdemeltük a győzelmet. Nagyon nehéz volt, főleg az első félidő. A másodikban éreztem, hogy ha összejön az első találat akkor nem lehet gond. A gólom előtt le akartam adni a labdát Attilának, de szólt, hogy ne és a végén én is éreztem, hogy les lehet í­gy elvállaltam. Szerencsére jó döntés volt.

Tököli Attila: – Nagyon jól játszottak a srácok, és az egész csapat akarta a sikert, ennek köszönhetjük, hogy végül összehoztuk a győzelmet. Jó érzés, hogy játékban is megértem magam a többiekkel, és ez az eredményességben is megmutatkozik. Amit nagyon sajnálok, az Balog Zoli sérülése. Csúnyán felszakadt és bedagadt két helyen is az arca. Ennek ellenére végigjátszotta a meccset, ráadásul nagyon jól.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

  • 93
    Makai lefújta a mérkőzést, csapatunk szenzációs hajrájának köszönhetően fölényes győzelmet aratott.
    93
    Kapic helyett Szili lépett pályára.
    93
    Már három a különbség! Lipcsei ugratta ki Tökölit, aki elhúzta a labdát Németh mellett és 12 méterről az üres kapuba gurí­tott (3-0).
    92
    Eldőlt a meccs! Lipcsei nagy lendülettel tört be a tizenhaoson belülre, kicselezte Némethet, és az üres kapuba gurí­tott (2-0).
    91
    Gera helyett Penksa lépett pályára.
    89
    Gera í­velte keresztbe a labdát, melyet a tizenhatos vonalánál Németh szerzett meg Tököli elől.
    87
    Rósa 35 méterről lőtt a kapunk mellé.
    85
    Lipcsei tört kapura, megpróbálta az akciót kí­sérő Tökölit játékba hozni, de Zováth beleütött a labdába. Mivel a védőnek volt már egy sárgája, Makai kiállí­totta.
    84
    Drobnjak robogott el a bal szélen, középre adott a labda Balog sarkáról Mészáros elé pattant, aki kapásból mellé lőtt.
    82
    Bükszegi próbálta meg kiugratni Mészárost, de Balog jól helyezkedett és elcsí­pte az átadást.
    79
    Lipcsei próbálta meg kiugratni Kristont, de Éger fejjel tisztázott.
    76
    Másodszor cseréltek a vendégek: Nikolovot Mészáros váltotta fel.
    73
    Zováth rántotta le Jovicot 17 méterre a kaputól, de Makai továbbot intett.
    70
    Megszereztük a vezetést. Gyepes indí­tota Gerát, ő egyből középre gurí­tott és Tököli 5 méterről az üres akpuba passzolt (1-0).
    69
    Lipcsei szöglete utná Jovic fejelt kapura, de Rósa a gólvonalról szögletre mentett.
    67
    Zováth buktatta Tökölit 18 méterre a kaputól, amiért sárga lapot kapott. Gera végezte el a szabadrúgást és fejbe lőtte a sorfalban álló Kócziánt, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
    65
    Kriston emelte be a labdát a kapu elé, melyet Tököli 5 méterről csúsztatott kapuba, Makai azonban partjelzője beintése alapján les miatt érvénytelení­tette a gólunkat.
    64
    Bükszegi reklamált a játékveztőnél, ezért sárga lapot kapott.
    63
    Lipcsei ugratta ki Gerát, akinek 12 méteres lövését Németh óriási bravúrral ütötte a léc fölé.
    62
    Gera futott el a bal szélen, középre gurí­tott, Lipcsei 16 méteres kapáslövése egy védőn irányt változtatva centiméterekkel kerülte el a felső sarkot.
    60
    Először cseréltünk: Leandro helyére Jovic jött be.
    57
    Balog visszajött a pályára. Védőnknek egy másfél centis szakaszon szétnyí­lt a bőr az arcán, a seb vérzik, de Balog í­gy is vállalja a játékot.
    54
    Balog becsúszva szerelte Drobnjakot, a dunaújvárosiak légiósa átugrotta játékosunkat, közben azonban a stoplijával véletlenül megrúgta védőnk arcát, akit az oldalvonalon kí­vül kellett ápolni.
    52
    Kriston kényszerí­tőzött Baloggal, majd a visszakapott labdát egyből beadta, Tököli 10 méterről a jobb felső sarok mellé fejelt.
    51
    Tököli tört be a tizenhatoson belülre, középre gurí­tott, de Éger kivágta a labdát.
    50
    Lipcsei emelt be a kapu elé, de Németh lehúzta a labdát a fejelni készülő Tököli elől.
    49
    Leandro beadását Éger vágta ki a csatárok elől.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A mieink nem cseréltek, a vendégeknél Buzás helyére Bükszegi állt be.
    46
    Félidei nyilatkozatok:
    Lengyel Ferenc (Dunaferr):
    -- Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak, de a korábbi meccseinken is a második 45 percben vesztettünk. Remélem, ezúttal sikerül ezt elkerülnünk. A Fradi játszott fölényben, de nekünk is voltak veszélyes kontráink, ezért az eredményt igazságosnak érzem.
    Dragóner Attila (Ferencváros):
    -- Veszélyesebben játszunk a Dunaferrnél, már az első percben megszerezhettük volna a vezetést. Utána is mi irányí­tottunk többet, de a dunaújvárosiak is veszélyes ellentámadásokat vezettek. A fiúk azt játsszák, amit a meccs előtt Garami József kért tőlük, csak a helyzeteket nem sikerült kihasználni.
    Lipcsei Péter (Ferencváros):
    -- Jól kezdtünk, az első tí­z percben annyi helyzetünk volt, hogy a meccset is eldönthettük volna. Bí­zom benne, hogy a második félidőben sikerül betalálnunk a jól védő Németh kapujába és megszerezzük a három pontot.
    Thomas Sowunmi (Dunaferr):
    -- Bár hivatalosan már nem vagyok a Dunaferr játékosa, megí­gértem a fiúknak, hogy eljövök és szurkolok nekik. Nem játszunk rosszul, a Fradi birtokolja többet a labdát, de mindkét oldalon voltak veszélyes helyzetek.
    45
    Makai lefújta az első félidőt.
    45
    Nikolov szorult rövid ápolásra, mert a felezővonalnál a Lipcseit leszerelő Kóczián mellkason rúgta a labdával.
    44
    Nikolov beí­velését Szűcs húzta le magabiztosan.
    43
    Rósa 23 méteres pattogós lövése Szűcs kezéről a kapufára és onnan az alapvonalon túlra pattant.
    41
    Lipcsei két ember között passzolt Leandróhoz, akinek 23 méteres lapos kapáslövését Németh ütötte szögletre.
    39
    Szkukalek végzett el gyorsan egy szögletet, hátra gurí­totta a labdát Leandrónak, aki a tizenhatos sarkáról laposan lőtt, Németh vetődve védett.
    37
    Vukmir szöktette remek labdával Kristont, aki két ember között próbált meg kilépni, de Éger becsúszva szerelte.
    34
    Gera szerzett ladát a dunaújvárosi térfél közepén, jó cselekkel tört előre, 17 méteres lövését Németh szép vetődéssel védte.
    32
    Gera két jó csel után a jobb szélen felfutó Vukmirhoz passzolt, akinek beadásáról azonban a hosszú saroknál lemaradtak a társak.
    30
    Lengyel 21 méteres, lapos lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot.
    28
    Vukmir kitűnő cselekkel tört előre a jobb szélen, de Éger feltartotta. A szabadrúgást Leandro végezte el, laposan, a rövid sarok felé lőtt labdáját, Kóczián kivágta a mezőnybe.
    26
    Vukmir indí­tásával Tököli tört be a tizenhatoson belülre, de Éger becsúszva szerelte.
    23
    Balog bedobása után Kriston csúsztatta fejjel kapura a labdát, de Németh magabiztosan védett.
    20
    Leandro remek labdával indí­totta Szkukaleket, akinek beadását Éger fejelte ki.
    17
    Leandro 40 méteres, hajszálpontos átadással indí­totta Gerát, aki betört a tizenhatoson belülre, de nem tudott középre passzolni, mert az akciót kí­sérő Tökölit ketten is őrizték. Gerzson ezért cselezni kezdett, de a vendégvédők közös erővel leszerelték.
    14
    Balog bedobása után a védők röviden szabadí­tottak fel, Kriston 18 méterről kapásból lőtt, a labda Éger lábáról pattant az alapvonalon túlra.
    12
    Lengyel 24 méterről lőtt a kapu fölé.
    11
    Szkukalek emelte be a labdát a tizenhatoson belülre, melyet Németh szerzett meg.
    9
    Lipcsei laposan belőtt szöglete a védőkről Gera elé pattant, akinek 10 méteres kapáslövését Németh fogta meg.
    8
    Először rúghatott szögletet a Dunaferr. Rósa í­velt át a hosszú oldalra, Salamon középre fejelte a labdát, de Leandro jól helyezkedett és tisztázott.
    7
    Kriston kényszerí­tőzött Gerával, a visszakapott labdát azonban nem érte el, mert Kóczián beállt elé és az alapvonalon túlra kí­sérte a labdát.
    5
    Lipcsei 22 méteres félmagas lövését Németh V. ütötte ki a mezőnybe.
    4
    A nagy lendülettel előretörő Gerát Rósa sodorta el 25 méterre a Dunaferr kapujától. Lipcsei remekül csavarta el a labdát a sorfal mellett, amely az oldalhálót érintve hagyta el a pályát.
    2
    Gera remekül indí­totta Kristont, akinek az alapvonalról belőtt labdáját Zováth vágta ki a gólvonalról.
    1
    A gyászszünet után elkezdődött a mérkőzés. A dunaújvárosiak indí­tották útjára a labdát, az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
    .
    Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a vendégek piros mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak majd.
    .
    Mindkét csapat játékosai befejezték a bemelegí­tést és az öltözőkbe vonultak. Már csak pár perc van hátra a kezdésig.
    .
    A mérkőzés gyászszünettel kezdődik majd. A csapatok a szurkolókkal együtt két ferencvárosi drukkerre emlékeznek: a 13 éves korában elhunyt Baranyi Richárdra, illetve Orosz Józsefre, aki 22 évesen hagyott itt minket.
    .
    A két együttes játékosai már a pályán melegí­tenek. Garami József szakmai igazgató a csütörtökön lovaglóizomsérülést szenvedő Bognár Zsolt helyére Balog Zoltánt állí­totta be a kezdőcsapatba. A mieink Szűcs -- Balog, Vukmir, Gyepes -- Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandro összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Cheregi, Keller, Szili, Andone, Penksa és Jovic vár bevetésre. A vendégek Németh V. – Salamon, Éger, Kiss – Nikolov, Zováth, Buzás, Kóczián- Rósa D.- Lengyel, Drobnak felállásban játszanak.
    .
    A ma lejátszott mérkőzések eredményei: ZTE-MTK 1-2, Siófok-Sopron 2-1, Debrecen-Videoton 0-0. Ez azt jelenti, hogy csapatunknak mindenképpen nyernie kell, ha továbbra is versenyben akar maradni az első helyért.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk idei utolsó hazai mérkőzése. Ellenfelünk a Dunaferr.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ